Laittomat kuvat, mitä niille voi tehdä? • @molly Oi, Tallini.fi. Kopioidun taiteen ja kuvien, sekä tappouhkausten luvattu maa. Minulle kävi aivan samalla tavalla, käräytin ylläpidon, ja mitäs sitten kävikään. Ei ole varsin ikävä : D • @nikki Pitääkö mun sun mielestä laittaa ne sähköpostiviestit ja muut tänne kaikkien nähtäville nyt? Itse ajattelin et KTK, laatikset yms riittäisi mutta ei kai sitten… Haluan kuitenkin antaa mahdollisuuden poistaa laiton materiaali tai mitä hän nyt haluaakaan tehdä. • @Molly Entäs sitten, jos asianomainen onkin syyllistynyt rikokseen? Vaikka käyttäjä korjaisi erheensä, poistaisi kaikki kuvat ja ymmärtäisi, että kuvien kopioiminen on todella varkaus? Tuskin kukaan tulee luottamaan kyseiseen käyttäjään enää, koska tästä tehtiin julkinen haloo. Kaikki ei ymmärrä, että kuvan kopioiminen on varkaus ihan siinä missä kaupastakin tuotteiden vieminen on, mutta tällaisen takia sellasilta henkilöiltä menee luotto kokonaan ja tiedä sitten susta, mutta musta syyllinen ei sitä ansaitse. Siinä tapauksessa, kun katumusta ei ole ja temppu tehdään uudelleen, silloin on oikeutettua olla luottamatta ja tulla vältetyksi muiden harrastajien toimesta, mutta en usko, että nyt olisi kyse siitä.

  @Kärkky Anteeks mitä? Tää oli huonoa sarkasmia, olihan? • @j Keskustelun aihe on Laittomat kuvat, mitä niille voi tehdä, joten ajattelin että tänne voisi kirjoittaa asiasta. Pyydän yhä anteeksi, mikäli vaikutan ylimieliseltä, en todellakaan pyri sellaiseen.

  Hei, Kiitos sinulle, toivottavasti saat asian paremmin perille kuin minä 🙂


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @nikki said in Laittomat kuvat, mitä niille voi tehdä?:

  Kaikki ei ymmärrä, että kuvan kopioiminen on varkaus ihan siinä missä kaupastakin tuotteiden vieminen on,

  Kouluihin pitäisi saada asiasta opetusta, ei voisi enää kukaan vedota tähän.
  Ja jos on ollut (nimimerkin rekisteröinti ajan perusteella) 2 vuotta? virtuaalimaailmassa mukana, eiköhän sitä jonkin tason ymmärrys asiasta ole kertynyt. 🤔


 • Piirrosharrastajat

  @noster kärkyn aihe oli selvästi ne tietyt laittomat kuvat, mutta joo, ei kukaan sua kiellä tekemästä piirrosharrastajille osoitettua pakettia omaan keskusteluunsa jos se huolta aiheuttaa 😄 mä en itse tunnista juuri hevosvalokuvaajien töitä ja piirrän itse enemmän vapaalla kädellä päästä kuin fotorealistisesti reffaten, joten en oo hirmu tuttu myöskään niiden käytäntöjen kanssa.

  Ja niin kauan kuin raha ei liiku niin EUn tekijänoikeuslakien “kotikäyttö” tietääkseni kattaisi kyllä mallin katsomisen omaan harrastuspiirrokseen. Eri asia tietysti jos tilauskuvaksi tehdään toisinto valokuvasta. • @nikki kyllä minä uskon että jokaisen vähääkään pidempään harrastaneen pitäisi tietää tekijänoikeuksista. Kyllähän siitä koulussakin paasataan 😄 Eriasia jotkut vasta netissä pyörimään alkaneet lapset, heiltä voisikin uskoa että tietoa ei ole. Kyllä tuon tallin pitäjä vaikuttaa ihan fiksulta ja ei miltään lapselta.
  Jos asia on tahallista tai muuten vain välinpitämättömyyttä niin ei minusta ansaitsekaan luottoa heti takaisin, vaan se pitää ansaita olemalla jatkossa fiksu. Se on totta, että ei kaikki anna anteeksi koskaan mutta varmasti osa myös saa luottamuksen palaamaan 🙂 • @j Jos kuva on selkeästi tunnistettavissa alkuperäiseksi, se on laiton, ellei alkuperäisen kuvan tekijältä ole lupaa. Vaikka siitä ei siis saisi rahaa, siitä voi joutua vaikeuksiin, koska olet jakanut jonkun muun omaisuutta omissa nimissäsi julkisesti.

  Kotikäytön kattaa jos kopioi kuvan omaksi iloksi, eikä jaa sitä minnekään omissa nimissään. Se ongelma josta olen puhunut on juurikin se, että porukka tekee näitä “harjoitus kopioita”, ja jakaa ne omissa nimissään eteenpäin. Siitä voi joutua maksamaan isotkin korvaukset, vaikka ei olisi tienannut kuvalla senttiäkään. Anteeksi jos olen esittänyt asiani epäselvästi, tätä minä olen koettanut tässä selittää. • @Anarchy @Molly Ei, kaikki ei ihan oikeasti ymmärrä sitä vaikka ois pidempäänkin ollut mukana virtuaalimaailmassa. Meillä ei ainakaan koskaan ollut koulussa mitään tekijänoikeuksista; Saatiin vapaasti kopioida esitelmiin kuvia ihan mistä vaan ja lukion toisellakin joku kärähti kopioituaan esitelmän sanasta sanaan Wikipediasta. Mä ainakin tahtoisin virtuaaliyhteisöstä sellaisen, että voidaan tukea tietämättömiä harrastajia ja opettaa. Rikos on vakava, mutta harrastus ei; Tästä pitäisi siis voida ottaa opikseen ja harrastaa vielä rikkeenkin jälkeen ilman, että katsotaan vinoon.


 • Esteratsastajat

  Kuvalupien kysyminen on minusta ollut aina outoa. Eihän sitä voi ikinä tietää, vaikka kyseinen farmi olisi vain kopioinut kuvansa netistä ja silti myöntänyt luvan. Etenkin orien kuvat pyörivät varsin vapaasti oikeiden tallien sivuilla, kuvan alkuperäinen ottaja on luultavasti jo ajat sitten unohtunut. En siis menisi heti ensimmäisenä pistämään pystyyn jotain noitavainoa luvattomien kuvien takia. Me kaikki olemme tehneet virheitä, eikä yksi kuvan kopioiminen netistä ole se suurin rike. Veikkaan, että aika moni jakaa itse mm. meemejä ja söpöjä kissakuvia sen pahemmin miettimättä.

  Tämän vuoksi käytän vain omaottamia kuvia, ellei ole ihan pakko käyttää muiden kuvia. Farmikuvat skippaan kokonaan, mielestäni niihin ei voi luottaa. Yksi sähköpostiin vastaaja antaa luvan, toinen ei ja kolmas on jo nostamassa syytettä. Ei kiitos! Joskus joku mietti, että pitäisi varuiksi joka vuosi kysellä uudelleen luvat. Siinä vaiheessa luultavasti farmit olisivat helisemässä sähköpostitulvan kanssa… Mieluummin kysyy luvan kerran ja vaikka laittaa sen sähköpostikuvan liitteeksi sivuille jonnekin, mikäli se vielä tallessa on.

  Tässä tapauksessa oudointa on se, että pitää perustaa anonyymi nimimerkki mustamaalausta varten. Henkilölle ei ole lähetetty yksityisviestiä tai sähköpostia, vaan on tultu suoraan foorumille retostelemaan kun oletetusti laittomilla kuvilla saa NJ ja KTK -palkintoja. Veikkaan, että aika moni kaikista NJ / KTK -palkinnoista on laittomilla kuvilla saatu, että siinä ei ole mitään uutta. Eihän kuvien luvaton kopiointi toki mikään hyvä juttu ole, mutta tällaiset asiat voidaan hoitaa paljon järkevämmin. Olen itsekin joskus 2000-luvun alussa kopioinut kuvat suoraan Googlesta, enkä itseäni minään rikollisena pidä. Vasta kun minulle kerrottiin tekijänoikeuslaista, tajusin etsiä luvalliset kuvat. Olen tämän jälkeen joutunut taistelemaan muiden kanssaharrastajien kanssa (kaikenlaisista syistä), mutta nykyään on rauha maassa. Eivät muutamat kärkkäät mielipiteet henkilön mainetta pilaa, ellei ole jatkuvasti draamailemassa.

  Mikäli kuvia kopioinut henkilö ei halua (oletetusti) laittomia kuviaan vaihtaa, ottaisin siinä tapauksessa yhteyttä Suntuubiin todisteiden kera. Jos kuvat vaihtuvat, turha sen jälkeen vanhoja muistella. Voisin ainakin itse olla tämän henkilön kanssa tekemisissä, kunhan kuva-asiat hoituvat kuntoon. • @nikki jos ei ymmärrä niin sitten ei ole vakava juttu ja anteeksi pitää voida antaa siinä tapauksessa kuten aiemmin sanoin 😄 • lähes kaikki, mitä voisin tähän vielä kommentoida on jo sanottu tavalla tai toisella, joten en lähde sen enempää enää toistamaan asioita.

  mun on kuitenkin pakko kysyä, koska ihmettelen: miksi aloittajalla on ollut tarve tehdä tästä (väkisin) julkinen lynkkaus? ja jos oikein olen aloittajan viesteistä tulkinnut, hän haluaisi tästä myös julkisen teloituksen. miksi ei näitä ole ensin yritetty hoitaa yksityisesti? jos henkilö ei vastaa, mutta on esimerkiksi foorumilla aktiivinen, julkinen huomautus “hei voisitko vastata kuvalupa-asiassa” olisi ihan järkevä ja oikeutettu, mutta itse en ko. tallin omistajaa ole foorumilla nähnyt viime aikoina (voi olla että olen vain sokeakin). eli jos hän ei vastaa, niin IRL-kiireet ehkä painavat. jos henkilö ei ole aktiivinen, ei julkinen muistutuskaan ole mun mielestä oikeutettu koska henkilö ei sitä edes tule näkemään.

  julkinen lynkkaus menee mun silmissä lähes aina kiusaamisen kategoriaan. miksi ihmisillä on tarve kiusata toisia? onko oma elämä niin kurjaa tai tylsää että pakko tehdä jollekin toisellekin kurja fiilis tai pilata harrastus? en halua tällä viestillä enää lynkata ketään, vaan mietin myös ihan yleisellä tasolla miksi ihmiset saavat kiksejä julkisesta lynkkaamisesta tai muiden kiusaamisesta. olen kuitenkin sitä mieltä, että jos aloittaja olisi hetken miettinyt ennen topan tekemistä tai pikemminkin tallin linkkaamista, oltaisiin kaikki säästytty paskamyrskyltä ja tämä asia voisi olla ehkäpä jo selvitetty ko. tallin omistajan kanssa. veikkaan, että nyt hän ei ainakaan halua vastata, kun tässä topassa hänet on mustamaalattu ja talli linkitetty heti kun muutama vähän ihmettellyt kuka voisi olla kyseessä ja Jannican yksityisviesti-kysymyksen jälkeen.

  (anteeksi jos puhelimella kirjoitettuna tämä kadottaa punaisen langan jossain kohtaa)


 • Esteratsastajat

  Mielestäni on kanssa väärin @leahiiii että laitettu julkiseksi tallit ym ilman että asiaa selvitetty sen paremmin muiden taholta 😕 • @jannica ymmärsinkö oikein että tarkotit sitä, että esimerkiksi tässä tapauksessa jos tallin omistajaa ei ole foorumilla näkynyt eikä vastaa viesteihin kysytään, vaikka ihan julkisessa topassa, tietääkö kukaan onko hän aktiivinen tai onko vaihtanut sähköpostia tai onko lopettanut tmv. ? 😄 (niin kuin on tehty useamman kerran ennenkin)


 • Jyhkyjen harrastajat

  Lukotan nyt toistaiseksi tämän ketjun ja luen sen läpi ajatuksella. Täällä saa toki keskustella myös ikävistä asioista, mutta tehdään se asiallisesti ja toisia mustamaalaamatta. Odotellaan et asianosaiseen saadaan joku yhteys. Voit @Kärkky olla muhun pikarilla yhteydessä asian tiimoilta jos jäi jotain hampaankoloon.


Locked
 

0
Online

867
Users

11.4k
Topics

208.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.