E: Kalvakan Ratsutila


 • Piirrosharrastajat

  Kalvakan Ratsutila on eteläisessä Suomessa sijaitseva hevosalan perheyritys, joka on avannut ovensa vuonna 2015. Tallin pääasiallisena tehtävänä on toimia kotina omistajaperheensä hevosille. Lisäksi toimintaan kuuluu olennaisena osana pienimuotoista kasvatustoimintaa, ja satunnaisesti tilalla järjestetään myös erilaisia yleisötapahtumia. Miellyttävä ja kutsuva talliympäristö ottaa avosylin vastaan myös vierailijat, joten olet lämpimästi tervetullut. Toivottavasti nautit vierailustasi!”

  **

  Kalvakan Ratsutilan ensiesittelystä on vierähtänyt sen verran aikaa, että lienee paikallaan päivittää tätä ketjua tallin uusilla kuulumisilla (lisäksi vaihdoin juuri sivustolle näkyviin uuden ulkoasun, johon olen niin tyytyväinen että sitä totisesti kelpaa esitellä). Sivustolle on kertynyt myös uutta sisältöä ja muuta jännää, joten tervetuloa tutustumaan!

  Kommentteja, palutetta, ehdotuksia ja tervehdyksiä otetaan riemulla vastaan. 🙂

  TULOSSA MYYNTIIN
  Myyntihevosten listalta löytyy tällä hetkellä kuusi hevosta, jotka on mahdollisimman pikapuoliin tarkoitus valmistella virallisesti myytäviksi (toisin sanoen ne tarvitsevat itselleen vielä kuvat ja alustavat tekstit). Hevosiin pääsee tutustumaan niiden omilta sivuilta tuon aiemman linkin kautta. Nämä hevoset ovat siis vasta tulossa myyntiin, eikä niistä vielä oteta vastaan tarjouksia, mutta jos joku hevonen saa osakseen paljon kiinnostusta jo etukäteen, saatan siirtää sen myyntiinvalmiiksiväsäysjonossa etusijalle.

  LINKKILISTALLE?
  Tallin linkkilista on kovin lyhykäinen, joten otan mielelläni vastaan ehdotuksia talleista, joita sinne voisi lisätä. Listalta vielä puuttuvat piirros- ja tarinatallit ovat toivottu lisä, ja jos tallilla on vielä lisäksi käytössä reaaliaikainen ikääntyminen, saatan hihkua ääneen riemusta. Kaikenmoisia talleja saa ehdottaa listalle (vaikka kaikkia ei välttämättä lisättäisikään)!

  KALVAKAN RATSUTILASTA LYHYESTI

  • Reaaliaikaista ajankulua noudattava piirros- ja tarinaprojekti.

  • Tarinankerronnallisesti perustettu vuonna 2015, sivusto avattu yleisölle huhtikuussa 2018.

  • Nelihenkisen Kalvakan perheen (Kristiinan, Oivan, Riston ja Siirin) ja perheen hevosten elämänmenoa seuraavaa tarinankerrontaa kuvin ja sanoin.

  • Kalvakan Ratsutilaa voi äänestää VRL:n tallilistalla.

  /edit: Kähvelsin tämän viestiketjun uusiokäyttöön 10.8.2019. Aiemmin tässä oli Kalvakan Ratsutilan ensiesittelyketju. • Kivan oloinen talli. Tekstit kirjoitettu sujuvastui ja kivan lisän tuo historia asia. Jotain kuvaa jäin kaipaamaan tuohon ulkkaan - nyt on vaan tylsän vaalea sivupohja jossa teksti.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Tykkäänn 😍 en malta odottaa, että loputkin hevosista saavat kuvansa! Luxia on ihan superkaunis ❤ Ulkoasu on myös kivan simppeli ja nätti.

  Linkkilistalle saapi lisätä Hukkasuon, joka on vuodesta 2012 pyörinyt piirretty, tarinointiin sekä roolipeliin painottuva yksityistalli. Meillä on käytössä niinikään reaali-ikääntyminen, joskin muualta ostettujen hevosten kanssa on skipattu johonkin tiettyyn ikään kun ne ovat meille muuttaneet… Vastalinkitys kanssa luvassa 😄

  Me osallistutaan mielellämme PKK-näyttelyihin ja mahdollisesti myös tarinakisoihin/muuhun tarinatapahtumaan. 🙂


 • Piirrosharrastajat

  Kiitokset palautteesta, @Jenna 🙂 “Jotain lisää” kaipaan minäkin tuohon ulkoasuun, vaikka yleisvaikutelma onkin tarkoituksella vaalea ja pelkistetty (eli “kalvakka”). Ehkäpä kuvat tuovat aikanaan lisää väriä ja mielenkiintoa ulkoasuunkin 😀

  @Crimis Kiitokset! Lisään ilman muuta Hukkasuon linkkilistalle 😄


 • Piirrosharrastajat

  ⬆


 • Piirrosharrastajat

  ⬆


 • Esteratsastajat

  Ihanat kuvat 🙂 !


 • Piirrosharrastajat

  @jannica Kiitos! 🙂 Piirtelen juuri parhaillaan lisää. • Ihana ihana ihana! Kalvakka nousi heittämällä yhdeksi mun lempitalleista! Toivottavasti teiltä voi joskus käyttää pv oria jalostukseen tai ostaa kasvatin 🙂

  Mielestäni Mandelbacke kuuluisi Kalvakan linkkilistalle (@Milja pistä Kalvakka meidän listalle!) vaikka meillä hevoset joutuvatkin tyytymään valokuviin ja ikääntyminenkin on ainakin toistaiseksi hieman vauhdikkaampaa. Näkisin meidät myös tekemässä jonkinlaista yhteistyötä 🙂


 • Piirrosharrastajat

  @kati Äääää, kiitos! 😍 Olen ihan mahdottoman otettu näistä kehuista, Mandelbacke on nimittäin ihastuttanut ja inspiroinut minua jo pitkään! Kalvakan oriit tulevat varmasti jossain vaiheessa olemaan käytettävissä ja olisi myös tosi hienoa nähdä meidän kasvatti jonakin päivänä osana Mandelbacken laumaa.

  Lisään Mandelbacken tallin linkkilistalle 🙂 Jonkunsorttinen yhteistyökin kuulostaa enemmän kuin hyvältä.


 • Piirrosharrastajat

  ⬆


 • Esteratsastajat

  Tykkään tosi paljon! Ulkoasu on kiva ja selkeä, mukavan moderni 🙂 Ilahduin kun näin ruunan tallissa, ruunia on ihan liian vähän virtuaalimaailmassa… Haluan itsekin sellaisen 😄 Oli myös mukava huomata, että muutkin tykkäävät reaaliaikaisesta ikääntymisestä.

  Olisi kiva joskus ostaa teiltä kasvatti, kun niitä markkinoille ilmaantuu!


 • Piirrosharrastajat

  @jayde Kiitos! 🙂 Ruuniin olisi minustakin kiva törmätä virtuaalimaailmassa useammin. Tarkoitus on hommata Kalvakkaan useampikin ruuna tuon Buxin lisäksi, ja parilla tallin nuorella oriinalulla saattaakin pian olla ruunaaminen edessä. Kummasti mahtuu ruuniakin talliin kun pyrkii jotenkin realistisempaan meininkiin 😄 Orikarsinoitakin Kalvakassa on toistaiseksi vain kuusi, ja majoittaisin niihin tietysti superhuippuoriita mieluumin kuin keskenkasvuisia oriinkloppeja, joiden panos jalostuksessa ei ole niin justiinsa, vaikka ihan kivoja hevosia ovatkin.

  En tiedä milloin Kalvakasta lähtee ensimmäiset kasvatit maailmalle, mutta tosi kiva kuulla, että kiinnostusta on! 🙂


 • Piirrosharrastajat

  ⬆


 • Piirrosharrastajat

  ⬆


 • Piirrosharrastajat

  Kähvelsin tämän ketjun uusiokäyttöön! Tässä on nyt Kalvakan Ratsutilan ensiesittelyn sijasta saman tallin uudempia kuulumisia. Hihhei! • Onpa tyylikäs ulkoasu ja ihana talli! Suorastaan ihailtavaa, miten olet onnistunut pitämään kaiken niin realistisena 🙂 Teidän myyntihevosbisnes kuulostaa kyllä ihan kultakaivokselta tällaisen rennosti reaaliajassa etenevän piirrosharrastelijan korviin, en malta odottaa varsinkaan että Strangelove tulee myyntiin! 😍


 • Piirrosharrastajat

  @aurinko Kiitos kehuista! 🙂 Ja erityisen kivaa kuulla ettei myyntiehtolista näytä karkoittavan ainakaan kaikkia toivotunlaisia ostajaehdokkaita pakosalle. Reaaliaikaisesti piirrosharrastelevat ovat juuri sitä kohderyhmää, jolle haluan nämä Kalvakoiden myyntihevoset erityisesti suunnata ja joiden toivon saavan näistä hevosista paljon iloa irti harrastuksessaan! • Ai että, miten kauniita hevosia! 😍 Mä joskus kokeilin myös reaaliaikaista tallia, mutta onhan se varsa-aika kieltämättä melko hidasta, kun haluaisi puuhailla kaikenlaista - ja siihen yhdistettynä tietysti yleisesti harrastajien satunnainen ikääntyminen :D… uusi piirrostalli mullakin olisi mielessä, ja ihan jo alustavasti myyntihevosten toiveessa kyselen, onko se ok, jos kyseisen hevosen kanssa edetään realistisesti, mutta muuten tallilla ikäännytään miten sattuu? 🙂


 • Piirrosharrastajat

  @siguri Kiitos! 🙂 Tämän reaaliaikaprojektin suunnitteluvaiheessa tulin jo itsekin miettineeksi, että jonkunmoisia “yhteensovittamisongelmia” muun virtuaalimaailman kanssa väistämättä osuu kohdalle, mutta tein sitten kuitenkin sen tietoisen valinnan, että tämän projektin osalta saatan olla monessakin asiassa vähän omissa oloissani ja muusta touhusta askeleen etäämmällä. Toisaalta olen onneksi huomannut, että nämä ongelmat häiritsevät loppujen lopuksi tallin toimintaa huomattavasti vähemmän kuin mitä aluksi aavistelin. Ihan kaikentyyppisille talleille reaaliaikainen ajankulu ja mahdollisimman tarkka realistisuus muissakin asioissa ei ehkä toimisi, mutta tällaiselle stressittömälle tarinaprojektille olen tämän todennut omalla kohdallani aivan erinomaiseksi ratkaisuksi. Varsa-ajan hitauden olen ratkaissut sillä, että tallilla on monen eri ikäisiä hevosia. Eiväthän ne tietty yhtään sen nopeammin vartu, mutta onpahan muuta touhuttavaa varsojen kasvamista odotellessa: voi huolella keskittyä niihin vanhempiin yksilöihin, ja piirrellä vaikka söpöjä varsakuvia jos siltä tuntuu 😄

  Myyntihevosten uusien kotien kohdalla täysin reaaliaikainen talliprojekti menisi todennäköisesti etusijalle, mutta tietty tapauskohtaisesti näistä on tarkoitus päättää, ja vaikka Kalvakoilta ei hevosta myytäisikään uuden kodin ainoaksi reaali-ikääntyjäksi, niin hyvin saattaisi päätyä samalle ostajalle vaikka erilliseksi reaaliprojektiyksityiseksi 🙂 Voi tietty olla ettei semmoinen nappaa, mutta jonkunlainen ratkaisu on varmaan keksittävissä kyllä tarvittaessa.


 

8
Online

1.1k
Users

14.3k
Topics

276.5k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.