Suomenhevoset


 • Oreihin hurahtaneet

  @SV Linjalan Esikko :slight_smile: • @Crimis Kiitos ❤


 • Suomenhevoskasvattajat

  Miten suokkiporukan vuosi on pyörähtänyt käyntiin? :slight_smile: • Meille on ainakin hirmuinen lapsikatras syntymässä parin kuukauden sisään. Uusia hevosia tullut muutenkin ovista ja ikkunoista, täysin tarpeeseen tosin. :slight_smile: • Meillä uuden vuoden kasvatteja on syntynyt jo neljä ja muutaman olen suunnitellut lähi kuukausille valmiiksi. (= Ensimmäisiä omia kasvatteja aloitetaan ilmoittelemaan lajilaatuarvosteluihin. :hugging:

  Kova into olisi suunnittella kasvattimyyntiä, mutta viimekertainen hiljainen kysyntä hieman hillitsee sen tekemistä. Ehkä sitten keväälle, kun vietämme tallin 1-vuotis synttäriä. • Kaakkilassa ei ole omia vauvoja tullut, mutta pari uutta heposta silti saatu talliin, Nero kävi hakemassa aivan liian hienon meriittirivin joulukuussa laatiksista ja niitä hypetellään vieläkin 😄 En pääse yli vaan tästä tammasta, niin ihana!! Heitettiin vielä kerjn laatikseen tälle kuulle ja muutama lapsi varsa-arvosteluihin, + Vauhti-poika kokeilemaan onneaan kantakirjassa. Pikkuhiljaa alan haaveilemaan tämän kevään Kaakki-lapsista, mutta vanhempiehdokkaat vähän raakileita vielä :slight_frown: Ehkä etsitään toiselle tammoista sulho ulkopuolelta, pitää katsella. Onneks oon vannoutunut harrastamaan hitaalla tahdilla, niin ei oo stressiä tai kiirettä 😄

  Hyvät uudetvuodet myös muille putteperheille ja onnea ja menestystä tälle vuodelle teidän suunnitelmien suhteen! ❤


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mä en oikeastaan ole muuta tehnyt kuin kasvatteja teettänyt nyt joulu-tammikuussa. En puoleen vuoteen ehtinyt tehdä mitään, niin nyt piti tehdä kasvattikasa 😄 . Kaikki on todella kivasukuisia, mutta kaikki en mitenkään pysty pitämään, täältä voi katsoa jos kiinnostaa.

  Suokeista jotenkin tykkää paljon, kun ne kisaa kauhean nopeasti porrastetuissa valmiiksi ja sitten voin “harrastella” siitoshevosten kanssa niin hitaalla tahdilla kuin haluan. 😄

  Taikatuuli on mun ensimmäisiä lyhytsukuisia omakasvatteja ja se on kyllä kieltämättä aika hieno 🙂 . Katotaan mitä siitä aikanaan tulee. • Mä voisin vaihdella yleispainoitteisia varsoja joidenkin kanssa päikseen 😎 uusi veri talliin olisi must juttu.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Tuulenpesästä teetettiin iso kasvattimyynti viime vuoden loppuun jossa olisi vielä paljon kivoja varsoja myytävänä (http://virtuaali.net/keskusta/topic/7081/tuulenpesän-jättikasvattimyynti-sh). Tarvittaessa voin myös tehdä kasvatinvaihtoa.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Hengenvaaran jalostussuunnitelmat etenee aika kivasti! evm-sukuisia on enää yksi odottamassa muutamaa laatista ja sitten se menee kuoppaan, 1-polviset on kovaa tahtia menossa perässä. Myös 2-polvisissa on monta, jotka saa kohta lykätä paremmille laitumille. Jalostuksessa päästään seuraavaksi 5-polvisiin hengenvaaralaisiin, joten voisi sanoa, että pitkäsukuisissa mennään jo ja oikeastaan kevään lapsossuunnitelmat on jo tehty, voisi tosin harkita jotain kasvattimyyntiä ulkopuolisille tai ainakin tarjota noita YLA-jälkeläisiä kaipaavia jalostukseen.

  Viimeisimpänä talliin on muuttanut kaksi tammaa: Tuulenpesän Hortensia ja Hengenvaaran Welhotar

  Ja koska en jaksa tehdä erillistä topaa niin ohimennen ihan röyhkeesti TJ “muutama” suomenhevoskaveri, ainut ehto että jälkeläisen sivuista tulee yla-kelpoiset asap.
  1polv sh-o. Mörkövaaran Jumpperi SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-III
  1polv sph-t. Huvitutin Punurmio SLA-II, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II, VVJ-I
  1polv sh-o. Vähäpellon Nuutti KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-II
  1polv sh-o. Hengenvaaran Hukkapätkä KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I
  2polv sh-o. Hengenvaaran Merkkari KTK-III, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I
  2polv sh-t. Mörkövaaran Mysteeri KTK-III
  2polv sh-t. Hengenvaaran Varjo KTK-III, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-III, VVJ-I
  2polv sh-t. Hengenvaaran Muikee KTK-III, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I
  2polv sh-o. Hengenvaaran Himalaja KTK-III, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I
  2polv sh-t. Hengenvaaran Norberta ERJ-I, KERJ-I
  2polv sh-o. Hengenvaaran Huima ERJ-I, KERJ-I • @Hapero onpas tuo Punurmio ihana ❤


 • Suomenhevoskasvattajat

  @VP:n “Snygge, Svala, Zacharias” vaikutti kauheen kivalta orilta, mutta mulla on ongelma orien kanssa, koska pitää melkein teettää niiden kaikki jälkeläiset omillta tammoilla. Eikä mulla riitä hevosmassa siihen :(. Lisäks kun hirveen suuri prosenttihevosista ei mene kaupaksi (paitsi @TuuliaT:lle 😄 )… Tuolta mun topicista tosin, voisi Wiherkankaan Jokeri mennä yleispainoitteisesta, jos isäorin osalta kelpaa epämääräiset ominaisuuspisteet esteradoilta. • Koska laiskottaa, EJ: Meijän Veli vois treffata tammaa niin että saisin itelle tästä yhistelmästä tammavarsan, 2-polvinen suku ja mielellään läsipää tamma haussa 😄 Veli on menossa laatiksiin viimestään kesällä, mutta se edellyttäs vauvan saamista joten varaudun jo hyvin ja teetän sil nyt lapsen! Myös varsa on menossa joskus hamassa tulevaisuudessa kiertämään arvosteluita, nyt jäis vähän sivummalle vielä mutta jälkeläispistekuntoon saan kyllä hänet jos siitä riippuu 😄


 • Kenttäratsastajat

  Mulla on mennyt ihan schaibasti viime vuoden loppupuolikas, mutta nyt tää alkuvuosi on lähtenyt vähän paremmissa merkeissä käyntiin! Inspis virtuaalipuuhiinkin on ehkä palailemassa, tajusin et kyllähän mä voin käyttää tätäkin kanavana pahan olon käsittelyyn kun kuitenkin tosi kirjoituspainotteista hommaa välillä.

  Tuli tämmöinen Hukka väsäiltyä syksymmällä sovitun jalostusdiilin seurauksena ja vielä pitäisi tehdä Snöfinkille eli Nössölle sivut. Oon vaan kuvia vailla, miksi mustat tammat on niin kiven alla ja miksi mä olen niin nirso 😭

  Täytyis myös jaksaa pitää joku kunnon tutkailupäivä ja tutustua uudempiin talleihin ja teidän vanhuksien uusiin hevosiin!


 • Suomenhevoskasvattajat


 • Suomenhevoskasvattajat

  Miulla joulukuu meni hujahtaen ohi eikä ehtinyt hirveästi konetta availla, mutta nyt alkuvuodesta talliin on saapunut jälleen paaljon uusia evm-sukuisia ja omiksi suosikeiksi on noussut tällä hetkellä Lumiaava ja Kapeenvalkea. Kisalistat pursuaa, joten varmaan nyt kevään aikana pitää ryhtyä taas järjestämään kisoja, että saa näistä uusista tulokkaista (ja toki myös vanhemmista) jonain päivänä kasvatteja aikaiseksi ja varmaan myyntiinkin asti (ja jos vaikka lopettaisi tämän jahkailun… 😄 ).

  Kaiken kaikkiaan just nyt on tosi hyvä fiilis tallin ja sen tulevaisuuden suhteen, vaikka viime vuoden loppu menikin vähän motivaation puutteessa, mutta sitä on tapahtunut joskus aiemminkin samoihin aikoihin 😄


 • Suomenhevoskasvattajat

  Onnea @laura ja Nero! :hugging:

  Oli kiva lueskella keskustelua ja pohdintaa. 😄 Markkinoiden nihkeys on huomattu täälläkin, eikä taida olla vain suokkiporukan ongelma? Markkinahiljaisuus on aina vähän kinkkinen juttu, siihen kun ei auta muu kuin ostella muilta hevosia. Toisaalta, jos oma hevosluku on jo nyt (omaan makuun) liian suuri, ei siihen halua ylimääräisiä. @VP mainitsi varsanvaihdon, se varmasti piristäisi markkinoita ja toisi vähän liikettä! Etenkin, jos joku ehtiijaksaaviitsiisaaaikaiseksi järjestää vähän isomman hevosenvaihdon, eikö sellainenkin ole joskus ollut, vai muistelenko omiani…?

  Hurjasti onnea kaikille tuleviin laatuarvosteluihin, tallien x-synttäreiden johdosta sekä kaikesta muusta, josta olette iloisia ja ylpeitä! Oli se sitten mitä tahansa kivasta hevosennimestä loppuunvietyyn ulkoasunvaihtoon tai ensimmäisestä toimintavuodesta kymmenenteen toimintavuoteen. Suokkeja olisi paljon ankeampi harrastaa yks… kaksistaan. 😄 ❤ • Oon kanssa monesti miettinyt noita varsavaihtareita kun oon laittanut hevosia myyntiin, mutta sitten epäilyttää kun ei haluais ottaa mitään hevosta itselle vaihdossa vaan siks kun on vähän “pakko”, ei välttämättä löydy just sellasta jonka välttämättä haluaisi 😄 ja sama pätee tietty toisinpäinkin, en haluais laittaa omaa kasvattia kellekään joka ottaa sen vähän siksi kun nyt pakko on, vaikkei se niin inspaisikaan 😄 Meillä ei määrä ole ongelma, oon ehkä vähän outo harrastaja kun muut valittaa hevosia olevan aina liikaa, ja omasta mielestä talli on aina vähän liian tyhjä, eli se ei ole itselle ongelma!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Meille tuli joulukuun aikana niin vieraita kasvatteja kuin omiakin sen verran, että nyt täytyy pitää ostostaukoa. Tai lähinnä vauhdilla alkaa tyhjentää vanhoja hevosia laatisten kautta kuoppaan. Myös uusien kasvattien suunnittelu täytyisi aloittaa, mutta oma aika on ollut kortilla. Tänä iltana yritän ottaa hetken talliaikaa, tarkoitti se sitten ihan tekstien kirjoittelua tai varsojen suunnittelua on pakko saada jotain raikasta ja uutta talliin. 😄 Varsavaihtiksia voisin kuvitella meidän osalta ehkä keväälle/kesälle. Jokunen vaihdokki joskus tullut otettua ja on ne löytäneet paikkansa tallista. Tälle vuodelle tavoite kasvattien suhteen on ehkä pienentää kotiin jäävää osuutta ja muutenkin määrää. Iso toive olis saada pitkäsukuisille jotain menekkiä, ne on itselle jotenkin aina rakkaampia kun lyhyt sukuiset. Evm-sukuisia löytyy nyt tallista jopa muutama, uusia en tänä vuonna aio hankkia yhtään. Ehkä meen vähän vastavirtaan sen suhteen, onhan ne kivoja, mutta tykkään enemmän pitempi sukuisista suokeista. Pitkästä aikaa olis kiva upottaa kyntensä sellaiseen sukututkimukseen, löytää jotain ihan hassuja vanhoja (2003 tai sinnepäin) hevosia suvuista. Kunhan pääsis vaan tekemään sellasia hulluja isoja sukutauluja taas välillä niin olishan se kivaa. • @laura, multa löytyis Kaino, Lumilla ja Nemilla :slight_smile:


 

8
Online

722
Käyttäjät

8.9k
Aiheet

153.2k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.