Mietinnöissä kantakirjat


 • Kenttäratsastajat

  Kantakirjoista viis, mutta toivon, ettei vastaava irrationaalinen tai liioitellun emotionaalinen käytös heijastu myös Virtuaalisen Ratsastajainliiton työryhmän toimintaan. : ) • @Sorel Kyllä, tuomareilta kysytään pisteille perusteluita, jos niille on tarve. Tarve = isoja eroja hevosen pisteissä. Kuten edellisessä viestissä mielestäni selkeästi sanoin, suomenhevoskantakirjan sähköpostiin ei ole tullut ennen sua minkäänlaista viestiä tästä eri palkinnot eri tilaisuuksissa -asiasta, joten siitä aiheesta ei olla laitettu tuomareille viestiä. Vain silloin, jos yksi tuomari on esim antanut 15p ja toinen 19p.

  Mä en nyt rehellisesti sanottuna tiedä mistä sä meinaat että me ollaan valehdeltu ja oltu epärehellisiä? Johan tässä on kaikki meidän toimintatavat läväytetty esille, niin mä en todellakaan tiedä, että mistä me nyt oltaisiin valehdeltu, että jos viitsit selventää? Me ollaan oltu ihan niin 100% rehellisiä kantakirjan ylläpitäjinä tässä, kuin vain voi olla. Jos on kysytty jotain, niin ollaan vastattu parhaamme mukaan.
  Ja jos viitsisit vielä selventää mikä on tämä epäreilu toiminta, josta nyt mainitset koko ajan (muuta kuin ne potkut, kun ilmeisesti aikaisemminkin on epäreiluutta ollut)? Sekö, että me laitetaan tuomareiden antamat pisteet niitä muokkailematta pihalle, jos ne ovat järkevät? Vai se, että me ei olla tehty muutosta muuttuviin palkintoihin, kun kukaan ei niistä aikaisemmin ole laittanut meille viestiä, ennen sinua?

  Mä alan olemaan aivan totaalisen pihalla että mitä sä nyt haet tässä takaa, kun olen toitottanut, että halutaan kehittää kantakirjaa ja ollaan valmiita pohtimaan niitä tapoja. Ja kuten olen tästäkin aikaisemmin sanonut, että ei olla kehitetty tätä palkintoeroasiaa siksi, kun siitä ei ole aikaisemmin ollut puhetta. Nyt on, ja nyt voidaan jatkaa hyvin eteenpäin ja miettiä, miten noita palkintoeroja saataisiin tasattua. @eepu lta tulikin jo hyvä ehdotus, joka on ainakin tavallaan jo käytössä - käytetään samoissa tilaisuuksissa “samantyylisesti” tuomaroivia tuomareita, ja tätäkin voitaisiin kehittää vielä säännöllisemmäksi juuri esim. lisätilaisuuksien suhteen.


 • Friisiläiset

  @Sorel Teet hienoa työtä hevoskantakirjan parissa : )

  Uusintamahdollisuuden palautuminen on kiva juttu. Oletko miettinyt rajoituksia? Nimittäin ehdotan rohkeasti ainoaksi rajoitukseksi sitä, ettei I-palkinnon saanutta saa enää ilmoittaa ktk-tilaisuuksiin. Muiden palkittujen ja palkinnotta jääneiden osallistumiskertoja ei siis rajoitettaisi.

  Mitä enemmän rajoituksia, sitä enemmän (turhaa) työtä - etenkin ylläpidolle. Lisäksi ei se ole keneltäkään pois vaikka joku ilmoittaisi saman hevosen joka tilaisuuteen sen sijaan, että ilmoittaisi joka tilaisuuteen eri hevosen. Miettisin rajoituksien lisäämistä vain, jos porukka alkaa osallistumaan monta kertaa sillä samalla hevosella niiden samojen kuvien kanssa. Mutta jos joku haluaa metsästää ykköspalkintoa monta kertaa kuvaa vaihtamalla, niin edelleen, ei se ole keneltäkään muulta pois.

  Lisäksi ehdotan, että vanhempien tuloksilla saa jatkossa osallistua ilman, että toisella pitää olla vähintään II-palkinto. Ainakin minä arvostan kaikkia kantakirjapalkintoja, mutta kieltämättä yrittäisin korottaa III-palkittujen tuloksia nykyisen vaatimuksen takia. Siksi halusin ehdottaa tätä sääntömuutosta.


 • Kenttäratsastajat

  Siis tuomarierot, nehän on vaan karu fakta. Toisenlaiset hevoset miellyttää toisenlaisia tuomareita ja that’s that. Sen jälkeen kun on todettu, että rakenne on korrekti ja rotumääritelmän mukainen, niin mennään ihmisen mieltymysten mukaan. Samaa näkee esim. koiranäyttelyissä. Kasvattajilla on lista tuomareista, joille eivät vie koiriaan. Mekin käytiin näyttämässä koiria ennestään tuntemattomalla tuomarissa justiinsa ja hän päätyi listalle, koska piti jyhkeämmistä koirista ja meidän porukan koirat ovat siroja. Tuli erittäin hyvä koiralle, joka on kahden maan muotovalio, ja se nyt vaan on elämää. Ja on sitäkin nähty, että ekana päivänä tuomari antaa erittäin hyvän ja toisena päivänä sama tuomari erinomaisen. Toki koiranäyttelyissä koiran olemus ja liikkeet myös vaikuttaa, eli sinänsä ei ole verrannollinen virtuaalihevosiin.

  Musta tuntuu turhalta lähteä painostamaan tuomareita pisteistä. Tietty jos ne ovat ihan järjettömät, niin sitten kysyisin perustelut molemmilta ääripään tuomareilta, niistä perusteluista varmasti löytyy järkeenkäypä syy. Mutta pidemmän päälle en lähtisi tasottelemaan tuomarieroja–tuomari antaa kyllä heti ensimmäisellä kerralla ne pisteet mitkä hän kokee hevosen ansaitsevan. Ei kai kukaan tahdo tehdä työtään kahta kertaa.

  Tuohon aloitusviestin kohtaan C. Entä jos tuomari on välissä oppinut lisää ko. hevosrodun rakenteesta? Entä jos hän toisella kertaa huomaakin jonkun virheen, jota ei ollut aiemmin huomannut? Itse ainakin toivon ja uskon, että rakenteita tuomaroivalla silmä harjaantuu ja taidot kehittyvät, ja tuomarillakin on nälkä oppia lisää. Siinä sitten tajuaa, että annoin tälle viimeksi näin paljon pisteitä vaikka sitä ja vaikka tätä. Kuten täällä on aiemminkin sanottu, tuomarit eivät ole ammattilaisia.

  Kyllä mulla menisi motivaatio koko tuomarointiin jos joka tilaisuudesta kysellään pisteistä. Mutta ehkä mä oon vaan tosi naiivi tai jotain, koska ei oo tullut ikinä edes mieleen vertailla omien heppojen pisteitä samalla kuvalla olevan hepan pisteisiin 😄 Oon vaan ottanut sen palkinnon mitä on saatu, purematta nielty 😆

  Jos hevonen on pisteen päässä paremmasta palkinnosta, se arvioidaan vielä uudestaan, olisiko se kuitenkin sen pareman palkinnon arvoinen ja yksi tuomari nostaa pisteensä sillä 1, että hevonen saa paremman palkinnon (jos se on todella sen arvoinen)

  Tästä oli joskus puhe YLA:n pisteytyksessä. Kyseltiin, että jos jää pisteen päähän niin voisiko päätuomari yleisarvioida hevosen, ansaitseeko se korkeamman palkinnon. Silloin kanta taisi olla, että ei, koska uudistusta ei ikinä tullut. Ja sitä sanoisin tässäkin. Jos hevonen vilpittömästi on sen korkeamman palkinnon arvoinen, se olisi saanut sen. Tuossa vaiheessa ihmisen alitajunnasta kumpuaa myötätunto, joka voi hämärtää arvostelukykyä. Joo, yksi piste sinne sun tänne, mutta mun mielestä hevoselle kuuluu se palkinto, jonka se saa pisteitä korjailematta. Jos se hevonen on rehdisti KTK-I niin se saa KTK-I -palkinnon ilman venkslailua. Jos se on rajalla, niin se on rajalla syystä.

  Jos on vaikkapa kaksi hevosta ihan samalla pisterivillä, niin miksi se toinen saa sen bonuspisteen, joka vie sen rajan yli, ja se toinen ei? Millä perustein hevoselle annetaan se ylempään palkintoon oikeuttava piste ja millä perustein ei? Ja kirjoitit passiivissa, kuka siis hevosen viimeisenä arvioi sen yhden pisteen kohdalla? Joku tuomari? Kuka heistä? Vaiko kaikki? Mikä on sen yhden tuomarin peruste siihen, että haluaakin antaa pisteen enemmän? Miksei antanut heti isompaa pistemäärää jos hevonen on sen arvoinen?

  Musta nää rajan yli auttamiset on vaan sellaisia, että niistä ei saa reiluja mitenkään 😄 Enkä ehkä ihan ymmärrä tota logiikkaa, en silloin YLA-keskustelun aikana enkä nytkään, ei koulussakaan opettajat anna (tai ei ainakaan kuuluisi antaa jos on hyvä opettaja) säälipisteitä, että saa kokeesta kympin ysin sijaan. • @dookie said in Mietinnössä kantakirjat:

  Kuten edellisessä viestissä mielestäni selkeästi sanoin, suomenhevoskantakirjan sähköpostiin ei ole tullut ennen sua minkäänlaista viestiä tästä eri palkinnot eri tilaisuuksissa -asiasta

  Mä olen laittanut teille helmikuussa viestiä ja te vielä vastasittekin? Oma viestini oli vastaus koko tuomariporukalle tulleeseen mailiin, joten tässä on nyt “ylimääräistäkin” mukana.

  Susiraja . vrtsusiraja@gmail.com
  1.2.2018
  -> Virtuaalinen
  Hei!
  Jatkan mielelläni tuomarityötä. 🙂

  Minulla on lähinnä kehuja ja yksi kysymys, joka ei sekään ole risu. Suomenhevoskantakirja on aktiivinen, erittäin hyvin rullaava laitos. Viime vuoden kolme (!!) lisätilaisuutta kertovat mielestäni paitsi onnistuneesta, koko harrastajakunnalle hommia tekevästä ylläpidosta, myös hyvästä tuomarirekrystä.

  Osallistujamäärän korotus käy myös. Kerran kantakirjaan on tunkua, niin ehdottomasti isommat tilaisuudet! Ja ainahan osallistujamäärää voi pienentää, jos alkaa näyttää siltä, etteivät 100 osallistujan tilaisuudet täytykään. Lisäksi viisi tai kuusi tuomarihevosta, aivan sama minulle. Määrä on sopivan iso, konkreettinen kiitos tuomarityöstä. 🙂
  Docsiin on ollut näppärä tuomaroida. Kantakirja voisi kokeilla myös Google Sheetsiä? SLA ja poniktk on ollut näppärä tuomaroida taulukkoon, joka laskee kaiken ihanasti yhteen. Toki nykyinenkin malli on oikein hyvä, kiitos ei pelkille sähköpostituomaroinneille. 😄 Omaakin pisteskaalaansa voi vähän tarkistella, kun näkee muiden pisteitä, ja tämä varmasti kaventaa piste-eroja.

  Se ainokainen kysymykseni koskee hevosten palkintoluokkia. Suurimman osan ajasta samoilla / identtisillä kuvilla tulee suurin piirtein samanlainen loppupistemäärä pienillä heitoilla (kuten kuuluukin, jos välissä tuomarit vaihtuvat; jos joka tuomari olisi joka hevosesta 100% samaa mieltä, kaikki tuomaroinnit voisi saman tien jyvittää yhdelle ihmiselle :D), mutta palkintoluokan heittoa ei ilmeisesti ihan hirveänä vahdita? Ja joo, on vähän oma lehmä ojassa, myönnän, sillä yllätyin vähän viime kuussa oman kopuni KTK-II -palkinnosta. Hyvä palkintohan sekin on, en mä sillä, Lavilan Viljon OriSuoran ulkokuvilla vain on tullut jo kaksi RKTK-I -palkintoa (81p & 83p), sisäkuvilla yksi (80p). Pohdin vain Viljoa samaan ns. “varma nakki” katogeoriaan kuin Ypäjä Huttusen ja Suvi Salsan hyvät kuvat ovat. Samaa hajontaa huomasin Tuulensuun Kirken kuvien kanssa (RKTK-I 80p, RKTK-II 76p & 77p.). Esitän nyt asiani varmasti tosi epäselvästi, mutta pointti yrittää olla, eetä katsotaanko näitä ykkösen saaneita hevosia mitenkään tai äkisti kakkosesta kolmoseen tippuneita / kolmosesta kakkoseen nousevia heittoja minkään vertaa? Muistan Vibajan puhuneen jossain (varmaan jollain kuvausreissulla), että hän käy poniktk:ssa pistettä vaille ykköset läpi ja kysyy tuomareilta, olisiko poni sittenkin ykkösen arvoinen.

  Äh, meni sekavaksi. 😄 Olen kuitenkin hurjan tyytyväinen kantakirjan toimintaan, tilaisuus järjestetään joka kuukausi eikä ikinä ole tarvinnut arpoa, onko tässä kuussa tilaisuutta vai ei. Lisäksi tulokset ovat tulleet ripeästi ja tuomareita on kiitetty ja palkittu tuomarihevosten muodossa. Ja nyt tilaisuuksien koon (mahdollinen) kasvattaminen kertoo, että seuraatte rodun tilannetta sekä keskustelua. Kantakirja pyörii teillä todella nätisti, kiitos siitä. 🙂

  • Lissu

  Virtuaalinen Suomenhevostenkantakirja suokkiktk@gmail.com
  4.2.2018
  -> minä
  Jes, kiitos piiitkästä viestistä. Sun kysymykseen vastasit vähän itsekin; kun meitä tuomareita on useampia, saman hevosen kuvilla pisteskaala ja siten myös KTK-palkinto saattaa vähän vaihdella. Samoin myös kuvat ovat usein hieman erilaisesta kulmasta, hevosen asennosta yms. jolloin pisteheittoa voi tulla yhden tuomarinkin sisällä tilaisuudesta toiseen. Näistä syistä en seuraa sen tarkemmin että mille palkinnolle hevonen sijoittuu, uskon ja luotan tuomareihin että tuomaroivat fiksusti oman taitotasonsa mukaan. Ja sitten vielä sellainenkin huomio, että kuviahan saatetaan vaihdella kantakirjauksen jälkeenkin - jolloin palkitut lista ei välttämättä ole realistinen. 🙂

  Susiraja . vrtsusiraja@gmail.com
  4.2.2018
  -> Virtuaalinen
  Hyvä et saitte mun hölinästä kiinni, en yhtään osannut muotoilla asiaani. 😄 Tämmöstä vastausta mä vähän ounastelinkin, mutta kiitos, että avasitte asian kunnolla. 🙂 Ja onhan se tosiaan parempi et on tuomarieroja, muuten kantakirjoilta ja näyttelyiltä katoais aika nopsaan idea.

  Hirmu hyvää lopputalvea!
  ~ Lissu

  (Tää on tasan eka ja vika maili jonka kirjoitan kännykällä, eihän tästä tuu yhtään mitään. :DDD) • @Lissu Mä muistelinkin että sulta oli joskus tullut asiasta viestiä, mutta muuten ei kukaan ole ainakaan mun tietääkseni asiaa kommentoinut. Yhtään sua ja sun viestiä siis vähättelemättä, mutta meinasin että ei olla osattu ajatella, että tämä homma häiritsisi näin paljon, kun muilta ei kommenttia ole tullut ennenkuin nyt. 😬
  edit// ja mä näköjään kirjoitin aikaisempaan viestiin että yksi viesti oli aiheeseen liittyen tullut mutta unohdin sen sit jo seuraavaa kirjottaessa. 😄 • @dookie Kyllä mä vielä tuon viestin aikoihin olin tyytyväinen, mutta sitten rupes häiritsemään kun ylläpidon 79p hevonen nostettiin 80p vaikka muille ei (ilmeisesti?) oltu näin tehty. Tästä mä sitten laitoin postia, jossa pyysin, josko muidenkin kuin ylläpidon hevoset voisi tarkistaa ja mahdollisesti korottaa ne pisteet. Tämän jälkeen tuomareille lähti kyselyä, onko pistekorotus rajatapauksissa OK.

  Painotan, ettei minulla ole mitään henkilökohtaista kaunaa mihinkään suuntaan ja mulle on ihan sama, vaikka jokaista virtuaalilaitosta pyörittäis Venäjän keisari. Kunhan säännöt olisivat koko ajan samat kaikille. • Mä nyt tuplapostaan. Mua ei kiusannut, että ylläpidon hevosen pisteitä nostettiin. Mua kiusas, ettei tätä ilmeisesti tehty muille. Suokkikantakirjalle lähettämässäni mailissa mä onnittelinkin ykköspalkinnosta, ihan vilpittömästi. • @Lissu Jaa niin tarkotat tuota! Oon toki tehnyt ennenkin jonkun verran noita pisteiden korotuksia mutta vaan niin, että olen nostanut omia pisteitäni näissä rajatapauksissa, en muiden. Ja tämänhän voi jokainen tuomari tehdä ilman erikseen kyselyitäkin, jos haluaa jonkun hepan nostaa kuitenkin paremmalle palkinnoille omilla pisteillään. Eikä siinä mun mielestä ole mitään väärää, jos haluaa korjata pisteitään jälkikäteen.
  Mutta nykyään ja jatkossahan käydään kaikki rajapistehepat läpi, ja kun ollaan saatu muiltakin tuomareilta lupa nostaa heidän pisteitään tarpeen tullen, niin sitä myös tehdään, jos tarvitsee.


 • Kouluratsastajat

  @matty said in Mietinnössä kantakirjat:

  Toisenlaiset hevoset miellyttää toisenlaisia tuomareita ja that’s that. Sen jälkeen kun on todettu, että rakenne on korrekti ja rotumääritelmän mukainen, niin mennään ihmisen mieltymysten mukaan. Samaa näkee esim. koiranäyttelyissä. Kasvattajilla on lista tuomareista, joille eivät vie koiriaan.

  Muuten hyvä, mutta tämä ei vain kantakirjassa toimi. Siellä on tietyt tuomarit enkä mä pysty valikoimaan, että vienkö hevostani kantakirjattavaksi tuomarille X vai Y.

  Tietynlainen yhtenäinen tuomarilinja pitää olla jotta peli on reilu kaikille. Kantakirja ei ole näyttely jossa kerätään serttejä eri tuomareilta vaan se palkitsee hevosen I, II ja III-palkinnoilla(tai ei palkintoa). Kantakirjassa tuomaroivilla pitää olla yhtenäinen linja siitä mikä rakenne palkintoon oikeuttaa.

  Mun mielestä tuomarilla ei kantakirjassa saa olla omia vahvoja henkilökohtaisia mieltymyksiä vaan kantakirjassa tuomaroidessa tuomaroidaan Kantakirjan antamien raamien mukaan. Meillä ei vaan valitettavasti ole mitään raameja määritelty vaan jokainen tuomari määrittelee omassa päässään kuinka paljon verottaa jostain rakennevirheestä. Esimerkiksi vaikka mä itse pidän tietynlaista kouluhevosen rakennetta täydellisenä, niin en mä voi mitenkään ahtaa siihen muottiin ravuria tai quarteria (tai estehevosta) jos mun pitäisi sellaiselle pisteet antaa.


 • Kouluratsastajat

  Minkä verran ihmisille on ylipäätään väliä noilla pisteillä? Palkintoluokkaa kuitenkin taitaa useampi tuijottaa?

  Entäs jos kantakirja toteutettaisiinkin niin, että

  • tuomarit antaisivat hevoselle palkintoluokan
  • hevonen saa sen palkintoluokan palkinnon jota on eniten
  • tasatilanteissa/*tilanteissa jossa palkintoluokkien väliin jää palkinto(yksi tuomari antaa II-palkinnon, toinen ei palkitse) hevonen käytäisiin tuomareiden kesken läpi ja yhdessä päätetään sopiva palkintoluokka.

  *edit


 • Esteratsastajat

  @yersinio Tuota samaa mietin itsekin äsken! Eivät minulle ne pisteet merkkaa, tärkeintähän on se kantakirjaluokka.

  Viime syksynä vein kantakirjattavaksi pv-tammani, joka sai juuri ja juuri 61 pistettä. Olisin ollut paljon tyytyväisempi vain siihen infoon, että se sai KTK III -palkinnon 😄 Itse en oikein tuota pistemäärää ymmärtänyt, omaan silmääni se on ihan sopusuhtainen ja nätti tamma. Useita kertoja on tapahtunut samaa, niin hyvässä kuin pahassa 😄 Vuosia sitten sain KTK III -palkinnon hevoselleni, vuoden päästä siitä toinen sai samoilla kuvilla kymmenen pistettä enemmän ja KTK II -palkinnon, jääden pistettä vajaaksi KTK I -palkinnosta…

  Virtuaalihevosten rakenteiden tuomarointi on hankalaa, ei ole muuta kuin yksi kuva ja kaikkihan me täällä olemme amatöörejä rakennearvosteluiden suhteen. Ehkä tämä on se syy, miksi en oikein ota tosissaan rakennetta arvostelevien jaoksien palkintoja. Kaikilla meillä on omat mieltymyksemme (itse tykkään kevyistä ja sporttisista hevosista, antaisin varmaan niille romuluisille puoliverisille todella alhaiset pisteet :D), ja se kyllä valitettavasti näkyy.

  Todella hyvä juttu kuitenkin, että piste-eroja seurataan! Tulee heti sellainen tunne, että kyllä tällä palkinnolla on enemmän merkitystä 😄


 • Suomenhevoskasvattajat

  @yersinio lla on tosi hyviä ehdotuksia. Saisi piste-eroja tilaisuuksien välillä pois ja näin kaikki olisi tasaväkisempää eikä tuomareiden mielipiteen vaikuttaisi nii voimakkaasti. Mulla ei ole ollut tähän mennessä palkinnoista valittamista, omalle kohdalle on aina osut se (tai parempi) palkinto joka olenkin hevoselle odottanut.

  Haluan palata tähän @Sorel lin ja @Lissu n tuomiin asioihin vielä. Olisi kiva saada ne perustelut @VP että miksi Sorel erotettiin, kun nyt syy näyttää vain siltä että naamataulu ei miellyttänyt enää kun kehtasi “kritisoida” shKTKn toimintaa. Asioita ei kuuluisi hoitaa näin.

  @sorel said in Mietinnössä kantakirjat:

  Mielestäni henkilöiden, jotka ovat vastuutehtävissä pitää pystyä toimia asiallisena vaikka kuinka kiukuttaisi. Etenkin VP:n kohdalla tämä ei toimi, valitettavasti. Hän kirjoittaa muille harrastelijoille todella törkeästi, alentavasti ja rumasti (etenkin line) ja ihmettelen välillä, miten tälläistä tekevä voi olla ylläpitäjänä tälläisissä laitoksissa (saatika VRL:n työryhmä). Jos voitaisiin toimia niin, kuin haluaisimme että meille itsellemme toimitaan - kaikki sujuisi hyvin?

  Tämän asian olen itsekin huomannut, ja hyvä että asia nostettiin pöydälle. Tuntuu että naamakertoimen perusteella mennään - en tarkoita että naamakertoimen perusteella pisteytettäisiin hevoset - ja kritiikkiä ei kestetä tai sitten sitä ei vaan haluta.

  En halua asiaa puida, mutta kissa on jo nostettu pöydälle. Minun ylläpidon tulisi olla ystävällinen ja asiallinen, vaikka toinen osapuoli olisi törkeä. Ethän sä aspanakaan voi sanoa pahasti asiakkaille, tämä mun mielestä myös heijastuu jonkin verran tähän harrastukseen sillä laatisten, kantakirjojen jne. ylläpitäminen on asiakaspalvelua. Ylläpidon pitäisi vastata aina asiallisesti sekä perustellusti kantansa ja säilyttää malttinsa.


 • Ratsuponeilijat

  @yersinio said in Mietinnössä kantakirjat:

  Minkä verran ihmisille on ylipäätään väliä noilla pisteillä? Palkintoluokkaa kuitenkin taitaa useampi tuijottaa?

  Entäs jos kantakirja toteutettaisiinkin niin, että

  • tuomarit antaisivat hevoselle palkintoluokan
  • hevonen saa sen palkintoluokan palkinnon jota on eniten
  • tasatilanteissa/*tilanteissa jossa palkintoluokkien väliin jää palkinto(yksi tuomari antaa II-palkinnon, toinen ei palkitse) hevonen käytäisiin tuomareiden kesken läpi ja yhdessä päätetään sopiva palkintoluokka.

  *edit

  Itse en tykkäisi tästä, koska pisteiden syynäys on kivaa 😄 Ja on kivaa kun on jotain eroa palkinnon sisällä, siis hyvä ja “huono” kakkosen heppa. • @eepu onko niin, että yksittäisen harrastajan tarvitsee niellä kaikki paska vastaan hymyilemällä? Mieti, miten sinun, HM, helon ja dimman keskustelu MUUN MUASSA eilen kuului. Ei kannata ehkä kritisoida toista, jos itse harrastaa samaa. Vai mitä olet mieltä?

  Sorel sai yksinkertaisesti fudut jo dookien mainitsemien syiden lisäksi sekä siksi, että luottamus on koetelluksella. Jos toinen jatkaa haukkumista vielä anteeksipyynnön jälkeen, selittää omiaan jostain epärehellisyydestä sekä viesteistä ja niihin vastaamattomuudesta, niin en mä tiedä mitä tässä pitäisi tehdä.

  Kaiken tehdyn työn ja uudistuksien jälkeen vetää mielen melko matalaksi huutelut siitä että ktkta ei viedä eteenpäin harrastajille vaan omaksi eduksi (??!) jne. Ei siinä, kritisoida saa, kunhan pitää omat henk koht kaunat muualla.

  Mun puolesta tää asia on loppuunkäsitelty, mulla ei riitä aika näppäillä näitä juttuja puhelimella Kun sivu lagaa kokoajan ja pitäisi tehdä ihan oikeitakin juttuja. Enivei, pahoittelen aiheutunutta mielipahaa ihan jokaiselle joka stä on kokenut.


 • Laukkaurheilu

  @vp Mua ainakin henkilökohtasesti yleisesti ärsytti virtuaalihevosharrastuksen varjopuolet, eli se, kun kaikki ei toimikaan miten pitää/draaman määrä. Tämä tilanne nyt vain aiheutti taas kränää. Pahoittelut, jos jokin asia tuli liian kärkkäästi/sormia osoittelevalla tavalla esille. Ei kuitenkaan ole ketään tarkoitus loukata missään tilanteessa ja sormia sen kummemmin osoitella. • @vp palaan asiaan kun kotiin palaudun mutta saanko perustelut miksi sain ne potkut? Luottamus minuun koetuksella? Syy? Olen ollut 2 edellisessä tilaisuudessa tuomari eli mistä tässä ajassa olet saanut sen kuvan että minuun ei voi luottaa? Tästä voi vain tulkita et potkut tuli kun naama ei mielytä ja asioista ei saa puhua.

  Jos porukka tulisi minusta sanomaan että on luottamuspula ylläpitoon tai toimintaa epäillään, kannattaisi alkaa miettiä jo mitä tehdä. Ei tätä ihan villasella paineta ja todeta, että joo tämä oli tässä ja kaikki jatkuu normaalisti.

  Taisi vain epäillykset osua niin nappiin, että siitä pinnat kärvähti siellä penkeillä 🤔

  Lisäksi tuo viestin hyökkäävyys ja asiallisuus on juuri sitä, mitä olemme tottuneet näkemään mitä moni täällä pelkää. Mutta en minä. • Viestin hyökkäävyys, ok. Jos tässä nyt on joku niin hirveän korruptoitunutta, niin paljasta se kaikille - mäkin haluan tietää mitä me salaillaan. Mä en kertakaikkiaan ymmärrä, mitä sä haet takaa.

  Sitä, että haluat tehdä vallankaappauksen? Sekin käy. • Kiitos mulle riittää yksi kantakirja 🤗

  Mutta jos harrastajat kokee että ylläpito voisi olla hyvä vaihtaa tämän jälkeen, niin tuskin minun mielipide yksinään vaikuttaa suuntaan tai toiseen? Mulla ei enään ole luottoa ja kunnioitusta ylläpitoa kohtaan episodin jälkeen enkä laitosta tule käyttämään mutta se on mun murhe…

  Mutta edelleen mistä luottamuspula? Vastauksia ei tunnu saavan kuin ympäripyöreitä


 • ♞ Puoliveriharrastajat

  VP voisitko oikeesti alkaa katsomaan jo pikkuhiljaa myös peiliin? Herää kysymys, että miksi ihmeessä sinulla tuntuu olevan nykyään osa jokaikisessä konfliktissa?

  Kritiikkiä on pakko kestää jos meinaa olla laitosten ylläpitäjänä. Se on vaan ikävä fakta. Ja mitä itse olen tässä todennut niin kaikki menee hyvin, kun sinä pääset kritisoimaan muita tai muita kritisoidaan. Kritiikin anto on silloin ok, mutta auta armias jos pienikin kritiikki osuu sinuun, niin porukka on heti puhumassa selän takana sinusta paskaa vaikka kommentit olisivat suoraan osoitettu sinulle.

  Mitä eiliseen line keskusteluun tuli niin siinä ei muistaakseni mainittu kertaakaan sinun nimeäsi tai muutenkaan nimiä. Ja jos tässä nyt oikeesti porukka haluaisi harrastaa mustamaalaamista sinua kohtaan niin eiköhän se keskustelu olisi hoidettu ihan jossain muualla, kun ryhmässä jossa voit lukea kyseiset viestit? Marttyyriksi ryhtyminen on nyt nimittäin ihan turhaa.


 

21
Online

754
Käyttäjät

9.6k
Aiheet

167.5k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.