Valmennuksia ilmaiseksi • Töissä on aina silloin tällöin tylsää, joten linkkailkaa alle panostusponejanne, jotka tarvitsevat laattiksiin tekstejä. Eli meilellään hevosille joilla on selkeät tavoitteet. • Ihan vaan huomautukseksi, jos ei siitä ookkaan tullut ilmoitusta. Laitoin chattiviestiä muutama päivä sitten 🙂

  Edit // 👍 • @miias said in Päivä SuperParkissa, joten valmennan:

  Ihan vaan huomautukseksi, jos ei siitä ookkaan tullut ilmoitusta. Laitoin chattiviestiä muutama päivä sitten 🙂

  mä laittanut varmaan kuukausi sitten • @leahiiii said in Päivä SuperParkissa, joten valmennan:

  @miias said in Päivä SuperParkissa, joten valmennan:

  Ihan vaan huomautukseksi, jos ei siitä ookkaan tullut ilmoitusta. Laitoin chattiviestiä muutama päivä sitten 🙂

  mä laittanut varmaan kuukausi sitten

  Minäki laittanu +2 viikkoa sitten 😬 • @MiiaS // Vastattu


 • Kouluratsastajat

  Onko valmennuksista palkkatoivetta? • Ilmaiseksi teen nyt tämän ajan kun olen tässä.
  Ja te jotka olette lähstyneet yv, niin tiedän että sielä on joitain viestejä tullut, mutta unohdan ne aina. Nytkin olen pitkästä aikaan koneella. Niin että energiaa riittää tähän. 15h työpäivät vie vähän mehuja. Illalla kun koneen avaa, niin yleisesti ottaen haluaa katsoa vain YouTubea tai leffaa eikä ajatella mitään.


 • Kouluratsastajat

  Premi tai/ja Emperio kaipaisi valmennuksia KRJ korotusta ja YLAa varten 🙂 • Pirunkorven Laviini olisi menossa ensitilassa KRJ, ERJ ja KERJ laatuarvosteluihin, joten valmennus kuin valmennus tekisi poikaa 🙂 • @SissiP Jees, mä pistän aikoja sitte varaamas hevosen siinä tapauksessa eteenpäin, niin sun ei tarvii ajatella sitä 😊 • mulla kantoside vielä ainakin 14.6. asti, joten jos en saa kesäkuun loppuun mennessä vastausta valmennuksien kera, kauppa purkaantuu enkä anna sijoituksia : ) varaamasi hevosen olenkin laittanut jo takaisin myyntiin. • Priyalle voisi kirjoittaa kouluvalkan mikäli mielii! 🙂 • http://daelwyn.suntuubi.com/Oriit/Lenni/
  http://daelwyn.suntuubi.com/Oriit/Charlie/

  Nää ottais mielellään vastaan kouluvalmennukset! 🙂


 • Esteratsastajat

  Kesän laatismenijä Jammy ottaisi mieluusti vastaan kouluvalkan, saa olla myös perusjumppaa tasolta heC. • Ei nyt ihan näköjään SuperParkissa tullut valmista (lapset hakivat leikkeihin mukaan). Katsotaan mitä tänään saan aikaiseksi 8h satamassa kyttäilyä

  Yersinio // Kouluvalmennus Premi
  Ratsukko verrytteli jo kentällä, kun saavuin pihaan maasturillani. Premi vaikutti hieman kireältä alkuun ja se selkeästi pakoili hieman ratsastajansa apuja ollen kiireinen ja melko lyhyt askelinen. Ratsastaja kertoi että ori on ajoittain vaikea juuri kiireisyytensä ja ylireagointinsa vuoksi. Teimmekin alkuun hyvin simppeliä verryttly harjoitusta, jossa ratsastajan tehtävä oli vain pitää jalka läheellä ja ratsastaarauhallisesti kohti ohjaa. Taivuttelujen ja puolipidätteiden kautta remi alkoi pikkuhiljaa rentoutua ja sitä pystyi jo laukanjälkeen ihan ratsastamaankin. Ratsukon työskentelyä oli nyt jo ilo seurata, sillä ratsastajan ei tarvinnut tehdä yhtäkään isoa korjausliikettä, vaan Premi toimi hyvin pienillä avuilla.
  Kokoamisharjoitteissa ja radan pätkissä hioimme ratsuon yhteistyötä ja etekin liikkeen puhtautta. Premi ilmaisi hyvin herkästi liian vahvan käden heittelemällä kieltään. Ilman isoja muutoksia orikin oli tyytyväinen ja suoritti puhtaasti annetut tehtävät. Laukkapirueteissa ori saisi hieman paremmin pysyä paikallaan, mutta nyt pienellä ratsastajan asennon muutoksella saatiin pienennettyä jo kääntösädettä. Kehoitin lisäämään harjoituksiin paljon jumppaa ja maastoilua säiden nyt sen salliessa, jotta orin lihaksisto kehittyisi vielä paremmaksi. Kokoamisia myös maastossa suosin, sillä silloin eteneminen ei kärsi.
  Toivotin ratsukolle mukavia treeni hetkiä ja he lähtivät vielä loppuverryttelemään maaston puolelle. • @Jannica tässä sinulle:
  Pieni ja todalla kauniin värinen voikko unelma poni käveli pitkin ohjin mutustellen kuolaintaan. Ratsastaja tervehti iloisesti minua ja koiranpentuani Viliä. Istuin kentän laidalle ja annoin ratsukolle ohjeet ympyräkahdeksikolla verryttelyyn. Jammy ravasi melko kiireettömästi ja rennosti, vaikka ratsaastajan mukaan ori on joskus hieman kiireinen ja haastava sen puolesta. Nyt ori malttoi rauhassa taipua ja venyttää kaulaansa. Isohkon laukkansa vuoksi sitä sai alkuun hieman jarrutella, jotta paino siirtyi takaosalle eikä vainjyrätty menemään. Orilla on selkeästi potenttiaalia myös vaativimpiinkin suorituksiin.
  Alkutuntuman jälkeen otimme heiman eteenäin vievää harjoitusta ja aloimme harjoitella pohkeenväistöjä. ratsastajan mukaan orille on ne opetettu, mutta ne meinaa heti unohtua. Siihen vain neuvona että toistoja ja vaikka joka kerralle edes pari väistöaskelta niin elämä helpottuu heti ja orin muisti paranee. Alkuun sain itse olal hieman avustamassa ja jarruttelemassa poskiremmissä roikkuen, mutta pikku hiljaa ratsastaja alkoi onnistua siinä itsekin. Tarkkaa ajoitusta ja ajatusta tekemiseen niin ori toimi moitteitta.
  Lisää harjoitusta ja monipuolista liikuntaa, niin poni oppii varmasti vielä paljon kouluratsastuksen ihmeellisestä maailmasta. Perustyö on kuitenkin tehty hyvin ja ori liikkuu tasapainoisesti kaikissa askellajeissa ja suurimmassa osassa siirtymisistä pysyy myös tasapaino.


 • Esteratsastajat

  Kiitoksia 😊 • @Cannabia //
  Laviini kouluvalmennus
  Rautias tamma hölkkäili rennolla tuntumalle ympyrällä, kun asettelin juomapulloni kentän laidalle. Asetuin katselemaan ratsukon verryttelyä varjon puolelle, sillä helteinen sää vie kyllä helposti voimat. Olimme sopineet että ratsukko verryttelee kuin kilpailuihin ja sitten ratsastavat valitsemansa kouluradan, jonka arvioin ja annan palautteen. Paulaute keskustelun jälkeen aloitimme suorituksen hiomisen.
  Kiinnitin ensimmäisenä huomiota hieman löysään ja alitempoiseen raviin, josta huomautinkin ratsastajalle. Tämän jälkeen ainut huoleni oli ajoittain etupainoinen laukka, muutoin ratsukko toimi oikein hyvin yhteen ja tamman kapasitetti riittää hyvin helppo A tasolle. Kentiäs riittävästi vB tasolle, mutta siihen tamma tarvitsee vielä paljon harjoitusta. Laviinin askeleet alkoivat jo vähän kohoamaankin maasta, kun ratsastaja herätteli harjoituksillani tammaa. Loppuun ratsastimme ohjelman uudelleen pienen huili tauon jälkeen niin että ohjeistin tarvittaessa ratsastajaa ja muistutin aivan perusasioista parantaakseni ratsastajan apujen käyttöä.
  Uusinnan jälkeen kysyin ratsastajan mielipidettä huomasiko hän eroa hevosessaan, nyt kun se liikkui hieman lennokkaammin ja aktiivisemmin eteen. Ratsastajan mukaan tamma suorastaa kiiti läpi radan, mutta hän oli tyytyväinen suoritukseen ja muutokseen hevosessaan. Jatkossa tehkää paljon töitä askellajin sisäisten muutosten kanssa myös kaarevilla urilla, niin että tamman lihaksisto kehittyy entisestään saaden voimaa kokoamiseen. • @Cannabia // Laviini oli niin ihana, että tässä hänelle vielä estevalmennuskin 🙂
  Laviini estevalmennus
  Pariviikkoa aikaisemmin olin valmentamassa samaista tamma kouluratsastuksen merkeissä. Tarkistin alkuun oliko oppi mennyt perille koti harjoituksessa ja teimme alkuun hieman tempon muutoksia ja haimme ryhtiä tamman suoritukseen. Laukassa teetin ympyrällä puomi ja kavaletti herjoitteita, jossa ratsastajan piti lisäillä ja vähentää askeleita saman mittaisiin väleihin. Kokeilematta sen suuremmin onneaan ratsastaja totesi että se tulee olemaan vaikeaa, mutta hän yrittää parhaansa. Alkuun Laviinia oli todella vaikea lyhentää ja se pyrki hyppäämään pitkiä hyppyjä. Korjasimme hieman hyppyä apupuomeilla edessä ja takana, joiden avulla saimme hypyn kontrolloitua paremmin. Kun hyppy pysyi paremmin kasassa oli helpompi ratsastaa esteiden tai siis kavalettien välejä.
  Alkuverryttelyn jälkeen aloimme hyppäämään linjoja, ensin kaarevia linjoja ja sen jälkeen myös suoria. Kaarevilla Laviini oli selkeästi paremmassa tasapainossa ja sen kautta myös helpompi ratsastaa. Suorilla urilla se alkuun nojautui hirmuisesti kuolaimeen ja painui etupainoiseksi, eli hyvin perinteinen suokki ongelma. Otimme suoralla uralla ilman esteitä muutamia eteen ratsastuksia, niin että tamma joutui pitämään nenänsä ylhäällä. Tämän jälkeen kehoitin ratsastajaa ratsastamaan tarkasti ensimmäiselle esteelle ja pyrkien mahdollisimman pieneen hyppyyn. Esteiden välissä tarvittaessa korjaamaan eteen ja samalla nostamaan kädellä. Tämä oli todella toimiva ratkaisu ainankin Laviinin kohdalla. Oman kokemuksen mukaan 90 prosenttia suomenhevosista ja muista raskaammista roduista ovat parempia korjaamaan eteen, kuin ottamaan painoaan takasille. Sarjassa pääsimme myös korottamaan esteitä, ja tamma kiipesi loistavasti yli 125cm okserista. Hieman kapasiteetti tuli vastaan, mutta puhtaasti ja koko sydämmestä. Ratsukko jäi suorittamaan itsenäistä eteen alas verryttelyä, kun lähdin kiiruhtamaan seuraavaan paikkaan. • Nosto.

  Saa laittaa valmennettavia ja ratsutettavia. Koko vkl pohjanmaalla


 

4
Online

862
Käyttäjät

11.2k
Aiheet

204.8k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.