Vähäpelto ajaa toimintansa alas (m. sh) • Voihan huokaus. Tätä on pohdittu ja mietitty, mutta lopputulema on aina se, ettei mulla ole mitään annettavaa enää Vähäpellolle enkä halua muuttaa sen toimintakonseptia enää suuntaan tai toiseen. Pidän siitä, miten paljon se on saanut vajaassa kahdessa vuodessa aikaan. Monta törkeen upeaa uutta sukulinjaa kasvatteineen, monta menestynyttä kasvattia. Ensimmäinen toimintavuosi vedettiin täyttä häkää innostuksen vallassa, ja talliin syntyi yli sata suomenhevoskasvattia. Tämän toimintavuoden aikana saimme VSN Best Breeder-arvonimen lisäksi VSR:n myöntämän kasvattajaluokka A-palkinnon sekä KRJ:n myötämän yhden tähden kouluhevoskasvattaja-palkinnon. Ja ne kaikki tuhannet ratsastus- ja valjakkoajokilpailut, jotka tuli vietyä läpi, huh!

  Mitä sitten tapahtui? Kuten ehkä joku on huomannutkin, kaikki loppui vähän kuin seinään. En tiedä, miksi. Ehkä siksi, että työnarkomaanin perusluonne nosti päätään ja viihdyin (ja viihdyn edelleen…) töissä enemmän kuin kotona, ja kun piti pienen breikin, tuntui vaikealta aloittaa uudestaan. Se breikki on kestänyt nyt kohta vuoden, joten eiköhän tässä kohtaa voida jo ottaa hanskat pois kädestä ja tiputtaa ne maahan.

  Tarkoituksenani on käyttää olemassa olevat hevoset kantakirjassa ja mahdollisuuksien mukaan laatuarvosteluissa, mutta ymmärrän varsinkin muiden kasvattien kohdalla sen, jos joku haluaa ottaa kasvattinsa takaisin. Toivoisin tästä kuitenkin erillistä ilmoitusta sähköpostiin (vpvirtuaali@gmail.com).

  Se siitä itkuvirrestä. Laitetaan nyt maailmalle kuitenkin vielä muutama supermagee Vähäpeltolainen. Myyn viimeiset varsat mielelläni aktiivisiin koteihin, jossa kasvatit pääsevät kilpailemaan yleispainoitteisesti ja joskus tulevaisuudessa jatkamaan sukuaan. Vaikka itse tipahdan Vähäpellon kelkasta hiljalleen pois, olisi mahtavaa joskus nähdä Vähäpeltolaisia sukutauluissa, varsinkin pitkissä sellaisissa. Se olisi todellinen kasvattajan unelmientäyttymys.

  Myyntiehdot ovat varsin simppelit: Kasvatin sivut ilmoitetaan 7 vrk:n sisällä ostopäivästä sähköpostitse ellei toisin ole sovittu. Kasvatti rekisteröidään viipymättä VRL:n hevosrekisteriin, johon ilmoitetaan kasvattajaksi VHPE5669, kasvatusnimeksi Vähäpellon ja syntymämaaksi Suomi. Kasvatin kuollessa sille tehdään asianmukaiset muistosivut ja ne tallennetaan Web Archiveen.

  Vähäpellon Lupaus – 1 polvinen suku
  synt. 22.02.2018
  i. Voikiekko VIR MVA Ch, VSN World Ch, KTK-I
  e. Lapintaika KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I, YLA2, Jälkeläisluokka C, Star Award

  Vähäpellon Pusuhippa – 1 polvinen suku
  synt. 27.03.2018
  i. Marinara KTK-II, KERJ-I
  e. Pusupulveri VSN Champion, KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I, Jälkeläisluokka C, First Champion

  Vähäpellon Vallaton – 2 polvinen suku
  01.04.2018
  i. Vappulan Huiska KTK-II
  e. Vähäpellon Vallamari KTK-II

  Vähäpellon Virne – 2 polvinen suku
  synt. 16.02.2018
  i. Koistilan Vintiö KTK-III
  e. Vähäpellon Surunauha KTK-II

  Vähäpellon Mörkökauhu – 2 polvinen suku
  synt. 02.04.2018
  i. Vähäpellon Pikkumörkö KTK-I
  e. Vähäpellon Valveuni VSN Champion, KTK-II, ERJ-I

  Vähäpellon Riljanssi – 2 polvinen suku
  synt. 18.03.2018
  i. Vähäpellon Riiviö KTK-II
  e. Vähäpellon Valenssi KTK-II, ERJ-I, Jälkeläisluokka C

  Vähäpellon Kaamosmasennus ❤ myyty serena
  synt. 05.04.2018
  i. Kaamospeikko VSN World Ch, KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, YLA2, SLA-I, Jl C
  e. Lehmusneito VSN World Champion, KTK-I

  Vähäpellon Hallaneito ❤ myyty chat
  synt. 03.03.2018
  i. Hallaonni KTK-III
  e. Lehmusneito VSN World Champion, KTK-I

  Vähäpellon Surumuru ❤ Enni
  synt. 15.03.2018
  i. Suklaawanukas KTK-II
  e. Surunauha KTK-II, ERJ-I

  Vähäpellon Talventaika ❤ sorel
  synt. 21.03.2018
  i. Mörkövahti KTK-II
  e. Taivaanvalentti KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I, Jälkeläisluokka C, Quality

  Vähäpellon Lumilva ❤ sorel
  synt. 01.04.2018
  i. Vuornan Harmasvilla KTK-II
  e. Turmeltajan Lumoava VSN World Ch, KTK-I

  Vähäpellon Ruutana ❤ meea
  synt. 31.03.2018
  i. Vähäpellon Ruhtinas KTK-I
  e. Vähäpellon Vaherma KTK-I

  Vähäpellon Hurmaava ❤ viivuska
  synt. 07.04.2018
  i. Vähäpellon Hurmos VSN Champion, KTK-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I
  e. Vähäpellon Lumotar KTK-II

  lisäksi myynnissä Vähäpellon Herttua KTK-II (2-polvinen) sekä Vähäpellon Sötnos KTK-II (3-polvinen).


 • Tarinaheppailijat

  Ei käy 😭😭😭


 • Sekalaisen sakin omistaja

  This post is deleted!

 • Suomenhevoskasvattajat

  Tykkäsin (ja tykkään!) Vähäpellosta ihan hirmuisesti mutta varmasti “alasajo” on oikea päätös, jos kiinnostusta ei löydy ❤ Huikeeta työtä oot kuitenkin tässä ajassa tehnyt (yleis)suokkien kanssa, enkä usko että vähisläiset katoaisi suokkien suvuista ihan äkkiä :thumbsup_tone1:

  (miun pitää ehdottomasti töiden jälkeen käydä tuo myytävien lista läpi, josko löytyisi vielä vähisläinen tai pari Teiliin 😄) • Voi eikä! 😢 Oon tosi hissuksiin yrittänyt vähän puskea mukaan suokkipiireihin, mutta Vähäpelto on yks niitä talleja, joita oon ihastellut jo kauan ja jotka on inspiroinut heittäytymään mukaan suokkien maailmaan. Tosi harmillista nähdä sen sulkevan.

  En tiiä, kehtaanko edes kysyä, kun viimeiset kasvatit on varmasti harkittu tarkasti läpi, mutta olisiko Vähäpellon Kaamosmasennus mahdollista saada Kaamospeikko x Lapintaiasta? 🙊 Oon ihaillut molempia hevosia sen verran pitkään, että tällainen olisi mulle unelmien täyttymys. Varsa tulisi piirretyksi hieman keskeneräiseen Sotamaalaukseen, ja ainakin kilpailtaisiin kaikissa neljässä lajissa täydet sijoitukset, sekä todennäköisesti käytäisiin myös lajilaatikset, yla ja rotulaatis. Varsoja on aivan varmasti myös tulossa, ja tietysti pyrittäisiin jatkamaan sukulinjoja mahdollisimman pitkälle. (& Vanhemmat on jo nyt superhienot, mutta oisko näillä mitään mahiksia käydä vielä VVJ-laatiksessa?) • Voi VP minkä teit 😞 Vähäpelto jättää kyllä niin suuren aukon yleispainotteisten suomenhevosten kasvatukseen…


 • Raviharrastajat

  Eikä 😢 Vähäpelto on kyllä yksi suosikeistani ollut, jonka hevosia on tullut ihasteltua useita kertoja. Jotta Divisioonaan saataisiin edes yksi vähäpeltolainen, niin pakko pistää ostotarjousta tulemaan (ainakaan aikaisemmista tarjouksista ei ole mitään päätöksiä tehty).

  Loppu elämän kotia tarjoaisin Divisioonasta Vähäpellon Hallaneidolle sekä Herttualle. Kummankin kanssa kilpailtaisiin ERJ, KRJ ja KERJ sijat täyteen, mahdollisesti myös VVJ. Lajilaatikset käytäisiin vähintään ja Hallaneidon kanssa kantakirjauksessa mikäli kuvat sen sallivat. SLA ja YLA ovat myös mahdollisia ^^ Sukulinjojen jatkamista unohtamatta.


 • Laukkaurheilu

  Ei. Tämä ei vain käy päinsä. Ette tekin voi 😞 Todella harmi, jos ei enää aika ja kiinnostus riitä. Onhan se tottakai ymmärrettävää ja rohkeaa tehdä päätös. Aina voi kuitenkin palata takaisin! 🙂 Todella upeata työtä kyllä teitkin Vähäpellon kanssa ❤

  Sötnos ja Surumuru kiinnostaisivat erityisesti. Lähtisikö kaksikko meille Ruskavaaraan kilpailemaan ja jatkamaan ihania sukuja? Laatiksia on luultavimmin tiedossa ja Surumurullekin kantakirjaus. • Voi harmi, Vähäpelto oli ekoja suokkitalleja joihin aloitellessani tutustuin ja tykästyin, ja oot selkeesti antanut paljon suomenhevoskasvatukselle. Toivottavasti nähdään sua vielä suokkiympyröissä vaikka sitten yksityisheppojen kera.

  Erityisesti Kaamospeikkoa olen katsellut josko siitä vielä varsa tipahtaisi tarjolle, joten Kaamosmasennus ja Hallaneito (onko näitten nimiin muuten mahdollista vaikuttaa?) olisivat tervetulleita Jeiliin, aktiiviseen kotiin jossa luvassa olisi, vartuttuaan, kilpailuhommia ainakin koulussa ja esteillä. Aikanaan kateltaisi laatishommia vähintään edellämainituissa lajeissa sekä pyöräytettäisi muutamat jälkeläiset maailmalle. Varmasti myös näyttelyt tulisi kierrettyä mikäli sopivat kuvat sattuvat löytymään. Pitkää ikää ja mukavaa elämää heille lupailen.


 • Moderaattorit

  Eikä 😞 Oon myös pitkään ihaillut teidän toimintaanne, ja pakko meidänkin on Eloluotoon ainakin yks vähäpeltolainen hankkia!!

  Kotia tarjoaisin Eloluodosta (linkki ak) siis Vähäpellon Pusuhipalle ja Vähäpellon Mörkökauhulle. Molemmat kisaamaat täydet sijat painotuslajeissaan. Lisäksi kierretään kantakirjoissa ja mahdollisesti jälkeläisten siunaantuessa pyörähdetään laatuarvosteluissa. Loppuelämän koti olisi tiedossa!


 • Suomenhevoskasvattajat

  No hitto 😞

  Vähäpellon Lupaus ja/tai Vähäpellon Sötnos olisi tervetulleita Routaruusuun (ak). Omaan tahtiin kisailemaan, jalostuskäyttöön jne. Asap kantakirjaan ja ajan kanssa sitten lajilaatikset ja SLA. Niinkuin meillä lähes kaikki :slight_smile:

  Kirjoittelen luennolta puhelimella joten siksi vähän tönkköä, mutta eiköhän tästä tavoitteet tule ilmi 😄


 • Suomenhevoskasvattajat

  Arvostan suuresti tekemääsi työtä suomenhevosten parissa. Siksi mielelläni myötävaikuttaisiin toiveeseesi nähdä vähäpeltolaisia pitkissä suvuissa tarjoamalla kotia Vähäpellon Sötnosille. Kotina olisi Wiherkankaan kartano. Yrittäisin jatkaa hyvin alkanutta uraa myös este- ja kenttäkentillä, vaikka normaalisti kisaan vain porrastetuissa (pitää vähän miettiä miten tämän kanssa kannattaa tehdä, mutta mielelläni en hyviä sijoitusmääriä “heitä hukkaan”). Lisäksi ori pääsisi jatkamaan sukuaan luultavasti aika pian, koska tallissa löytyy useampi sopivansukuinen tamma orille. Tulevaisuudessa kävisimme jossain vaiheessa ainakin KRJL:ssä ja SLA:ssa (+ mahd. ERJL) jos ei mitään maailmanloppua tapahdu. Näyttönä Ristian ja Joukis.

  EDIT: Sivujen teossa tulisi menemään enemmän kuin tuo 7 päivää, koska viikon sisällä minulle on mm. pari käytännänkoetta ja pitkiä koulupäiviä. 16.4 eteenpäin pitäisi kuitenkin vähän rauhoittua arki.

  EDIT: Jos ori ehtii mennä muualle, tarjoaisin Vähäpellon Hurmaavalle vastaavaa kotia. • Vähäpelto on kyllä super ja olet tehnyt hienoa työtä siellä asuvien suokkien kanssa! ❤

  Vähäpellon Talventaika (tamma)
  Vähäpellon Ruutana (tämä orina, jollain muulla nimellä?)

  Heille tarjoaisin kotia Helmiahosta. Pääsisivät hitaasti kisailemaan KRJ+ERJ+KERJ & saamaan jokusen varsan tulevaisuudessa. Molempien kanssa pyrittäisiin kantakirjaan, sekä joskus tulevaisuudessa varmaankin käytäisiin laatiksissa. :slight_smile: • Ei luoja miksi nyt näin monta suurta ja hienoa suokkitallia pistää lappua luukulle 😞 😢

  Huvituksesta tarjoaisin aktiivista ja tavoitteelista kotia Vähäpellon Talventaikalle, Vähäpellon Lumilvalle sekä Vähäpellon Sötnos. Painotuslajien laatikset tavoitteena sekä tietenkin kantakirja. Huvituksesta nämä upeudet saavat varmasti lopunikäisen ja huolehtivaisen kodin :slight_smile:


 • Suomenhevoskasvattajat

  Voi ei! Vähäpellossa on kyllä aina ollu tosi upeita hevosia ❤

  (Pistin sulle muuten chat- viestiä 😉) • Niisk. Tässähän ihan liikuttuu, ootte ihania, pus. ❤ Mutta aikansa kutakin, vaikka nyt kyteekin takaraivossa ajatus siitä, oliko tää sittenkin ihan hömelö päätös. 😏

  Mietiskelen vielä joitain koteja, mutta ainakin ao. voivat napsia varsut uusiin koteihin. Toivoisin, että laitatte sivut sähköpostitse vpvirtuaali@gmail.com sillä en muista kaikkien muiden chat viestien lomasta etsiä jo saatuja sivuja. Joku kyseli, onko nimiin mahdollista vaikuttaa. On kyllä, kaikki asialliset nimet käy kunhan eivät ole jo käytössä Vähisvarsoilla.

  @serena > Kaamosmasennus
  @enni > Surumuru, otatko Virneenkin? 😏
  @Sorel > Lumilva & Talventaika
  @meea > Ruutana
  @Viivuska > Hurmaava


 • Suomenhevoskasvattajat

  @VP laita vaan Virnekin miulle 😄 • Nounounounou 😩 ❤ Vähäpelto saa aina tulla takasin (vinkvink) ❤ • Siis mitä? Silmäthän tässä ihan kostui 😢 Lähtisikö Vähäpellon Riljanssi Vaalamaan kisaamaan ja jalostuskäyttöön laatiksiin ja KTK tähdäten? Entä voiko saada enää tilausvarsaa…Ihan kauheasti sellaisen vielä haluaisin 😟


 • Ponimania

  Voi ei, ompa harmi! 😞 Mutta iso kiitos ihanista vähäpeltolaisista joita ollaan meillekin saatu haalittua ❤


 

17
Online

1.0k
Users

13.2k
Topics

248.9k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.