TJ: Spanish norman, PRE, lusitano


 • Piirrosharrastajat

  Spanish norman on risteytysrotu (Percheron x andalusialainen/lusitano), jolla on koitettu herättää henkiin ritarien näyttävä, tappurainen ja vahva ratsu — käytännössä katsoen siis nykyistä raskaampi espanjalaishevonen, joka ei modernissa muodossaan olisi jaksanut kannatella raskaasti haarniskoituneena aivan yhtä suojattua ja aseistettua ritariaan.

  Spanish norman on yhdistelmä suurta kokoa, näyttävyyttä ja iberialaista tempperamenttia.

  Rodun edustajat ovat omimmillaan kouluratsastuksen sekä valjakkoajon parissa, mutta miksipä ei pärjäisi joissakin lännenratsastuksen lajeissakin. Koska rotua on jalostettu vanhojen ihanteiden pohjalta, eivät sen edustajat välttämättä tule pärjäämään modernin kouluratsastuksen GP-tasolla nykyisten sporttihevosten joukossa, mutta korkeaan haute ecole-kouluratsastukseen, kuten alta escuelaan, se soveltuu mainiosti. Modernissa kouluratsastuksessa ytyä löytynee vaativaan A:han saakka, siitä eteenpäin liike alkaa olemaan liian lennokasta ritariratsullemme.

  Tietenkään ammattimainen kisaaminen ei ole elämässä kaikilla se ykköstavoite, onneksi, joten harrastetason luokissa näillä voi kisata vaikka esteillä jos tahtoo. 🙂

  Kasvateistamme sekä myyntiehtoja
  ➡ Kaikilla Zenin spanish norman-kasvateilla on kasvattajan tuki taustalla. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitsit sitten valmentajaa, kisaajaa, kuvia, apua orin etsinnässä, ihan mitä vain, niin meihin voit ottaa 24/7 yhteyttä. Autamme aina kykyjemme mukaan!
  ➡ Ostajalla on oltava VRL-tunnus, ja hevosen saatava omat sivut kahden viikon sisään ostosta. Mikäli sivujen tekoon tarvitsee lisäaikaa, sitä saa kyllä kunhan vain pyytää.
  ➡ Kasvattajaksi on merkittävä Zen linkin kera. Kasvatti tulee rekisteröidä VRL:n tai PKK:n hevosrekisteriin. Kasvattajatunnus on ZENX5177 ja synnyinmaa Latvia.
  ➡ Kerrothan rehellisesti hevosen suunnitellusta käytöstä. Erikseen mainittuja poikkeuksia lukuunottamatta kisa- tai jalostuskäyttö ei ole pakollista.

  Osta omaksesi
  Molemmat myytävät kasvatit ovat varattuina, mutta alemmasta jalostuskäyttöisten listasta löydät tilausvarsoille vanhempia. 👍

  :fleur-de-lis: o. Duc D’or / t. Eldora VARATTU 27.3 saakka
  i. PKK-V VIP MVA Fn Duc Obscur, KTK-II, e. Esmeralda
  syntynyt 31.01.2018. Sukua 1 polvi.
  Väriltään musta, rautias, ruunikko, mustanvoikko, voikko, ruunivoikko, mahd. pearl mikäli isä on pearl-kantaja (tässä tilaisuutesi vaikuttaa Duc Obscurin väriperintään :D). Vähintään kuitenkin kantaa pearl-geeniä, eli yhdistettynä pearl-positiiviseen oriin/tammaan jättää helmenhohtoisia varsojakin!

  Emänsä ensivarsa, joten jännityksellä odotamme että millainen tästäkään kaverista kasvaa. Isänsä näyttävät liikkeet on ainakin perinyt! Vaikka mieluiten tietenkin möisimme kotiin jossa pääsisi jatkamaan sukua ja/tai kisaamaan kouluratsastuksessa/historiallisissa lajeissa/valjakkoajossa, niin emänsä vielä vähäisten näyttöjen perusteella tämän saa kyllä orina ruunatakin. Myöskään aktiivinen kisakäyttö tai edellämainittuihin lajeihin painottaminen ei ole pakollista, harraste- tai ratsastuskouluelämä sopii myös. Tärkeintä olisi ettei kuitenkaan jää minnekään unohtumaan, vaan vaikka sitten verkkaisella tahdilla jotain tapahtuisi — vaikka sitten olisi vain yksi päikkymerkintä vuodessa.

  :fleur-de-lis: o. Duc Vacuité / t. Galaxie VARATTU 27.3 saakka
  i. PKK-V VIP MVA Fn Duc Obscur, KTK-II, e. PP-MVA Fn Galaxia IV, KTK-II, YLA2, KRJ-III
  syntynyt 03.03.2018. Sukua 1 polvi.
  Väriltään musta, rautias, ruunikko, mustanvoikko, voikko, ruunivoikko, kimo edellämainituin pohjavärein.
  Jos tahdot erottua eduksesi ja päästä leijailemaan korkean koulun konkariratsullasi, niin lopeta etsintä, löysit tahtomasi. Duc Vacuité/Galaxie on huippuvarsa huippuvanhemmista, joten kaipaat sitten kouluratsua tai historiallisiin lajeihin paria niin hänestä on siihen takuuvarmasti. PKK:n kantakirjaan tämä on suoraan kantakirjauskelpoinen. Täysveli Duc Univers on kasvamassa tallinsa tulevaksi tähdeksi ja isänsä jatkajaksi.
  Parin viimeinen varsa, emältään ehkä totaalisen viimeinen, joten käytä tilaisuutesi hyväksi vielä kun ehdit! Tämä tilaisuus ei toistu!

  Tarjotaan jalostukseen
  :fleur-de-lis: spanish norman-ori Duc Obscur
  PKK-V VIP MVA Fn KTK-II
  evm-sukuinen, musta
  Ottaa vastaan evm-sukuisia spn/pre/lus/perch-tammoja.
  Duc Obscur, tai “Duke” kuten tallissa kutsutaan, on varsinainen valio ulkomuodoltaan. Myöskin historiallisissa lajeissa sekä barokkikoulussa ori on pärjännyt loistavasti, ja jälkeläisnäyttöjä saatuaan Duke onkin matkalla Yleislaatuarvosteluun. Musta järkäle on koko tallin ylpeys ja edustus.
  Duc Obscurista on myös mahdollista saada tilausvarsoja mikäli omaa tammaa ei ole.

  :fleur-de-lis: spanish norman-ori Duc Univers
  sukua 1 polvi, ruunikonkimo
  Ottaa vastaan suvultaan samanmittaisia spn/pre/lus/perch-tammoja.
  Vielä meriititön, mutta kovin lupaava nuori oriherra oivilla käytöstavoilla ja liikkeillä. Duc Univers on myös kantakirjauskelpoinen, ja se viedäänkin kantakirjaustilaisuuteen arvioitavaksi heti kun vähän vielä kasvaa ja saavuttaa ns. lopullisen muotonsa, nyt kun on vielä hieman teinimäisen hintelä… 🙂

  :fleur-de-lis: andalusialaistamma Galaxia IV
  PP-MVA Fn KTK-II, KRJ-III, YLA2
  evm-sukuinen, ruunivoikonkimo
  Ottaa vastaan evm-sukuisia pre/spn/perch-oreja.
  Tallin “The Grand Old Lady” on harkitusti liisattavissa/tilausvarsakäytössä vielä eläkepäivinäänkin, mikäli varsa pääsee vain aktiiviseen kotiin joko kisaamisen ja/tai jalostuksen näkökulmasta. “Gaia” ei ole enää välttämättä pitkään keskuudessamme, joten mikäli hiukankaan kutkuttaa ajatus hänen jälkikasvustaan, älä aikaile — pian saattaa olla jo liian myöhäistä!

  :fleur-de-lis: lusitanotamma Esmeralda
  evm-sukuinen, mustanvoikko pearl
  Ottaa vastaan evm-sukuisia lus/spn/perch-oreja.
  Esmeralda on muuttanut Latviaan vasta hiljattain, mutta jo pelkästään värinsä puolesta se on liisattavaksi/tilausvarsamahdolliseksi tarjottava: mikäli ori kantaa (piilevänäkin!) pearl-geeniä, voi varsasta tulla samanlainen silmien sokaisija kuin emästään, ja vaikka isältä ei geeniä löytyisikään niin varsa saa sen vähintään piilevänä kannettavakseen. Meriittejä ei Esmeraldalla vielä ole, eikä se rakenteellisesti ole mikään maailman ihmeellisin, mutta hyväpäisenä ja rauhallisena ratsuna se tulee varmasti niittämään vielä sijaa sekä koulu- että skill at arms-radoilla.


 • Raviharrastajat

  o. Duc D’or / t. Eldora 😍 Tästä on pakko tarjota, tulen illemmalla rustailemaan tarjousta!

  // Ah hän menikin jo 😞


 • Moderaattorit

  o. Duc Vacuité / t. Galaxie yhdistelmä hieno!

  Miltä kuulostaisi sellainen, että kasvatti tulisi “ylläpitoon” kisaamaan ja näyttelykäyttöön, ehkä yhden varsankin voisi sitten teettää omiin nimiin, mutta olisi sun omistuksessa kuitenkin? Palautuisi takaisin sitten kun on kisannut ja saanut arvonimensä, jos siis takaisin haluat ottaa. (ilmaista kisaamista sun hevosella ja ilmaisia kuvia sun hevoselle käytännössä)

  Haluaisin tutustua keskiaikalajeihin ja tuollaisella hevosella se olis mahdollistakin. Tarinointi ei niin ole mun juttuni, mutta ehkä voisin tälle jonkinlaisen alterhahmon tehdä omistajaksi ja välillä päiväkirjaan kokeilla kirjoittamista, kävis siis hyvin harjoittelusta.

  PKKssa tavoitteena on kaikki arvonimet FF lähtien + kantakirjaus, kuten kaikilla mun hevosilla. 🙂 • Uuuu! 😍
  Olisin hyvinkin kiinnostunut ensimmäisestä varsasta orina ja niemellä Duc D’or. En nyt mene lupaamaan kuuta taivaalta ja mainetta ja mammonaa, mutta pysyvän ja pitkäikäisemmän kodin. Harrasteltaisiin varmaan juurikin kouluratsastuksen helpommassa päässä (ja mitä nyt VHRY:n toimintaan tutustuin, niin haute ecole -kouluratsastus näyttää ihanalta ja inspiroisi varmasti kuviakin!) ja pyörähdettäisiin siellä PKK:ssakin. Hyvät tekstit ja kilpailuitakin ajan kanssa tiedossa.


 • Piirrosharrastajat

  @Viiru sopii miun puolesta oikein hyvin, varsinkin jos sillä saan siut houkuteltua kokeilemaan historiallisia lajeja! 😄 Tarinointi ei niin välttämätöntä ole, tämän varsan kohdalla miulle ehkä tärkeintä on juurikin se kisaaminen ja muiden meriittien/jälkikasvun hankinta, niin Duken saisin hyvillä mielin laatuarvosteluun ja suvunkin jatkumaan~
  Merkkaan varsan siulle varatuksi 27.4 mennessä. Jos tarvitset lisäaikaa, niin heitä vain viestiä.

  @RHN10138 varaan varsan siulle 27.3 saakka, mikäli tarvitset lisää aikaa niin ilmoita. Kuulostaa oikein hyvältä. 😄


 • Moderaattorit

  jes! superia:) teen sivut tänään. edit huomenna!


 • Moderaattorit

  @Pölhö pistin sulle faces viestii, mut et varmaa oo nähny.
  mitään jännää tuolla nyt ei vielä ole ja ulkoasu muokkautuu jonkin verran, mutta tohon osoitteeseen sitten päivittelen http://kuippana.net/1/gala/


 • Piirrosharrastajat

  @Viiru Mie yritän välttää Facessa käymistä, käyn yleensä vain tallin juttuja siellä päivittämässä joten nopeimmin miut saa muita reittejä pitkin kiinni. 😄 Jos voisin niin irtoaisin koko somesta, nyyh. Kiitos sivuista! Mie lisäilen kasvattilistoille sekä semisti tallin hevoslistoille. 😆


 • Moderaattorit

  @Pölhö 😄 joo!


 • Piirrosharrastajat

  Kasvatit kävivät kaupaksi, mutta jalostukseen ovat kaikki yhä tarjolla. Myös puhdasrotuisia andalusialaisia sekä lusitanoja saa tilausvarsana. 🙂 • Olisiko Galaxia IV mahdollista saada liisinkiin tälle oriille? 🙂
  Varsa tulisi jäämään mulle itselleni Clichén ja saisi rauhallisella tahdilla kisata porrastetuissa maksimitasolleen ainakin koulussa ja pääsisi jatkamaan sukuaan. Muuta en näille Clichéläisille voi luvata, mutta toki inspiraationpuuskista riippuen kaikki on mahdollista.


 • Piirrosharrastajat

  @Sonja.P sopiihan tuo! Tahdotko tammasta siis kasvatin omiin nimiisi, vai merkitäänkö se Zenin kasvatiksi? Sinä toki saat sen nimetä ja valita sukupuolen. 🙂


 

22
Online

733
Käyttäjät

9.1k
Aiheet

157.4k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.