Westernhevoset • @Heimo said in Westernhevoset:

  ★★ Jälkeläisten menestys max. 20p (+ 5 lisäpistettä)

  Yhdestä WRJ-palkitusta jälkeläisestä saa automaattisesti 10 pistettä + 2 lisäpistettä
  Vähintään kahdesta WRJ-palkitusta jälkeläisestä saa hevonen automaattisesti täydet 20 pistettä + 5 lisäpistettä
  Mikäli jälkeläisiä ei ole palkittu:
  1 sijoitus WRJ:n alaissa kisoissa = 1p
  Täydet pisteet saa, kun jälkeläisillä on yhteensä 40 sijoitusta tai yhdellä jälkeläisellä on 40 sijoitusta
  Sijoitukset voidaan laskea myös jälkeläisen VH-sivulta. Halutessasi näin, kerro siitä ilmoittaessasi hevosta arvosteluun!

  Itsellä pisti myös silmään tuo “Yhdestä WRJ-palkitusta jälkeläisestä saa automaattisesti 10 pistettä + 2 lisäpistettä” ja että yhden jälkeläisen 40 sijoituksella saa täydet pisteet. Eli siis jos yksi jälkeläinen on WRJ-palkittu + kisannut 40 sijoitusta hevonen saa 20+2 pistettä vai? 😄 • Area 51 Arabian Horsesissa on aikoinaan ollut joitakin westernpainotteisia arabeja sekä quarabeja, ja nykyään lajia edustaa yksi ara-appaloosaori ja yksi pintabiantamma :slight_smile: Ehkä joskus tulevaisuudessa ehtisi aktivoitumaan tämänkin lajin kanssa ':D • @Sakkura said in Westernhevoset:

  @Heimo said in Westernhevoset:

  ★★ Jälkeläisten menestys max. 20p (+ 5 lisäpistettä)

  Yhdestä WRJ-palkitusta jälkeläisestä saa automaattisesti 10 pistettä + 2 lisäpistettä
  Vähintään kahdesta WRJ-palkitusta jälkeläisestä saa hevonen automaattisesti täydet 20 pistettä + 5 lisäpistettä
  Mikäli jälkeläisiä ei ole palkittu:
  1 sijoitus WRJ:n alaissa kisoissa = 1p
  Täydet pisteet saa, kun jälkeläisillä on yhteensä 40 sijoitusta tai yhdellä jälkeläisellä on 40 sijoitusta
  Sijoitukset voidaan laskea myös jälkeläisen VH-sivulta. Halutessasi näin, kerro siitä ilmoittaessasi hevosta arvosteluun!

  Itsellä pisti myös silmään tuo “Yhdestä WRJ-palkitusta jälkeläisestä saa automaattisesti 10 pistettä + 2 lisäpistettä” ja että yhden jälkeläisen 40 sijoituksella saa täydet pisteet. Eli siis jos yksi jälkeläinen on WRJ-palkittu + kisannut 40 sijoitusta hevonen saa 20+2 pistettä vai? 😄

  Jos hevonen on palkittu laatuarvostelussa, niin sen sijoituksia ei enää erikseen arvostella (“Mikäli jälkeläisiä ei ole palkittu”), eli yhdellä palkitulla ei voi saada kuin tuon 10+2 pistettä, vaikka se olisi kunka menestynyt kisaradoilla :slight_smile: Mutta tuossa sijoituskohdassa on kyllä virhe, pitäisi olla joko 20 sijoitusta, jakaa yhdestä sijoituksesta puoli pistettä tai nostaa osion maksimipistemäärää. • @Pierre Okei :slight_smile: Erikoiselta tuntuu, että WRJ-palkitusta jälkeläisestä saa vähemmän pisteitä kuin pelkästään täydet sijat keränneeltä. • @Sakkura Voi kyllä olla että selitän puuta heinää, itse oon kuitenkin pisteet aina näin laskenut eikä yllätyksiä ole tullut - joku viisaampi voi kuitenkin tulla vielä varmistamaan asian 😄


 • WESTERNRIDERS

  Mää jotenkin ajattelisin, että jos hevosella on esim. yksi jälkeläinen, joka on WRJ-palkittu ja sillä on se 40 sijaa, niin siitä saisi pisteitä sen 20+2. Kun taas toisella WRJ-palkitulla saisi 3 pistettä lisää. • Hei, jos jotakuta mahdollisesti kiinnostaa evm-sukuiset paintit, pari ionicilaista quarteroria tai kolmepolvinen quarab-tamma niin laitelkaa chatissa viestiä - multa on lähdössä muuton myötä Ravenwoodista myyntiin muutamia ei-niin-itseä-inspaavia yksilöitä, niin ne lähtisi mielellään eteenpäin uusiin kivoihin koteihin :slight_smile: Laittelen linkit sitten yv:llä, jos kiinnostusta on!


 • WESTERNRIDERS

  Hei pahoittelut, virhe on jäänyt tuohon jälkeläisosion arvosteluun…! Eli sen kuuluisi mennä näin:

  WRJ-palkittu jälkeläinen = 10+2 p
  Kaksi WRJ-palkittua jälkeläistä = 20+5p

  Jos jälkeläisiä ei ole palkittu:
  1 sijoitus WRJ-kisoissa = 0,5p
  Täydet pisteet saa, kun yhdellä jälkeläisellä on 40 sijoitusta tai jälkeläisillä on yhteensä 40 sijoitusta

  Menikö nyt oikein? xD Hirveän hankalia nämä pistesysteemit, tuntuu etten millään saa niitä mätsäämään… • Toin just itelleni 4 westernhevosta (=super harvinaista ponikokoista) ja laitoin anottavaks WRJ:n kilpailut. tästä se sitten lähtee… 😄 Ihastuin yhteen rotuun joka irl kotimaassaan on arvostettu karjankäsittelylajeissa joten miksipäei. • @Kics , hyvähyvä! 😄 Mikä rotu kyseessä? Criollo tms.? 😄 • @Break chilean corralero ❤ Tästä löytyy yllättävän paljon kuviakin (mulle piirrosmalliksi 😄 ) Mutta mua vähän hämää kun esim. wikipediassa criollosta puhutaan että sen “other names” Corralero (Chile)… vai kutsutaanko niitä nyt muuten vaan noin kun pienikokonen länkkäheppa.
  Mutta rodun omassa wikipediassa (sekä hevosmaailmanetissä) puhutaan omana rotuna kuitenkin?

  “The Chilean horse or Chilean Corralero is a horse breed from South America. It is the oldest registered native American breed, the oldest registered breed of Iberian origin, the oldest registered horse breed in South America and the oldest registered stock horse breed in the Western Hemisphere.”

  Eli ONHAN tää nyt sitten oma rotunsa, eiks niin?

  //muoks. mutta mikäli tämä kipinä tästä lähtee niin varmasti tulee muitakin länkkärotuisia 🙂 • @Kics , enpä ole kuullukaan - pitääkin tutustua! 😄 Ja kyllä mie ymmärtäsin että on oma rotunsa. Wikipediasta luin että esimerkiksi vissiin tuon Dr. Solanetin tarkoituksena oli luoda criollosta kilpailija chilen hevoselle eli sekin puhunee eri sen puolesta että criollo ja chilean corralero on eri rotuja. Osaakos @Sirpa rotutietäjänä sanoa tähän vielä jotain kattavampaa …?

  “It was not until 1934 that Dr. Solanet was able to firmly take control of the breeders association. He set a new goal for the breed with a shorter, more compact stock horse which emulated the Chilean Horse breed that he admired so much. In 1938, 70% of the registered crioulos were culled because they did not possess the phenotype aspired by Dr. Solanet and his followers. The new breed standard, about which he had written in 1928, was finally made available to the public once he was assured that the breeders were more united in their breed objectives. It would not be until 1957 that the registry was closed for Argentine native breeds, but the registry has remained open for the Chilean Horse breed that has been so influential in giving shape to the crioulo as a better stock horse. Nevertheless, the breed maintains its own identity in a taller, leggier and squarer body conformation with a more angular hock that gives it the long stride it requires to cover the great distances in the flat Argentine plains known as “pampas”. The modern crioulo head has a straight facial profile and a shorter muzzle with longer ears than is typical in the Chilean Horse breed.” • @Kics näyttäis jonkun sivuston mukaan olevan jossain määrin samoja linjoja criollon kanssa mutta kuitenkin oma rotunsa. Toisaalta taas:

  "Is the Chilean Horse part of the Criollo breed?

  Answer: No, it is a totally different breed, with a different origin. It was developed in a country that was totally different from the four countries where the Criollo breed has been developed, that had a distinct climate, topography, history and culture. The roots of the Chilean Horse go back almost entirely to the horses that were brought to Peru from Panama, Colombia, Nicaragua, Jamaica and Dominican Republic. From the first breeding establishment onward the Chilean Horse has been a product of planned breedings in horse establishments that focused on producing high caliber horses. It is a breed that has been selected to function in mountainous terrain, that has favored speed over endurance and that has been selected for over four centuries for its cow working abilities. "
  http://www.chileanhorse.com/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=81

  Joka tapauksessa ihan oma rotunsa näyttäis olevan, en hirveän tarkasti jaksanut tohon sivustoon tutustua : D • Hienoa että saadaan lisää westernporukkaa! Lisää vain hevosia mukaan ^^

  🏵 Nyt on paljon westernhevosia myynnissä

  🏆 Avoimet 7 WRJ kutsua (12-18.php) • Kiitos @Break & @TK selvennyksestä, voin hyvillä mielin lähteä tän rodun kanssa alkuun westerntouhuihin! ❤
  Nyt aluksi tulee olemaan 4 ponia ja katsotaan miten homma lähtee rullaamaan. 🙂
  Sain tulevia tallin sivujakin sen verran eteenpäin että on ulkoasu asennettuna ja nimi päätettynä.

  @Sorel jos saa toivoa niin järkkää joskus karjankäsittelylajeja nii oon mukana kisoissa 😉


 • WESTERNRIDERS

  @Kics Kuulostaapa mielenkiintoiselta rodulta! Ja tervetuloa porukkaan mukaan 🙂


 • Russponit

  Mulla on tää yks ainokainen arabiori, joka on kisannut westerniä. Hän kaipaisi kovasti jälkeläisnäyttöä, jotta päästäisiin joskus sinne wrj -laatuarvosteluun 🙂 • @Break @TK
  Tämä Chilean Corralero (Chilean Horse) on vähän monimutkainen juttu. Tai no siis, ilman tuota sivustoa, josta lainasitte tuon tekstin, tämä olisi aika simppeli. Corralero on oma rotunsa, sille on ollut suljettu rekisteri jo kauan, ilmeisestikin ensimmäisenä etelä-Amerikassa. Se on espanjalaistyyppinen hevonen, loogista tietenkin, sentyyppisiä hevosia alueelle on eniten tuotu.
  Miten paljon se muistuttaa sitten argentiinalaista, brasilialaista, tai muiden alueiden criolloja, en osaa sanoa, mutta jos valistunut arvaus pitäisi esittää, niin ainakin jonkin verran. Näinollen en ihan heti niele tuon linkatun sivun väitettä siitä, että Corralero olisi aivan täysin erilainen kuin criollot, mutta täytyy perehtyä asiaa paremmin, tuolla näytti olevan aika kattava historia-osuus tarjolla, voisin aloittaa siitä.

  Mutta jos noita virtuaalimaailmaan tuodaan (kannatettava idea, kerrankin jotain todella uutta, väittäisin!), niin kyllä sitä omana erillisenä rotunaan pitää käsitellä. Voisikin laittaa VRL:lle tukipyynnön rodun lisäämisestä rekisteröitäviin rotuihin, ellei se siellä jo ole. • @Sirpa jos millään viitsisit VRL:ään rodusta infota niin olisi loistavaa! Ensimmäinen corralero sai sivut ja kuvakin on hyvää vauhtia työn alla. Jos sitä illalla väsäisi lopulle 3 tulevalle ponille sivut. Aika eksoottinen fiilis tuoda v-maailmaan jotain täysin uutta ja tuntematonta! 🙂


 • WESTERNRIDERS

  Ostetaan kaksipolvinen paint-tamma Riverrock Ranchille :slight_smile: Hihkaiskaa jos teiltä löytyy jotain kivaa, mitä harvinaisempi suku sen mielenkiintoisempi tapaus!


 

6
Online

942
Users

12.5k
Topics

232.2k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.