Tekijänoikeudet • Wat wat täh täh! Eikö HW Farmin kuvia saa enää käyttää? Sori en jaksa lukea koko keskustelua. 😄 • @Cery Useampi tunnistautunut keskustalainen on todennut saaneensa vastauksen, että HW Farmin kuvia ei toivota käytettävän ollenkaan, joten ollaan todettu väite uskottavaksi - HW Farmin kuvia ei saa siis enää käyttää, syynä ilmeisesti se, että kyseisiä kuvia on käytetty kaupatessa “oikeita” hevosia 😊 • @Nikki no mut hyvä tietää! Terveisin, itse luvat aikanaan saanut

  Tää on tosi vaikea juttu. Mä olisin ihan hyvillä mielin mennyt katsomaan HW Farmilta kuvia tietämättä tämmöisestä keissistä yhtään mitään, jos en vahingossa tylsyyksissäni ois tätä topaa avannut. • @Cery Joo, sen takia ois tarkotus kerätä ylös tallit, joilta on todistettavasti tullut pyyntö, että kuvia ei enää käytettäisi (tähän keskusteluun on tullut yksi screenshot aihetta koskien tunnistautuneelta Keskustan käyttäjältä). Aikoinaan luvan saaneilta tää menee muuten niin helposti ohi. • Joo tästähän oli vissiin aiemminkin ollut juttua ht.netin puolella? Itse en ole silloin ollut aktiivisena niin multakin mennyt se ohi 😄 • HW Farmin kuvat!!

  Eli miten menettelee nyt sitten jatkossa kantakirja ja laatuarvostelut + näyttelyjaokset? Onko se raja että vuonna 2019 niitä ei saa enää käyttää vai esim. 06/19 saakka? Itellä kaksi hevosta näillä kuvilla ja kovasti haluaisin itsekin tietää, että koitanko ne änkeä nyt heti laatikseen kohta ja vain tapattaa 😄

  @Sorel @Cannabia @Milja @matty @Welby @vaapu @taffel @dookie


 • Laukkaurheilu

  @vibaja NJ:n säännöissä lukee, että laittomista kuvista hevonen voidaan hylätä, mutta siitä on tuomarilla oltava 100 % varmuus. Pelkkä epäilys tai mutu ei riitä. HW Farmin kuvat voidaan lukea jatkossa 100 % laittomiksi näillä tiedoilla mitä on nyt annettu. Tuomari hylkää jatkossa hevoset, joilla on kuvat HW Farmilta, mikäli on tästä tietoinen.

  Mikäli joku on laatimassa laittomien kuvien listaa, mihin on kirjattu ylös kaikki yleisessä tiedossa olevat paikat, voidaan listaa käyttää myös NJ:ssä tuomarien apuna. • @Welby Tiedän säännön, mutta sinäänsä olisi kiva kun puhutaan kuitenkin näinkin isosta farmista kuin HW, että olisi jokin pieni varoaika tähän asiaan. Kuitenkin ymmärrän jos ei, mutta jäähän se harmittamaan. Ei voi vain olettaa että virtuaalimaailmasta HW farmin kuvien käyttö loppuu kuin seinään 😄 • @vibaja ERJ:n ja VVJ:n kanta on sama kuin kantakirjoilla, eli tuomari saa (oikeastaan pitäisi) hylätä jos kuvat 100% laittomat. Meillä ei kuitenkaan ole listaa eikä tule laittomista kuvista. Jos tuomari ei tiedä että kuvat X on laittomat tai unohtaa hylätä niin se jää silloin omistajan omalletunnolle. • Ainahan joltain menee varmasti ohi joku kielto, mutta eikö olisi hyvä jos tieto tulee mahdollisimman pian? Jos nyt joku vie yhden hevosen hw-kuvilla laatiksiin tai näyttelyyn ja tulee hylky niin sitten tietää vaihtaa kuvat tai olla käyttämättä, eikä turhaan tuo uusia niillä luvattomilla kuvilla tilaisuuksiin uusia hevosia ja saa hylkyä? Siinähän sen tiedon saa, sitten voi vaihtaa kuvat tai kuopata hevosen jos ei kuvia halua vaihtaa 😄 • @molly juurikin näin. Lisäksi jos kuvat on todettu 100% varmuudella laittomaksi, en koe että pitäisi olla mitään siirtymäaikoja - koska kuvat on laittomat ja piste. Kuitenkin hevosen kuvat voi aina vaihtaa, kun mitään karensseja ym. ei ole joten uusien kuvien löytäminen ei ole mikään ongelma esim. kantakirjaa ajatellen, kun puhutaan niinkin yleisistä roduista kuin puoliveriset. • @cannabia said in Tekijänoikeudet:

  @molly juurikin näin. Lisäksi jos kuvat on todettu 100% varmuudella laittomaksi, en koe että pitäisi olla mitään siirtymäaikoja - koska kuvat on laittomat ja piste. Kuitenkin hevosen kuvat voi aina vaihtaa, kun mitään karensseja ym. ei ole joten uusien kuvien löytäminen ei ole mikään ongelma esim. kantakirjaa ajatellen, kun puhutaan niinkin yleisistä roduista kuin puoliveriset.

  Aamen. Tässä asiassa ei pitäisi joustaa, sillä kyse on tekijänoikeuksista. On täysin soveliasta olla käyttämättä kuvia siitä päivästä eteenpäin, kun tieto kuvien laittomuudesta on tullut. Vai haluaisitteko itse, että jos kuvianne olisi käytetty jossain (ehkä ilman lupaa), ja mainitsette asiasta ja pyydätte poistoa, niin kuvien kopioija sanoo, että hän poistaa kuvat puolen vuoden päästä. Ei. Kuvat pois heti ja hevoset hylkyyn jos laittomia kuvia tulee vastaan. Ei tekijänoikeuksista pidä tinkiä, muuten asenne niiden kanssa muuttuu ‘hälläväliä’-meiningiksi.


 • Kenttäratsastajat

  @cannabia said in Tekijänoikeudet:

  @vibaja ERJ:n ja VVJ:n kanta on sama kuin kantakirjoilla, eli tuomari saa (oikeastaan pitäisi) hylätä jos kuvat 100% laittomat. Meillä ei kuitenkaan ole listaa eikä tule laittomista kuvista. Jos tuomari ei tiedä että kuvat X on laittomat tai unohtaa hylätä niin se jää silloin omistajan omalletunnolle.

  KERJL samalla kannalla 👍🏼 • VSN täällä päivää!

  Me ollaan dookien kanssa seurailtu keskustelua ja muistaakseni jo ennen tätä on tullut satunnaisesti esiin, pitäisikö hylkäyssyihin lisätä 100% varmasti luvattomat kuvat. Se sinne lisättiin, eli jo jonkun aikaa (mulla ei ole enää mitään ajantajua, mutta varmaan keväällä ellei jo aiemminkin lisättiin?) tuomareilla on ollut mahdollisuus hylätä osallistuja, jos pystyy todistamaan kuvien olevan luvattomat.

  Tämän keskustelun innoittamana tehtiin vielä erikseen läpinäkyvyyttä lisäämään lista paikoista, joiden kuvat täytyy hylätä. Epävarmoissa tilanteissa kannustetaan tuomareita jättämään kehoitus tarkistaa copyt tai lisätä esim. screenshot lupaviestistä copyjen kohdalle.

  Meidän mielestä tuomarin tehtävä on tuomaroida näyttelyihin osallistuneet hevoset minimaalisella vaivalla, ja siihen ollaan säännöissä pyritty jättämällä isoimmat tarkistus- yms vastuut järjestäjälle ja/tai ylläpidolle. Tuomarin tehtävä ei jatkossakaan ole leikkiä tuomaria ja jakaa oikeuden päätöksiä kenenkään toiminnasta, mutta reiluja halutaan olla myös osallistujia kohtaan, joten toivottavasti jatkossa saadaan karsittua mahdollisia luvattomia kuvia pois osallistujista 🙂

  Edit// Ja lisäyksenä vielä kun aiemmin on mietitty jotain siirtymäaikoja yms. VSN ei uskota siirtymäaikoihin, luvattomat kuvat hylkäyssyynä on ollut jo jonkun aikaa voimassa ja on sitä edelleen. Luvaton on luvaton, nyt eikä vuoden viiveellä 🙂 • @taffel Meidän piti tosiaan kasata tämmönen lista, ehitte vaan ensin. Ihanaa, että teitte 💕


 • Virtuaalikoirat

  Hötölän puolella mainittiin vanha kunnon Käräytys (Keskustan topic)

  Tilannehan on vähän se, että Käräytys on vähän kuollut pystyyn. Meillä on Shadyn kanssa niin monta muutakin virtuaaliprojektia, että siinä on Käräytys unohtunut, kun meidän tuntemalla virtuaalikoirapuolella ei ole niin suurta tarvetta poliiseilla kuvalupien kanssa.

  Käräytyksen banneritoiminta oli tovin käytössä, mutta pyyntöjä tuli niiiin harvakseltaan, että otin sen suosiolla pois. En myöskään oikein pystynyt v-talleja tarkistamaan, koska en tiedä, ketkä kaikki kuvaajat oikeasti ovat antaneet kuvansa käyttöön sillä ehdolla, että kuvan yhteydessä lukee “kuvaaja ei halua nimeään mainittavan”. Kalkkeutuneet tuntosarveni vipattavat ja minusta tämmöisissä on hurjan hyvä mahdollisuus huijata. Ihmiset myös ehkä vähän ottivat itseensä, kun Käräytyksen säännöt vaativat kaikkeen copymerkinnät, mikä on nykyään harvinaisempaa, kun taas joskus 10 v. takaperin se oli ihan normaali käytäntö. 😄 Jos yhdestäkin koristekuvasta, taustakuvapatternista tai grafiikasta puuttui maininta, banneria ei saanut ja sekös joitain kohahdutti.

  Jos jotakuta kiinnostaa ja on aikaa ja ideoita, niin omasta puolestani toivotan tervetulleeksi mukaan. Uskon, ettei Shadyllakaan olisi mitään uusia naamoja vastaan. 😄 Jos mielenkiinto heräsi, niin laittakaa chattia yhteisesti mulle ja Shadylle, niin jutellaan!


 • Sekalaisen sakin omistaja

  En ole varma meneekö tyhmiin kysymyksiin vai tänne, mutta laitan tönne kun topa kerran on olemassa.

  Saako hippoksen kuvapankin kuvia muokata? (Siis niitä, joita nyt ensinnäkin saa käyttää yhtään missään mihinkään). • Eikö Jacques Toffin kuvat ole olleet “ehdottomassa käyttökiellossa” jo jostain v. 2007 tai aikaisemmin? Jo silloin kuvalupapyynnöt tuli takaisin viestillä, että lupia ei myönnetä kellekään, ja asiaa puitiin ht.netissä pitkään ja hartaasti (eli voiko <2005 luvilla käyttää kuvia “laillisesti” vai ei).

  Nettisivuilla yksityisen käytön alla lukee:
  ONLY PRIVAT USE. USING FOR CATALOGS, WEBSITES, ETC… IS NOT ALLOWED !! – http://www.toffi-images.de/de/price-list-for-private-prints
  Ja Toffi tarjoaakin kuviaan ainoastaan paperiversioina yksityiskäyttöön.

  Kaupallista käyttöä virtuaalihevoset tuskin ovat, ja todellakin haluan nähdä kuitit (ihan vaan nauraakseni) jos joku on hevosensa kuvagalleriasta maksanut toista sataa euroa/kuva. • Googlella voi etsiä kuvia valitsemalla työkaluista käyttöoikeussuodattimen käyttöön.

  Mistä tämä niinkö löytyy? 🤔


 • FWB

  ^ Oho mä en tuollaisesta tiennytkään! Mutta kuvahaussa menee asetukset siitä hakupalkin alta, ja vikana on valikko “käyttöoikeudet”.


 

15
Online

936
Users

12.4k
Topics

230.7k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.