Villit pikamätsärit kuvallisille ja piirretyille! Tulokset! • Täti tahtoo kirjottaa, muttei mitään tylsää omaa juttua. Tarjolla siis villit pikamätsärit, joista rustailen ihan kokonaisen tarinamuotosen selvityksen, josta voi omalle otukselleen joko keräillä ne omaa hevosta koskevat kommentit tai mun puolesta vaikka koko tarinan (tarinan rustaajaksi voi merkata M ilman mitään linkkejä tai muuta härpäkettä). Ei kannata mitään odotuksia laittaa tarinalle, koska tämmösten pitämisestä on aikaa ja täti voi olla vähän ruosteessa 😂

  Säännöt:

  • 1 hevonen/poni per omistaja
  • avoin sekä kuvallisille että piirretyille, sekä kaikille sukupuolille ja kokoluokille, eikä ilmoittautuessa tarvitse valita luokkaa

  Millainen hepan pitäisi olla:

  • hevosella oltava edes lyhyt luonne sivuillaan
  • hevosella on ikä sivullaan tai lisäät ponin senhetkisen iän ilmoittautumiseen. Niin kivoja kun 20-vuotiaat kiimasen kolmivuotiaan tavoin käyttäytyvät kusip… eiku teräspapat nyt onkaan, niin koitetaan nyt välttää niitä

  Ilmoittautuminen tähän topaan allaolevalla tavalla:
  Omistaja - [Ponin nimi](linkki sivulle) (ikä jos ei sitä näy sivulla)

  hox Laittakaa omistajalle sellanen nimi, jota tykkäisitte katella oman ponin päiväkirjassa!

  Pidän koko höskän tänään, jos tämä vaan ei mene kauheen hankalaksi. • oooooooo mikä ihana päikkymerkinnän aihe 😍 täältä tullaan heti messiin !

  Markus Vikla - Winter v. Helmwald


 • Piirrosharrastajat

  Aww, ihana idea!

  Amanda Sokka - Audrey v. Helmwald


 • Tarinaheppailijat

  Jee vitsi kuin kiva, me tullaan ehdottomasti messiin! Super kiva aihe päikkymerkinnälle 😄

  Melinda - M.B. Cameron


 • Kouluratsastajat

  yersinio - Oldfinion Lorena (16v) • 4/12

  Kiva että idea viehättää! Näitä oli aikonaan mun toimesta höttönetissäkin ja tykästyin hommaan kovasti, joskin tykkäsin mennä vähän anonyymimpänä näiden parissa mikä ei täällä oo mahdollista 😄

  Ja jee, jokanen suunnittelemani luokka on mahdollistettu jo ekalla 4 osallistujalla! ❤ • Sanni - Kaupunkilaisvaakku
  Toivottavasti Vaakun miniminiluonne on tarpeeks 😂 Eli siis ikiliikkuja, reipas ja utelias, vähä höntti kaveri kyseessä. Duracell puoliaivolla 😄 • Jonna - Kadon Hunninko

  Kiitos ❤


 • Piirrosharrastajat • 7/12!

  Lisää piirrettyjä pliiiiis ne on kivoja ❤ (ei antanu foorumi lähettää jos ei tätä jotenkin pidentänyt) • Heidi - Wolf’s Valero


 • Piirrosharrastajat

  Josefina - Tigraine • 9/12!

  On tääkin, nyt jää valokuvalliset piirrettyjen jalkoihin 😂 Pidetään kokeellinen luokkajako kaikesta huolimatta, onpahan seuraavalla kerralla viisaampi!


 • WESTERNRIDERS

  Moto - Sowi’ngwa • 2 osallistujaa vielä niin täynnä!


 • Raviharrastajat

  Meeri - Helmiäinen • Lotta - Montalbano • Täynnä! … (prkln viestin minimimerkkimäärä) • Tulokset ja tarina

  Kertokaa jos tää on vaikee kun noi tulokset on tolleen osina tuolla tarinan keskellä. Ja en sitten oo lukenut tätä läpi vielä, että jos siellä on jotain tositosioutoa oman hepan kohdalla niin hihkukaa 😄

  Ja hups tuli romaani. Sainpahan kirjottaa 😎


  Pikkumätsärit, pikkuinen kenttä ja mätsäreiden tuomaroinnista kaiken unohtanut täysuuno. Siitä on pienen harrastetallin mätsärit tehty. Tai jotain sinnepäin.

  Täysuuno olen siis minä itse. Onhan näitä joskus tullut tuomaroitua enemmänkin, mutta siitä on jo vuosia ja sitä suuremmalla syyllä edelleen hämmentää, että miksi minä. Vielä enemmän hämmentää se “joo” jonka supisin puhelimeen sen sijaan, että olisin paremmin tilanteeseen sopivasti nauranut itseni kuoliaaksi.

  Täällä sitä nyt naama kestohymyssä ja sokeri- ja kofeiiniyliannostuksesta vapisten käveltiin hevostrailereiden, hevosten ja ihmisten seassa, kun ei edellämainitusta syystä paikoillaankaan kyennyt enää seisomaan. Mitähän tästäkin vielä tulee…

  Jännitin homman aloitusta ihan hirveästi peläten sotkevani keskenään eri hevosia ja sen myötä saaden tuloksistakin ihan mitä sattuu. Käsin rustatun hädin tuskin luettavan luokittain jo pareihin jaetun osallistujalistan ilmaannuttua käpäliini saatoin kuitenkin huokaista helpotuksesta. Nimien perusteella ainoa mahdollisesti sekaisin menevä pari olisi toisen luokan pari kakkonen.

  Ensimmäisessä luokassa oli hassusti kolme osanottajaa, jotka kuitenkin sukupuolen ja pikkuruisen esittelypaikan vuoksi päätin ottaa kahtena parina. Parempi vainoharhainen kuin rikkinäiset osanottajat. Joka tosin osoittautui aivan turhaksi peloksi vain viisi- ja kolmevuotiaiden orien saapuessa kentälle korvat hörössä ja pehmeästi pöristen toisiaan hädin tuskin huomaten.

  Upea perinnesuomalainen Kadon Hunninko esiintyi viileän rauhallisesti, mutta eloisasti ja vei punaisen nauhan täpärästi nuoremman M.B. Cameronin nenän edestä. Nuorempi orikin on selkeästi showmiehen alku, mutta jää toistaiseksi vielä ikänsä vuoksi kypsemmän varjoon. Kumpikin ori olivat todella kivoja uusia tuttavuuksia ja karsastelivat outoa vapisevaa tätiä hyvin vähän. Ehdotonta Tuomarin Lemppari -ainesta!

  Sannin ihan itse ikiliikkujaksi kuvailema Kaupunkilaisvaakku olisikin saattanut saada ykkösluokassa aikaiseksi äksöniä. Energinen, mutta ikää kaipaava ori sai sinisen nauhan. Tämän parin kohdalle merkkasin myös TL-söhryn, joskin en ollut ihan varma, kumpi parista pitäisi Tuomarin Lemppari -kehään ottaa: pieni ja vikkelä ja ehdottomasti suokkimaisen rehellinen Vaakku vai Sanni, joka otti orin lahjomiseen myös tuomarin mukaan? Jätetään tämä vielä hautumaan.

  1. Picture Perfect orit (valokuvalliset orit)

  Jonna - Kadon Hunninko PUN
  Melinda - M.B. Cameron SIN

  Sanni - Kaupunkilaisvaakku SIN

  Kakkosluokka oli lisää oreja, muunmuassa se mahdollisesti keskenään sekaisin menevä pari. Ensimmäinen pari osoittautui olemaan mahdollisesti hauskin pari koko mätsärissä, sillä parina oli iso pikimusta friisiläisori ja pieni ja pörröinen russruuna. Glittrande Kryptonit SWE olisi kovin mielellään käynyt isomman orin hermoille käsittelijänsä vastustelusta huolimatta, mutta omistajansa käsissä jo 16-vuotias ja kovasti kaikessa käynyt ja menestynyt Montalbano jätti ponin oikutteluineen huomioimatta ja tienasi rauhallisuudellaan punaisen nauhan.

  Kakkosluokan kakkospari eli tuomarin mahdolliset kauhukuvat kaikkosivat tajutessani parin esittelijöiden olevan mies ja nainen - joiden nimet lukivat kyllä myös osallistujalistalla, mutta niin kamalalla käsialalla, etten saanut miehen nimestä mitään selvää ennen kuin tajusin kyseessä olevan miehen nimi.

  Wolf’s Valeron ja Winter v. Helmwaldin väliltä valitseminen vei aikaa. Lopulta punainen nauha päätyi Valerolle puhtaasti sillä perusteella, että muutamaa vuotta kimoa vanhempi raudikko näytti hieman tilanteesta ja toisistaan hermostuneesta parista rauhallisemmalta. Tuomaroi tässä nyt sitten, kun pitää omasta päästä repiä voittoperusteita… Toivoisin kovasti törmääväni Winter v. Helmwaldiin vielä tulevaisuudessakin nähdäkseni mihin suuntaan ori on kehittynyt!

  1. Imagine Dragons orit (piirroskuvalliset orit)

  Lotta - Montalbano PUN
  Mila - Glittrande Kryptonit SWE SIN

  Heidi - Wolf’s Valero PUN
  Markus Vikla - Winter v. Helmwald SIN

  Ensimmäinen tammaluokka oli koominen ilmestys. Miten lie mätsärin pitäjä jakanut osallistujat, että oli saanut tähän luokkaan vain yhden osallistujan. Kyseistä osallistujaa Oldfinion Lorenaa ei tilanne kyllä yhtään vaivannut, vaan tamma esiintyi rauhallisesti edukseen, odotti kiltisti tuomarin hyöriessä ympärillä ja tervehti ja sanoi tuomarille heipat asiallisesti kuolaa säästelemättä. Olisihan se virallisemminkin voinut tilanteen ottaa, mutta taisi tamma itsekin tajuta, ettei tässä nyt missään missikisoissa olla jäykistelemässä. Ehdoton punainen nauha ja TL-suttu osallistujalistaan!

  1. Picture Perfect tammat (valokuvalliset tammat)

  yersinio - Oldfinion Lorena PUN

  Toinen tammaluokka oli taas kahden parin luokka. Ensimmäinen pari oli kuin yö ja päivä melkein aikuisen Tigrainen imeskellessä sitruunaa ja jo jokuset kissanristiäiset kokeneen Helmiäisen kummastellessa nuoren ruunikon asennetta. Tammojen välisen kontrastin vuoksi punainen nauha meni nopeasti Helmiäiselle, mutta Josefinan ja Tigrainen esiintyminenkin oli siinä mielessä onnistunut, että nuorella tammalla on selkeästi jo päässään ajatus oikeasta näyttelykäyttäytymisestä ja siitä mitä käsittelijä tammalta toivoo. Tamma ei vaan vielä oikein välitä siitä, meneekö asiat nyt ihan oikein vai vain sinnepäin. Todennäköinen tulevaisuuden (näyttely)tähti, ainakin jos pehmenee vähän! Josefinalta kuultujen tulevaisuudentavoitteiden vuoksi tosin pehmenemättäkin tästä tammasta tulee vielä jotain, härkäpäinen tai ei.

  Viimeisen parin toisen osallistujen nimeä en edes uskalla yrittää lausua. Onneksi tammaa esitellyt Moto kertoi ihan omasta aloitteestaan tamman kulkevan enemmän nimellä Otawa, joka taipuisi myös tähän suuhun. Tämä pari oli hyvin samankaltainen molempien tammojen ollessa rauhallisia ja ainakin hyvin helpon näköisiä käsiteltäviä. Isoimman eron loi Otawan lännenratsastuspainotus Audrey v. Helmwaldin GP koulupainotukseen verrattuna. Voittajan valinta päättyi tällä kertaa värin ja uteliaisuuden perusteella Audrey v. Heimwaldin voitoksi. Supernätin värinen sukkajalka punarautias löysi nopeasti tiensä heppanamien vanhojen hajujen perään tuomarin taskuihin ja samalla suoraa tuomarin sydämeen. Jälleen TL-suttu osallistujalistaan!

  1. Imagine Dragons tammat (piirroskuvalliset tammat)

  Meeri - Helmiäinen PUN
  Josefina - Tigraine SIN

  Amanda Sokka - Audrey v. Helmwald PUN
  Moto - Sowi’ngwa SIN

  Suorastaan karmaisevan vaikean luokkatuomaroinnin jälkeen oli ilmeisesti aika tempasta vähän lisää kofeiinia ja sokeria naamaan, sillä yhden tallitytön juoksuttaessa sinisten ja punaisten nimiä kuuluttajalle toinen tallityttö juoksutti tuomarirukalle kahvia ja pullaa. Pieni piristysruiske olikin jo tarpeen, sillä vaikeiden luokkatuomarointien jälkeen tämä vasta vaikeaksi meneekin. Omaa hommaani helpottaakseni päätin karsia kummankin kehän 6 hevosta puoleen ennen paremmuusjärjestykseen laittamista.

  Sinisten kehästä parhaat päältä poimittuani mietin arvanneeni oikein, että Kaupunkilaisvaakku olisi saanut oman luokkansa hyrskynmyrskyn. Pieni ori nimittäin kävi leikkiä haastaessaan siihen määrin Winter v. Helmwaldin hermoille, että Markuksella oli tekemistä pitää kimo neljällä jalalla. Sinisten voittajaksi päätynyt M.B. Cameron puolestaan katsoi parhaaksi vähän pöristä ja steppailla vastakaikuna pysyen kuitenkin tyytyväisenä etäämmällä Vaakusta. Kehäesiintyminen taisikin vaikuttaa sinisten järjestykseen yllättävän paljon, sillä oman luokkansa jälkeinen mielikuva oreista muuttui vielä nähdessäni niiden kemiat ja reaktiot yhdessä.

  Sinisten kehä
  SIN1 Melinda - M.B. Cameron
  SIN2 Markus Vikla - Winter v. Helmwald
  SIN3 Sanni - Kaupunkilaisvaakku

  Punaisten kehästä valikoin myös parhaat päältä ennen kuin aloin miettimään parhaiden järjestystä. Upea liinakko Kadon Hunninko esiintyi edelleen näyttävästi, mutta rauhallisesti vaikka oli joutunut seisomaan sivussa reilun tunnin muiden luokkien ollessa arvosteltavana ja tämä toi orille punaisten ykkössijan. Myös Oldfinion Lorena oli edelleen ihan sama rauhallinen ja rento tamma kuin oman luokkansa arvostelussa, myös siitä huolimatta, että Wolf’s Valerolle odottelu oli ehkä ollut liikaa sen ollessa vielä jännittyneempi kuin omassa luokassaan. Omistajansa käsissä ja vihdoin paikaltaan liikkeelle päästyään Valerokin rentoutui hieman, mutta jäi silti elämän lunkisti ottavan Lorenan taakse tuloslistalla.

  Punaisten kehä
  PUN1 Jonna - Kadon Hunninko
  PUN2 yersinio - Oldfinion Lorena
  PUN3 Heidi - Wolf’s Valero

  BIS:n valinta oli erittäin helppo, olihan BIS-sijalle ehdolla sama oripari, joka oli omassa luokassaan ollu toisiaan vastakkain. Jälleen Hunninko vei Cameronilta ykkössijan, mutta Cameronia se ei näyttänyt haittaavan orin ollessa parhaillaan hyvin kiireinen tunkeutuessaan esittäjänsä Melindan taskuun.

  Best in Show: Jonna - Kadon Hunninko

  Viimeisenä pääsin antamaan oikein kunnon baby pinkin ruusukkeen Tuomarin Lemppari -tittelin voittajalle, jonka valinta oli loppupeleissä yllättävän helppo. Ei sitä korkeiden sukkien ja punarautiaan turkin yhdistelmää vain voi vastustaa, etenkään kun se käy päälle pehmoinen turpa edellä!

  Tuomarin Lemppari: Amanda Sokka - Audrey v. Helmwald • ihanaihanaihanaihana! ❤ naureskelin täällä ruudun toisella puolella ääneen ja parempi puolisko ihmetteli vieressä 😂 tästä on hyvä lähtee (melkein) viikonloppuun!


 

7
Online

1.0k
Users

13.9k
Topics

267.0k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.