Koiraharrastajat • Punkkisuojaa en kans ole laitellu oikeen koskaan, toki vielä (IHME!) ei ole punkkeja koirissa ollut vaikka täällä peltojen keskellä asutaan ja pääosin nuo pihassa ovat. Eli samalla linjalla jatkuu ^^

  Mun elukat on jotenkin M-kirjaimella alkavia ehkä vähän vahingossa mutta :DD Välillä menee sekasin ketä huutaa x)

  Koirat: Mila, Mindi, Bella
  Ponit: Masi, Manu, Max (hoidossa)

  Jos loppu kesästä tulee vielä yksi koira, niin kai se on pakko jatkaa tuota M-kirjantai ettei turhan helpolla pääse :DDD • @timberwolf En tutkimuksista tiedä, mutta mä oon huomannut puolestaan, että keväällä on paljon enempi punkkeja ku lopummalla kesää - loppukesästä ei yleensä tarvii nykiä ainuttakaan irti siinä missä keväällä tietyn aikaa ihan päivittäin. 🤔

  Meillä ei oo so far ikinä käytetty punkkisuojaa näillä nykyisillä koirilla. Toiseen ei punkit oo oikein mieltynyt (se ei oo meidän pihasta kerännyt ikinä ainuttakaan) ja toinen niitä keräilee mutta en oo katsonut paria punkkia päivään ongelmaksi kun niitä tosiaan tuntuu olevan lähinnä muutama eka viikko keväästä.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Paljon kivoja nimiä! 😍 Kävispä itselläkin tuollainen tuuri, ettei punkkeja tarttuisi juurikaan, mutta turha toivo kun tällä alueella niitä on ollut yleensä tosi paljon joka vuosi 🙄 Opiskelijabudjetilla kuitenkin mennään, niin ei huvittaisi lähteä kokeilemaan hirveän montaa erilaista karkotetta… • Onkohan täällä koiraharrastajilla kokemusta/tietoa Cushingin taudista? Meillä 7v steriloidulla nartulla ollut nyt tämän vuoden puolella 8 virtsatietulehdusta, aina antibiottikuurista menee muutama viikko ja sitten alkaa uudestaan yöllä kusella ramppaaminen ja verinen pissa 🙄 Veriarvoissa jotain häikkää, punasoluja veressä ilmeisesti normaalia enemmän ja niissä on jotain nuoruusmuotoja, mitä siellä ei kuuluisi olla… Veri oli kanssa niin paksua, että ei meinannut mennä ell koneista läpi ja jouduttiin ottamaan useamman kerran kun ei meinannut neuloistakaan tulla kunnolla 😅 Muuten on koira ollut pirteä ja normaali, juo normisti ja ruokahan tuolle kelpaa (mikä tosin yksi cushingin oireista…) kuten aina ennenkin. Aina muutaman päivän siltä on veto pois, mutta antibioottikuurin alkaessa vaikuttaa muuttuu taas normaaliksi.

  Cushingista ei ole mitään varmuutta siis vielä, mutta alkaa nuo oireet viittaamaan ainakin jotain sinne päin. Ultraäänet ja tarkempi verenkuva tulossa lähiaikoina, niistä sitten selviää (toivottavasti) lisää 😕


 • Virtuaalikoirat

  @rooa siis teillä epäillään cushingia, vaikka veri on niin paksua, ettei se mene koneista läpi? 😳 Googlasin nopsasti (“dog thick blood”, oon niin upee googlaaja) ja liian paksun veren oireisiin kuuluu nuo sunkin mainitsemat verivirtsaisuus ja väsymys. Laittaisin ehkä konsultaatiopyyntöä sisätauteihin erikoistuneelle lääkärille. 🤔 Cushingiin kuuluu melko oleellisesti myös huomattavasti lisääntynyt juominen, niin kuulostaa hassulta, että koira juo kuitenkin normaalisti. Samoin ylivireys on hyvin tyypillinen cushingin oire. • Me vaadittiin jo parempi lääkäri edellisen tilalle ja tämä oli juurikin sisätauteihin erikoistunut joka tuon cushingin mainitsi yhtenä vaihtoehtona. Mutta tuota paksua verta mekin vähän ihmeteltiin 🤔

  Ja juominen ei kyllä ole lisääntynyt, pikemminkin se on normaalista jopa vähentynyt ja vettä on yritetty tunkea ruuassa yms että virtsasta tulisi vähän laimeampaa.


 • Virtuaalikoirat

  @rooa tuntuupa tosi oudolta, että lääkärit eivät ilmeisesti ole reagoineet tuohon veren paksuuteen? Se kuitenkin aiheuttaa aika paljonkin ongelmia ja voi pahimmillaan johtaa infarkteihin. Toisaalta vaikuttaa siltä, että Suomessa ei ole hirveän paljoa vastaavia tapauksia, joten tietoa lienee todella vähän. 🤔

  Mä oon aika kova googlelääkäri, koska oon itse moniongelmainen ja mulla on (oli?) harvinainen sairaus. Kuitenkin oon itelleni diagnosoinut kolme melko vakavaakin ongelmaa ihan itse, kun lääkärit ovat tuhahdelleet, että eihän tuo ole mahdollista, se on niin harvinaista. 🙄 Samaten koirien terveysasiat on mulla iiiiiso kiinnostuksen kohde ja imen tietoa kuin sieni. Kyseenalaistan iloisesti myös eläinlääkärien diagnoosit ja selvitän itse muita vaihtoehtoja. 😅 Kukin saa itse päättää, onko se hyvä vai huono, mutta mulle on sekä oma että koiran hyvinvointi ihan ykkösprioriteetti, enkä mee höpöhumppa-diagnooseihin mukaan. t. insinööri.

  Oon itte syönyt kortisonia yhteensä kaksi vuotta ja alkuun melko suurella annoksella. Kortisonilääkitys on käytännössä keinotekoisesti luotu cushingin tauti, sillä cushingissa elimistössä on liikaa kortisolia ja kortisoni (ja hydrokortisoni, tutummin kyytabletti) on samaa ainetta lääkemuodosa.

  Kortisonin ja cushingin ehkä tyypillisimmät oireet ovat jatkuva janontunne, ruokahalun kasvaminen, huomattava turvotus, ihon oheneminen, ylivireys ja lihakunnon heikentyminen. Pystyn itse allekirjoittamaan nää kaikki ja ainakin mulla se jano oli aivan käsittämätön, kun taas ruokahalun kasvaminen ei niinkään ollut mainittava ongelma. Lihaskadon tunnusmerkkejä on lihasten kunnon heikentymisen lisäksi jaksamattomuus, hengästyminen ja yleisesti kunnon huonontuminen.

  Jos kyseessä olisi mun koira, haluaisin ehdottomasti selvittää ensimmäisenä tän veriasian. Englanniksi löytyy tosi hyvin tietoa hakusanoilla “dog polycythemia vera” ja suomenkielinen nimikin on polysytemia vera. Keskustelisin tästä lääkärin kanssa ja pyytäisin häntä perehtymään asiaan. Ihan täysin ei kyllä oirekuva menisi paksun veren piikkiinkään, mutta kuulostaa musta huolestuttavalta jo ihan yksinäänkin, ja se kyllä aiheuttaa sitä verivirtsaisuutta ja runsasta pissaamista. 🤔 Ja hei, jos teidän koira on muuten terve ja muut veriarvot on ok, niin siitähän voisi tulla verenluovuttajakoira. 😁 Veren poislaskeminen on yksi hoitomuoto ja sillähän saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

  Jos olet Facebookissa, niin suosittelen postaamaan tästä aiheen Katiska-fb-ryhmään. Sieltä saa usein hyviä näkemyksiä jopa vähän harvinaisemmissakin ongelmissa.


 

3
Online

916
Users

12.1k
Topics

223.0k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.