M: kantakirjattu suomenhevosori (vkk, pitkäsukuinen)


 • Suomenhevoskasvattajat

  Ruusupellon tila etsii rakastavaa kotia kasvatilleen Ruusupellon Voiveljelle, joka ei tietystikkään ole pakkomyynnissä. 4-vuotias tuuheaharjainen voikko suomenhevosori on luonteeltaan aika velmu ja pitää varmasti huolen siitä, ettei yksikään päivä tule olemaan samanlainen. Venniksi kutsuttu ori on kekseliäisyydestään huolimatta sympaattinen ja ihmisrakas hevonen, jonka kanssa pärjää, mikäli omaa hiukan huumorintajua. Ikäänsä nähden orin kanssa on ehditty käymään muutamissa näyttelykehissä, tosin vain kokemusta hakemassa. Venni kantakirjattiin 3-vuotiaana ratsusuunnalle III-palkinnolla, jonka voi käydä halutessaan korottamassa orin kehityttyä rakenteellisesti. Voikko ori on palkittu 2-vuotiaana suomenhevosvarsojen arviointitilaisuudessa III-palkinnolla, joka kuitenkin käytiin 3-vuotiaana korottamassa I-palkintoon.

  Vennin emälinja koostuu tilamme ensimmäisestä kasvatista sekä useiden muiden menestyneiden kasvattajien kasvatyöstä mm. Fiktio ja Hengenvaara. Emänpuolelta löytyy niin kantakirja- kuin käyttötuloksistakin palkittuja hevosia, sekä useampi Champion-arvonimen omaava yksilö. Emälinja ulottuu 7 sukupolveen saakka. Vennin emä on oma kasvattimme Ruusupellon Runo, joka on kilpaillut hyvällä menestyksellä valjakkoajossa ja saavuttanut Champion-arvonimen sekä kantakirjattu ratsusuunnalle II-palkinnolla. Isälinja puolestaan on kasvattajan näkökulmasta mielenkiintoisempi, sillä se ulottuu aina 12 sukupolveen saakka - missä näkyykin monen vanhemman kasvattajan tekemä kasvatustyö; Riiviöiden, Västerbyn, Koston, Miljan, Lakean jne. Itse isäori on omistuksessamme oleva Tuiskulan Iivatti, joka on kantakirjattu pienhevos-suunnalle III-palkinnolla ja on kilpaillut menestyksekkäästi valjakkoajossa vaativalla tasolla.

  Kasvattajana emme vaadi tulevalta kodilta mahdottomia, sillä haluamme löytää kasvatillemme ensisijaisesti pitkäaikaisen ja rakastavan kodin. Tietenkin on mahtavaa nähdä, mikäli kasvatti on päässyt näyttämään osaamistaan kisaradoilla ja jatkamaan sukuaan, mutta nämä eivät varsinaisesti kuulu vaatimuksiimme. Tärkeimpänä pidän, että luopuessasi kasvatista tarjoaisit sitä aina ensimmäisenä meille, sillä jokainen varsa on tarkoin suunniteltu ja meille tärkeä.


 • Suomenhevoskasvattajat

  aamunosto 🐴


 • Suomenhevoskasvattajat

  Iltanosto 🐎


 • Suomenhevoskasvattajat

  Aamunosto 🌞


 • Suomenhevoskasvattajat

  Aamunosto 🐴


 • Suomenhevoskasvattajat

  Päivänosto


 

4
Online

733
Käyttäjät

9.1k
Aiheet

158.0k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.