Ryhmän tiedot Private

Moderaattorit

Foorumin moderaattorien tehtävänä on huolehtia foorumin siisteydestä ja mukavasta ilmapiiristä. Opastaa ja neuvoa käyttäjiä ystävällisesti aina kun vain pystyy ja ehtii. Yleisin tehtävä topien siirto oikeisiin kategorioihin ja tarvittaessa lukitseminen.

 
 • RE: Värien ihmemaa

  @kioja W21 on issikoiden oma sabino-geeni 🙂

  posted in Yleinen
 • RE: "Tyhmät" yksittäiset kysymykset.

  Euroopassa englantilaisen tyylin ratsastajat ainaki puhuu lähes poikkeuksetta laukasta nimellä canter. Sana gallop tulee yleensä käyttöön sit kun poni laukkailee päättömästi valkussa ja valmentaja hakkaa päätä seinään 😂

  posted in Kysymykset
 • RE: Linetilarit €-kaupalla

  @siinau @Ingrid toistaseks teen linejä mutta mahdollisesti myöhemmin värittelyä 🙂

  posted in Markkinat
 • RE: Joulukalenteri 2018

  Minkälaista koodausta etit kalenteriin? Kerro, että mitä sivuja/ulkkia/toimintoja tarviit niin katon jos kerkeisin tehdä jotai 😄

  posted in Tapahtumat
 • Linetilarit €-kaupalla

  Voisin herätellä piirtelyhommia eloon, ja tehdä tilauslinejä nyt kun koulussa rauhallisempaa.

  Teen kaikenlaisia heppalinejä.
  Hinta työn mukaan max. 10e
  esim. rakennelinet yleensä n. ± 5e

  Vanhoja linemalleja katseltavissa täällä http://kuippana.net/linet/

  posted in Markkinat
 • RE: Elämänkaarigeneraattori

  @teetiikeri totta, kaksoset uupuu! Hyvä kun sanoit. Siinä mukana tulee tietysti monta muuttujaa:

  • tamma voi luoda 0-2 varsaa kantamisen aikana
  • 0-2 varsaa voi syntyä kuolleena
  • tammalla isompi riski kuolla synnytyksessä

  Erilaiset eläinlääkärin toimenpiteet yms. oli aluksi suunnitelmissa, mutta lisää urakkaa liikaa. Generaattorissa oletetaan, että omistaja konsultoi aina eläinlääkäriä ja eläinlääkäri on aina tehnyt parhaansa. Eli outcome on paras mahdollinen 😄 Ainoa, mitä omistajan täytyisi “manuaalisesti tehdä” olisivat rokotukset, raspaukset ja kengitykset. Mutta nekin saisi kaikille hepoille yhtä nappia painamalla. Ettei ketuttais 350 hevosen yks kerrallaan klikkailu, heh.

  posted in Yleinen
 • RE: Elämänkaarigeneraattori

  @laura tämä tuskin tulee kaikille toimimaan 😄 voi olla, että oon sen verran ilkee, etten tee erikseen generaattorista sellaista versiota, jossa olis vaan “ehdotuksia”, jotka vois ottaa tai jättää. Heppa joko on elämänkaarigeneraattorin piirissä tai sitten ei. Olis vaan mahdollisuus ottaa heppa pois generaattorin kulusta, mutta sitä ei sit sais enää takas sinne 😛 eli esim jos heppa kuolis ennenku haluais, niin sen kuoleman sais “poistettua”, mutta hepalta poistuis myös genen tuoma etu ja sille ei tulis enää muita elämänkaaritapahtumia.

  @tuire oon kaavaillut tätä myös tohon tilanteeseen, helpottaisi jalostuskannan vaihduntaa ja painostaisi käyttämään jalostuksessa aikasemminkin kun joskus 3 vuoden päästä 😄

  Hauska tapaturma, mutta toi pool, mistä ori valitaan voi olla vähän vaikee - saman tallin hepsuista vai miten, hmm… tai sitten vois laittaa että “Hups, sun tammas on paksu - ori on toistaiseksi tuntematon. Näitkö mitä tapahtui? Valitse tammasi astuma ori tästä: [select]” ja selectissä kaikki tallin yli 2v ori lol :DDDD tietysti ton vois pistää kesken tai sit vaan antaa vauvan syntyä.


  Olin unohtanut tuon varsa-osuuden tästä kokonaan. Astutuksia voisi jatkossa tehdä RMP:ssä. Tähän liittyisi myös muuttujia:

  • onnistuiko astutus?
  • kantoiko tamma varsaa synnytykseen saakka?
  • syntyykö elävä varsa?

  Astutuksen onnistumiseen voi vaikuttaa mm. vanhempien hedelmällisyys ja yhdistelmän sopivuus (jotkut 2 heppaa ei vaan toimi keskenään), tamma voi luoda varsan (sairastuminen tai WFFS tyylinen lethal geenin kantaminen?) tai varsa voi kuolla synnytyksessä (ja voisiko kenties tammakin :o).

  posted in Yleinen
 • RE: Elämänkaarigeneraattori

  @anarchy haha kiitos ehdotuksesta, lisään listalle 😂👍🏻

  posted in Yleinen
 • RE: Hakusessa sh & pv rakenne+pää kuvapaketteja

  @ilonavirtuaali varailen sulle ja pistän yv

  posted in Markkinat
 • Elämänkaarigeneraattori

  RMP on kehittynyt omasta tarpeesta ja samoin tämä (ja kaikki tulevat :D) RMP:n alaprojekit. Elämänkaarigeneraattori arpoo hevoselle elämänkaaren: kuolinpäivän ja syyn sekä mahdollisesti tapahtumia sen elämänvarrelle. Hevosen voi lopettaa myös ennen arvotta kuolinpäivää. Kuolinpäiväksi arvotaan joko tietty ikä (jos hevoselle ei ole merkitty ikääntymistä ja omistaja haluaa käydä klikaten ikäännyttämässä hevosta silloin tällöin) tai jos hevoselle on merkitty ikääntyminen, niin päivä on tietty kalenteripäivä.

  Generaattori olisi tarkoitus tulla RMP:n yhteyteen. Hevosta arvosteluun ilmoittaessa voi valita, että hevoselle “arvotaan kohtalo” tai jo arvostellulle hevoselle voi arpoa kohtalon jälkikäteen sen profiilista. Hevosen kohtalo ei tule omistajalle kokonaisuudessaan näkyviin, vaan omistajalle tulee ilmoituksia hevosen loukkaantumisesta, sairastumisesta tai kuolemasta vasta sitten kun se tapahtuu. Omistaja ei siis tiedä ennalta, milloin hevonen kuolee tms.

  Kohtalon voi myöhemmin “poistaa”, jos tulee katumapäälle hepan kuollessa ihan liian aikaisin. Hevoselle ei voi arpoa uutta kohtaloa.

  Minkälaisia elämänkaaritapahtumia haluaisitte hevosen profiiliin? Lähdin negatiivisista liikkeelle (kuolema, sairaudet, loukkaantumiset), mutta olisiko jotain positiivisia olemassa? Alla olevassa dokumentissa puhutaan asioiden vaikuttamisesta kilpailemiseen, tämä tarkoittaa vain RMP:n alle joskus mahdollisesti tulevia kisoja. Toki omistaja voi noudattaa kohtaloa kiltisti ja olla kisaamatta tapaturman aikana muitakaan kisoja, mutta en voi tietenkään ketään pakottaa toteuttamaan arvottua kohtaloa.

  Kohtalon noudattamisesta tulossa mahdollisesti myöhemmin etuja RMP:n laatuarvosteluissa tms. Voi olla, että kohtalon “käyttöönottaneet” saavat myös pienen edun RMP:n kisoissa tai kisat voivat olla auki vain kohtaloitetuille hevosille 😄 Joku porkkana on varmasti tulossa.


  Haluaisin ideoita, kommentteja ja kehitysehdotuksia. Mitä kaikkea generaattoriin voisi tulla? Alan tulla jo sokeaksi omalle työlle ja tuntuu että uusia juttuja on vaikea keksiä. Hevosten sairauksista yms tulisi koota myös listaa, alku alla olevassa dokkarissa.

  Elämänkaaritapahtumat lisätään hevosen profiiliin aina tyylillä “Hevonen karkasi tarhasta ja laukatessaan pitkin tallipihaa se loukkasi jalkansa. Hevosen tulee olla sairaslomalla 2 viikkoa”. Näitä tarinalauseita täytyisi myös kehitellä 😄 Jos jollain runosuoni sykkii niin tapahtumia voi keksiä: 1-2 lauseen tarina (mitä tapahtui), vamma (tapaturma tai sairaus, johon tapahtuma liittyy) ja mahdollinen seuraus (miten tapahtuma vaikuttaa hevoseen: kuolema, sairasloma, ikuinen “kilpailukielto”).

  Doc löytyy täältä:
  https://docs.google.com/document/d/1_Bj0jkHepWMzz7Y2r4QlZ47FxwexK8H3SyUH57bixxc/edit?usp=sharing

  Kommentointi sallittu, muokkaus ei. Jos sulla on siis sairausehdotuksia yms. niin voit jättää niitä tähän topaan tai kommentilla tonne docsiin 🙂

  posted in Yleinen

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.