EVL Kysely: kilpailut (lisätty google forms-kysely 22.06) • Heippa,
  pohdimme tällä hetkellä että rajaammeko kahden, kolmen tilaisuuden jälkeen, että rajoittaisimme hieman kilpailumahdollisuutta osallistujilta. Toistaiseksi kuitenkin tilaisuuteen saa osallistua kilpaillut hevonen!

  KYSELY lisätty 22.06!
  Otamme 13.07 saakka vastauksia, jonka jälkeen aletaan tekemään jotain päätöksiä.

  Eli 2-vuotiaiden luokkaan osallistuvat hevoset eivät saa olla kilpailleet ollenkaan, 3-vuotiaat tiettyyn tasoon asti max. 5 sijoitusta. 4-vuotiaat olisivat taas saaneet kilpailla max. 10 sijoitusta, tiettyyn tasoon asti. Maksimi sijoitusmäärä ei ole kiveen hakattu, joten voi olla myös että tietyt ikäryhmät eivät saa kilpailla, kun toiset sitten saavat. Ehdota myös maksimitasoja, joille hevoset ovat saaneet kilpailla! Otamme tasossa huomioon rodun (ponit, suokit + puokit), joten olisi mukava jos laittaisitte kaikille sopivan tason 🙂 Tällä hetkellä pohdinnassa on 60-80cm 3-vuotiaille ja 90-120cm 4-vuotialle. Onko nämä tasot liian korkeat?

  Osallistumisen tullessa tarkistaisimme sijoitukset hevosen sivuilta sekä VH-tunnukselta, jos sijoituksia on sivuilla liikaa niin hevonen ei pääse tilaisuuteen mukaan ja sitten tilaisuuspäivänä taas tarkistettaisiin sivut ja tunnus. Mietintämyssyssä on että katsommeko myös googlesta, jonka hakutulosten perusteella arvioidaan onko mahdollista että hevosella on enemmän tuloksia ja sitten tutkitaan tarkemmin. Hevonen voidaan vielä hylätä, vaikka se olisin päässyt tilaisuuteen mukaan. Hevonen voi kilpailla laatispäivän jälkeen pidettävissä kisoissa. Mietinnässä on myöskin pitääkö omistajan mainita tästä kun ilmottaa hevosen mukaan tilaisuuteen.

  Emme halua tehdä päätöstä kysymättä yleisöltä, joten antakaa vastauksenne. Mielellään perustellusti, jotta saadaan vähän enemmän teidän kantaa selville.

  Terveisin,
  EVL ylläpito

  ps. Tilaisuus aukeaa 1. päivä, mikäli tätä on joku pohtinut 🙂


 • ♞ Puoliveriharrastajat

  Omasta mielestäni ei missään nimessä. Ymmärrän kyllä, että tämä toisi osallistumisiin realistisuutta, mutta se vaikeuttaa/hankaloittaa sekä osallistujien että tuomareiden elämää mielestäni liikaa. Varsinkaan perinteisissä kisoissa kisaavilla (ainakaan omilla hevosillani) kilpailutahti ei muutenkaan ole kovin realistinen. Kun hevosia on paljon, pitäisi muistaa kuka on minkäkin ikäinen, kuinka monta sijoitusta sillä saa olla ja mihin sen voi ilmoittaa ja koska. Kaiken vaivannäön jälkeen hevosella olisikin kuusi sijoitusta maksimin viiden sijaan, ja hevonen hylätään. Feels great. Samaan aikaan hevonen voi olla startannut vaikka sadassa kilpailussa sijoittumatta. Tuntuisi oudolta, että startteja saa olla mielin määrin, mutta sijoituksia rajattu määrä.
  Myös tuomarille on aika työlästä lähteä kaivamaan Googlesta asti, ettei hevosella ole sijoituksia. Sivuilta ja VRL:stä se on tietty helpompaa, mutta silti lisää tuomarin työtä, ellei hommaan otettaisi uusia tuomareita.
  En osannut perustella niin hyvin kun halusin, mutta mielipide toivottavasti tuli selväksi. 😅


 • Suomenhevoskasvattajat

  @amy me ylläpitäjät tarkistettaisiin sivut, profiili ja hoidettaisiin googlettaminen eli tuomareille ei tästä lisää työtä tulisi 🙂 Mietittiin tuota starttienkin määrää, mutta kun ne ovat oikeastaan täysin “arvottomia” nykypäivänä niin turha niitä on huomioida ainakin minun mielestä 😄 Perustelut olivat oikein hyvät, sai pari uutta näkökulmaa asiaan 🙂 EDIT: ja se vielä että jos 3-vuotiaana vaikka on vahingossa se 6 sijoitusta niin aina voi ilmoittaa sitten 4-vuotiaana mukaan 😄 • Jos haluatte ja jaksatte alkaa tällaista systeemiä tekemään niin mahtava! Tuo kyllä realistisuutta. En kuitenkaan liputa sen puolesta, että kun heppa olisikin 3- tai 4-vuotiaana jotain kisannut, olisi siinä joku maksimitaso. Mun perinteisissä kisaavat hepat ainakin aloittaa suoraan omalta tasoltaan - vaikka se olisikin se 100cm.
  Ekaan tilaisuuteen meikäläiseltä on tulossa ainakin kaksi ponia, jee!

  edittiä/
  Jos siis ymmärsin oikein;
  Jos osallistuukin nuorella ponillaan vaikka kolmenkymmenen kutsun ryppääseen, ja saa sille sijoituksia vaikkapa sen viisitoista kappaletta? Siinä vaiheessa ei enää EV laatikseen pääse osallistumaan, vaikka ehkä aluksi olikin niin kaavaillut. • Itse toivon että tälläistä sääntöä ei tulisi. En käytä kouluvarsojen laatistakaan ainoastaan tästä syystä, joten sama homma koskee sitten tätä. Tuntuu vähän hölmöltä että varsalaatiksissa sakotetaan liiasta aktiivisuudesta 😄 Joo, ymmärrän sen realistisuus-pointin, mutta jokainen harrastaa tavallaan ja ihan kaikki hommat ei kuitenkaan mene niinkuin realistista olisi, sen pitäisi olla harrastajan oma valinta 🙂 • Itse taasen en ymmärrä miksei yksinkertaisesti voi vain odottaa sen varsan kanssa, että se on varsatilaisuudessa käynyt ja alkaa vasta sen jälkeen kisaamaan? Jos et ole valmis odottamaan ennen kisauksen aloittamista, niin onko se EV- (tai KV-) palkinto todella sinua vartenkaan?

  Enintään ehkä 4-vuotiaille sallisin kilpailemisen (vaikka sitten tiettyjen rajojen sisällä) vaikka näin virtuaalimaailmassa katsotaankin, että kolmevuotias on jo täysin aikuinen ja kilpailukykyinen. Mutta kaikki pääsee helpommalla, jos suoraan laittaa kiellon, että startannut hevonen ei saa osallistua. Ei tarvitse osallistujan sitten muistella ikää tai montako starttia sai olla ja miltä tasolta jne.


 • Esteratsastajat

  Samaa mieltä @Tuire n kanssa, samat säännöt kuin KV-laatiksessa, helpottaa kaikkien elämää eikä tarvitse vahtia onko niitä sijoituksia vaiko ei, kummankaan osapuolen. Varsan voi kuitenkin ilmoittaa laatikseen vaikka synnyttyään jos on nopea ikääntyminen ja alkaa sitten kilpailemaan. Ei meillä ainakaan joka ikätasolla käydä näyttämässä jos saa sen I/II-palkinnon jo 2-vuotiaana.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mun mielestä ainakin 2-vuotiailla pitäisi olla ettei saa lainkaan osallistua jos kilpaillut ehkä jopa 3-vuotiaille sama. 4 vuotiailla taas sallisin kisaamisen tasosta riippumatta virtuaalimaailmassa kyn ollaan. Tuohon en kuitenkaan lähtisi että vaan sijoituksista katsotaan kuinka paljon hevonen kisannut koska yhtälailla se hevonen on kisannut vaikkei olisikaan sijoittunut. • Mun mielestä helpointa olisi että hylätään ne varsat joilla on kisattu, oli sjoituksia tai ei. Nelivuotiaiden kanssa mun puolesta vois olla niin että ei ole väliä, saa olla kisattu ja niin paljon kuin lystää millä tasolla onkaan. Aloittaahan osa IRLkin siinä kohtaa kisaamisen. Mun mielestä määriä on turha kytätä. • Jep, kaikista helpointa ja järkevintäkin olisi varmaan se, että nelivuotiaat saavat kilpailla niin paljon kuin haluavat, mutta sitä nuoremmilla ei saa olla startin starttia alla tai eivät ole tervetulleita arvosteluun.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Ihan yleistä pohdintaa, miten otetaan huomioon se, että hevonen on ilmoitettu esim. heinäkuun tilaisuuteen ja profiilissa näkyisi hevosella iso kasa startteja/sijoituksia, mutta niissä kisapäivät vaikkapa elokuussa (jolloin hevonen voi olla jo vaikka 8-vuotias, mutta profiilistahan ei näe milloin on kisattu) ja näitä ei vielä välttämättä ole sivuilla asti? Tai sitten hevoselle on jo merkattu sijoituksia sivuille, joissa kisapäivä on vasta tilaisuuden jälkeen? Vai meneekö tälläinen hevonenkin suoraan hylkyyn? 😄

  Kannatan kyllä, että 2-3 vuotiailla ei olisi kisattu, mutta meneekö liian hankalaksi googletella kisapäiviä ynnä muuta, etenkin jos hevosen nimi on sellainen, että googlella ei löydy oikeastaan mitään virtuaalihevoseen viittaavaa? 🙂 • @enni joko niin ettei ollenkaan kisoja oli tilanne mikä tahansa, tai sit tuomarit kattoo että ne kisat on vasta ensi kuussa? Ja jos hakemalla ei löydy hevosesta mitään niin kai sen voi sitten oletuksella laittaa läpi kisaamattomana. • Hyviä pointteja jokaisella ja pähkäillään näitä ens viikolla (ma&ti), kun mulla on taas töistä vapaata ja ehdin/jaksan keskittyä muuhunki, ku hengissä selviämiseen ja nukkumiseen 😄 (Seisomatyö 6v tauon jälkeen on aika pirun raskasta varsinki jaloille 😅)

  Lisää mielipiteitä saa heitellä toki!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Kiitoksia hyvistä pointeista kaikille. Teen tänään illalla google forms kyselyn tästä niin pysyy paremmin sitten perillä kun on kaikki vastaukset siellä. Näitä kyselyn tuloksia käytetään myös KEV:n kanssa, joka siirtyy @Natalia ylläpidettäväksi.

  Päivitän illalla aloitusviestiä, kunhan google formsin saan tehtyä. Päivitän silloin myös otsikkoon että kysely koskee myös KEViä.


 • Kouluratsastajat

  KV:ssa oli pari vuotta sallittua tuoda kilpailtu hevonen tilaisuuteen. Tuo kuitenkin poistettiin osittain sen vuoksi, että tilaisuuksiin saattoi tulla mukaan ns. aikuisia hevosia ja sellaisia ei ole mielekästä arvostella kun arvostelu, ei ole sellaisille hevosille tarkoitettu.

  Varsalaatuarvostelu on tarkoitettu varsoille ja harrastajille jotka haluavat sen varsa-ajan virtuaalihevostensa kanssa elää ja varsat eivät kilpaile.

  En muutenkaan edes ymmärrä miten on vaikeaa odottaa, että pääsee kilpailemaan. Jos hevonen on mukana kesäkuun tilaisuudessa niin heinäkuun kisat pyörii jo kovaa vauhtia ja hevosella voi kilpailla niissä. Pahimmillaan voi joutua odottamaan pari viikkoa jos hevonen tulee talliin juuri tilaisuuden aikana.

  Noin muuten en suosittele, että ruvetaan laskemaan sallittuja kisoja tai startteja. Pitäisin tuota liian työläänä saavutettuun etuun verrattuna, joten parempi niin, että joko kisat sallitaan tai ei sallita riippuen ikäluokasta.


 • Kouluratsastajat

  @enni said in EVL Kysely: kilpailut:

  Ihan yleistä pohdintaa, miten otetaan huomioon se, että hevonen on ilmoitettu esim. heinäkuun tilaisuuteen ja profiilissa näkyisi hevosella iso kasa startteja/sijoituksia, mutta niissä kisapäivät vaikkapa elokuussa (jolloin hevonen voi olla jo vaikka 8-vuotias, mutta profiilistahan ei näe milloin on kisattu) ja näitä ei vielä välttämättä ole sivuilla asti? Tai sitten hevoselle on jo merkattu sijoituksia sivuille, joissa kisapäivä on vasta tilaisuuden jälkeen? Vai meneekö tälläinen hevonenkin suoraan hylkyyn?

  KV:ssa: Laatispäivän jälkeiset kilpailut ovat täysin sallittuja. Jos profiilissa on kisoja niin osallistujia lisätessä kysyn vielä, että onhan ne varmasti kilpailupäivän jälkeen. Kaikkea on mahdotonta tarkistaa tai huomata etukäteen, mutta itse ainakin katson tietoisesti sääntöjen vastaisen toiminnan vilpiksi ja jos sellaista tulee jälkikäteen ilmi, niin hevoselta voidaan poistaa palkinto.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Nostetaan tätäkin 🙂
  Teen google forms kyselyn kunhan selkäkipu helpottaa ja pystyn taas koneella olemaan 😄 • Selkä antoi vihdoin viimein sen verran periksi, että sain kyselyn lisättyä. Jos vain jaksatte niin käyttehän vastaamassa vielä tuohonkin 🙂

  Luin myös @yersinio viestin nyt ajatuksella. Meillä on ajatuksena että halutaan tarjota mahdollisuus osallistua jokaiselle. On erilaisia harrastustapoja, jotkut aloittavat kisaamisen heti kun hevonen saa sivut, jotkut odottavat että hevonen ikääntyy 4-vuotiaaksi. Joten tämän takia koettiin että äänestys on paikallaan.Ymmärrän sun kannan oikeen hyvin, itsekin mielellään odotan että hevonen on 4-vuotias ennen kuin alan kisaamaan niillä jotka vielä kisaavat sijoituksia.

  Tosiaan laatispäivän jälkeen pidettäviin kisoihin saa osallistua niistä ei rokoteta. Jos hevosella näkyy profiilissa startteja niin omistaja voi ilmottautuessa laittaa että on osallistunut laatispäivän jälkeen pidettäviin kisoihin. Ja kuten yersinio sanoikin, jos huijaa palkinto poistetaan.


 • Suomenhevoskasvattajat

  ⬆ • En ymmärrä tota kyselyä, onko siis kyllä vastaus, että kisaaminen on sallittua? 😄

  En kannata tätä kilpailukieltoa lainkaan ja jo EV:n vaihtaessa pitäjää tästä asiasta mainitsin siellä edellisessä topassa. Ainakin mun hevoset aloittaa kilpailut porrastetuissa (tai tavallisissa) heti synnyttyään, koska en muista hevosteni syntymäaikoja ja isolla hevosmäärällä odottelu ei oikein toimi kun niitä pitää saada kisattua asap.

  Eihän tuolla palkinnolla muuten mitään tee, mutta ERJL siitä saa 1p. lisää kun on EV-palkinto.


 

16
Online

849
Käyttäjät

11.0k
Aiheet

199.9k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.