M: Suomenhevostuonteja (uusia 08.10) • Moikka! Mä tylsyyttäni toin muutaman suomenhevosen tässä ja ihan kaikkia ei viiti itsellä pitää niin ajattelin kokeilla kepillä jäätä ja testailla jos myyntiin menisi muutama kaverus. Hevosten värit, säkäkorkeudet ja painoitukset ovat muutettavissa sekä tietenkin luonteet myös.

  Koska hevosethan ei ilmaisia ole niin yksi tuonti maksaa 200 sanaisen tekstin. Minulle käy pk-merkinnät, valmennukset ja luonteet (luonne tosin +250 sanaa). Mahdollista myös ostaa vaikka kaikki kerralla ja suurempaa satsia voi maksaa myös sukuselvityksinä. Aina saa tehdä myös tarjouksia, koska sekin salittua on 😉 Kokeillaan tällä tapaa, että ottaisko tämmönen kaupanteko tuulta allensa. Tuojaksi merkattava sarqquu. Maksuaika on 2 viikkoa!


  VAPAANA:

  t. Onnenrippeet / Onnenkyyneleet
  suomenhevostamma
  s. 12.05.2015, 8-vuotias
  145cm vaaleanrautias
  koulupainoitus: vaativa B
  kasv. Leena Tahkonen

  Herttainen pikkutamma, joka omaa iloisen luonteen. Tamma on ripauksen myös hölmö ja tuntuu, että sillä menee hetki joskus tajuta jotkut asiat. Tyhmästä hevosesta ei kumminkaan ole kyse.

  i. Onni Onnettomuudessa
  ii. Onni Onnenonkija (iii. Onni Onnenkantamoinen - iie. Pirstale)
  ie. Playboin Rinna (iei. Ronski-Ralle - iee. Pilvihattara)

  e. Kyyneltenvirta
  ei. Tuonenvirtaus (eii. Tuonen Tapani - eie. Ajanvirta)
  ee. Surunkyyneleet (eei. Miehet Ei Itke - eee. Tihkusadetakki

  o. Luciferinloisto / Luciferinverta
  suomenhevosori
  s. 11.07.2016, 6-vuotias
  161cm musta
  yleispainoitus: heB, re. 100cm, me. 95cm (helppo)
  kasv. Pihtipihan Tila

  Tuo tummanpuhuva ori, joka näyttää ilkeältä ja esittelee hampaitaan vähän väliä on sisältään kumminkin herttainen, kun siihen tutustuu. Ori ei vaan anna itsestään hyvää kuvaa ja sillä kestää kerätä luottamus ihmisiin.

  i. Luciferin Poika
  ii. Paholaisen Kutsuja (iii. Demoninveri - iie. Kirkonkellot)
  ie. Koivulehdon Karmiina (iei. Tankkeri - iee. Koivulehdon Misteli)

  e. Loistevalo
  ei. Jymymenestys (eii. Jymyuutinen - eie. Menneiden Surkuttelija)
  ee. Valovoimainen (eei. Kippari-Kalle - eee. Nonnuskan Säihke)

  t. Ennenäkijä / Enteidenäkijä / Selvännäkijä
  suomenhevostamma
  s. 12.06.2017, 5-vuotias
  152cm, rautias
  yleispainoitus: ko. heB, re. 100cm, me. 95cm (helppo)
  kasv. Piparkakkutalo

  Vieraita kohtaan varautunut tamma, joka ei ehkä alkuun vaikuta niin mukavalta tai reippaalta otukselta mikä siitä kumminkin kuoriutuu, kun luottamus saadaan kasaan. Uusille tyypeille herkästi luimistelee ja uhkaileekin hampailla. Ei kumminkaan ketään tähän mennessä näykkässy ole. Selästä käsin tamma voi vaikuttaa kankealta ja jopa laiskalta, mutta yleensä silloinkin vika löytyy vain siitä, että tamma on hyvin jännitynyt tilanteesta.

  i. Näköhavainto
  ii. Havahdus (iii. Huurtaja - iie. Tinatyttö)
  ie. Selvänäkö (iei. Selvä Päivä - iee. Sinisilmät)

  e. Tytin Aavistus
  ei. Elämänpeluri (eii. Uhkapeluri - eie. Parhaista Parhain)
  ee. Tytin Vivahde (eei. Vinskahdus - eee. Pelonsävyt)

  o. Kunniankuulija
  suomenhevosori
  s. 16.07.2016, 6-vuotias
  165cm, musta
  yleispainoitus: ko. heA, re. 110cm, me. 100cm (CIC1)
  kasv. Terhi Ohrasmalta

  Suurikokoinen ori, joka on varustettu suurella sydämellä. Vaikka Kunniankuulija on kiltti niin ei se sovellu lasten käsiin. Sillä on kummin orimaisia piirteitä paljon ja omaa vahvan itsepäisen luonteen. Ori ei ole vaikea motivoida, mutta ei liiku kuin automaatti. Siltä pitää osata pyytää asioita oikein ja monesti väärät avut sekottavatkin sen päätä ja se menettää malttinsa herkästi. Yleensä ori protestoi tälläisiin tilanteisiin vain yksinkertaisesti pistämällä jarrut lukkoon.

  i. Kunnianhimo
  ii. Kunniankierros (iii. Kunnianmerkki - iie. Jokikylän Viuhka)
  ie. Voitonhimo (iei. Voitokas - iee. Helmeily)

  e. Kannelkuoro
  ei. Väinämöinen (eii. Ilmarinen - eie. Kalevalan Taru)
  ee. Soidinlaulu (eei. Metallinkiilto - eee. Sulosointu)


  VARATUT:

  Haudankalpea
  suomenhevosori
  s. 16.07.2016, 5-vuotias
  154cm kimo
  yleispainoitus: ko he C, re: 60cm, me: 40cm
  kasv. Jenna Helmanta

  Tällä hetkellä koulutus vaiheessa oleva nuorukainen, jolla on hyvät tsäänssit tulla vaikka kuinka hienoksi kisatykiksi vielä. Nopea oppimaan ja tykkää tehdä töitä. Kehittynyt hurjasti nopeassa ajassa ja suorittanut puhtaasti koulutustasonsa harjoituskisoja kotiradalla. Maastoesteillä vielä hieman liian touhukas, eikä malta oikein kuunella aina. Potkuherkkä hevonen, jolla tulee pitää punaista nauhaa kisapaikoilla eikä saa sijoittaa muiden kanssa tarhaan. Ei ole potkinut ihmisiä. Kengitykset, lastaamiset, eläinlääkärikäynnit ja perushoitaminen sujuvat ilman turhaa ongelmaa. Kavahtelee kumminkin herkästi nopeita liikkeitä.

  i. Haudantakaa
  ii. Hautavahti (iii. Vahtimestari - iie. Helmiäiskirjoilu)
  ie. Takatukkaletti (iei. Lento Seis - iee. Tuuheatukka)

  e. Kalmankukka
  ei. Kuolonsyöjä (eii. Kuolonriitti - eie. Tenhon Aurora)
  ee. Kaamosmasennus (eei. Kaamoskertomus - eee. Sinfonia)

  t. Runoelma / o. Ritarirunous varattu Humutin!
  suomenehevostamma/ori
  s. 28.05.2018, 1-vuotias
  arv. 159cm, punarautias
  yleispainotteinen
  kasv. Julia Jokiluoma

  Oikein ihana ja sympaattinen yleisratsun alku, jolla on potentiaalia suurimmillekin kisakentille ainakin vahempien sijoituksien perusteella. Osoittanut mielenkiintoansa jo pienestä pitäen uusia asioita kohtaan ja kykyä oppia nopeasti asioita.

  i. Tragedia
  "No Tragedian synty oli aikamoinen tragedia. Ei suuniteltu varsa, mutta luojan kiitos isäoriksi oli valikoitunut tallin oma ori ja vielä samaa rotua edustava. Loppujen lopuksi tarina päättyi kumminkin onnelisesti ja vahingosta saatiin aikaseksi esteratojen tykki."

  ii. Kosminen Kosmonaatti (iii. Kosmonautti - iie. Pilapala)
  ie. Onnen Onnetomuus (iei. Onnenonkija - iee. Jenkan Mahla)

  e. Helkavirran Ritariina
  "Ritariina on aina ollut oikein mielyttävä tamma tilanteessa kuin tilanteessa. Se on se tallin varmajalkaisin hevonen, johon pysty aina luottamaan. Tamma menestyi hyvin kouluratsastuksen puolella ja oli aina tasaisen varma suorittaja"

  ei. Sotamaalaus (eii. Marsalkka - eie. Satuprinsessa)
  ee. Helkavirran Rosmariina (eei. Konnankoukku - eee. Marianne)

  Heljäke / Utuinen varattu!
  suomenhevostamma
  s. 19.05.2016, 9-vuotias
  150cm punarautias
  koulupainotteinen: ko VaB
  kasv. Sofia Korpilaakso

  Tammamainen Hippu osaa kiukutella, mutta osaa myös olla hyvinkin mielyttävä. Tammaa oppii kyllä lukemaan, kun sen naamaa kattelee päivittäin ja varautua jo että milloin saa pusun vai hampaista. Kouluratsuna se on osaava, mutta sen luonne näkyy myös ratsailla.

  i. Katoavainen
  "Tällä sitten tasapainoittettiin emän virheitä. Katoavainen olikin hieman nössö suomalainen mies, joka ei oikein sanonut juuta, eikä jaata mihinkään. Rauhallinen ja jopa hieman laiskemman puoleinen ratsu."

  ii. Unohdus (iii. Unhoitus - iie. Sätkynukke)
  ie. Varmiina (iei. Ristinhäpäisijä - iee. Villi Velmiina)

  e. Häijyhengetär
  "Jumalaisen kaunis ja osaava tamma, mutta kyllä sen luonne kirpaisee. Selässä passaa olla, mutta päivääkään en muuten tän kans viihtyis. Hyvin hyvin tammamainen tapaus, jonka kanssa ei vaan pystynyt toimeen muuten tulemaan. Hieno ratsu, joka kahmi kyllä voittoja kouluradoilta."

  ei. Häijy-Ukko (eii. Tikku-Ukko – eie. Häämorsian)
  ee. Kodinhengetär (eei. Kuolio - eee. Metsänhengetär)

  Kohtalonpeli / Kohtalonkauppa varattu!
  suomenhevosori
  s. 06.07.2016, 7-vuotias
  162cm punaruunikko
  yleispainoitus: ko: he A, re: 110cm, me: 100cm
  kasv. Anniina Keskinen

  Hieno sukuinen aikuinen ori, joka on valmis lähtemään kisakentille suoraan. Ei paha rakenne tai suku kanskaan, että sen puolesta oiva jalostusorikin tiedossa. Koulutettu pitkälle ja orilla odotukset onkin korkealla. Testailee ratsastajaansa alkuun, vaikka kyseessä onkin kuuliainen ja helposti ratsastettava ori. Tapana kumminkin vetää hieman sieltä mistä aita on matalin, jos ei osata vaatia enempää. Tomeran ratsastajan kanssa rutistaa kyllä itsestään kaiken tehon irti mitä vain lähtee. Oria joutuu ehkä enemmän ajaa eteenpäin, kuin jarruttelemaan, mutta kyseessä ei ole kyllä millään tavalla laiskasta tapauksesta. Hoitotoimenpiteet lastauksesta kengitykseen asti sujuvat helposti.

  i. Kohtalonpilkka
  ii. Kiusanhenki (iii. Henkiparantaja - iee. Kirkuma)
  ie. Kristallipallo (iei. Totuusseerumi - iee. Kristallinkirkas)

  e. Punahilkka
  ei. Hermoheikko (eii. Heikkokohta - eie. Herneen Virna)
  ee. Punaposket (eei. Porvari - eee. Punaposkipuuteri)


  MYYDYT:

  o. Velhoshakki
  o. Jäänmurtaja
  o. Valapatto
  t. Vienoviserrys
  t. Draamakuningatar
  t. Kuunvalkea • Nostelu 1 • Valapatto & Kuunvalkea mulle Mustasuolle? :3 Ja sää tiiät mun tekstit :DD • @jaanak Jees ne sulle 🙂 Ladalle estevalmennus ja Volsebnitsalle koulua 🙂

  edit: Myös pk-merkinnät käy, jos on mieluisempia. • Vienovaikerrus / Vienoviserrys / Vienovadelma viellä vailla kotia ja lisätty Sielunhengetär / Tuonenhengetär • Nostelua 🙂 • Nostelu 3 • Nostelu 4 • Muutama uusi! • Nostelu 5 • Hiioppaa 🙂 • Nostelu 7 • Vienoviserrys ja Draamakuningatar Sotamaalaukseen? 😊 • @nikki Ne sulle 🙂 Samaralle 200 sanainen pk-merkintä ja 200 sanainen pk-merkintä/westernvalmennus Metrolle. Tai sitten vaihtoehtoisesti luonteita Roiskikselle ja Ketkulle (+250 sanaa). Toki voit iha sumplia ite vaikka yks luonne ja yks merkintä ihan miten ite tykkäät 🙂 • @sarqquu Ai katoha, ne oliki maksullisii 😂 No problem, laitetaan noi Samaran ja Metron pk-merkinnät (kokeilen westernvalkkaa Metrolle, mutta en lupaa mitään 😄), ni yritän saada kirjoteltua vielä tän viikon aikana • @nikki Hah joo 🙂 monesti ilmaseks tuonutki hevosia, mut ajatteli kokeilla kerranki tälleen et meniskö myynniks näin. Mulle tekstit o vähä haasteellisia kirjotettavia niin jollakin tapaa yrittää niitki si kerätä hevosille 😄 Ja kokeile ihmees sehä voi olla hauskaki kirjotella jotai erilaist 😉 • Viel ois muutama sitä omaa kotiaan vailla 🙂 • Nostelua • Nostellaas 🙂 • 3 oria lisätty ❤


 

10
Online

835
Käyttäjät

10.8k
Aiheet

194.5k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.