Piirroskeskustelu


 • Piirrosharrastajat

  @r Oi tää on hieno! 😍 Jaksaispa (ja osaispa) itsekin tehdä jotain tällaista vauhdikasta!


 • VHRY

  @jodochus Kiitos ❤ Osaat sie, kynä kätee ja menoks! Oon mieki kattonu mallia hepan rallittelu asentoon 😂 • Ei ole aikoihin tullu otettua kynää käteen ja sen huomaa 😄 Koneella en ole oppinut ikinä piirtämään.

  Näkyyköhän tämä

  Näkyykö kuva?

  ---------
  Edit: Muokattu kuva näkyviin. Pitää olla esim jpg tai png näkyvissä.
  Terkuin Elisa


 • Piirrosharrastajat

  @tierra ei näy kuva 😞


 • Piirrosharrastajat

  Inktoberin aikana ei oo hirveesti jaksanu hevosia piirrellä, mut vähän kuitenki: Voiveli - Suokkisöpöyttä tähän päivään 😃

  alt text
  Mites muilla, ootteko inktoberin parissa, ja miten se on tähä mennes sujunu?


 • Moderaattorit

  @jouni jätin kesken. Ei jaksa kiinnostaa 😅 teen ennemmin muita juttuja


 • Piirrosharrastajat

  @elisa Mä päätin et kolmas kerta toden sanoo, ja aion vetää kunnial loppuun 💪

  Oon muutenki ollu hurja piirtämisten kaa tän vuoden aikana, ku huhtikuun alust lähtien piirtäny kohta kevyet 360 sivua käsin, välissä tehny keskimäärin 3 valmista digikuvaa per viikko, plus kaikki ylimääränen ilmaislineistä varustekaupan juttuihi jne 😃 Inktober ei tunnu enää missään, tänki päivän piirros on jo tehty 😂


 • Moderaattorit

  @jouni no mitääää?!!! 😄 Rajota ny vähän! Ite alotin toissatoissapäivänä heposen, tänään koitan saada valmiiks. Oon tehny parin tunnin osissa. Siinä aika iso osasyy, miksei jaksa tuo inktober napostella, toki ne joulukortit kans pitäs tehdä.

  Pientä sneak peekia:


 • Piirrosharrastajat

  @elisa Joo mä rajotan 😁 Pakko kyl tunnustaa et suurin osa niistä piirroksista on ihan vaan erilaisia luonnoksia ja harjotteluja, ja arkkikokokin A5. Sais olla todellinen jumaltason pikapicasso, et kerkeis noin monta kunnon piirrost piirtelee, ja viel elääki siinä välissä 😂

  Sulla on upea hevonen tulossa, tosi miellyttävää tuo väritysjälkikin. Ei ihme ettei jaksa inktoberit innostaa, kun saa varmasti tarpeeks aikaa menemään tuollaisiin huoliteltuihin töihin 😄 Se mielenkiintoki varmaan kiinnittyy eri tavalla ettei malta sit repeytyä muiden juttujen pariin.


 • Moderaattorit

  @jouni no se selittää sit, mut sentään oot tehny jo yli vuoden edestä töitä ja vuotta on vielä jäljellä 😄 jos siis joka päivä tekis yhden…

  Kiitos ❤ Oikeestaan aika lepposaa ollut tehdä tätä ja vaivatonta 🙂 On edenny hirmu nopeesti, mut nyt ollu taas päivä taukoa, pitää kohta jatkaa jos sais tänään vaikka valmiiksi.


 • Moderaattorit

  Valmistui se sitten vihdoin 🙂 !!


 • Suomenhevoskasvattajat

  @elisa vau mikä kiilto! 😍


 • Moderaattorit

  @hazel kiitos 🙂


 • Piirrosharrastajat

  @elisa minusta olisi ihan hyvä säilyttää lineartin copyrightit myös, vaikka ne eivät tässä työssä näykään kun väritys on “päällä” 😊 todella hieno toteutus värityksessä ja kivat kiillot, kuten Hazel sanoi! Harmi että alkuperäinen lineart on piirretty läpi valokuvasta, mutta tosi kaunis kuvituskuva hepan sivulle vaikkei näyttelykamaa olekaan 🙂


 • Piirrosharrastajat

  @elisa huh mikä näprääminen noissa jaloissa! Lempparikohta on toi kaulan kiiltojen ja syvempien sävyjen maalausmainen sekoittuminen kivalla pienellä rouheudella. En ite saa grayscaleja sävytettyä näin luonteviksi, onko tähän vinkata hyviä tutoriaaleja tai niksejä? Joskus houkuttaisi kokeilla niitä muuhunkin kuin verrattain yksinkertaisten palkintojen tekemiseen.

  Samalla kannalla kyllä siitä, ettei lineartin näkymättömyys lopullisessa työssä poista tekijän maininnan tarpeellisuutta, sillä JKoeneggen käyttösäänöissäänhän edellytetään että credit annetaan aina, ilman poikkeuksia. Ja no, minusta ei tarvita sääntöä, ihan hyvä makukin tämän jo sanelisi.

  Miten vaikeaa muuten on arvioida estekorkeutta?? Jotkut GP-esteet on helppoja, sen kun tekee valtavia, mutta mites nämä perusmetriset ja -kakskymppiset ja siinä ympärillä olevat… kaikkeen sitä voi kompastua. Tässä pitäisi olla metrin luokka, tiedä sitten miltä se oikeasti näyttää 🙈

  http://lauantaimaalari.net/y/piki/pikiruunaa2.png


 • Moderaattorit

  @sage joo alkuperäinen on, siksi sitä omaani muokkasinkin. Tein mm. jalkojen asennot uusiksi, samoin selän ja vatsan linjan sekä rungon pituuden ja myös pään asennon 🙂 Siinä ap kuvassa oli myös ori. Mulla on tästä vaihekuva/giffi jossa näkyy ettei mene yksi yhteen tuon linen kanssa eli ei ole läpi piirretty.

  @Lynn juu sivuille ei vielä ole päivittynyt tuosta mainintaa, kun pitäisi jotenkin keksiä miten sen laittaisi copyihin/siihen kuvaan itsessään tiivistetysti, pohjalla kun osittain on sitä käytetty “Can be used as reference sheets.”, mutta kuitenkin melko alussa otettu linet pois ja tehty sitten kuitenkin oma versio lopullisesta kuvasta ja lisätty korjauksia. (edit. kuvassa on sen maininta)

  Näyttää metrin luokalta. • ot/ en tiedä että kuinka läpipiirretyn linen saisi käännettyä sallituksi lineksi sillä, että sen leikkaa kolmeen palaan, kääntelee paloja vähän eri astekulmaan ja piirtää selkälinjan uusiksi. Siellä pohjalla on edelleen alkuperäisteoksena se läpipiirretty line joka näyttää napsahtavan paikallee 100% monelta osin. Mun mielestä tässä ei ole kyse siitä, että sulla on oma alkuperäislinestä erillinen teos, jossa line on referenssinä - vaan puhtaasti line on osa sun teosta. Siksi merkinnät kuuluu tehdä ihan täysin kuten linejen tekijä ne haluaa tehtäväksi. Toivottavasti hänelle on ok linejen muokkaaminen ja sallii käytön myös muissa kuin HARPG conformation-kuvissa? Näyttelyiden kannalta ollaan aika harmaalla alueella kun 95% lineistä on sellaista lineä, jota ei saisi käyttää? • Haluun osallistuu tähän keskusteluun myös siitä kulmasta että olis tosi jees jos kaikki myös tässä keskustelussa kertois jos linet on jonkun muun tai kuva piirretty tosi tarkkaan jäljentämällä. Mulle tuli tota Elisan kuvaa katsoessa ihan sika iso alemmuuskompleksi taas että äää miten joku osaa tehdä rakenteen noin realistisesti ja jopa sellanen fiilis että ei huvita ite edes yrittää tehä rakennekuvia kun oon niin paska (ja joo ihan oma vikani kun oon näin epävarma) mutta joka tapauksessa siitä saa vähän väärän ajatuksen jos esittelee kuvia eikä kerro tekotapaa, varsinkin tälläsessa tilanteessa.

  Eikä se toki tuota kuvaa yhtään huononna että siinä on jonkun muun line, ihan äärettömän upeaa väritystaiteilua! 😍


 • Piirrosharrastajat

  Juuri tuossa @alex-hallava mainitsemassa alemmuuskompleksi-asiassa vähän mun oma huoleni. Törmään aina välillä itselleni uusiin piirtäjiin, joiden kuvat menevät yks yhteen valokuvan kanssa (kuten tämä nyt keskustelua herättänyt line mallikuvansa kanssa). Mietin välillä, miten paljon tähän vaikuttaa hätä tulla mahdollisimman äkkiä kokeneempien, ehkä jopa vähän fanitettujen piirtäjien tasolle, ja kun piirtotaito tunnetusti on paljon aikaa ja harjoitusta vaativa omituinen sinnikkyyden mittari, otetaan sitten oikopolkuja (tai vaihtoehtoisesti turhaudutaan ja luovutaan siitä piirtämisestä). Epärealistiset luulot siitä, että muiden piirtäjien voimakkaasti valokuva-avusteiset työt on aidosti itse ja täysin oman silmän varassa tehtyjä, ei varmaan helpota tilannetta. Erityisesti siksi mä toivoisin läpinäkyvyyttä tässä asiassa.

  Omista töistäkin osa nojaa toisia vahvemmin mallikuvilleen (vaikkapa tämä tähän ja tämä vielä selkeämmin tähän), enkä tosiaan ole mikään mallinkäyttövastainen piirtäjä. Mallikuvien käyttö ja kaikenlaiset mittaillen tehdyt harjoitustyöthän on iso apu kehittymisessä, mutta jospa ei esitetä itsenäisinä töinä kuvia, joissa selvästi on muidenkin työpanosta mukana. Eihän sillä kuvan julkaisulla koskaan niin kiire ole, etteikö ehtisi miettiä, miten tekijänoikeudet ja creditit ilmaisee. • @elisa said in Piirroskeskustelu:

  “Can be used as reference sheets.”

  Deviantartin puolella tällä tarkoitetaan sitä, että kyseistä linearttia voi käyttää jonkun hahmon reference sheetissä. Reference sheetissä ns. esitellään hahmo ja usein lisätään tietoja hahmosta kuvaan tai descriptioniin. Tässä tapauksessa jos on lineartti, oletan tekijän tarkoittavan, että voit sen värittää ja käyttää hahmon ns. esittelykuvana. Silloinkin pitää linen tekijä mainita.

  Kyseisen lineartin ehdoissa lukee, että tekijä pitää aina mainita (ALWAYS credit me! no excuses!) ja itse lineä ei saisi muokata, vaikka kaikkea muuta saakin lisäillä. (Do not change anything on the line itself but you can add shading, backround and so on.)

  Hieno työ se on, mutta copyright juttujen kanssa saa olla aina tarkkana! En nyt tiedä miten hoidit homman linejen kanssa, mutta ainakin lisäisin tyylillä original lineart © JKoenegge linkitettynä.


 

15
Online

997
Users

13.2k
Topics

248.2k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.