Fiktio lopettaa (m: sh, wd)


 • Suomenhevoskasvattajat

  Ajatus Fiktion lopettamisesta on pyörinyt päässä rehellisesti sanottuna jo useamman vuoden ajan, mutta ehkä noin vuoden sisällä olen alkanut olla asian kanssa enemmän tosissaan. Kun KRJ:n laatuarvostelun taannoisessa helmikuun tilaisuudessa palkittiin 200. fiktiolainen, päätin, että tässä kohtaa on viimein hyvä kohta laittaa lappu luukulle. Toimintavuosiin on mahtunut paljon hienoja hetkiä, mutta nyt kuitenkin tuntuu siltä, että Fiktiolla ei ole mulle enää mitään uutta annettavaa.

  Minä en kuitenkaan ole vielä minnekään katoamassa, joten esimerkiksi kasvattien elämää seurailen mielenkiinnolla edelleen ja kuulumisiakin saa mulle kertoilla. Monen vuoden työstä ei ihan niin vaan pysty kokonaan päästämään irti. :slight_smile: Ja suomenhevosiahan en jätä niin kauan kuin täällä pyörin, hommat jatkuvat Mandelbacken ja tietysti myös VSR:n parissa.

  Oikein suuri kiitos kaikille, jotka ovat jollain tapaa olleet mukana Fiktion matkassa!


  Ja miten käy hevosten? Muiden kasvattajien hevoset pidän edelleen mielelläni itselläni ja käytän ne vähintään yhdessä laatuarvostelussa aivan kuten olen varmaan suurimmalle osalle luvannutkin. Osa näistä kuitenkin lähtee vihreämmille laitumille melko nopealla aikataululla palkitsemisen jälkeen, mutta joidenkin varalle on vähän muitakin suunnitelmia ja osa sitten taas kulkee mun matkassa hamaan tulevaisuuteen. Myyntiin tulee vain iso kasa Fiktion omia kasvatteja.

  💙 Muutama vanhempi hevonen (ikää saa muuttaa):

  sh-t. Fiktion Apila, KTK-III, SV-I, KV-I
  koulupainotteinen, pitkä suku, kaksi jälkeläistä

  sph-t. Ch Fiktion Pihka, KTK-II, KRJ-I, SV-I, KV-I
  koulu- ja valjakkopainotteinen, pitkä suku

  💙 Ja jokerina pari welshiä:

  wd-t. Difyr Liwsi
  Elite Performance Pony (Driving), Elite In-Hand Show Pony
  valjakkopainotteinen, sukua 4 polvea

  wd-t. Melynwyn Eilir
  Elite Performance Pony (Driving), Elite In-Hand Show Pony
  valjakkopainotteinen, sukua 4 polvea

  ❤ Myydyt

  MYYTY ( @laura )sh-t. VIR MVA Ch Fiktion Aralia, KTK-II, SV-II, KV-I
  koulupainotteinen, pitkä suku

  MYYTY ( @Dimma ) sph-o. Fiktion Riesu, KTK-III, KV-II, SV-II
  yleispainotteinen, pitkä suku


 • Suomenhevoskasvattajat

  ei Fiktio saa lopettaa 😞 😞 oot kyllä tehnyt äärimmäisen hienoa työtä suomenhevosten parissa ja onneksi et sentään ole kokonaan lopettamassa. Saatasko me vielä seuraava Tuulenpesään?

  sh-o. Fiktion V (s. 06.02.2018)
  KTK-kelpoinen, valjakko(-ja koulu)painotteinen, sukua 2 polvea:
  i. Rohkean Viljami, KTK-II
  e. VIR MVA Ch Koistilan Lakka, KTK-III, KRJ-I
  väri: rautias


 • Suomenhevoskasvattajat

  Ei oo totta 😭 Fiktio on ihan super hieno ja oon aina kunnioittanut älyttömästi sitä miten hienoa työtä oot tehnyt ❤ Lähes aina kun piti etsiä jostain esimerkiksi ulkopuolinen ori omalle suokkitammalle, ensimmäisenä menin Fiktion sivuille ja 99% tapauksista sieltä löytyi aina joku sopiva - välillä katon mun hevosten sukupuita ja totean vaan että tyyliin puolet sukutaulujen hevosista on fiktiolaisia kun oon niitä suosinut 😂 Ja onhan noita Fiktion kasvattejakin kertynyt ihan mukavasti 😄

  Täytyy katsella kohta tarkemmin noita myytäviäkin hevosia ❤


 • Moderaattorit

  😮 NO MITÄ?! Eikä 😢 eikai nyt ihan kokonaan kuitenkaan? Jätä edes pari heppaa, tee pienempi talli… pienempi Fiktio…


 • Suomenhevoskasvattajat

  Voi ei! Harmi että Fiktiokin lopettaa 😞 Onneks et tosiaan katoa kokonaan. Lähtiskö Fiktion Aprikoosi meille Kaunovaaraan? Tähdättäisi ainakin KRJ ja suokkilaatiksiin sekä kantakirjaan. Fiktiolaiset on aina olleet ihania ja tärkeitä hevosia. Ja koko tallia on tullut ihailtua todella pitkään. Oot tehnyt ihan mahtavaa työtä tallin kanssa ja toki muutenkin! :slight_smile: • Fiktion Aura meille Elohiljaan? Lupaan pysyvät sivut ja sijoitukset krj/erj/kerj, haaveilen kantakirjasta ja laatiksista 😄

  sh-t/o. Fiktion Aura/Hurmas (s. 23.12.2017)
  yleispainotteinen, sukua 3 polvea:
  i. Vähäpellon Hurmos, KTK-I, KRJ-I, ERJ-I, VSN Champion
  e. Koistilan Arna, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II, VVJ-II, SLA-I, SV-III, KV-II
  värivaihtoehdot: musta, ruunikko tai rautias


 • Kenttäratsastajat

  Kepeät mullat Fiktiolle ja kiitos Miljalle pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta kasvatustyöstä! o/

  Fiktion Riesu olisi hieno lisä Wallan orikantaan jo sukunsa puolesta. Riesu saisi kilpailla vielä muutaman kilpailusijoituksen kenttäratsastuksessa, sittemmin jalostuskäyttöön ja rotujärjestön laatuarvosteluun ensisijaisesti.


 • Kouluratsastajat

  eikäää 😢 ehkä pakko kahmasta viimeinen fiktiolainen vaikka mulla onkin suokkihommat vähän jäissä … Kalerwo on kyllä jotenkin niin ihQ ja söpö, että olis tervetullut meille Kahmoon (ak, siirtyy pikkuhiljaa altervistaan) kilpailemaan koulusijat loppuun ja myöhemmin warsoja tekemään 😆 ehkä joskus joku laatis käydään kurkkaamassa, mutta jos niin joskus sitten kun tähdet on sopivassa asennossa ja onni meille myötäinen 😄 niin, ja kantakirjaan tietty ! • Voi ei… 😞 Yksi pitkäaikaisimmista ja hienoimmista suokkitalleista ja kasvattajista ikinä, mutta toki myös ymmärrän että jossain kohtaa “seinä nousee pystyyn”. Kuten täällä onkin jo sanottu niin onneksi et sentään kokonaan lopeta ja ehkäpä sinulta vielä nähdään suokkikasvatteja jonkun muun tallin alla joskus ;)? Meillä on ja on ollut monen monta fiktiolaista Pirunkorvessa ja olisihan se ollut kiva haalia lisääkin, mutta valitettavasti näistä ei löytynyt meille sopivaa yksilöä nykyisiin tarpeisiin.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Voi ei! 😞 Onnea kuitenkin jatkoon ja kiitos näistä vuosista. ❤

  Vinkatuulelle haluaisin tarjota kotia Rajattomasta. Tammalla on jo homma niin hyvällä mallilla, että jalostuskäyttöön ja leppoisaan elelyyn pääsisi hän. Laatiksia en nykyään uskalla luvata, mutta jos speksit saadaan kohdilleen, en jätä käyttämättä. :slight_smile:


 • Suomenhevoskasvattajat

  Jos nyt viimeistä kertaa pääsee Fiktioon shoppailemaan, niin täytyyhän useampi kuin yksi yrittää saada 😍 Fiktion Villiina ja Fiktion Vioona olisivat tervetulleita Nuppulanharjuun. Molemmilla prinsessoilla tähtäimessä olisivat ainakin KRJL ja SLA, mahdollisesti myös YLA. Vioona käytäisiin myös kantakirjaamassa. Araliakin olis ollut ihana, mut sillä on vähän turhan samanlainen suku kuin parilla mulla ennestään olevalla fiktiolaisella 😭 • Oon aina ihastellut teidän hevosia, tosi sääli, että Fiktio lopettaa 😞
  Tarjoaisin kotia Fiktion Kalerwolle. Se pääsisi kilpailemaan kisansa loppuun KRJ:n alaisissa, jonka jälkeen suuntana olisivat laatuarvostelut sekä näyttelyt. Ori jättäisi varmasti myös varsoja maailmalle, Kalerwoa kohdeltaisiin kuin ainoaa omaa fiktiolaista kuuluukin.


 • Laukkaurheilu

  Mä en kestä 😞 Todella sääli, että Fiktio lopettaa. Onnea kuitenkin jatkoon ❤
  Vanhempien hevosten linkit eivät toimi! Varmasti olen kyllä kiinnostunut jostain, jos ei ihan liikaa samoja nimiä pyöri suvuissa 😄


 • Suomenhevoskasvattajat

  Eikä, eihän nyt Fiktio sentään voi lopettaa 😮 !
  Suuri menetys suomenhevospiireissä, Fiktio on aina ollut yksi suurimpia ihailun kohteitani. Nyt voin ainoastaan olla onnellinen että ehdin teiltä sentään yhden ihanan kasvatin ostamaan 💔


 • Suomenhevoskasvattajat

  Voi ei 😮 . Sydämeni oikeasti varmaan jätti yhden lyönnin välistä, sen verran yllättävä uutinen oli keskustan etusivulla vastassa.

  Mä en nyt tiedä kuinka nostalgiseksi tässä uskaltaa ryhtyä, mutta en voi korostaa kuinka tärkeässä osassa Fiktio ja sen kasvatit on ollut mun suomenhevosharrastukselle. Ostettuania aikanaan Joonatanin aloin varmasti vasta ensimmäistä kertaa panostamaan suomenhevosiin oikeasti ja sen siivittämänä perustin ensimmäisen suomenhevostallini Wiherkankaan joskus 2016 (en enää muista tarkasti 😄 ).

  Myyntilista pitää nyt kyllä käydä tarkasti läpi ja ostaa vielä viimeiset fiktiolaiset. • Hirveän kauan en oo kerennyt suokkipiireissä pyöriä ja nytkin on tullut taukoiltua, mutta Fiktio on kyllä tullut tutuksi.
  Lähtisikö Fiktion Aprikoosi yksärisilmäteräksi? Kantakirjaa kyllä yritän, jahka saan kuvat jostain 😄 Ja tietenkin neitokainen kilpailee omaan tahtiin ja tekisi ehkä varsankin jossain vaiheessa. • oi ei 😮 !! Voisin tarjota kodin Fiktion Kalerwolle ja Fiktion Aprikoosille Mustasuolla. Saisivat jälkeläisiä ja kävisivät KTK:ssa, sekä kisaisivat sijansa täyteen, jonka jälkeen olisi tarkoitus viedä laatiksiin, jos/kun jälkeläisnäytöt saadaan kuntoon 🙂 • nyt oli sydäri lähellä, apuva 💔 fiktio on aina ollut sellanen jota oon kahtonu ylöspäin siitä asti kun suomenponit tuli mulle mukaan, ja sitten ostinkin siulta Eepin - ei kyllä suokki mutta fiktion lapsi silti! oon niin tykännyt herrasta ja siitä kun oon päässyt kertomaan sen kuulumisia siulle, parasta myöskin kuinka hyvän tuen kasvattajana oot antanut etkä oo uhkaillut riistäväs oria multa, vaikka oon ollut hiljaiselolla aina välillä (oon pohtinut et millon kuoppaan eepun mutta nyt en tiiä raaskinko ollenkaan :DDD). onneks ei päästä siusta kuitenkaan kokonaan eroon! ❤

  oon katellut fiktion suomilapsia aina sillon tällön mutta aina jäänyt tarjoomatta - nyt on kuitenkin pakko että ehkä saisin edes yhden suomenhevosen teiltä. pitää kattoo nuo myytävät läpi, unisävelen kuvat oli suber koska isot korvat :DD


 • Suomenhevoskasvattajat

  Fiktion Hurmiohuijari, Fiktio Meretia ja Fiktion Vinkatuuli olisivat ihania lisiä Wiherkankaan hevoskatraaseen ❤ . Ensin alettaisiin miettimään näille jälkeläisiä ja sitten aikanaan kokeiltaisiin toivottavasti onnea myös laatiksissa (sen mukaan mitä on vielä käymättä). Kevät ja kesä ovat minulle kiireistä aikaa, mutta toivottavasti viimeistään syksyllä ehdin taas virtuaalihevosiin enemmän panostaa.

  Jos Fiktion Vinkatuuli ehtii mennä jollekin toiselle, niin tamman tilalle ottaisin mielelläni toisen piekkaritamman Fiktion Virella. • voi ei, tosi tosi kurja juttu että Fiktio lopettaa, todella hienoa työtä oletr tehnyt suokkien kanssa! 💗 Meillä on ollut vain yksi teidän kasvatti, joten ehdottomasti toinen pitäisi saada kun vielä ehtii, joten Unisävel olisi erittäin tervetullut meille kilpailevaan kotiin, jalostuskäyttöön ja laatiksiin. :slight_smile:


 

11
Online

754
Käyttäjät

9.6k
Aiheet

167.7k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.