Mikä "ärsyttää" pikseliponeissa? • @nikki mun on varmaa pakko alkaa käyttää tällästä vheppa-vihkoa ku suunnittelen aina paljon mut sit unohdan suunnitelmani 😂😂 • @VeeraR Legit kävin ostaa A4-kokosen vihon ihan vaan virtuaaliheppajutuille 😂 Tarviin sitä muotoonlaitoissa, kirjotan ylös sivuttomat hepat, layoutii vaihtaessa kirjotan ylös kelle oon jo vaihtanu ulkoasun ja kelle pitää viel vaihtaa, kirjotan valkka- ja varsasuunnitelmii, ketkä tarvii tekstejä… Oon ihan perkeleen organisoitu 😄 • @nikki ae ihanaa, ehkä mäki nyt alan muistamaan asioita

  alt text • @VeeraR t. kirjotin palkkavalkkoja täs vähä aikaa sit 😂

  0_1534420124769_vihko.jpg • Pakko herättää vanha topa henkiin kun täällä on niin samaistuttavia juttuja hyvässä hengessä! 😄 Tässä mun ärsytyksiä:

  • Kun et käy läpi sijoituksia kisaosallistumisista ja päädyt saamaan hevosellesi joku 74 sijoitusta. Ne 34 olisi voinut mennä jollekin muulle hevolle.
  • Kun himokisaat laatistavoitteisella hevosella ja vikan ryppään läpikäymisen jälkeen sille jää plakkariin 39 sijoitusta. Sitten sen yhden puuttuvan sijan takia täytyy viedä jonkun muun hevosen paikka kisalistalta.
  • Hevosten sivuilla sana “painote”, esim. koulupainote. Tuo sana jotenkin ärsyttää! 😄 En ole kielipoliisi enkä tiedä onko tuo oikein, mutta painotus kuulostaa oikeammalta.
  • Kun tarjoat hevosta jalostukseen/myyntiin jossain topassa, mutta topan tekijä ei kuittaa ilmoitusta. Usean viestin perään kirjoitetaan esim. vaan, “ylöspäin”, “nämä käyty läpi”, jne. Miksei voi vain sanoa, että ei kiitos, niin ei tarvitse jäädä kyttäilemään joka topaa?
  • Kun joku saa käytännössä samoilla kuvilla paremman KTK-palkinnon. Olen tietoinen, ettei näiden asioiden valvomisessa ole järkeä, enkä tahtoisikaan, että tietyillä kuvilla saisi “automaattisesti” tietyt vakiopisteet. Kyllähän se silti ymmärrettävästi piirun verran kyrsii, kun toinen pokaa samoilla kuvilla paremman palkinnon.
  • Sivut täynnä lorem ipsumia. Tyhjät sivut ovat mielestäni parempi vaihtoehto.
  • Kun hevosten myyntitopassa ei mainita rotua tai muuta oleellista otsikossa. Usein avaan toiveikkaana topan tyyliä “M: Niittylän kasvatteja”, jos kyseessä on itselleni uusi talli, mutta sitten siellä myydäänkin vaan jotain yhtä rotua, joka ei itseäni kiinnosta. Rodun lyhenteen maininta otsikossa ei vie paljon tilaa.
  • Kun haet hevoselle kolmatta irtosertiä näyttelyistä, ja saatkin MVA-sertin. Prkl, nyt pitää sitten metsästää vielä yksi serti lisää, ja vieläpä MVA, joka on puolet vaikeampi saavuttaa. 😄


  • Kun saat kaikkien hevosten (joita ei ole 1-10kpl, vaan lähemmäs 50) sivuille kivan ulkoasun, jonka juuri “keksit ja näyttää tosi hyvältä”, mutta miltein heti urakan jälkeen löydätkin uuden paremman tavan tehdä sivut, muttet yksinkertaisesti jaksa enää aloittaa sivun ulkoasumuutos-rumbaa uudestaan.
  • Kisojen tulokset viikkoja myöhässä (ei jaksaisi joka päivä turhautuneena käydä kyttäilemässä, olisiko muotoonlaitettavia tuloksia jo tullut viikkojen jälkeen)
  • Kisojen vähyys. Joskus, kun 2015 harrastelin, kisoja oli joka tasolla tyyliin päivittäin ja hevoset sai kisattua valmiiksi tuossatuokiossa.
  • Kotonani oleva hidas netti, joka pyörittää kaiken muun paitsi tietenkin weeblyn, jolla yrittäisi päivitellä sivuja. (ei varsinaisesti virtuaaliheppaongelma, mutta ärsyttää silti)
  • Se, ettei hevoselle löydy sekä rakennekuvaa että kunnollista ratsastuskuvaa, vaan kuvia saa metsästää kissojen ja koirien kanssa, mikäli sivuille haluaa molemmat
  • Benny Ruiterin kuvat (vaikkakin itselläkin niitä on parit)
  • Ettei kuvalupia kysellessä vastausta saa ikinä, joka varmaan tarkoittaa, että lupaa ei anneta, mutta olisi kiva saada varmuus.
  • Se, että hevosia ilmoitetaan myytävän, mutta kun teet tarjouksen, ei mitään vastausta kuulu.
  • Se, etten ymmärrä html-jutuista yhtään mitään, enkä edes ohjeita tarkasti seuraamalla saa sivuille kivaa html ulkoasua. XD


 • @viixi said in Mikä "ärsyttää" pikseliponeissa?:

  • Kun saat kaikkien hevosten (joita ei ole 1-10kpl, vaan lähemmäs 50) sivuille kivan ulkoasun, jonka juuri “keksit ja näyttää tosi hyvältä”, mutta miltein heti urakan jälkeen löydätkin uuden paremman tavan tehdä sivut, muttet yksinkertaisesti jaksa enää aloittaa sivun ulkoasumuutos-rumbaa uudestaan.

  Heh, se tunne ku saat n. 200 hevoselle ulkan päivitettyä ja sit päätätki et haluut lisätä siihen ulkkaan jonkun jutun mikä pitää totta kai lisätä jokaselle sivulle erikseen.

  • Kisojen vähyys. Joskus, kun 2015 harrastelin, kisoja oli joka tasolla tyyliin päivittäin ja hevoset sai kisattua valmiiksi tuossatuokiossa.

  Tätä mä en tosin ymmärrä 😅 Jos kisoja ei oo tarpeeks, niin siihen voi vaikuttaa pitämällä niitä itse. • @nikki said in Mikä "ärsyttää" pikseliponeissa?:

  Tätä mä en tosin ymmärrä Jos kisoja ei oo tarpeeks, niin siihen voi vaikuttaa pitämällä niitä itse.

  Jep, pidänkin itse mahdollisimman usein. Olis kuitenkin kiva osallistua muuallekin kuin omiin kisoihin. • Se että varmaan jokaisessa laatiksessa on se ärsyttävä tekstiosuus jonka takia mun heppaset ei sinne ikinä pääse 🤣


 • Piirrosharrastajat

  @jp said in Mikä "ärsyttää" pikseliponeissa?:

  • Hevosten sivuilla sana “painote”, esim. koulupainote. Tuo sana jotenkin ärsyttää! 😄 En ole kielipoliisi enkä tiedä onko tuo oikein, mutta painotus kuulostaa oikeammalta.

  Tai sitten siellä sivulla lukee “painoitus” 😄 Ei se ole painoitus vaan painotus


 • Piirrosharrastajat

  Aikaansaamattomuus ja toteuttamisen hankaluus. Hirveästi olisi ideoita ja suunnitelmia tallien ja hevosten varalle, mutta niiden toteuttaminen on ihan hirveän vaikeaa ja hidasta. Nykyään pyörin lähinnä vain piirrospuolella ja koska 90% virtuaalihevosteluun käytettävästä ajasta menee niissä kuvien piirtämisessä, mikä vaatii runsaasti aikaa ja motivaatiotakin, ei mikään tunnu edistyvän. Argh.

  Sitten niiden sijoitusten lisääminen hevosten sivuille. Joskus muutama vuosi sitten vielä rakastin sijoitusten etsimistä ja niiden muotoonlaittoa yli kaiken, nykyään inhoan sitä hommaa. Paljon on nytkin sijoituksia lisäämättä heppojen sivuille kuukausien takaisista kisoista… • @jp said in Mikä "ärsyttää" pikseliponeissa?:

  Hevosten sivuilla sana “painote”, esim. koulupainote. Tuo sana jotenkin ärsyttää! En ole kielipoliisi enkä tiedä onko tuo oikein, mutta painotus kuulostaa oikeammalta.

  Siis herran jumala, että minuakin riepoo tuo “painote”! En nyt voi oikeastaan väittää, että se olisi suoraan virtuaalihevostelijoiden keksimä sana, mutta ei paljon puutu. Jos haette Googlesta tällä sanalla, niin virtuaalihevosten sivuja sieltä tulee eniten vastaan. Ei sitä oikein suomen kielen sanana voi pitää (jos minulta kysytään, se ei ole sana vaan kirves suoraan näköhermoon) vaikka se onkin yleensä ymmärrettävä, viimeistään asiayhteydessä. Mutta kuka on alunperinkään keksinyt käyttää tuota termihirviotä, miksi se on levinnyt virtuaalimaailmassa ja mikä ihmeen vika on sanassa painotus?!


 • Piirrosharrastajat

  @jp said in Mikä "ärsyttää" pikseliponeissa?:

  Hevosten sivuilla sana “painote”, esim. koulupainote. Tuo sana jotenkin ärsyttää! 😄 En ole kielipoliisi enkä tiedä onko tuo oikein, mutta painotus kuulostaa oikeammalta.

  Kääk, nyt tämän sanahirviön toistuminen alkaa varmaan pistää omaankin silmääni 😬 Aiemmin on virtuaalihevostelujutuissa usein käytetyistä ihmesanoista/-fraaseista risonut lähinnä vain “omata” (“Polle omaa menestyneen estesuvun” tai mitä milloinkin). • HEH täällä yks niistä hirviöistä joka käyttää “painotetta” :-----------D Ties mistä tullut, mutta musta se taas näyttää ja kuulostaa painotusta paremmalta • @arnika
  No tuo “omata” on omalla kammotuslistalla myös, mutta sitä on nähnyt muuallakin, joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla se tuntui olevan oikein muotisana mediassa ja oletan että sieltä se sitten valui virtuaalihevostenkin sivuille, se ei ole niin selkeästi virtuaalihevosmaailman painajainen kuin tuo “painote”. Lisäksi on sellainen käsitys, että omata olisi jonkinlainen epäonnistunut väännös englanninkielen verbistä “to own”, joka sekin tietenkin muokkautui muotoon “ownata” ja koska kuka siitä oikeinkirjoituksesta välittää väärien sanojen kanssa tai muutenkaan, aika yleinen oli “pwnata”…


 • Piirrosharrastajat

  @arnika said in Mikä "ärsyttää" pikseliponeissa?:

  @jp said in Mikä "ärsyttää" pikseliponeissa?:

  Hevosten sivuilla sana “painote”, esim. koulupainote. Tuo sana jotenkin ärsyttää! 😄 En ole kielipoliisi enkä tiedä onko tuo oikein, mutta painotus kuulostaa oikeammalta.

  Kääk, nyt tämän sanahirviön toistuminen alkaa varmaan pistää omaankin silmääni 😬 Aiemmin on virtuaalihevostelujutuissa usein käytetyistä ihmesanoista/-fraaseista risonut lähinnä vain “omata” (“Polle omaa menestyneen estesuvun” tai mitä milloinkin).

  Yh, olen jo pidemmän aikaa vältellyt koko painotus-sanaa ja korvannut sen hevosten sivuilla “kouluratsu/esteratsu/kenttäratsu” jne.

  Omata on kyllä kerta kaikkiaan kamala, samoin se aika ajoin keskustelua herättävä “pyrkiä”. Niskavillat nousee pystyyn, kun tallin sivuilla lukee “pyrimme kasvattamaan… pyrimme järjestämään…”. 😂 • @sage said in Mikä "ärsyttää" pikseliponeissa?:

  Omata on kyllä kerta kaikkiaan kamala, samoin se aika ajoin keskustelua herättävä “pyrkiä”. Niskavillat nousee pystyyn, kun tallin sivuilla lukee “pyrimme kasvattamaan… pyrimme järjestämään…”

  Tästä “pyrimme tekemään sitä, tätä ja tuota” -lauserakenteesta tulee aina mieleen se, että kyllä sitä pyritään, mutta ei onnistuta sitten mitenkään. Koska muutenhan kirjoitettaisiin että teemme sitä, tätä ja tuota, piste 😏
  Muutenkin virtuaalimaailmassa on ollut (ja taitaa olla edelleenkin jossain määrin) tyypillistä hukata se varsinainen subjekti, tekijä, sinne lauserakenteisiin. Mutta tämä on vanha valituksenaihe, siitä on olemassa blogitekstikin jo vuodelta 2012.


 • Piirrosharrastajat

  @sirpa Pitääpä käydä kaikki omat tekstit läpi tuon blogipostauksen mukaan 😆 • @kioja
  Autan tarvittaessa kyllä (ja lupaan olla palautteen antamisessa paljon kiltimpi kuin blogissa tai täällä) 😃 • Uskaltaako sitä kirjottaa enää mitään minnekää :-------------D


 

3
Online

954
Users

12.6k
Topics

235.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.