Piirroskeskustelu • Hyviä pointteja, jos tuomaroinneissa jotain hässäkkää, laitatteko säännöistä löytyvän ohjeen mukaan meiliä? :slight_smile: Niin pystytään virheet korjaamaan nopeiten ja jos tulee uutta/päivitettyä tietoa, niin laitetaan tuomareiden koulutusmateriaaleihin yms. Foorumilta mahdotonta kaikkea poimia.

  Teen vielä vaikka erikseen PKK:lle oman kehitystopan, niin helpompi etsiä aiheen viestit jatkossa. :slight_smile:

  PKK:n oma topa :slight_smile:


 • Piirrosharrastajat

  @Jannica said in Piirroshevoset:

  Tulipas tuosta H02877 tekstistä mieleen (vaikken tuomaroi piirrettyjä), että mitenköhän on suomenhevosen laita värityksen suhteen, kun kirjavia ilmestyy silloin tällöin näyttelyihin? Rotumääritelmän mukaanhan se on yksivärinen, mutta en löytänyt mistään Hippoksen sivulta tarkempaa kuvausta, olisi kiva tarkistaa asia mikäli joku tietää paremmin suokki-ihmisistä?

  undefined
  Parin viime vuoden aikana (ennen olemattomaksi ja/tai kadonneeksi katsottu) splashed white eli “suomenkirjava” on geenitestauksella todistettu muutamalta irl-suokilta, esim. Brisitte varsoineen ja Intiaani. Irlissä kuitenkin sw-suokit ovat tosi pienimerkkisiä.
  Tiukassa elää käsitys siitä, että ainoa suokkien kirjavuustyyppi olisi sabino. Sabinon tyyppistä kirjavuutta (isoa sukkaa ja läsiä) aiheuttaa kuitenkin tosi moni geeni, joista vain muutama tunnetaan ja voidaan testata. Esim. perinteisesti sabinoiksi katsotut welshit ja clydesdalet eivät kanna “varsinaista sabinogeeniä”, kuten ei suomenhevonenkaan. Niiden sabinokuvio tulee jostain muualta. Mutta ehkä näin tarkka genetiikka ei kuulu enää tähän vastaukseen ;D

  Mutta joo, suomenhevonen voi olla splashed white-kirjava. Irlissä jalostustyön tuloksena yleensä vain pienimerkkisiä, jonka takia se geeni on periytynyt vanhemmilta varsoille “piilossa” isojen läsien ja herasilmien takana. Myös pienimerkkinen “sabino” on mahdollinen jonkin tuntemattoman kirjavan geenin aiheuttamana. Virtuaalihevosilla näkee tosi isoakin kuviota.


 • Piirrosharrastajat

  Eksyimpä vihdoin tänne ja on ihan huikeaa nähdä miten paljon virtuaaliharrastajista löytyy piirtäjiä: ja mikä parasta, uniikkeja tyylejä omaavia sellaisia! Järkyttävän taitavaa porukkaa ja kaikkien ihanien töiden lisäksi ihania talleja ja hevosia 😍 Näin sivusta seuranneena ja stalkanneena ei voi kun ihastella, jatkakaa samaa rataa! Niin kuin joku on täällä jo maininnutkin, paras motivoija piirtämiseen on kyllä tämä ryhmä, siksipä omakin talli on valmisteilla, jahka saan oman piirtopöydän taas kuntoon (nimim. piirsin sen rikki).

  PKK asiaa sivuten lyhyesti, omatyylini on aina ollut niin sarjakuvamainen että sillä saa kys. järjestön kilpailuissa korkeintaan kehaisuja persoonallisuudesta, eli siinä mielessä on tullut huomattua realistisuuden tavoittelu. Toisaalta, en ole koskaan kuin kokeilumielessä PKK:n näyttelyissä kilpaillut, koska tavoitteeni piirrosheppojen kanssa ei ole näyttelymenestys vaan tarinatoiminta. Hmm. Ehkäpä joskus vielä uskallan kokeilla.

  Tässäpä nyt viimeisin tuotos, fwb-ori Pyrokinesis. Eh, rakenteet ei oo mun juttu mutta hyvä niitäkin on silloin tällöin reenailla! Seuraava etappi on tehdä tähän kuvaan tausta, wish me luck 😆

  http://huuruturpa.net/auburn/rok2i.png • @Savage Apua, kui uskomattoman hieno! Mä rakastan just tollasia persoonallisia tyylejä, joten en voi muuta todeta, kuin että ehottomasti jatka samaan malliin 😄 Innolla odotan tallisi valmistumista!


 • Esteratsastajat

  Kiitos @J. tuo avasi asiaa paljon 😄 (ja myös selvensi sitä mikä ihme on suomenkirjava :D) • Sain kerrankin valmiiksi piirroksen, johon oon eed vähän tyytväinen:

  http://www.jarnby.piirroshevoset.com/pics/tittajoulu.jpg

  Jäbykkä-hevoselle jouluista kuvaa 😃

  Ihana, pörhelö ori @Savage lla ❤


 • Moderaattorit

  @AnneL “ees kerranki tyytyväine” 😄 hah oisin tyytyväinen aina jos osaisin piirtää sun piirrosten tyylisiä, ihanan tunnelmallisia kuvia!


 • Piirrosharrastajat

  Ah. Tartuin kynään taas pitkästä aikaa ja tallensin väritysvaiheessa olleen kuvani. Arvatkaa vain tallensinko sitä sellaiseen muotoon etta tasot sailyisivät ennallaan. No enpä tietenkään. Itken hieman ja oikeastaan aika paljon.

  https://snag.gy/zMDWXC.jpg
  Tälläiseen vaiheeseen pääsin. Taitaa jäädä tää väritys tähän… Kiitos muuten @Viiru linesta!

  @AnneL n joulukuva on taas ihana!


 • Moderaattorit

  @Venn ole hyvä :slight_smile: harmi että tallensit sen “väärin” 😞 no teet ajan kanssa udelleen sitten kun ehdit ja jaksat 🙂 et ota stressiä


 • Suomenhevoskasvattajat

  kuva

  Ekaa kertaa oon nyt kunnolla värittämässä koneella, hiirellä hiukan hankalaa 😄 Värittelen vaan netistä löytyvällä ohjelmalla eli työtä ei voi tallentaa niin että tasot jäis näkyviin mutta noh, menee se näinkin. Jotenkin hankalampi hahmottaa valoja ja varjoja koneella kuin käsin värittäessä, mutta oon kuitenkin tähän mennessä ihan tyytyväinen kun on kuitenkin vasta eka koneella väritetty 😄 Linet bongasin @Viiru n vapaastikopsattavista, niistä kiitos!


 • Moderaattorit

  @Sippe hieno tulee! 🙂 kiva kun kelpaa linet • Mä oon joutunu koulun kuvituskurssia varten piirtää niin paljon etten oo ehtiny tehä ollenkaan “omia” piirrosjuttuja. Nää kaks sain kuitenkin tänään väsättyä @Kemiina lle
  Varsinkin tohon estekuvaan oon tosi tyytyväinen 🙂

  http://pre04.deviantart.net/8d92/th/pre/f/2016/330/b/e/hampair_by_pinjakumpulainen-dapo1k6.jpg

  http://pre07.deviantart.net/d4e3/th/pre/f/2016/330/5/a/hampaireste_by_pinjakumpulainen-dapo1sj.jpg


 • Suomenhevoskasvattajat

  Värittely edistyy 🙂

  kuva


 • Moderaattorit

  Hitsi kun en yhtään tiiä onko mulla tarvetta tälle vai ei 😄 kun mietin teenkö knabin vai lämpösen… tää ei lämpöselle kyl mene mutta äh. En osaa päättää kumman ottaisin ittelleni kopukaks.

  .


 • Esteratsastajat

  @Viiru Kyllähän tuosta “lämpönen” hyvin tulee, ainakin pv 😄


 • Esteratsastajat

  Ja aivan superihania kuvia taas kaikilla! Ai että mie oon kade, kun ei oo minkäännäkösellä piirrustustaidolla siunattu, vaikka värittelystä tykkäänkin 😄 Pitäs joskus tänne laittaa noita kyllä kuvia näytille, mitä oon väritelly ^^ En kylläkään heppakuvia oo onnistunut väritteleen, ei riitä 24h heppaelämää elävällä innostus “vapaa-ajalla” enää väritellä heppoja 😄


 • Moderaattorit

  @Jannica joo mut siis iha lv lv


 • Moderaattorit

  Ehkä vaan teen tosta jonkun tuonnin ja pistän myyntii 😄


 • Esteratsastajat

  Juups 😄 tokihan siitä saa knn oikein hyvin myös ^^


 • Moderaattorit

  Saattaa se jäädä ittelle sit kuitenki 😄 .


 

1
Online

867
Users

11.4k
Topics

208.3k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.