Harrastuksesi tulevaisuus?


 • Piirrosharrastajat

  En ainakaan osaa kuvitella, että VRL:n kaatuminen vaikuttaisi mun virtuaaliheppaan sen kummemmin. Tällä hetkellä lähinnä vaan rekisteröin hepat sinne muodollisuuden vuoksi - ja siinä se melkein onkin. Enemmän harrastan virtuaalihevosia kuitenkin tarinoiden, eikä se siitä muutu mihinkään vaikka VRL katoaisi.

  Toki harmi juttuhan se olisi, jos se VRL nyt pääsisi kaatumaan ja katoamaan. Ei se kuitenkaan mun harrastamista muuttaisi.


 • Esteratsastajat

  @miivi itse pidän kanssa siitä että porukka on omia tallejaan lähtenyt viemään omansa näköiseen suuntaan : ) Kaikilla on kuitenkin loppujen lopuksi yhteisenä tämä Keskusta ja kiva jakaa erilaisia mielipiteitä, kasvatusmetodeja ja hevostenpitoa, aina voi oppia toisiltamme jotain 😄


 • Esteratsastajat

  Samaa mieltä mitä aikaisemmin sanottiin, maksajia laskulle on ja sinne on jo ilmoittautunut vastuullisia Suncometia varten 😄 Voisikohan VRL:n sivulle laittaa mainoksia vai onko siellä sellaisia jo? Tuskimpa VRL minnekään vähään aikaan kupsahtaa, se tuskin.vain tulee kehittymään kauheasti. • VRL:n mahdollinen kaatuminen tuskin hirveästi vaikuttaisi omaan harrastukseeni, sillä uskoisin jaosten jatkavan yhä toimintaansa kattojärjestön uupumisesta huolimatta. Hevosrekisteriä sekä näppärää, yhteistä kisakalenteria tulisi kuitenkin ikävä.

  Enemmän huolettaa tuo Websin huono toimiminen (päivitykset tulee pääasiassa viiveellä sivuille…), ja sen kaatuminen tekisikin varmasti jo hallaa mun harrastukselle. Ei nimittäin olisi hirveänä motia alkaa rakentamaan sivuja uudestaan toiselle palvelimelle, joten varmasti ainakin lähes kaikki mun talleista kohtaisivat loppunsa siinä vaiheessa 😶

  Jos sivupalvelin toimii, niin harrastustyyli tulee tuskin muuttumaan. Mulla on useampi kasvatukseen keskittyvää tallia, joissa keskityttäisiin yhä hevosjalostukseen, kilpailutukseen sekä mahdollisesti laatuarvosteluihin, mutta harrastetallin myötä olen hakenut myös hieman realistisempaa ja enemmän tarinointiin painottuvaa näkökulmaa harrastukseeni.


 • ♞ Puoliveriharrastajat

  Ääriimmäisen mielenkiintoinen aihe ja omalla kohdalla oon jo aika pitkään miettiny mitä tältä harrastukselta haluan. Mulla on pystyssä tällä hetkellä vain perus tavoitteellinen, VRL:n porrastettuja kisaavilla puokeilla täytetty talli, mutta sen kanssa oon eläny aika lai hiljaiselolla nyt. Hiljaiselon syynä on rajatun ajan lisäksi vielä suurempi syy, eli en oikeastaan tiedä mitä tallilta ja sen hevosilta haluan. Lopettaa tallia en tosiaankaan halua, mutta mulle merkityksellistä pointtia tallin olemassaololle ei enää oo.

  Olen luova ihminen, rakastan piirtämistä, rakastan kirjoittamista ja fantasiassa elämistä. Miksi pirussa mulla sitten on pystyssä talli jossa hepoilla ei oo piirrettyjä kuvia, heppoja on ihan liikaa jotta jokaiseen voisi luoda omanlaisensa siteen ja kilpailukin niillä on muuttunut merkityksettömäksi. Eli tiivistettynä: jos mä harrastan virtuaalihevosia vielä seuraavana vuonna, mun harrastaminen tulee muuttumaan radikaalisti. Voisin kuvitella omistavani muutaman piirretyn yksärin tai piirretyn harrastetallin, jossa kilpailisin vain villeissä kilpailuissa ja tarinoisin ilman painetta mistään. Osallistuisin muiden harrastetallien järkkäämiin tapahtumiin ja olisin aika on-off harrastaja. Virtuaalihevoset harrastuksena ei mielestäni kanna hedelmää enää ”VRL painotteisena harrastuksena”. Tällä tarkoitan VRL:n tapaista hyvin järjestäytynyttä toimintaa, johon kuuluu alaisten kilpailut, rekisteröinnit ja tietty tiukkapipoisuus. Sanon muuten jo nyt että en oo hyvä ilmaisemaan mielipiteitäni ymmärrettävästi joten toivon että saan kaiken sanottua niin kuin mielessäni ajattelen… Ja tällä en missään nimessä halua mollata ketään jonka harrastuksessa iso osa on VRL:llä, vaan tässä harrastuksessahan hienointa on just se, että jokainen saa harrastaa just niinkuin itse haluaa! Mutta VRL:n tulevaisuus mielestäni näyttää aikas pahalta, joten itse luultavasti lähden harrastustani viemään siihen suuntaan, etten VRL:stä enää olisi lainkaan riippuvainen.


 • Ratsuponeilijat

  Mulla on tällä hetkellä kaksi aika eritavalla toimivaa tallia. Edelsten on aikalailla riippuvainen VRL:osta tällä hetkellä, koska kaikki hevoset kilpailee porrastetuissa. Kuitenkin jos VRL kaatuisi niin todennäköisesti talli sopeutusi uudenlaiseen kilpailutyyliin aika nopeasti. Tallin lopettamista en ottaisi siinä tilanteessa vaihtoehdoksi, sillä ratsuponien kasvatus tuntuu olevan just se mun juttu tässä harrastuksessa ja olisin valmis muuttamaan toimintatyyliä kilpailuiden suhteen tarpeen vaatiessa.
  Aralia taas ei ole millään tavalla sidoksissa VRL:oon tällä hetkellä, joten VRL:on kaatuminen ei vaikuttaisi tallin toimintaan mitenkään.

  Jos nyt ajatellaan mun harrastuksen tulevaisuutta muutaman vuoden päähän miettimättä VRL:on jatkuvuutta, niin harrastus tulee aika varmasti jäämään hieman vähemmälle tulevien opiskeluiden pakottamana. Aina kuitenkin uskon tälle harrastukselle riittävän aikaa viikonloppuisin ja lomaisin. Uskon ja toivon, että mun virtuaaliharrastus tulee vielä jatkumaan pitkälle tulevaisuuteen, vaikka sitten pienemmässä muodossa kun nyt 😊


 • Suomenhevoskasvattajat

  Jos VRL kaatuisi saattaisin pistää pillit pussiin. Hevosrekisterin ja porrastettujen katoaminen olis aika kova kolaus kun en normaaleja kisoja enää kisaa… Muutenkin tässä mietin mitä harrastukseltani haluan ja tuollainen isku saattais olla se viimeinen niitti. Normaaleja kisoja en halua enää lähteä kisaamaan, sijoitusten metsästäminen ja muotoonlaitto on sellaista mikä vie hirveästi aikaa, jonka käyttäisin mieluummin johonkin muuhun (teksteihin!). Toivon, että VRL jatkaa toimintaa ja uudistuisi tulevaisuudessa harrastajien tarpeita paremmin huomioon ottavaksi. Laji-/rotulaatikset on miulle myös tärkeitä, niihin tavoittelen hevosten kanssa. Kisaaminen tuntuu nykyään jotenkin pakolliselta pahalta, eikä se ole piiiitkään aikaan kiinnostanut pätkääkään. Haluaisin panostaa enemmän hevosten teksteihin ja sukuihin. Porrastetut onneksi helpottaa kisaamisessa, siitä systeemistä en ole valmis hyppäämään pois. 😄

  Tulevalle vuodelle tavoitteeni on saada suurinosa hevosista laatiksiin ja kuoppaan. Haluan hevosmäärän puoleen, sitten voin taas jatkaa uusien ostamista ja jalostushomman pyörittämistä täysillä. Nyt olen kerännyt aivan liian suuren hevosmäärän itselleni ja niiden “valmiiksi” saaminen vie aikaa. Ns. vanhoihin hyviin aikoihin (miulle ne vuodet on jotain 2003-2008) verrattuna nykyharrastaminen on tosi erilaista, toki nyhrään enimmäkseni yksikseni (mikä on aika harmi), mutta en tässä iässä enää jaksa uusien harrastuskavereiden etsimistä, en halua olla missään ylimääräisissä ryhmissä (line/whatsapp) keskustelemassa hevosista. 😄 Mieluusti vaihdan kuulumisia foorumilla, mutta sen yli ei sosiaalinen jaksamiseni riitä tämän harrastuksen kanssa. Harrastuksen toivon säilyvän, koska kaipaan välillä hetken olla koneella omassa maailmassa ja yrittää edes saavuttaa jotain sellaista mihin en oikeassa elämässä pysty (hevosten kanssa touhuaminen ylipäätään, tallille ei ole asiaa allergian ja astman kanssa kuin pieneksi hetkeksi kerrallaan joskus harvoin).


 • Piirrosharrastajat

  Jos VRL kuopattaisiin, en lopettaisi harrastusta. Toki oon nyt hurahtanut noihin porrastettuihin kisoihin, mutta hevoset siirtyisi sitten kisaamaan muita kisoja. :slight_smile:

  Tällä hetkellä pohdin kovasti Vaahterapolun tulevaisuutta. Tuntuu ihan uppoavalta laivalta, mutta en mä sitä pysty lopettamaan saati pistää tauolle. Kuitenkin ns. henkireikä meikäläiselle, jolla nollata aivoja, mutta faktahan on se, ettei hoitajatoiminta oo enää niin IN vaan yksityiset hevoset on enemmän se The Juttu.
  Vähän oon jumissa ton tallin kanssa. Saas nähdä mitä sitä keksii. 😕

  Toinen talli on vasta alkutekijöissään, joten sen kanssa touhuan hitaaseen tahtiin enkä ota siitä turhaa stressiä. Tosin ei mun pitänyt stressata ton ratsastuskoulunkaan kanssa, mutta nyt kyllä tekisi mieli repiä hiukset päästä sen kanssa. 😄


 • Piirrosharrastajat

  Virtuaalihevosharrastus on aina ollu mulle ensisijaisesti ihan vaan keino purkaa luovuutta ja hevostelunkipeyttä, joten se ei oo ikinä ollut mitenkään kovin riippuvainen VRLn toiminnasta.

  Toki iso osa harrastajista on ripustautunut siihen tosi tiukasti, joten jos tässä joku massahysteria ja harrastajakato yhtäkkiä tulisi, niin se varmaan vaikuttaisi jonkin verran, mutta Hemsbury pyörisi edelleen tarinamuotoisena, piirtäisin yhä omia projektejani, osallistuisin kilpailuihin deviantArtin kansainvälisellä piirrospuolella ja mielellään kasvattaisin rauhassa omia hevosia muutenkin.

  Liitto on kiva lisä, ei elinehto. Laukkajaos ja SPC on olleet hauskaa hupia silloin kun kaipaa aivotonta rämppäämistä ja arvottujen tulosten odotusta, muuten tykkään kehittää tallejani ihan tarinatahtiin. • Mun harrastus varmaan tulee jatkumaan samalla tavalla kuin nyt ja jos se VRL kaatuisi niin ei se haittaisi. Jatkan kisaamista kisoissa mitä on saatavilla ja varmasti laatikset ym jatkaisi toimintaansa ainakin jollain tapaa 🙂 Kuitenkin yrittäisin sopeutua tilanteeseen 🙂 • Kukaan ei varmaan ylläty jos sanon, että minun harrastamiseni jatkuisi ihan sinällään ilman VRL:ää. Ainoastaan hevosrekisterin katoaminen närästäisi pahasti, mutta ei sekään varsinaisesti estä harrastamistani mitenkään. Meneepähän vain hukkaan paljon arvokasta dataa sukutauluista.
  VRL:stä riippumatta aion jatkaa tätä harrastusta tässä muodossa niin kauan kuin se huvittaa tai keksin jonkin paremman idean.


 • Moderaattorit

  @Rinaz said in Harrastuksesi tulevaisuus?:

  Voisin kuvitella omistavani muutaman piirretyn yksärin tai piirretyn harrastetallin, jossa kilpailisin vain villeissä kilpailuissa ja tarinoisin ilman painetta mistään.

  Etenkin tämä kohta lämmittää mieltä suresti! ❤


 • Esteratsastajat

  @Pierre saman tilanteen edessä websin suhteen, päätin alkaa hitaasti mutta varmasti tehdä muuttoa samalla kun katselen toimisiko. Ei oo mitään elonmerkkejä osoittanut ja siellä oleminen mahdotonta harrastuksessa etenemisen kannalta, koska tekstejä ja kisatuloksia ei saa näkyviin (otsikkokuva korjautui oikeaksi kk odottelun jälkeen). • Olen ehkä jäävi vastaamaan, koska oma harrastukseni on ollut täysin jäissä nyt muutaman vuoden ja sitä ennenkin se on ollut aktiivisen epäaktiivista varmaan viimeiset 4 vuotta.

  Nyt kuitenkin harrastuksen pariin palaaminen on taas himotellut ja VRL:n kaatuminen ei minuun vaikuttaisi muuten, kuin että kaikki omistamani puoliveriset kisaavat porrastetuissa. Loppupeleissä varmaankin siirtäisin ne vain normikisojen pariin mikäli jaksaisin, niiden kanssa tälläkin hetkellä ongelmana on myös se, että kaikki pv:ni ovat piirrettyjä eikä piirtopöytääni enää ole.

  Muuten virtuaalimaailmassa olen ollut kiinnostunut lähinnä kansainvälisistä kisoista, kasvattamisesta, ARJ:sta ja laukoista, joista mikään ei ole ollut VRL-riippuvainen. Olen myös todella laiska rekisteröimään hevosia.
  Silloin kun olin aktiivisimmillani tämän harrastuksen parissa, en tarvinnut VRL:n palveluita lainkaan, sillä minulla oli lähinnä saddlebredeja ja laukkahevosia (muistaakseni tämä kausi ajoittui myös VRL:n pidemmän tauon aikaan, joskus kymmenisen vuotta sitten?).

  VRL on ollut lähinnä semmoinen quality of life -tyylinen homma minulle hevosrekistereineen ja kisakalentereineen. Myöhemmin tietysti aloin tutustumaan myös porrastettuihin, joka herätti kiinnostukseni myös ihan perus este-, koulu- ja kenttäkisoja kohtaan. Porrastetut ovatkin ainoa, jota jäisin todella kaipaamaan.


 • Raviharrastajat

  Jos VRL nyt kaatuisi, se ei tulisi mua oikeastaan hetkauttamaan suuntaan tai toiseen. Ratsujen kanssa olen muutenkin ollut arviolta viimeisen vuoden ollut niin epäaktiivinen, että kaatuminen luultavasti vain antaisi sen lopullisen päätöksen kokonaan ratsupuolella lopettamiseen tai ainakin hevosten radikaaliin vähentämiseen. Mahdotonta ennustaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  Pyörin lähinnä ravi- ja laukkapuolella, jotka ovat “erottautuneet” VRL:sta aika reilusti. Raviharrastajat ainakin rekisteröivät välillä hevosiaan, minä mukaanlukien, mutta laukkapuolella en näe tätä samaa ainakaan niin suuressa mittakaavassa. Luultavasti siis vain aktivoituisin näiden kahden lajin parissa, mikäli VRL kaatuisi.
  Ja tietysti jatkaisin harrastusta muutaman yksityisen ratsun parissa, mitkä mua inspiroivat, tarinoinnin merkeissä. Kuten teen nykyäänkin.


 • WESTERNRIDERS

  Omaa tulevaisuuttani en ole paljoa miettinyt tai murehtinut. Samaan tyyliin jatkan, aina välillä aktivoidun paremmin ja välillä sitten elelen hiljaiseloa 😄

  VRL:n kaatuminen kyllä harmittaisi. Jotenkin on vaan kiva, että myös virtuaalimaailmassa on joku kattojärjestö, josta löytyy jaokset ja esimerkiksi kisakalentereiden päivitys ei ole vain esim. jaoksen ylläpitäjän harteilla.


 

13
Online

889
Users

11.7k
Topics

215.6k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.