Suomenhevoset • Ja sorppa tuplapostaus mutta nelj√§polvinen vinski etsii morsmaikkuja itselleen jotta p√§√§sisi laattiksiin. T√§ll√§ hetkell√§ KV-I, SV-II, KTK-III palkittu, kantakirjausta ei viel√§ sivuilla. My√∂s muita v√§hiksen hevosia saa ehdottomasti k√§ytt√§√§ jalostukseen!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Kaunovaara paikalla my√∂s! Meill√§ on nyt menossa taas v√§h√§n aktiivisempi kausi, hevoset kiert√§√§ laatiksia ja saatiin jopa meid√§n ensimm√§inen tuontitamma kantakirjakelpoiseksi. Pitk√§sukuisia hevosia haaveilen lis√§√§ talliin, mutta pit√§√§ rajoittaa v√§h√§n. Mielens√§pahoittajasta meille on tulossa varsa ja mietin t√§ss√§ edelleen teenk√∂ varsasta orin vai tamman. ūüėĄ Meill√§ on noita oreja ollut nyt hirve√§n iso liuta niin ehk√§ tammaa olisi tulossa, em√§lle kuitenkin kaipaan tammaa seuraajaksi. Meid√§n kaikki hevoset on jalostusk√§ytt√∂√∂n tarjolla, joten tuolta saa katsella niin oreja kuin tammoja. Tammoja saa my√∂s lainaan, jos haluaa omalle nimelle varsat.

  Syksylle voisi miettiä jotain kasvattimyyntiä kunhan saa ensin hevosten sivuille sijoituksia laitettua ja luonteita kirjoitettua. En muista monta sieltä puuttuu, mutta sijoituksia on iso liuta käymättä läpi ja inhoan sitä hommaa. Jos joku haluaa tehdä muotoonlaittoja niin saa ilmottautua miulle.

  Ulkoasua haluaisin muokkailla, taidan sen kanssa odottaa hieman syksymmälle, jos saisin vaikka maisemakuvia otettua materiaaliksi. Nyt jotenkin tökkii tuo nykyinen ulkoasu vaikka se onkin kivan yksinkertainen. Toisaalta tolla samalla pohjalla se on ollut alusta asti, pieniä ja suuria muokkauksia on tehty sen mukaan miten on huvittanut. Nyt huvittaisi tehdä isompaa muutosta.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @Viivuska Mullakaan ei täysin kriteereitä vastaavia tammoja löydy, mutta tässä pari, joilla edes osittain täyttyy:
  Riiviöiden Verna, KTK-III, rt, 146 cm
  Fiktion Wanilja, KTK-II, rt, 151 cm
  Kumpikin suuntaa laatiksiin kunhan jälkeläisnäytöt on kunnossa. Tää varmaan ainakin jo liian iso, mutta näytän kuitenkin:
  Vaapukan Tilta, KTK-II, KRJ-laatiksessa, rt, 155 cm


 • Suomenhevoskasvattajat

  Multa l√∂ytyy aika tuore tapaus Savikko. Suokkien lis√§ksi l√∂ytyy my√∂s shetlanninponeja ūüôā Tuo etusivuteksti on kyll√§ pahasti kesken, √§lk√§√§ sit√§ ihmetelk√∂. Ja oon muutenkin v√§h√§n laiska kirjottelemaan mit√§√§n tekstej√§ tuonne sivuille ūüėĄ
  Meidän kasvatustoiminta ei ole mitään kovinkaan suurta, lähinnä varsoja syntyy vaan omaan käyttöön.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Ensimm√§inen ‚Äúoikea‚ÄĚ talli Huvitutti syntyi vuonna 2013, koska meik√§l√§isell√§ oli kova halu p√§√§st√§ takaisin virtuaalimaailmaan. Joskus muinoin py√∂rin hoitajana Representassa (nyk. Riivi√∂t), kunnes sitten taukoilin useammankin vuoden. Huvitutti on itselle v√§h√§n sellainen ikuisuusprojekti, jonka kanssa puuhailen kun jaksan/ehdin. Ja vaikka aluksi oltiin ihan rennoin ottein toimiva harrastetalli, voidaan meit√§ nyt kai jo siittolaksikin kutsua: kolmen vuoden aikana syntynyt yli 150 kasvattia. (Tsekatkaa myyt√§v√§t kasvatit ;))

  Ja t√§m√§ tuoreempi tapaus eli Muskettisoturit avattiin sitten kev√§√§ll√§ 2016. Muskahan on oriasema, joka tarjoaa virtuaaliharrastajien jalostusohjelmiin lyhytsukuisia suomen(pien)hevosia. Tallista l√∂ytyy kirjava sekoitus niin este-, kentt√§-, koulu- kuin valjakkopainotteisiakin ratsuja, joiden kanssa kilpaillaan aktiivisesti ja t√§hd√§t√§√§n lopulta laatuarvosteluihin. Muskan orit on tarjolla jalostukseen ymp√§rivuoden, jos sielt√§ jollekin joku kiva l√∂ytyisi ūüėČ • Oi, @Janella n Savikko on ulkoasultaan ihanan pirte√§! Ihania hevosia my√∂s mit√§ nyt √§sken vilkaisin : )

  @Jenny n Huvitutti nyt on mulle jo tuttu tapaus, tykkään ♥ Muskettisoturit vaikuttaa kans tosi kivalta, näitäkin tuun varmasti haluamaan käyttää jalostukseen, ennemmin tai myöhemmin! • Mulla on Heili, mutta me ollaan pienell√§ lomalla nyt. (Hassua kyll√§, tuntuu, ett√§ heti kun laitoin tallit lomalle, oma aktiivisuuteni nousi? :D) Pient√§ kasvatustoimintaa Pohjois-Karjalassa, joten suurin osa tallin kasvateista nimet√§√§n karjalaisin nimin - muutama poikkeus kasvi- ja muumiteemaisssa nimiss√§. Muutama kasvattikin olisi myynniss√§, tervetuloa tutkimaan. ūüôā

  @VP, mulla olisi tarjota Juliaanaa sulle. Yleispainotteinen, eli seuraavana tiedossa KRJL. ūüôā


 • Tarinaheppailijat

  Jee, mäkin voisin tänne kirjoitella! Mullahan on tosiaan ensi vuonna hurjat 10 vuotta täyttävä Kärmeniemi, joka on siis nyt viimeiset seitsemän vuotta eliniäistään painottunut kenttäsuokkeihin ja mä olen kyllä ihan hurahtanut tähän hommaan. Kasvatus meillä on ollut aina tosi hiljaista, ennen vuotta 2011 meille ei edes syntynyt varsoja! Nyt maailmassa on vähän reilu 60 kärmisläistä.

  Mulle isoin haaste t√§n tallin kanssa on hevosm√§√§r√§! T√§ll√§ hetkell√§ taitaa olla se 16 vaiko 18 hevosta, mutta se tuntuu ihan liialta ūü§¶ Tykk√§√§n panostaa kaikkiin eli kuvia saisi olla enemm√§n kuin se yksi rakennekuva, luonne pit√§√§ olla ja p√§iv√§kirjamerkint√∂j√§ arjesta sek√§ tietty kisoja kolmessa lajissa‚Ķ Toinen ikiongelma on se, ett√§ en osaa pit√§√§ tarpeeksi erilaisia hevosia tallissa!! Jotenkin aina havahtuu siihen, ett√§ on VAIN omia kasvatteja kun pit√§isi laajentaa ja ottaa vieraistakin sukulinjoista hevosia. Onko muilla t√§t√§ dilemmaa??

  Ehk√§ otan kymppivuoden tavoitteeksi irtaantua omista sukulinjoista ja ottaa yhden hevosen melkein jokaiselta suokkikasvattajalta? ūüėĄ Ehk√§ pit√§isi my√∂s uskaltaa p√§√§st√§√§ irti rajotteista ja hyv√§ksy√§ se, ettei niihin kaikkiin hevosiin tarvitse panostaa samaan aikaan! Saisi useampia hevosia talliin eik√§ ehk√§ ahdistaisi‚Ķ

  Mä haluaisin kuulla teidän Suurimmista Haasteista oman tallin kanssa!! Missä kiikastaa?? • Suurin haaste on ollut ehk√§ se, ett√§ inspis on ollut tosi katkonainen aijemmin √Ąkkil√§hd√∂n suhteen. En ollut l√∂yt√§nyt sit√§ omaa juttua, nimen tai sivutilan muodossa, mutta nyt tuntuu hyv√§lt√§ miss√§ menn√§√§n t√§ll√§ hetkell√§. Toinen mik√§ on, niin on se etten kerke√§ osallistumaan kisoihin! : D Pit√§isi varmaan opetella itse j√§rjest√§m√§√§n niit√§‚Ķ • Ei kiikasta! : D

  Kuuralehdossa on ihan mieletön määrä hevosia, mutta kumma kyllä inspis riittää kaikille - niin päiväkirjaan, valmennuksiin (joita tosin myönnän silloin tällöin kierrättäväni hevoselta toiselle), kisailemiseen (ja varsinkin siihen) sekä jalostukseen! Musta on niin kiva, että tallista löytyy tosi eri sukuisia hevosia eri talleilta, eri kasvattajaliitteellä ja eri mittaisista suvuista. Ainoa inspiksensyöjä on ne harrastuksen alussa ostetut pitkäsukuiset hevoset, jotka eivät meinaa päästä jalostuskäyttöön liian tuttujen nimien takia. Noo, jaksan elätellä toiveita, että muutamien vuosien päästä niilläkin on sitten huomattavasti enemmän jalostusarvoa : )

  Mutta ulkoasu on mulla semmoinen juttu, mikä tökkii ihan mielettömästi. Nykyinen toimii, hyvä, ja hevossivu on periaatteessa ihan kivat, mutta tuo yläosa… ehkäpä siihenkin keksin jotain vielä : )

  (Ps. Suokit VSN-näyttelyihin!)

  muoks // @Rosanna, juuri meni krj:tä ja erj:tä kisalistaan, käy nakkaamassa osallistumisia! : ) • Jalavan Tiimi ilmottautuu ūüėÜ pieni h√∂mpp√§talli, joten mit√§√§n suurta suokkikasvatusta meill√§ ei ole. tarkoitus olisi t√§ss√§ syksyn mittaan saada kokonaan uusi ilme sivuille ja viimeisetkin hevosten sivut p√§ivitetty√§ uuteen uskoon. ja koska olen laiska, linkki allekirjoituksessa x)


 • Suomenhevoskasvattajat

  @Rosanna Mulla olis avoimet este- ja kentt√§kisat, joissa viel√§ runsaasti tilaa, jos luokat vaan sattuu olemaan sulle sopivia ūüôā


 • Suomenhevoskasvattajat

  @yaren, joo siit√§ tuli tosi kiva! : D Se saa Miljalta viel√§ rakennepaketin, niin p√§√§st√§√§n ehk√§ jossain vaiheessa kantakirjaankin ūüôā


 • Suomenhevoskasvattajat

  @matty joo mulla on Nuppulanharjun kanssa v√§h√§n sama juttu ūüėĄ T√§ll√§ hetkell√§ parikymment√§ hevosta, ja aletaan menn√§ jo aika √§√§rirajoilla tuon m√§√§r√§n kanssa. Just se et jokaiseen pit√§is pysty√§ panostamaan kunnolla. Meill√§k√§√§n ei oo syntynyt hirve√§sti kasvatteja, parin vuoden saldo taitaa olla 9-10 kasvattia ūüėĄ • Kiitos @Siguri ja @Jenny! K√§yn heittelem√§ss√§ osallistumisia niihin luokkiin mihin l√∂ytyy hevosia : )


 • Moderaattorit

  Jee suokkikeskustelu ūüôā T√§√§ll√§ on jo paljon asiaa, pit√§√§ lueskella jossain v√§liss√§‚Ķ Mulla tosiaan on kaks sh-tallia, toinen valokuvallinen ja toinen piirretty (‚Äútaukoilee‚ÄĚ)‚Ķ

  Eelinniemi, valokuvallisia, villejä kisaavia suokkeja. Tähtäimessä VPA ja YLA + KTK

  Ketunpolku, piirrostalli, tauolla. Tähtäimessä lähinnä PKK:n hommat.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @Siguri k√§vin heitt√§m√§ss√§ osallistumista n√§yttelyihin! ūüôā


 • Suomenhevoskasvattajat

  @VP Vinski on upea ‚̧

  @Viivuska kiitos mutta ei kiitos : ) • @Mariella , mites, haluaisitko s√§ pit√§√§ varsan itsell√§si/laittaa myyntiin? ūüôā Jos niin ehdottomasti vinkurainen ottaa tammasi vastaan ūüôā

  @Crimis ota varsa Vinskist√§ ūüėČ • Kes√§ ollaan Ceryn kanssa vissiin kumpikin ajateltu aika pitk√§lti kaikkea muuta kuin virtuaalihevosia, mutta Seljasaari porskuttaa menossa mukana. Jaksoin √§sken jopa p√§ivitt√§√§ yhden tilausvarsan listoille, win! \o/ Ehk√§ sit√§ taas syksyn tullen aktivoituisi v√§h√§n enemm√§n, olen k√§ynyt koneella tekem√§ss√§ l√§hinn√§ pakolliset heppaKTK-jutut ja v√§lill√§ v√§h√§n siirt√§nyt muistikortilta kuvia parempaan talteen‚Ķ

  Meidän piti järjestää Seljiksessä tänä kesänä kasvattipäivätkin, mutta se vähän näköjään jäi. Ehkä talvella. Tai ensi vuonna. Tai joskus.


 

9
Online

998
Users

13.2k
Topics

248.2k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.