Esittelyssä Rate My Pony, tuo hevosesi arvosteltavaksi! • Jos ravitietäjiä eksyy tänne, niin otan vastaan aikaehdotuksia ravihevosten kapasiteeteille.

  Ajat tarvittaisiin siis:

  • lämminverisille
  • kylmäverisille (suomenhevosille oma vai samaan muiden kylmäveristen kanssa?)
  • A-poneille
  • B-poneille

  Tasoja on viisi. Esimerkki miltä puoliverisen estekapasiteettitasot näyttävät:

  1. taso: 60cm
  2. taso: 90cm
  3. taso: 120cm (“keskiarvohevonen”)
  4. taso: 140cm
  5. taso: 160cm
   Suurin osa hevosista sijoittuu 3. tasolle.

  Eli joka “roturyhmälle” pitäisi määrittää viisi tasoa. Keskimmäisen tason vastatessa keskiarvohevosta. Kapasiteetin on tarkoitus kuvata sitä, mihin hevonen voi parhaimmillaan yltää. Helpointa olisi ilmoittaa vain yhden matkan aikoja, joten uskoihin, että kapasiteetin merkitseminen keskimatkojen aikana voisi olla paras vaihtoehto? • @h02877 said in Esittelyssä Rate My Pony, tuo hevosesi arvosteltavaksi!:

  Laita tänne viestiä niin asetan kys. rodulle kaliiberin 🙂

  Ainakin new forest ja connemara olis kiva saada! Ovat suht yleisiäkin. • @serena molemmille on jo merkitty kaliiberit, etkö saa poneille kapasiteetteja laskettua :o? Laitatko ponien linkkejä niin tsekkaan. • Onko rotulistaan mahdollista saada Andravida? Mielelläni käyttäisin arvostelussa tuon yhden harvinaisuuden mikä mulla on 😆 • @marjahilla rotujen lisääminen onnistuu jos mulle kerrotaan lisätietoa rodusta/linkitetään joku lähde kys. rodusta. Pitäisi saada tietää vähintäänkin rodun suomenkielin ja englanninkielinen nimi, kaliiberi/tyyppi (esim kylmäverinen, poni jne), minkä korkuisia yleensä ovat ja mitä lyhennettä rodulla käytetään (esim suomenhevonen -> sh). Jos ja kun vakiinutunutta lyhennettä ei ole niin siitä voi esittää ehdotuksen 🙂 • @h02877 No siis noita on mulla useampia, mutta tässä vaikka esim. poni 1 ja poni 2. Tosiaan painike näkyy, mutta mitään siitä ei tapahtu. 🙂 Myös ratsuponeilla (brittiläinen) näkyy painike, mutta siitä ei tapahdu mitään. • @h02877 Mä en hirveästi ole löytänyt tietoa kyllä 😓 Tietääkseni kevyt lämminverinen/kylmäverinen (joillain sivuilla sanotaan toista ja toisilla toista) hevonen, suomenkieliseen nimitykseen en ole törmännyt, mutta jos on Andravida horse = olisiko sitten vaan Andravidanhevonen? Kaikkialla tunnutaan olevan samaa mieltä myös siitä että on 142-162cm korkea. Lyhenne pitäisi varmaan itse keksiä 😅

  http://horsehints.org/Breeds/Andravita.htm
  https://en.wikipedia.org/wiki/Andravida_horse • @serena hyvin löydetty vika! Siellä ei funktio laskenut tuolle ensimmäiselle kaliiberille ollenkaan mitään 😄 Kokeiletko nyt uusiks, nyt pitäis pystyä myös isoille poneille laskeen kapasiteetteja.

  @marjahilla keksi joku lyhenne vielä niin voin lisätä. Merkitsen raskaaksi lämminveriseksi kantarotujen ja kuvan perusteella. • @h02877 Joo nyt toimii! Kiitoksia. 🙂 • This post is deleted!


 • RMP päivitetty 12.4.2020. Päivityksen yhteydessä ilmeisesti “profiilista piilotetut hevoset” pomppasivat takaisin hevoslistaukseen. Pahoittelut! Hevoset voi piilottaa profiilista tietojen muokkauksesta. Koodailen myös mahdollisimman pian toiminnallisuuden, jolla hevosen voi merkitä piilotettavaksi suoraa hevoslistauksesta eikä joka profiiliin tarvitse mennä erikseen.

  12.4.2020 voimaan astuneet muutokset

  1. Toisen käyttäjän hevoslistaa (tai toisen käyttäjän tallin hevoslistaa) ei pääse enää selaamaan. Hevoslistan tulostus vaatii niin paljon laskentaa palvelimelta tällä hetkellä, että jos moni käyttäjä selailee toisten käyttäjien hevoslistoja yhtä aikaa, hidastuu sivusto turhan paljon. Tutkin onko tätä mahdollista toteuttaa kevyemmin.
  2. Omaa hevoslistausta muutettu siistimmäksi
  3. Omien tallien profiileihin suodatettava hevoslista
  4. Kasvattajaliite lisätty tallin profiiliin
  5. Hevosille voi nyt määrittää ikääntymisen (3 vaihtoehtoa). Ikääntymisen voi aloittaa nyt haluamastaan iästä (jos hevosesi on ikääntynyt aiemmin esimerkiksi epäsäännöllisesti ja on nyt 5-vuotias, voit merkitä että sen 5-vuotissyntymäpäivä on tänään ja tästä eteenpäin se ikääntyy uuden ikääntymisen mukaan) tai syntymäajan mukaan. Hevosen voi asettaa myös ikääntymään kaksi kertaa nopeammin 4-vuotiaaksi asti (“varsaiän pikakelaus”).
  6. Hevosille voi nyt asettaa toisen painotuslajin päälajin rinnalle. 2. painotuslajia ei voi kuitenkaan merkitä jos hevonen on yleispainotteinen tai jos sille ei ole merkitty pääpainotuslajia.


 • Ainakin joillakin (esim ja esim) edelleen näyttää “laske kapasiteetti” -painikkeen, vaikka se on jo laskettu. Se päivittyy tuonne hevoslistaan, mutta ei tuohon hevosen profiiliin.


 • Piirrosharrastajat

  @h02877 said in Esittelyssä Rate My Pony, tuo hevosesi arvosteltavaksi!:

  Jos ravitietäjiä eksyy tänne, niin otan vastaan aikaehdotuksia ravihevosten kapasiteeteille.

  Varmaan jotain parempiakin raviasiantuntijoita olisi, mutta kun ketään ei oo ilmaantunut niin jotain osviittaa voin yrittää antaa!
  Suokit voi hyvin mennä kylmäverisiin. Aikoja on sinällään hankala määritellä näin suoranaisesti, sillä juoksijoiden ikä vaikuttaa myös suorituksiin. Aikaeroja saattaa olla monta sekuntia, ja montéssa hevoset ovat yleensä aina hitaampia.
  Pystyykö ikää ottamaan jotenkin huomioon, vai pitääkö yrittää vaan karkeasti ilmoittaa keskimääräinen aika? 🤔 Voiko siihen antaa jotain määrittävää aikaväliä, esim. 1. taso lämminverisille 20,0 - 23,9 ake/ke tyylillä, vai haluatko mieluummin yhden? • @h02877 Pitäiskö olla vaan Ah = Andravidanhevonen/Andravida horse, kun tuo on yksinkertainen eikä ainakaan vrl:n listasta löytynyt että olisi käytössä. Kiitos jos ja kun lisäät! • @serena mä näen kys. hepoilla kapasiteetin. Toi tieto tallennetaan sellaseen erilaiseen datamuotoon ja vaatii yleensä sivun päivittämisen näkyäkseen - sinne hevossivun yläreunaan päivittyykin semmonen vihree boksi, josta voi painaa linkkiä että sivu päivittyy oikeaan osoitteeseen eikä tuon ?muokkaa…-rimpsun kanssa 🙂

  @Jesse raviajat on kinkkinen juttu. Kapasiteetin on tarkoitus kuvata sitä, mihin hevonen parhaimmillaan pystyy, iällä ei siis väliä. Se olisi siis aika, mihin hevonen mahdollisesti pystyy jossain vaiheessa kilpailu-uraansa. Mutta koska tasoja on vain viisi per kaliiberi ja olisi tylsää jos samat viisi aikaa pyörivät lämminveristen kapasiteetissa kuten 1.15, 1.18, 1.20, 1.23 jne (nämä päästä vedettyjä terveisin ratsuihminen), niin ehkä tuollaiset “aikalohkot” voisivat olla parhaita. Eli esimerkiksi “20,0-23,9ake/ke” olisi jonkin tason kapasiteetti?

  @Marjahilla kuulostaa hyvältä, lisäilen 🙂


 • VHRY

  Onko mahdollista saada groningen(hevonen) listalle 😄 • Toivoisin, että hevosille voisi myös jälkikäteen lisätä vanhemmat / jälkeläisiä! Esimerkiksi omalla kohdallani joitain kasvatteja on arvosteltu ennen kuin olen itse keksinyt viedä omia hevosiani arvosteluun. Olisi kiva, että sukutaulu näyttäytyisi oikeana, vaikka ominaisuudet eivät olisikaan tässä tapauksessa periytyneet. 🙂

  Kapasiteetin suhteen tykkäisin, että sitä ei ollenkaan laskettaisi automaattisesti, vaan että ominaisuutta voisivat käyttää ne jotka haluavat. Omasta mielestäni tuo keskivertopuoliverisen estetaso ( @H02877 aiemmassa viestissä) on melko huono, tai siis: 120 cm hyppäävää (saati alle metriä hyppäävää!!) en kutsuisi estepainotteiseksi kilpapuoliveriseksi. 😅 Yleispainotteiselle tai harrastehevoselle 120 cm kuulostaa jo hyvältä keskivertotasolta. Toisena omana esimerkkinä itse vaativa B -tasoiseksi määrittäväni arabi sai tässä tasokseen PSG, jonka koen kolmen tähden arabille aika kovaksi tulokseksi (ehkä juuri ja juuri parhaat voisivat tuohon yltää, mutta sitten hevosen tähtiluokkakin saisi olla mielestäni kovempi!).

  Tässä tullaankin siihen, että olet varmaankin ajatellut arvostelun tuovan virtuaalimaailmaan tiettyä realistisuutta, eli että kaikki hevoset eivät olisi GP-tason ratsuja. Ymmärrän idean ja kannatan sitä sinänsä, mutta nuo estetason vaihtoehdot ovat mielestäni vähän turhan suurella haarukalla laitettuja. Siis siinä mielessä, että kyseessä tosiaan on estepainotteinen puoliverinen (jota käytän nyt koko ajan esimerkkinä). Jopa varsa-arvioinneissa (esim. IRL Kyvyt esiin) tasot ovat kovempia kuin nuo 60 ja 90 cm. Muutenkin tasoja voisi olla enemmän ja alkaen suuremmista luvuista? Tai sitten tosiaan niin, että tasoa ei laskettaisi automaattisesti, jolloin vanhempia ja jo jollakin omistajan päättämällä tasolla kilpailleita olisi kivempi tuoda mukaan, kun se melkein kaikille tuleva 120 cm -taso ei keikkuisi jo laatispalkitun siitosorin profiilissa “häpeällisesti”. 😂

  TAI, toinen ehdotukseni ja haaveeni: olisi ihanaa, jos omistaja voisi määrittää hevoselleen sen käyttötarkoituksen. Itse omistan suurimmaksi osaksi kilpahevosia (joita väittäisin että virtuaalimaailmassa on ylipäätään eniten), mutta myös selkeästi pienemmän kapasiteetin omaavia harrasteheppoja. Juuri kilpahevosten kohdalla koen nuo esittämäsi puoliverisen estetasot “liian huonoina”. Sen sijaan harrastehevoselle 160 cm (tai humputtelukäyttöisen arabini PSG-taso) taas olisi jo liikaa. Olisikin mieletöntä, jos omistaja voisi vaikuttaa tulokseen sen verran, että päättäisi itse, millaista käyttötasoa tavoitellaan. Sitten kilpahevosella voisi olla oma asteikkonsa ja harrastehevosella omansa - ja tietenkin vaihtoehtona voisi olla sekin, että ei määrittele tarkoitusta, vaan arvonta hoitaa tason tyhjältä pöydältä kuten nyt. Se toimisi niille, jotka haluavat juuri arvonnalla inspiraatiota hevoseen ja sen kapasiteettiin. 😊

  Tällaisenaan arvostelu toimii omistajalle, joka tuo ensiarvosteluun hevosen ilman historiaa. Minä kuitenkin kuulun niihin harrastajiin, joka tietää jo hevosta ostaessaan/ jalostaessaan/ keksiessään, että mihin käyttöön ja millaiselle omistajalle se tulee, enkä ole valmis luovuttamaan niin suurta päätösvaltaa arvontatulokselle, vaikka ihan kaiken tasoisia hevosia omistankin. 😂 Pienen pieni vaikutusmahdollisuus käyttötarkoituksen määrittämisen muodossa olisi siis huikea ominaisuus! 🙏

  Anteeksi jo nyt pitkästä viestistä, mutta tällaista siis pohdin (toivottavasti osasin selittää ymmärrettävästi). Toki tässä esittämässäni versiossa koodamisen määrä varmasti kasvaisi ja määriteltäviä kapasiteettitasoja tulisi entistä enemmän. Mutta, voisiko näissä jotenkin oikaista jakamalla rotuja isoihin rotu-/tyyppiryhmiin, joilla tasovaihtoehdot olisivat keskenään samat tms.? Ja siis: joka tapauksessa RMP on tosi kiva lisä virtuaalisiin arvosteluihin automaattisuudellaan ja erilaisuudellaan! 😊 Tulen käyttämään tätä, vaikka kukaan ei olisi pohdinnoistani samaa mieltä tai mikäli tämänkaltainen porrastettu kapasiteettitoteutus on yltiövaikeaa… 🙈 Selitän hevosteni huonot/liian hyvät tulokset sitten vaikka jotenkin tarinallisesti, esim. että arvostelussa esitetään hevosen teoreettinen kapasitetti ja jotkut nyt ovat todellisuudessa parempia/huonompia kuin se. 😂

  Ah ja ainiin! Hevosen väriä ei näy nyt missään perustiedoissa. Onko tarkoituksella piilotettuna? Myös sävyn lisääminen voisi olla kiva lisä perustietoihin, etenkin jos väritieto joskus tulee esille. 😊 • @R
  Kerro mulle että minkä kokoisia nää yleensä on, mihin kaliiberiin ne määrittelisit (raskas lv, kevyt lv, kevyt kv tms) ja mikä on virallinen suomenkielinen ja englanninkielinen nimi sekä ehdotettu suomenkielinen lyhenne kys. rodulle.

  @Cee
  Ihanaa saada pitkän kaavan mukaan kirjoitettua palautetta 🙂 Kiitos!

  Kapasiteettia on koodattu ja pohdittu pitkän kaavan mukaan, tarkoitus ei ainakaan tällä hetkellä ole sitä lähteä muuttamaan. Kapasiteettitaso perustuu normaalijakaumaan, keskitason estepuoliverinen on tasoltaan re120cm - ihan niinkuin oikeassakin maailmassa (kun katsotaan esim. Suomen tai Euroopan luokka-/osallistujatilastoja). RMP ei ota siihen kantaa, että onko kyseessä harraste- vai kisahevonen. Jotkut kisahevosiksi jalostetut eivät vaan ikinä nouse korkeille tasoille ja jotkut harrastepuksuiksi tarkoitetut ovatkin saaneet geenilotossa seitsemän oikein ja pystyisivät hyppäämään vaikka 140-160cm. Tasot alkavat myös puoliverisillä alhaalta, sillä on olemassa myös niitä puominkeilaajia, jotka eivät yksinkertaisesti tule ikinä kropanhallinnastaan/rakenteestaan/luonteestaan jothuen pääsemään pikkutikkuja isompia esteitä ja that’s it 😉 RMP:n peri-idea on saada karsittua niitä 160cm / GP / CIC4 hevosia ja tuottaa aidosti monipuolista hevoskantaa niille, jotka ovat realistisemmasta pelaamisesta kiinnostuneita.

  RMP:n idea on juuri se sattumanvaraisuus ja siitä ei tulla päästämään irti. Kaikille hevosille lasketaan kaikki ominaisuuspisteet ja niiden pohjalta kapaisteetti jos painotus on ilmoitettu. RMP:n tarkoitus on kannustaa jalostamaan entistä parempia hevosia, siksi ns. “ensimmäisen polven arvosteltaville” ei haluta antaa mitään etumatkaa esimerkiksi sillä, että omistaja saisi vaikuttaa pisteisiin tai kapasiteettiin. Kapasiteettia ei tietenkään ole pakko merkitä sivuille, se on vain RMP:n näkemys hevosen maksimikapasiteetista ja kyseistä kapasiteettia tullaan hyödyntämään myöhemmin RMP:n omassa kisajärjestelmässä.

  Rodut on jo jaoiteltu eli kaliibereihin, esimerkiksi arabi ja puoliverinen eivät kuulu samaan kaliiberiin ja eri kaliibereille on eri maksimit ja minimit. Sulle on nyt sattunut paljon tähtitasoaan paremmin suorittava arabi, onnea! Tarkoitus on, että taso ei suoraa mukaile esim. tähtitasoa, vaan pohjautuu enemmän eri lajien ominaisuuspisteisiin ja yhteen satunnaistekijään. Esimerkiksi 2* ja 5* hevosella voi olla täysin samat estelajipisteet, se viiden tähden heppa on sillon vaan parempi kaikilla muilla osa-alueilla.

  Värit on tarkotuksella piilossa kun niiden esitystapaa yms vielä pohditaan, heh.

  Ja vanhemmat pitäis pystyä lisäämään jälkikäteen jos hepalle ei ole merkitty “hevonen on evm-sukuinen” kohtaa, pitää katsoa mistä kiikastaa jos niitä ei nyt pysty lisäämään. Kiitos vinkistä :)! • @h02877 Kiitos nopeasta vastauksesta! Ja jep, ymmärrän että puoliverisistäkin löytyy kaiken tasoisia, mutta jos hevonen hyppää vain 60 cm (oli syy mikä tahansa) niin itse en sellaista estepainotteiseksi kutsuisi ja eihän sillä sitten voisikaan tavoitteellisesti esteillä kilpailla. 🙊 Tässä asiassa olisin siis toivonut vaikutusmahdollisuuksia, enkä tosiaan tarkoittanut että kilpaestepuoliverisillä tasovaihtoehtoja olisi vain ne huiput, mutta kuitenkin nykyistä paremmin ja harrastehevosilla taas maksimi jäisi paljon alemmas. Virtuaalimaailmassa kun kuitenkin on enemmän niitä kilpahevosia (samoin kuin esim. oreja enemmän kuin ruunia), jolloin IRL-jakauma harrastehevosineen ei mielestäni ihan täysin päde/vertaudu. Mutta, hyvä tietää että RMP:n linjaus on tässä asiassa selvä ja pysyy pelkässä arvonnassa! Käytän tätä siis jatkossakin omalla tavallani enkä huomioi kapasiteettia, no problemos. 😄

  Ja tosiaan en ainakaan itse keksinyt miten sukua saisi lisättyä! Vanhempien lisäksi olisi kiva pystyä lisäämään myös jälkeläinen, jolloin ei tarvitsisi viestitellä jälkeläisten omistajille ja odotella päivittävätkö he joskus mahdollisesti vanhempia itse. 😄 • @cee RMP on tarkoitettu kaikenlaisille harrastajille ja ei ole ns. samassa mielessä laatuarvostelu kuin ERJ tai KRJ, jossa arvioidaan vain lajin huippuja. Siksi puoliverinen voidaan kategorisoida estepainotteiseksi myös silloin, kun se pystyy parhaimmillaan hyppäämään 60cm 😄 Tarkoitus on tuoda juuri niitä uusia aspekteja tähän harrastamiseen vanhan mallin tilalle, jossa kaikki hevoset ovat aina lajinsa huipulla olevia kisahevosia. Ja arvontaahan on vain ensimmäisten hevosten arviointi, siitä eteenpäin lasketaan vanhempien pisteiden perusteella 😉

  En kerkeä nyt heti tuota vanhempienlisäys-ongelmaa korjaamaan, mutta ilmottelen tänne topaan kun korjaan. Isä ja emä -kenttien pitäisi siis näkyä siellä hevosen muokkauslomakkeella omassa profiilissa.

  RMP:hen tuskin on tulossa ns. “toisinpäin” lisäystä, että hevoselle voisi merkitä vapaasti jälkeläisiä. Nyt jo tässä vanhempien lisäyksessä ollut niin paljon tukitikettejä kun porukka vahingossa/huvikseen/tahallaan merkitsee vääriä hevosia vanhemmiksi 😂


 

13
Online

1.0k
Users

13.7k
Topics

261.6k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.