Suomenhevoset


 • Kenttäratsastajat

  Aisssaatana laskin just mun (suomen)hevoset ja niitä on 25!!! En muista onko mulla IKINÄ ollut näin paljon heppoja kerralla!! HUI

  Psssst, jalostukseen tarjokkaita:
  1-polv o Vähäpellon Kaamoskaiho KTK-II, kilpaillut ERJ (25), KERJ (40) ja KRJ (40)
  2-polv o Tatti-T KTK-kelp, kilpaillut ERJ, KERJ ja KRJ (40)

  VOisin myös ehkä ostaa 1-polvisen kerj-erj-krj -rumbaan sopivan tamman… • Tuun hehkumaan, että mun virtuaaliurani ekat laatikset (KERJ) on nyt takana. Tulokset olivat odotetunlaiset ja miellyttävät; Viisikon Paha Suustaan KERJ-III ja Mörkövaaran Peruslonkku KERJ-I. Mun omat pistearviot heittivät vain 1-2 pisteellä.
  Toki minen voi näistä paljoa kiitosta itselleni antaa, koska tulivat mulle valmiiksi kisattuina ja pääasiassa teksteineen. 😅 • Sen verran uusi suomenhevosenratsujen kanssa olen, että pakko esittää tyhmä kysymys: mitkä on suomenhevosen rajat ERJn ja KRJn suhteen? Virallisia rajoituksia ei taida olla muuta kuin pienhevosilla säkäkorkeuden takia, mutta huomasin että monella mm. KRJ- ja ERJ-laatiksin palkittulla oli koulutustaso siinä He:A-Va:B/110-120cm paikkeilla. Lieneekö nämä yleisetkin suositusrajat niin ikään järjellisyyden nimissä? Sen mitä hevosista ymmärrän, niin näillä ei taida fysiikka ihan riittää sinne GP/160cm-tasolle saakka. 😆 • @juinttu Mulla kaikilla suomenhevosilla taso HeA(VaB)/110cm säkäkorkeuteen katsomatta. Poikkeuksena pienikokoiset ja raskasrakenteiset piekkarit, joille laittaisin re100cm. Aiemmin osa hevosista kisasi myös 120/VaA mutta ne on myös irl sen verran harvassa + virtuaalimaailmassa kisoja niin vähän, että toi 110/HeA on senkin takia ihan “luonnollinen” taso 🙂


 • Esteratsastajat

  @Juinttu virallisia rajoituksia ei tosiaan ole kuin pienhevosilla, mutta olen itse käyttänyt rajana noita kerj sääntöjen rajoja pääasiassa omilla (heA/105) : ) Muutama harva kilpailee vaB ja 110-120cm tasolla.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mun suokit kisaa ihan vaan kisojen takia HeB/HeA ja (90/)100/110, en jaksa metsästää harvinaisempia luokkia, mutta aikanaan osa on kisannut myös VaB ja 120.
  Varioin myös usein luonteen perusteella onko vahvempi koulussa vai esteillä vai molemmissa. Pienhevoset hyppää yleensä ton metrin, joskus vaan ysikymppiä. • @juinttu meillä oli tällä sivulla täällä hieman puhetta suomenhevosten koulutustasosta.

  Tuo he A / 100cm taitaa olla se yleisin.
  Mulla taitaa vaihdella pääasiassa haitarilla he B - va B ja 80 - 110cm, jälkimmäisiä vähemmän. Ovet on avoinna kyllä myös vaativa A ja 120cm tason hevosille, mutta nää tasokkaammat tyypillisesti sellaisia, että toinen laji on selvästi heikompi. Toki mie kun en noita itse päätä, niin sieltä tulee mitä on tullakseen… 😄 (en silti ottaisi talliin noita korkeammalla tasolla suorittavia suokkeja)


 • Kenttäratsastajat

  Joo aiemmin oli tuota keskustelua enempikin! En muista (enkä jaksa selata) mainitsinko siellä itse ajavani alas suokkieni tasoa ihan vain realistisemman harrastamisen puolesta (ja pikkuluokkiin mahtuu paremmin 😂) eli pääsääntöisesti omat suokit kilpailee tuttarissa (helppo C/90) ja helpossa (helppo B/100). Tietty aina löytyy pari CIC1-heppaakin (heA/110), koska tuollaisia monilahjakkuuksia (ja isompaakin hyppääviä) löytyy irl-suokeista kyllä! Omien heppojen tason alasajo on kyllä enempi ihan omasta harrastusmukavuudesta kii 😂

  Ei kukaan tuu motkottamaan jos sun suokin taso on vaikkapa vaB/120cm 😎


 • Suomenhevoskasvattajat

  He B/A ja 80-110 cm mennään meilläkin. Ennen oli enempi CIC1 -tasosia, mutta oon pikkuhiljaa laskenu heppojen tasoa ja venyttänyt luokkaskaalaa. Helpompi kisata ja realistisempaa itselle kun ei kaikki mee maksimia 😄


 • Sekalaisen sakin omistaja

  Tämä viesti poistettiin!


 • Meillä mennään tolla HeB / HeA / VaB tasolla koulua, 90-110cm esteitä, kenttää Helppo ja CIC1 luokissa ja valjakkoa noviisi/vaativa… Eli aika perus, joskin oon miettinyt etenkin tammojen kanssa, että ne vois mennä vähän matalampaakin esteillä, kun tuo 100 ja 110cm…


 • Oreihin hurahtaneet

  @matty astuisko Moska Keksin? 😎 Alustavasti varsa jäis mulle orina, mutta saattaisi mennä jossain kohtaa myyntiin kun mulla on toinenkin varsa tästä kotona. • Meillä taitaa löytyä enemmän nuita He A/110cm/CIC1, mutta nyt oon myös enemmän lähtenyt kisaamaan helppoa kentässä ja sitä mukaa He B/100cm-hevosia löytyy myös. Pari taitaa olla myös Va B-tasoisia 🤔 • Nyt kun keskityn yleispainotteisiin niin kisaavat 100/110cm, heB/heA ja helppo/cic1. Kouluhevoset kisas pääasiassa heA ja vaB, pari vaA hevosta oli mutta niitä en nykyään ottaisi kun irl ovat kuitenkin melko harvassa. Mä olen kokenut nuo tasot helpoimmiksi itselle ja kun en hirveän realistista menoa hae niin pistän nuo tylsästi kisaamaan samoja tasoja toistensa kanssa 😄

  Teetin muuten mun muinasjäänne kouluhevosista varsoja että saan ne kuoppaan, pari jo myynnissä täällä, napatkaa mukaanne! Vanhemmat tosiaan menevät kuoppaan varsojen jälkeen, en kierrätä laatiksissa. Ovat mukana näyttelyissä nyt joten jos sopivaa palkintoa napsahtaa niin käytän kantakirjassa mutta muuta ihmeellistä niillä ei enää tehdä.


 • Oreihin hurahtaneet

  Meillä suokit kisaa tuttari-CIC1, re 90-110cm ja ko HeB-VaB + yksi hurja kouluori menee VaA. 😄


 • Suomenhevoskasvattajat

  Onnea kaikille SLA-palkituille! 🙂

  Meillä hevoset kisaavat esteitä 70-120cm, koulua heB-vaA ja kenttää aloittelija-CIC1. Noilla huipputasoilla on tieten vähiten hevosia (paitsi kentässä, helppo-CIC1 on meillä edustetuin). Löytyy kaikkea ei-niin-lahjakkaasta ex-ravurista THE kilpahevoseen. 😄 (Näppärästi elukkalinjan lempinimillä molemmat.) • Oho, ylläri SLA-I meidän Tellulle (Tiusan Rallitellen)!

  Mutta niin, en äkkiseltään löytänyt mihin osoitteeseen SLA tuloksista voi reklamoida? Tuohon samaan johon ilmoittaudutaan? Siis en nyt ainakaan löytänyt muita maileja VSRn sivulta. • @serena Samaan mailiosoitteeseen, se on käytössä kaikissa VSR:ää koskevissa asioissa. 🙂 • Vau mahtavaa saada näin paljon vastauksia, kiitos teille kaikille! Tää tulikin hyvänä selvennyksenä ja auttaa mua eteenpäin suomenhevosratsujen parissa. Yksi ori mulla oli ehtinyt lipsahtaa porrastetuissa vt.8 saakka ERJssä ja KRJssä kun en ollut tajunnut laittaa matalampaa maksimitasoa. 🙈 Mutta ehkä tämä ei ole niin vakavaa. 😂 Osaapahan olla seuraavien kanssa tarkempi.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @susiraja said in Suomenhevoset:

  Myydään VIR MVA Ch, KTK-I Vähän Wihannes. Ei se sitten istunutkaan meidän porukkaan. 😄 Tehny neljä varsaa, kisannut täydet sijat KRJ & ERJ. Tekstit saapi mukkaan copyja vastaan, kuvat eivät kuulu kauppaan.

  Vieläkö tämä muuten ois vailla uutta kotia? Mulla ei periaatteessa mitään akuuttia tarvetta ole uudelle tuontisukuselle suokille, mutten vaan jostain syystä pääse tästä herrasta yli enkä ympäri. Jos siis vielä on lähdössä, tarjoaisin orille kotia Riimuvaarasta. Lähettäis kokeilemaan vielä varmaan kenttää, mutta muuten aikalailla suoraan laatiksiin suunnattaisiin.


 

1
Online

849
Käyttäjät

11.0k
Aiheet

200.0k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.