Virtuaalikoirat


 • Virtuaalikoirat

  Virtuaalikoiraharrastus on ehkä ottanut vielä heppapiirejäkin pahemmin osumaa viime vuosien harrastajakadossa. Uusi veri olisi siis enemmän kuin tervetullutta, joten luodaanpa oma topikki virtuaalikoiria varten. Saatte näin ensialkuun “pienen” infopaketin koiramaailmasta. Huomaattehan, että tämä esittely käsittelee ensisijaisesti ns. virallista vFCI:n alaisuudessa pyörivää virtuaalikoiraharrastusta.

  Kaikenlainen yleinen löpinä ja kysymykset ovat tervetulleita. Itse jo yli vuosikymmenen virtuaalikoiria harrastaneena en oikein hahmota mitä kaikkea tästä pitäisi muistaa kertoa. 😄 Koitan hieman vertailla virtuaalikoiraharrastusta virtuaalihevosiin, mutten ole perehtynyt kovin syvällisesti heppamaailmaan, vaikka teitä onkin tullut jo jokunen vuosi vakoiltua.

  Yleistä virtuaalikoirista
  Virtuaalikoiraharrastuksen kattojärjestönä toimii Virtual Fédération Cytologique Internationale (vFCI), jota ollaan parhaillaan päivittämässä uuteen uskoon. vFCI rekisteröi virtuaalikoirat sekä vastaa kilpailutoiminnasta kouluttamalla (valokuvallisia koiria arvostelevat) näyttelytuomarit ja hyväksymällä lajiliitot jäsenikseen. Toinen virtuaalikoirien kannalta keskeinen järjestö on Virtuaalimaailman Kennelliitto (vMKL), joka rekisteröi kenneleitä ja kasvattajanimiä sekä järjestää Virtuaaliset Maailmanvoittaja ja Euroopanvoittaja -näyttelyt. Virtuaalikoiraharrastajat ovat keskittyneet Karvaturrit-foorumille, mutta toivon, että osa eksyy jatkossa myös tänne.

  Virtuaalikoiraharrastus poikkeaa yllättävän monella tapaa virtuaalihevosharrastuksesta. Kirjoittamisella ei ole perinteisesti samanlaista asemaa kuin hevospuolella, vaan luonteiden, sukuselvitysten, valmennusten ja päiväkirjojen raaputtamisen sijaan keskitymme pääosin kisatulosten (valionarvojen) metsästämiseen. Sukutaulujen tasaisuutta ja pituutta ei ehkä pidetä yhtä korkeassa arvossa kuin virtuaalihevosten parissa, vaikka tämä ajattelutapa on vallannut jossain määrin alaa myös koirapuolella. Aidosti pitkäsukuisia virtuaalikoiria on hyvin vähän eli tietynlainen pitkäjänteisyys ehkä puuttuu. Koirapuoli saattaa myös tuntua virtuaalihevosiin tottuneesta hidastempoiselta, sillä aktiviteetteja on vähemmän pienemmästä harrastajamäärästä johtuen.

  Virtuaalikoirien sivut
  Perustietoina merkitään yleensä vähintään virallinen nimi, syntymäaika ja ikä, rotu ja sukupuoli, rekisterinumero, säkäkorkeus sekä kasvattaja. Ikä ilmoitetaan joko vuosina/kuukausina tai näyttelyluokkina (PEK, JUN, NUO, AVO, VET). VTR-alkuinen rekisterinumero on pakollinen liittojen alaisissa kilpailuissa (pl. näyttelyt) kilpaileville koirille. Sen saa rekisteröimällä koiransa vFCI:n rekisteriin. Useimmat harrastajat merkitsevät edellä mainittujen perustietojen lisäksi koiralle myös mm. värityksen ja omistajan.

  Kuvina käytetään sekä valokuvia että piirroksia, mutta valokuvat ovat yleisempiä. Varsinaisia piirroskenneleitä ei juurikaan ole, vaan samasta kennelistä voi löytyä sekä valokuvallisia että piirroskuvallisia koiria. Näyttelyissä kilpailevat koirat tarvitsevat rakennekuvan, mutta (rakenne)kuvattomatkin koirat voivat kilpailla ja valioitua käyttölajeissa. Valokuvia hankitaan sekä itse kuvaamalla, kanssaharrastajilta lainaamalla että pyytämällä oikeilta (lähinnä ulkomaisilta) koiraharrastajilta. Virtuaalikoirien parissa kuvia ei yleensä myydä oikealla rahalla, vaan suositaan enemmin vaihtokauppoja tai lahjoituksia.

  Sukutaulut esitetään yleensä 2-3-polvisina, mutta myös pelkkien vanhempien merkitsemistä näkee. Sukutauluihin merkittävissä asioissa on kirjavuutta: toiset merkitsevät pelkästään sukulaisten viralliset nimet, mutta myös tittelirivejä ja esimerkiksi värityksiä ja säkäkorkeuksia näkee sukutauluissa. EVM-sukuisten koirien sukutauluihin voidaan keksiä sukulaisten nimiä, mutta kaikki eivät näin tee. Sanallisia sukuselvityksiä ei harrasteta.

  Kilpailukalenterit merkitään usein lajeittain eli kullekin lajille on oma kalenterinsa. Kalentereihin merkitään nykyään lähinnä ns. merkittävät tulokset eli ne tulokset, joilla on valioitumisen kannalta merkitystä. Laatuarvosteluja, kantakirjauksia yms. ei koirien parissa ole, vaan tavoitteena taitaa yleensä olla mahdollisimman monesta lajista valioituminen. Virtuaalikoirat tuppaavatkin kilpailemaan useissa lajeissa.

  Jälkeläislistauksia tulee vastaan yllättävän vähän - henkilökohtaisesti toivoisin, että koirien sivuille merkittäisiin niiden jälkeläiset. Luonteita kirjoitellaan virtuaalikoirille nykyään hyvin harvoin. Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät eivät myöskään kuulu perinteiseen virtuaalikoiraharrastukseen. Kukaan ei kuitenkaan katso pahalla, vaikka virtuaalikoiran sivuille näitä raapustelisikin.

  Kilpaileminen virtuaalikoirapuolella
  Virtuaalikoirille on tällä hetkellä tarjolla näyttelyitä ja kolmisenkymmentä erilaista käyttölajia. Suosituimpia lajeja lienevät agility, näyttelyt, palveluskoirakokeet ja tottelevaisuuskoulutuskokeet, mutta monia muitakin lajeja järjestetään suhteellisen aktiivisesti. Tosin kisojen lukumäärä on koirapuolella selvästi alhaisempi kuin virtuaaliheppojen parissa, sillä harrastajia on vähemmän. Kilpaileminen rajoittuu virallisiin liittojen alaisiin kilpailuihin ja villejä kilpailuja järjestetään erittäin vähän - jos ollenkaan. Tarinakilpailuja ei ole eikä myöskään porrastettuihin verrattavaa toimintaa.

  Näyttelyitä järjestetään sekä valokuvallisille koirille että piirroskoirille. Valokuvallisten näyttelyistä vastaavat Yhdistyneet virtuaalinäyttelyliitot (YVNL) ja piirroskuvallisten näyttelyistä Piirretyt virtuaalikoirat (PIVIKO). Näyttelyihin osallistuvalla koiralla tulee olla vähintään yksi rakennekuva: paras vaihtoehto olisi tietenkin hyvälaatuinen rodunomainen seisotuskuva, mutta kaikenlaisia sivuprofiilikuvia näkee. Huomaathan, että jos kahdella koiralla on samassa näyttelyssä sama rakennekuva, molemmat koirat hylätään.

  Näyttelyissä on yhdeksän luokkaa:

  • PEK (pentuluokka, 7 kk - alle 9 kk)
  • JUN (junioriluokka, 9 kk - alle 18 kk)
  • NUO (nuorten luokka, 15 kk - alle 24 kk)
  • AVO (avoin luokka, vähintään 15 kk)
  • VET (veteraaniluokka, vähintään 8 v)
  • KÄY (käyttöluokka, vähintään 15 kk + koiralla oltava käyttöluokkaan oikeuttava käyttötulos)
  • VAL (valioluokka, vähintään 9 kk + koiralla oltava näyttelyn järjestysmaan muotovalionarvo)
  • KAS (kasvattajaluokka, neljälle saman kasvattajan kasvattamalle koiralle, jotka ovat saaneet kys. näyttelyissä vähintään laatumaininnan erittäin hyvä (EH))
  • PU & PN (paras uros & paras narttu, laatumaininnan erinomainen ja sertifikaatin arvoinen (ERI SA) kys. näyttelyssä saaneille koirille)

  Luokkien ikärajat ovat päällekkäisiä ja koira kannattaakin ilmoittaa siihen luokkaan, johon se kuvansa (ts. kuinka kehittynyt koira kuvassa on) perusteella parhaiten sopii. Jos et osaa itse arvioida sopivaa luokkaa, voit pyytää apua kanssaharrastajilta. Näyttelyiden osallistumiskoodi on:

  • u./n. <a href=“http://-alkuinen osoite”>Koiran nimi</a><br>

  Kohta “u./n.” viittaa sukupuoleen (u. = uros, n. = narttu). En ala selostaa näyttelysääntöjä kokonaisuudessaan tässä, mutta ne löytyvät vFCI:n sivuilta. Säännöt koskevat niin valokuvallisten kuin piirrettyjenkin koirien näyttelyitä. Tuomarointi tapahtuu koulutettujen tuomarien avulla, jotka sijoittavat koirat rakenteensa perusteella paremmuusjärjestykseen. Jos osaat noudattaa näyttelyiden järjestäjän ohjeita ja ilmoittaa koirasi oikealla koodilla oikeaan luokkaan, pärjäät jo pitkälle - loppu onkin enää tulosten tulkintaa. 😉

  Käyttölajeja on tosiaan tällä hetkellä jopa yli 30 erilaista (miten sen nyt haluaa laskea…) - jokaiselle löytyy taatusti jotakin! Kaikilla lajeilla on omat sääntönsä ja kilpailukalenterinsa, jotka löytyvät niiden vastuuliittojen sivuilta:

  Jotta virtuaalikoira voi kilpailla virallisissa käyttölajeissa, se tulee rekisteröidä vFCI:n rekisteriin. Rekisteröintilomake löytyy täältä. Rekisteriin hyväksytty koira saa VTR-alkuisen rekisterinumeron, joka tarvitaan kilpailujen osallistumiskoodiin. Suurimmassa osassa lajeja on käytössä yhteinen osallistumiskoodi, joka on muotoa:

  • VTR-00000 rotukoodi <a href=“http://-alkuinen osoite”>Koiran nimi</a>, ohjaaja<br>

  Osallistumiseen tarvittavat rotukoodit löytyvät täältä. Poikkeuksen osallistumiskoodiin tekevät seuraavat lajit:

  • Koiratanssi: VTR-00000 rotukoodi <a href=“http://-alkuinen osoite”>Koiran nimi</a>, ohjaaja (kappale)<br>
  • Vinttikoiraurheilu: VVULXXX-00000 rotukoodi <a href=“http://-alkuinen osoite”>Koiran nimi</a>, ohjaaja<br>
  • Valjakkoajot: Ohjaaja - VTR-00000 <a href=“http://-alkuinen osoite”>Koiran nimi</a>, VTR-00000 <a href=“http://-alkuinen osoite”>Koiran nimi</a>, VTR-00000 <a href=“http://-alkuinen osoite”>Koiran nimi</a><br>

  Lajien kirjo ja säännöt saattavat tuntua aluksi haastavilta, mutta äkkiä ne omaksuu, kunhan vain uskaltaa lähteä kokeilemaan! 😉 Kukaan ei joudu purruksi, vaikka tekisi virheitä ja osa kisojen järjestäjistä on niin kilttejä, että korjailee ilmoittautumisessa tapahtuneita virheitä. Kannattaa huomata, että osa lajeista on suunnattu vain tietyille roduille, esimerkiksi palveluskoirakokeet (poislukien PAKK eli BH-koe) vSPKL:n hyväksymille palveluskoiraroduille. Kaikki rajoitukset yms. löytyvät liittojen säännöistä, mutta kysykää myös rohkeasti! Useimmissa käyttölajeissa on peräkkäisiä luokkia, jotka on tarkoitus suorittaa määritellyssä järjestyksessä. Koira siis kehittyy tuloksia saavuttaessaan ja pääsee näin kilpailemaan entistä haastavampiin luokkiin. Tavoitteena on yleensä valioituminen. Käyttölajien tulokset arvotaan arvontakoneella.

  Virtuaalikoirien kasvattaminen
  Suurin osa liittää kasvattiensa nimen eteen tai loppuun kasvattajanimen. Kasvattajanimiä voi olla useampia, esimerkiksi kullekin kasvatusrodulle omansa. Tarkistathan, että harkitsemaasi kasvattajanimeä ei löydy Kennelliiton tai FCI:n listoilta. Virtuaalimaailman Kennelliitto ei rekisteröi virtuaalikenneleitä, joiden nimi on käytössä oikealla kennelillä eivätkä kanssaharrastajat katso hyvällä oikeiden kennelnimien käyttöä.

  Pentueita teetetään yleensä kisauransa loppupuolella oleville tai sen jo päättäneille ns. valmiille koirille. Periaatteet ovat kirjavia: yksi arvostaa sukutaulun tasaisuutta, toinen pituutta ja kolmas jotain ihan muuta. Tasasukuisuuteen (ja pitkiin sukuihin) ei ehkä pyritä samoissa määrin kuin hevospuolella. Yleissääntönä voitanee pitää, että mitä enemmän vanhemmilla on kilpailutuloksia, sitä enemmän pentue kiinnostaa kanssaharrastajia. Virtuaalikoirat eivät tarvitse jälkeläisnäyttöä missään lajissa, joten monet kasvattajat kuoppaavat koiransa melko pian sen jälkeen, kun ne ovat jatkaneet sukuaan. Yhdelle koiralle ei siis teetetä yleensä kuin yksi pentue (keskimäärin 1-4 pentua).

  Pentueista ilmoitetaan yleensä Karvaturrit-foorumin Pentueet-alueella. Tapana on ilmoittaa pentueen vanhemmat, syntymäajankohta, nimiteema, myyntiehdot ja pentujen maksimimäärä. Monet tapaavat rajoittaa syntyvien pentujen määrää ja erityisesti jalostuskäyttöön myytävien pentujen määrää, millä pyritään välttämään sukujen liiallinen yleistymistä. Ostotarjoukset jätetään yleensä pentueketjuun. Tarjouksessa kerrotaan perinteisesti mihin pentu minisi, millaiseen käyttöön, mitä lajeja sen kanssa kilpailtaisiin ja onko pennulle jalostussuunnitelmia. Pennunostaja päättää pennun sukupuolen ja saa yleensä vaikuttaa myös viralliseen nimeen.

  Useimmat kasvattajat rekisteröivät itse pentueensa vFCI:n rekisteriin. Rekisteröinti tapahtuu, kun pentue on syntynyt ja kaikki pennut ovat saaneet sivunsa.

  Monet kasvattajat tarjoavat pentueistaan myös sijoituskoiria. Tällainen koira jää kasvattajan omistukseen, mutta “asuu” haltijansa luona, kunnes sijoitussopimuksen ehdot täyttyvät. Ehtona on yleensä yksi pentue. Haltija siis käytännössä luo koiralle sivun ja kilpailuttaa koiraa, kunnes kasvattaja teettää koiralle jälkikasvua. Kun jälkeläiset ovat syntyneet, koiran omistajuus siirtyy haltijalle.

  Linkkejä virtuaalikoiramaailmaan


 • Esteratsastajat

  Kiitos kun jaksat kertoa näin kattavasti virtuaalikoirista 🙂 Olen tässä jo pitkään harkinnut, jospa sitä hankkisi yhden tai kaksi virtuaalikoiraa pihalle pyörimään. Tämän keskustelun innoittamana löysin itselleni kivat kuvat hollanninpaimenkoirasta. Onko sinulla tietoa, ovatko holskut kuinka suosittuja? 🙂 • Mun virtuaalikoiraharrastus on ollut vähän hiljaista, kun metsästyskoekalentereissa ei pitkään tapahtunut mitään ja sivut taisivat olla myös toimimattomia, joten mahtavaa nähdä, että metsästyskoirien kokeita varten on saatu uudet, toimivat sivut! 😄 • Mua on jo pitkään houkuttanut virtuaalinen mastiffi tai pari. Onko kisaaminen kuinka realistista virtuaalikoirilla? Voiko esim mastiffin ilmoittaa lähes mihin tahansa lajiin, vaikka irl ne sopisivat lähinnä näyttelyihin, laumanvartijoiksi ja ehkä tokoon? 🙂


 • Suomenhevoskasvattajat

  Tosi mielenkiintoiselta vaikutti ja aivan mahtavaa, että jaksoit virtuaalikoirista näinkin kattavasti tulla tänne kertomaan. Itselläkin on koirakuume viime aikoina noussut myös virtuaalimaailmassa ja täytyykin nyt vakavasti harkita, jos meillekin tulisi muutama virtuaalikoira tallipihalle juoksentelemaan. 🙂


 • Virtuaalikoirat

  @Jayde Holskut eivät kuulu yleisimpiin, mutteivät myöskään harvinaisimpiin rotuihin. Vilkuilin noiden osallistujamääriä viimeisimmissä voittajanäyttelyissä: lyhytkarvaisia versioita näyttäisi ollaan näyttelystä riippuen 5-15 kpl ja pitkäkarvaisia 1-3 kpl. Lisäksi olen järjestämissäni käyttökokeissa törmännyt joihinkin rakennekuvattomiin holskuihin. Bad Karma ja Zeldzaam taitavat olla ainoat varsinaiset kasvattajat, mutta myös de la Doradosta ja Terranoisista löytyy useampia holskuja - en tosin ole varma viimeisen aktiivisuudesta. Kiinnostuneita löytyy varmaan enemmänkin, sillä tämän tyyppiset paimenet ovat kovassa huudossa.

  @Pierre Me yritetään tosiaan parhaillaan herätellä toimintaa henkiin yhdistelemällä pieniä liittoja isommiksi ryppäiksi. ☺

  @Mette Jossain määrin pyritään realistisuuteen, mutta kun koirien kisakalentereita katselee, niin… Sama koira voi olla sekä virallinen opaskoira että yleispoliisikoira - se siitä realistisuudesta. 😄 Kyllä mie ainakin hyvällä omatunnolla venyttelen hieman rajoja ja voisin (sportti)mastiffiakin käyttää ainakin tokossa, rallytokossa, pelastuksessa, työkoirakokeissa ja jopa koiratanssissa + suorittaa sen kanssa BH-kokeen. Jos metsästyskoirien jäljestämiskoe (MEJÄ) saadaan virtuaalisesti kaikille roduille avoimeksi, niin mastiffi menisi siinä oikein mainiosti (IRL laji on jo kaikille avoin).

  @Jenny Kiva, että virtuaalikoirat herättävät kiinnostusta! Parista tallikoirasta onkin hyvä aloittaa ja siitä se lähtee lauma kasvamaan… 😉 • Pari virtuaalikoiraa olen näiden harrastusvuosieni aikana omistanut ja haaveillut myös parin eri rodun kasvatuksesta, mutta olen luovuttanut heti kättelyssä kun virtuaalikoiramaailma tuntuu jotenkin niin olevinaan hankalalta ja “kuolleelta” verrattuna tähän hevospuoleen. 😄 Mikä on toki ihan luonnollista kun tätä on harrastettu pian 16 vuotta ja säännöt sekä tavat osaa vaikka unissaan takaperin, niin kaikki poikkeava on jotenkin muka vaikeaa. Pitäisi vain ottaa itseä niskasta kiinni ja opetella systeemi!

  Ihan pelkkää kenneliä en ole kuvitellut perustavani, vaan yhdistäisin tiettyjä rotuja tallieni pariin. Joskus haaveilin tekkejä ja salukeja kasvattavasta tilasta ja nyt hotsittaisi yhdistää vuonohevostalliini buhundit, kun siitä rodusta haaveilen oikeassakin elämässä. Ehkä joskus.


 • ♞ Puoliveriharrastajat

  Multa löytyy tällä hetkellä kolme shelttiä ja yksi tolleri virtuaalikoirina. Ne on kyllä jääneet kamalan vähälle huomiolle, pitäisi taas ryhdistäytyä niiden kisaamisen kanssa. Lisääkin haluaisin ja vähän houkuttaisi hommata sakemanni, kun semmoselle löytyisi kuvat ihan omasta kakarasta 😄 • Kiitos hyvästä vastauksesta! 😆
  Jäljestämiskoe vois ollakin tosi kiva mastiffeille, pelastusta, BH.ta ja työkoirakoettakin vois kokeilla varmaan vielä ihan hyvin. Sen verran kuitenkin itse tykkään realistisuudesta että ehkä ihan rallytokoon tai koiratanssiin en taida mastiffin kanssa ilmottautua (vois olla muuten näky joku mastiffi tai berhandilainen koiratanssissa 😄 )
  Tää ilta onkin kulunu kennelille ulkoasua metsästäessä, saa nyt nähdä millon se projekti näkee päivänvalon.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mua hirveesti kiinnostais yrittää aktivoitua enempi koirapuolellakin, suurin ongelma on varmaan se etten tiedä koirista oikeastaan yhtikäs mitään + jotkut virtuaalikoirapuolen käytänteet tuntuu kovin hankalilta. Oon kyllä pikkuhiljaa yrittänyt taas aktivoitua Nöpön kilpailuttamisen suhteen ja pentujakin olisi tuolla tarkoitus teettää nyt lähiaikoina, jännityksellä oottelen koska mahdollisen isäehdokkaan omistajalta tulee vastausta 😄 Salaa haaveilen myös omasta kennelistä ja piirroskoirista. Ehkä joskus…

  Btw, millainen tilanne irlanninsusikoirilla ja suomenpystykorvilla on? Nää kiinnostais mua ehkä eniten heti borderterrierien jälkeen. Borderit ainakin tuntuu olevan niin kovin harvalukuisia, että olisi ihan kiva valita kakkosroduksi joku vähän yleisempi haukku… 😄


 • FWB

  @Tinúvel Ei kyllä ole irliksiä tai pystäreitäkään kuin korkeintaan ihan muutama. Jos yleisempää rotua haluat, niin suosittelen perehtymään paimenkoiriin (belgianpaimenkoirat, bordercolliet, sakemannit…) tai noutajiin. 😄


 • Suomenhevoskasvattajat

  @Juinttu No voi kökkö 😄 Täytyy joskus paremmalla ajalla käydä noita rotuja kunnolla lävitse, jos sieltä joku yleinen & mielenkiintoinen löytyis! Tai sit vaan tyydyn kohtalooni ja rupeen koirapuolellakin hamstraamaan harvinaisempia rotuja :rofl: • @Tinúvel Hommaa ihmeessä pystiksiä niin mää en oo yksinäni omani kanssa 😄


 • Virtuaalikoirat

  @Mette Menee ehkä osin ohi aiheen, mutta ihan pakko linkittää tähän tanssiva newfoundlandinkoira. 😆


 • Tarinaheppailijat

  Hei ihanaa!! Minähän aikoinaan aloitin virtuaalikoirailulla hommat ja pyöritin pistään les idiots -kenneliä, joka kasvatti käyttölinjaisia mudeja ja kroatianpaimenkoiria jc-liitteellä! Se oli kivaa hommaa silloin kun harrastajia oli paljon ja harvinaiset rodut eivät olleet niin harvinaisia.

  Kuitenkin näin vanhemmiten on mielenkiinto virtuaalikoiraluun hiipunut kun sieltä puuttuu tavoitteet. Joo, itselleen voi aina asettaa tavoitteita, mutta ne eivät ole yhtä egoa hiveleviä kuin hevonen, jonka tittelirivistöstä löytyy se ERJ-I KRJ-I KERJ-I SLA-I YLA1 -litaniahirmu 😄 Kyllähän koirillekin tulee niitä titteleitä, mutta ne on tasan ja tarkkaan arpaonnesta kiinni.

  Harvemmin (ainakaan mitä olen nähnyt) virtuaalikoirilla enää on esimerkiksi luonteita tai mitään muitakaan tekstejä sivuilla. Pitkälti perustiedot, kuvat, kilometrin mittainen kisakalenteri ja sukutaulu jälkeläisineen. Lisäksi mulla ainakin henkilökohtaisesti on aina tökkinyt se, että joku vaikka 4-polvinen koira voidaan risteyttää evm-koiralla ja se on kaikille OK! Jotenkin ihan höhlää 😄 Mutta kyllä mua usein kutkuttaa palata, nythän mulla on Juintuilta kiva työbortsu ollut lopputalvesta asti, sitä pitäisi taas alkaa käyttää kisoissa kun hevosetkin alkaa käymään.

  Kasvattajaksi musta ei varmaan ole juurikin tuon tavoittellisuuden puutteen takia, mutta on se kiva harrastaa käyttölajeja näin satunnaisella tahdilla ja olla stressaamatta jälkeläisistä ja kaikesta muusta, sitä kun tekee tarpeeksi hevosten kanssa 😊 • @Lansu_ eikä miten ihana! 😍


 • Brittiponeilijat

  Mulle on nyt valmistumassa brittitalliprojektini yhteyteen pienikokoinen englanninkettukoiria kasvattava kenneli! Mietin vain, että onko virtuaalimaailmassa muita jotka kasvattaa tätä rotua? 😄 • Kuinka nopeasti Karvaturrit- foorumille päivitellään uusia käyttäjiä…? 🙂 • @Sorel aika harvakseltaan, ole kuitenkin sinnikäs - kyllä sut sinne hyväksytään 😄

  Yleisimpiä koirarotuja virtuaalimaailmassa voi katsella esimerkiksi näyttelyiden sivuilta (esim: http://vmkl.arkku.net/euroopanvoittaja2016/index.php ). Tällä hetkellä esimerkiksi bordercolliet, saksanpaimenet, erilaiset belgimuunnokset, sheltit, rotikat, noutajat sekä whippetit ovat suurilukuisia rotuja. • Hiljaa hyvä tulee 🙂 Sitten koirien sivujen teon voikin aloittaa…

  http://www.huvituksen.net/crescent/


 

11
Online

1.0k
Users

13.5k
Topics

256.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.