M: Ensimmäiset friesian sport horse kasvatit



 • Myynnissä Zonjiet Studin ensimmäinen iberian warmblood sekä useampi kappale friesian sport horsea. Jälkimmäisiä on listattu useampi kappale, joten valinnanvaraa löytyy. Jokainen yksilö on koulupainotteinen, mutta se ei ole mikään este mikäli varsasta halutaan jonkin muunpainotteinen.

  Jokaisen vanhemmat ovat kilpailleet, suurin osa porrastetuista joiden ajankohtaista tilannetta ei ole sivuille päivitetty. Alla on myös pienet rotuesittelyt ja vinkit kuvien etsimiseen, autan tietenkin tarvittaessa kuviin tai rotuihin liittyvässä asioissa! Nimiin on toki mahdollista vaikuttaa, mikäli annetut nimiehdotukset ei nappaa.

  Varsojen kodin suhteen ei ole vaatimuksia, vaan toimivat aivan yhtä hyvin myös maisemoinnissa. Toki jalostuskäyttö ilahduttaisi kasvattajaa suuresti, mutta rodun harvinaisuuden huomioonottaen ymmärrän kyllä, mikäli jalostuskäyttö ei onnistu.

  Iberian warmblood MYYTY holotna 7.1

  Iberian warmblood on virtuaalimaailmassa toistaiseksi tuntematon rotu. Iberian warmblood on minkä tahansa rodun ja andalusian/lusitanon risteytys, jossa on vähintään 25% barokkiverta. Kuviksi rodulle käy ihan perus puoliverisen kuvat sekä myös andalusin tai lusitanon (riippuen kumpaa varsassa on) mikäli varsalla on kohtuullisen iso veriprosentti. Rotua ei löydy VRLn rekisteristä, mutta varsa voidaan tästä huolimatta rekisteröidä lämminveriseksi ratsuhevoseksi, josta on hyvä olla myös maininta sivuilla rekisteröidessä jotta varsa ei mene hylkyyn.

  Varsa ei sovi muiden puoliveristen jalostukseen, sillä nimestään huolimatta ei ole varsinaisesti kyseessä puoliverinen vaan enemmänkin yleisnimitys. Jalostusmateriaalia löytyy kuitenkin helposti sillä mikä tahansa rotu kelpaa jalostukseen andalusianin ja lusitanon lisäksi. Varsa on tiedettävästi virtuaalimaailman ensimmäinen/ainoa iberian warmblood, höystettynä vieläpä champagnella!

  iberian warmblood o. Belando vd Halor / t. Silke vd Halor
  i. Braviano XIV
  e. Silbera
  1-polvinen, koulupainotteinen
  Värivaihtoehtoina musta, rautias, gold champagne, classic champagne

  Friesian sport horse

  Friesian sport horse on lyhyesti sanottuna friisiläisen ja minkä tahansa rodun risteytys. Fsh on laaja käsite, jonka alaisuudesta löytyy eri “alakantakirjoja” (listasta ei löydy kaikkia), joilla on osalla vielä omat alakategoriansa. Esimerkiksi friisiläisen ja appaloosan risteytystä sanotaan Imperial Heritage Horseksi, arabiristeytystä Turbo Friesianiksi, pintoja Baroque Pintoksi. Lista eri rekistereistä löytyy täältä

  Virtuaalimaailmassa kaikki friesian sport horset rekisteröidään saman nimikkeen alle. Friesian sport horse on siis erittäin laaja käsite. Zonjietissa on otettu jalostusohjelmaan appaloosat, tavoitteena suorituskykyinen tiikerinkirjava hevonen sekä puoliveriset. Tiikerinkirjaville hevosille menevät knabstrupien sekä kevyiden appaloosien kuvat, muille peruspuoliverisen kuvat tai friisiläisristeytyksen kuvat. Mitä pienempi friisiläisprosentti varsassa on, sitä kevyempi hevonen. Luonnollisesti suurempiprosenttinen hevonen on hieman raskaampaa tekoa.

  25% fsh o. Tolando vd Halor / t. Callista vd Halor Myyty viveka
  i. Maldwyn Therapon
  e. Calettina vd Halor
  2-polvinen, koulupainotus
  Värivaihtoehtoina musta + tiikerinkirjava + tobiano

  50% fsh o. Nitouche vd Halor / t. Milora vd Halor
  i. W. Nite Owl
  e. Duren Majka
  3-polvinen, koulupainotus
  Värivaihtoehtona musta
  Isä polveutuu ruotsalaisista linjoista

  25% fsh o. Dargon vd Halor / t. Nitha vd Halor
  i. Dagan vd Halor (suku)
  e. La Banana Nana KTK-II, KRJ-I (suku)
  6-polvinen, koulupainotus
  Värivaihtoehtoina rautias, musta, ruunikko + tobiano

  50% fsh o. Tjeerd vd Halor / t. Amaranta vd Halor
  i. Tjester fan Lycan
  e. Shall Be My Princess '88
  3-polvinen, koulupainotus
  Värivaihtoehtona musta

  25% fsh o. Lord vd Halor / t. Ibianca vd Halor
  i. Aldor vd Halor
  e. Lexus W
  4-polvinen, koulupainotus
  Värivaihtoehtona ruunikko, rautias, musta
  Emä polveutuu yhdysvaltalaisista linjoista

  50% fsh o. Costar vd Halor / t. Silke vd Halor
  i. Ce’s Cobain II
  e. Solina v.d. Duren
  4-polvinen, koulupainotus
  Värivaihtoehtona ruunikko, musta

  25% fsh o. Berend vd Halor / t. Ava vd Halor Myyty Kitty
  i. Beowulf vd Halor
  e. RWR Alana
  4-polvinen, koulupainotus
  Värivaihtoehtona ruunikko, musta + tiikerinkirjava



 • Linkit hienosti mönkään, korjaillaan… :D



 • Mua kiinnostas toi iberian warmblood :heart_eyes: Talli prokkikseen hidasta kilpailua ja aktiivista tarina/piirroselämää



 • No wau toi alin!! :drooling_face:


 • ♞ Puoliveriharrastajat

  Siis onpa kivoja heppoja, tykkään tosi paljon barokkihevosista ja tottakai puokeista niin näähän on aivan ihania! :heart_eyes: ehkäpä voisin hommata tälläsen joskus yksityiseksi, kun nää ei ehkä kuitenkaan ihan Harmonyn kasvatukseen sovi :thinking:



 • Ai kettu tuo iberian warmblood <3 Väkerrän tähän samaan vastaukseen ostotarjousta tunnin päästä! (Kriittinen tilanne: bussissa kohti kotia 4% puhelimessa :D)



 • @kuuhullu Pistän korvan taakse, tästä on tulossa vielä toinenkin tarjous joten odottelen vielä hetken :)

  @Kitty Jos yhtään kutkuttaa, niin tarjousta vain kehiin! Monikäyttöinen rotu ja vieläpä näyttäväkin :)

  @Amy Puoliverikasvattajana on se hyvä puoli, että jalostusmateriaalia löytyy jo ennestään omasta takaa ja friisiläisiäkin on maailmalla suht. reippaasti. Ja tuo kivasti väriä omaan kasvatukseen :)

  @holotna, ei kiirettä :)



 • No mä sanon ihan suoraan, että en tiiä mitä tekisin tuollaisella yli-ihanalla fsh:lla, mutta eiköhän me jotain keksittäis! Tässä vaan niin inspiroi nuo sen vanhemmat ja ihan törkeen mielenkiintonen väri (nimim. rrrakastan erikoisen värisiä heppasia!).

  Eli siis tosiaan RWR Alanan varsa kiinnostaisi, sellaseen kevyeeseen käyttöön kisaamaan. Tai noh - “kevyt kisaaminen”, meinaan siis, että ilmottelen hevosiani kaikkiin avoimiin kisoihin, mitä kalenterissa on. : D Ennen kaikkea lupaan suvun jatkamista heti, kun me ollaan tämän kanssa vähän päästy elämään elävää elämää ja oon tutustunut tarkemmin jalostuskäytäntöihin rodun parissa. Tää sopii niin mainiosti suomenhevosten pariin, että saisi sitte muuttaa tänne pohjolaan.

  Noh, semmosta. Katotaan mitä tuleman pitää. :information_desk_person_tone1:



 • @Kitty Pistetään teille se :). Huikkaa jos tarvit apua rotuun tai kuviin liittyvässä asiassa



 • @HM Kiitsa! Mä tässä just katselen kuvia ja laittelen lupapyyntöjä.
  Että pakko tämmönen oli ostaa, kun ei vielä niitä norikereita oo… : D



 • Nonniin turvassa kodin lämmössä! :D

  Elikkäs tälle iberialaiselle kaunokille tarjoaisin kotia yksityisenäni. Kasvatan ravureita hiljakseen omalla tahdilla, ja olis huippuhienoa omistaa ihan ratsukin jonka kanssa humputella. Sivunäyttöä ei sinänsä ole (ravurit kun on uusia niin sivutkin on vielä ihan pimennossa, heh), mutta tulis saamaan ihka omat sivut suntuubiin.

  Elettäis aika lepposeen tahtiin piirros- ja tarinahevosen elämää, kisailtais siinä samalla ja pyrittäis varmaan näyttelyihinkin PKK:n kautta. Varsoja olis kiva teettää, yhden voin luvata, mutta mieluusti enemmän. Uskon että sulhojakin löytyy, lisää iberialaisia kehiin jee <3 Niin eksoottinen ja hieno rotu! Mamman mussukkana käytäis tietty kaikenmaailman laatikset läpi, tämä toki siis omaan tahtiin. (Tahtia kiristetään tarvittaessa esmes näyttöjä varten)


 • Laukkaurheilu

  Mua todellakin kiinnostais tuo iberialainen kaunotar! Erityisen harvinainen lisäys meidän kasvavaan kokoelmaan Supernaturalissa ja pääsisi sitten laajentamaan rodun kirjaa myös toivottavasti palkintojenkin merkeissä. <3


 • Suomenhevoskasvattajat

  25% fsh o. Tolando vd Halor / t. Callista vd Halor
  i. Maldwyn Therapon
  e. Calettina vd Halor
  2-polvinen, koulupainotus
  Värivaihtoehtoina musta + tiikerinkirjava + tobiano

  Pakkohan tällaisesta väri-ihmeestä on tarjota.=D Lähtisikö tammana kilpailemaan porrastetuissa koulua harrastetallille Liljelunds Rustholl? Sivusto vielä vähän tekovaiheessa, mutta loppuelämän koti tiedossa. Yhden varsa voisin aika varmasti tälle luvata, jossakin vaiheessa. Näyttöinä suomenhevostallin puolelta Aamu. Jos tamman pääsee lähdetään mukaani, niin kuvanhakun apu voisi tulla tarpeen. (=



 • @holotna @ScrewDriver Molemmat harkintaan. Tästä tuleekin hankalempi päätös kun on niin monta tarjousta. Pistelen varsaa kotiin alkuviikon aikana :)

  @Viveka Teille lähtee ehdottomasti :). Varsassa on niin pieni friisiläisprosentti, että knabstrupin tai peruspuoliverisen kuvat menee hyvin varsalle. Knn kuvia on näemmä tosi huonosti ainakin vapaasti kopioitavia, joten periaatteessa myös kevyiden appaloosien kuvat käy, joilla ei ole quarterin takalistoa tai muhkua rakennetta. Bob Langrishilla oli ainakin melko hyvin knn kuvia, parhaiten löytää kun pistää hakuun “knabstrup” :)



 • Iberico :heart_eyes: Mulla oli joskus piirretty tämmöinen ja niitä piti alkaa pienesti kasvattamaankin, mutta sitten kun piirretyt jäi taka-alalle niin jäi iberialaisetkin. Ehkä vielä joskus. <3 Mulla on niin tietynlainen mielikuva siitä miltä nää näyttää, etten vaan pystyis käyttämään valokuvia kun en löytäis sopivia kovin monelle hevoselle.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @HM kiitokset :hugging: Kuvien etsintään tieni käy.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @HM laittelin varsan sivut chatissa (=



 • @holotna @ScrewDriver Vieläkö olette kiinnostuneet varsasta? Pahoittelut että en ole asiaa saanut hoidettua eteenpäin, joulukiireet vähän söi motivaatioita. Nyt pistelen varsaa uuteen kotiin heti kun saan varmuuden ketkä on vielä kiinnostuneita :)



 • En kestä kun on niin komeita nuo isäorit (Dagan ja Aldor)! :heart_eyes:



 • @Break Dagan ja Aldor kiittävät kehuista! :poodle:


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata
 

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.