Os: Skill at Arms & Tent Pegging-treenipäivä! 22.10!


 • Piirrosharrastajat

  UUSI DEADLINE - ENSI VIIKON SUNNUNTAI

  Järjestetäänpä taas kokeiluluontoinen foorumitapahtuma niille, jotka kaipaavat poniensa päiväkirjaan erikoisempaa täytettä - halusitte sitten kokeilla uutta lajia ihan hupimielessä, treenata uusia tilanteita tai vaikka saada tuntumaa historialliseen ratsastukseen vakavamminkin.
  (Koristekuvat kivasti tarjoaa niknak rider cc by-nc)

  alt text

  TENT PEGGING & MOUNTED SKILL AT ARMS

  Tent Pegging on ikivanha aasialainen hevosurheilulaji joka kasvattaa juuri nyt suosiotaan erityisesti Brittiläisen kansanyhteisön maissa. Se on ratsuväkitaitojen esittelyyn pohjautuva kilpailu.
  Siinä missä perinteinen historiallinen ratsastus ja klassinen kouluratsastus ammentavat keskiajasta ja 1600-luvun barokista, tent pegging mittaa nykyisellään kuitenkin myös uudemman ajan sotahevosen taitoja - esteet, nopeus ja esimerkiksi laukausten sietäminen korostuvat.

  Kilpailuluokkia on erilaisia eritasoisille ratsukoille. Yksi esimerkki voisi olla rata, jossa on ylitettävä muutama este, ja niitä ylitettäessä ammuttava revolverilla kohteeseen. Esteiden ylitystä seuraisi vaikkapa pään yläpuolella roikkuvien appelsiinien pudotus miekalla, ja lopulta osio, josta laji on saanut nimensä: “teltan tappien” eli valkoiseksi maalattujen puupalikoiden seivästys irti maasta.
  Vanhat armeija- ja poliisihevoset tuppaavat pärjäämään tent peggingissä erinomaisesti, mutta aivan yhtä hyvin lajiin soveltuu myös tavallinen ratsastuskouluponi tai kultainen kisaratsu.

  alt text

  PIKAVALMENNUKSEN KULKU

  Mukaan mahtuu niin monta ratsukkoa kuin ilmoittautumisia tulee. Laitathan ilmoittautuessasi samalla kertaa myös valmennussuorituksen.
  Aikaa tunti-ilmoittautumisiin on sunnuntaihin asti. Jokainen valmennukseen osallistunut saa Hemsburyn puolesta myös n. 150-sanaisen valmennuspalautteen osallistumisestaan!

  Tapahtuma järjestetään Hemsburyn tallien kartanonpuistossa nurmipohjalla - jos hevosellasi on tapana liukastella, katsothan sille nurmihokit. Englantilainen syyssää voi olla märkä! Mikäli sää käy pahaksi, siirretään treenit hieman pienemmässä mittakaavassa maneesiin.

  10:00 - itsenäinen alkuverryttely kartanonpuiston nurmelle rajatulla kentällä ja samalla laji-infoa. Meillä ei valitettavasti ole sellaisia jokaisen ratsastajan korvaan laitettavia omia nappeja, mutta iso kaiutin kyllä, joten kaipa ohjeet kuulee.
  10:15 - aloitetaan treenaamalla ihan kevyitä koulujuttuja yhdellä kädellä ratsastaen. Jos tuntuu liian hankalalta, niin mahdollista on myös saada Hemsburysta pelham- tai kankikuolaimia, jotka toimivat yhdelläkin kädellä vipuvartensa takia vähän kevyemmin ottein.
  11:00 - tähän mennessä olisi tarkoitus, että jokainen on saanut ohjat vasempaan ja miekan/peitsen oikeaan käteensä, ja laukannut onnistuneesti pari ympyrää ja tehnyt pysähdyksiä. Pidetään pieni juomatauko, jos sitä kaivataan, ja pystytetään rataa. Kaksi kavalettia, tent pegejä ja yksi tolppa, jonka päällä on tosi hieno “pää”, eli kaalinkerä.
  11:30 - treenataan rataa ja maassa oleviin kohteisiin tähtäystä ensin käynnissä ja ravissa, sitten laukassa.
  12:00 - jokainen saa suorittaa radan kerran kokonaisuudessaan aikaluokkana, jonka jälkeen voittaja saa taputukset ja kahvit, ja päivä on pulkassa.

  alt text

  OSALLISTUMINEN

  Tähän topaan viimeistään sunnuntaina lounasaikaan mennessä!

  Nimi - Hevosen Nimi (linkki)
  Mahd. sananen hevosen aiemmasta koulutustaustasta
  Osallistuminen

  Voit joko kirjoittaa oman vapaavalintaisen tarinasi/piirtää kuvan treeneistä, tai vastata seuraaviin kysymyksiin:

  1. Etsimme sotaratsua, joka on yhtä aikaa motocross-mestari ja pomminvarma höyryjuna. Minkä takia juuri tämä hevonen soveltuu mielestäsi tähän lajiin? Tai jos ei sovellu, niin miksi ihmeessä otit juuri tämän hevosen mukaasi?
  2. Suosiko sää suoritustanne? Millaiset treeniolosuhteet teillä kotona on?
  3. Mitä mieltä hevosesi oli yhden käden ohjauksesta ja korvan juuressa heiluvista seipäistä? Jos puuha oli tuttua jo ennestään, kerro toki, mistä kokemus kumpuaa.
  4. Yhden käden kavaletit, kaalinpään kaulan katkaisu, ja vihollisen teltantappien seivästys irti maasta matkan varrella. Mikä tehtävistä oli teille helpoin, mikä haastavin? Vai olivatko kaikki kamalaa ahdinkoa tai helppoa kuin heinänteko?
  5. Mikä sai teidät tulemaan valmennukseen? Mitä tahdoitte oppia lajikokeilusta? Mitä voisit kuvitella hyödyntäväsi myös tulevaisuudessa?
  6. Vapaa sana

  Jokaiselle treenipäivästä materiaalia luoneelle on luvassa valmennuskommentti viimeistään sunnuntai-iltana!


 • Piirrosharrastajat

  Helpoilla kuudella kysymyksellä pikkuvalkkoja saatavana, kamoon gais 😄


 • Piirrosharrastajat

  Kysymyksiä seuraileva stoori Hemsburyssa hevostaan pitävältä Magnukselta ja Danny-cobilta, koska ainakin itse otan tästä kaiken ilon irti! ;D

  “Danny on aina ollut niitä hevosia, jotka ei kauaa malta olla paikallaan, ja Elaine ehdotti yhden estevalkan aikana, että kokeilisin sen kanssa joskus jotain ihna muuta. Kyllähän minä oon sen kanssa maastoillut ja hypännyt, mutta miksei tätäkin lajia voisi kokeilla. Kyllä se oli ainakin joissain kesätapahtumien lajinäytöksissä näyttänyt tosi hauskalta.
  Siitä Danny on hyvä tamma, että se ei sadesäätä pelkää. Itse en kyllä yhtään tykkää märästä kelistä. Ja milloinka sitä ei Englannissa sataisi - Shetlanti oli vielä pahempi paikka asua, uskokaa nyt vaan, kyllä nämä Hemsburyn säät kestää kevyemmälläkin takilla.
  Danny kuuntelee kyllä istuntaa hyvin, oon minä sen kenkkuihin jo tottunut, ja mennyt ilman satulaakin. Kyllä se oudolta tuntui yhtäkkiä yrittää yhdellä kädellä ohjata, ja ongelmat olivatkin kyllä enemmän minun aiheuttamia kuin Dannyn. Se on onneksi sen verran pomminvarma hevonen, ettei sitä haitannut kamalasti, vaikka pudotin treenimiekan vahingossa pari kertaa. Mitä nyt vähän kyttäsi.
  Hypätä Danny osaa ja oli tosi hauskaa nähdä, että se jopa hidasti pikkukavalettien jälkeen aika nätisti (tällä kertaa). Se ei kuitenkaan yhtään tykännyt siitä, että minun piti kumarrella vauhdissa kurkottamaan kohti maata tai kurotella kamalasti sivulle, joten aika monta hutilyöntiä tuli juostua. Varsinkin treenien alussa. Ja lopussa myös, mutta ainakaan ei juostu pahki kenenkään muun kylkeen.
  Kyllä tätä pitää vielä uudestaan kokeilla, ja ehkä me onnistutaankin joku kerta. En tiedä, tarttuiko Dannylle mitään mieleen, vai saiko se vain uuden inhon valkoisia puupalikoita kohtaan, mutten pistäisi vastaan, jos tämä lisättäisiin vakituiseksi lajiksi tuntiohjelmaan.”


 • Piirrosharrastajat

  Nostan, sunnuntai vielä aikaa kahmia kiva pikku spesiaalikokemus hevoselle ja itselle!


 • Piirrosharrastajat

  Deadlinea pidennetty viikolla koska tahdon saada piirrettyä vielä parit kuvat ja houkuttelen teitä nössöjä mukaan kokeilemaan 😄 tahdon päästä vielä joskus kilpailemaankin tässä lajissa, että tulkaapa nyt! Matalan kynnyksen treenit joka ponille!


 • Piirrosharrastajat

  nostan :slight_smile:


 • Piirrosharrastajat

  Mie osallistun ihan satavarmasti! Yritän saada paremman puoliskoni nukahtamaan että saisin jo tänään kirjoiteltua jotain :"D

  Ps. Saako treenipäivän lisätä VHRY:n muiden tapahtumien kalenteriin? :3


 • Piirrosharrastajat

  @Pölhö Saa ehdottomasti lisätä! 😄 Ihana kuulla että intoa löytyy osallistumaan!


 • Piirrosharrastajat

  Iivari - Duc Univers
  Duc Univers on peruskoulutettu historiallisiin lajeihin.

  1. Duc Univers eli “Uno” kuten häntä tallissa kutsutaan, sopii lajiin kuin nakutettu — onhan se jo vanhempiaan myöten suunniteltu isänsä manttelinperijäksi Iivarin ykkösratsuna. Nuoresta iästään huolimatta ori ei paljoa hötkyile eikä säiky, ja vaikka välillä tappuraa löytyykin niin käsistä se ei lähde.
  2. Sää oli vaihteleva, mutta onneksi pahemmilta rankkasateilta vältyttiin. Välillä pilvipeite jopa hieman repeili ja paljasti takaansa kelmeän syysauringon. Sääolot olivat siis pitkälti samanlaiset kuin kotona Saulkrastissakin.
  3. Sekä gigante että bravante olivat Unolle jo valmiiksi tuttuja, kuten myös heiluvat aseetkin. Kuten aiemmin mainittu, Uno on nimenomaan historiallisia ratsastustapoja ja -perinteitä ajatellen kasvatettu pienestä pitäen.
  4. Kaikista hankalinta tälle ratsukolle oli teltantappien seivästäminen aivan siitä yksinkertaisesta syystä, että sitä he eivät olleet vielä paljoa harjoitelleet, peitsen- ja keihäänkäyttöä ylipäätänsäkään. Kaalinpäiden lennättäminen onnistui sen sijaan jouhevasti, miekka kun on Iivarille se kaikista tutuin ja mieluisin ase. Asiaan vaikutti varmasti myös se, kun mies kärttäsi itselleen luvan käyttää omaa kevyttä rapiirimiekkaansa.
  5. Uno kaipaa kokemusta vieraista paikoista ennen kisa- ja valmennusuransa aloittamista, joten tällainen matalan tason treenipäivä oli aivan omiaan nuoren orin debyytiksi vierailla kentillä. Uno osoitti mallikelpoisuutensa, joten eiköhän tämän päivän jälkeen uskalla katsella jo noviisiluokkiin osallistumista.
  6. Aivan loistavaa että Hemsburyssäkin järjestetään tällaista, luvluvluv ❤ Jos pidätte joskus uudestaan samanhenkisiä valmennuksia tms. niin Zenin puolesta löytyy niihin kyllä aina osallistujia. 🙂


 • laitan muistutukseksi tähän viestin että osallistun huomenna!! 😄


 • Sekalaisen sakin omistaja

  Isla - Certiaesttur vd. Duren
  Sentti on koulua ja valjakkoa kisannut yleispainotteinne hevonen.

  Sentti ei varsinaisesti ole mikään pomminvarma höyryjuna, eikä liiaksi ketteräkään, mutta kuvittelin friisiläisorini silti sopivan tähän lajiin. Se ei kuitenkaan ole mikään hermoheikkokaan ja meidän kummankin yritteliään luonteen vuoksi me voitaisiin onnistuakin tällaisessa lajissa.

  Matka Englantiin sujui hyvin, eikä sää juurikaan eronnut Suomen syksystä. Vettä tihutteli tasaiseen tahtiin taivaalta, mutta me suomalaisina oltiin totuttu kovempiinkin treeniolosuhteisiin. Nurmihokit oli pakko laittaa jalkaan ja ilmoituksen ohessa olevat ohjeet kotona luettuani tajusin ottaa mukaan Sentille kankikuolaimet, jotta yhdellä kädellä ohjaaminen sujuisi helpommin. Alkuverryttelyt saimme suorittaa omaan tapaamme kuunnellen samalla infoa tästä meille uudesta lajista nimeltä tent pegging.

  Kouluharjoitukset yhdellä kädellä oli alkuun tuskaa, sillä Sentti oli kerännyt lentomatkan aikana itselleen ylimääräistä energiaa ja sitä oli pidäteltävä jatkuvasti. Saatuani oikeaan käteeni miekan orini kavahti sitä alkuun rajustikin, mutta ohjaajamme oli armollinen ja antoi meidän rauhassa tutustua Sentin kanssa kyseiseen esineeseen. Sentin totuteltua hevosensyöjään, eli kädessäni olevaan miekkaan, saimme onnistumaan laukkaharjoitukset ja homma alkoi mennä aika nappiin ainakin omasta mielestäni. Kavalettien ylittäminen oli helppoa meille jokaisessa askellajissa, koska hyppäämisestä kokemusta löytyi ennestäänkin ja aika hyvin me onnistuttiin pään katkaisussakin, jossa päätä esitti kaali. Teltantappien seivästäminen onnistui käynnissä ja ravissa hyvin, mutta laukassa Sentti otti hieman kuumaa ja minulla oli vaikeuksia pysyä vauhdissa ja kurotella 166 senttisen hevosen selästä maata kohden. Senttikin otti vähän itseensä, kun jouduin venyttelemään sivulle, kun se on painoavuille niin herkkä hevonen. Toisella kerralla laukatessamme kohti teltantappia muksahdinkin sitten englantilaiseen maaperään, mutta onneksi ohjaajamme sai Sentin kiinni enkä itse saanut kuin kivuttoman mustelman olkapäähän. Jatkettiin harjoituksia tippumisesta huolimatta ja kyseisestä valmennuksesta jäikin loppujen lopuksi aika hyvä fiilis.

  Matka Englantiin oli jännittävä, sillä se oli ensimmäinen ulkomaanreissu Sentin kanssa ja ensimmäinen reissu mulle Englantiin. Opittiin paljon uutta, saatiin varmuutta niin matkustamiseen kuin rohkeutta uusiin asioihinkin (se hevosensyöjä seiväs). Eiköhän tästä päivästä jotain jäänyt käteen tulevaisuuttakin ajatellen, englantilainen kahvi on muuten hyvää.

  Tällaiset tapahtumat on aina ihan hiton kivoja mun panostustarinaheppojen kanssa, mielelläni tullaan Sentin kanssa uudemmankin kerran 😄 • Lasketaanko tämä päiväkirjamerkinnäksi, vai meneeköhän valmennuksesta? Millaisia vaatimuksia niillä on, pitääkö valkan olla jonkun toisen kirjoittama? No, enivei;

  Elva - Sepp’s Stormageddon
  Owen on nuori lupaava kouluratsun alku

  Ajattelin, että tällainen oudompi humistaminen olisi nuorelle ponille hyvää treeniä. Vaikka meijän Owen onkin vähän hermostunut tyyppi, on pikkujätkä kuitenkin utelias ja nopea oppimaan. Kouluponille tekee hyvää päästä välillä vähän tuulettumaan, ja saattaahan tästä kuoriutua vaikka ihan tent pegging-taituri. Se on nopealiikkeinen hevonen, jonka odotin hiffaavan jutun jujun nopeasti.

  Kotona sää oli ollut viimeiset päivät jo melko lumentäyttämä, sen joko sataessa taivaalta suurina, maahan sulavina hiutaleina, tai hankaloittaen aamuisin liikkeellelähtöä silläviisiin, että se oli yöllä satanut auton päälle kovaksi kerrokseksi. Hemsburyssä nurmikenttä oli edellisten suorittajien jäljiltä jo melko hyväksi poljettu, ja vaikka rapa ja multa lentelivät kuorruttaen varusteet saappaankärjistä satulahuopaan, ei se ponia tuntunut haittaavan. Ratsastaja tosin odotti innolla pyykkipäivää, eli siis ei. Onneksi saapaslankki oli sattunut matkaan.

  Yhden käden ohjaus oli Owenista kovinkin jännittävää, mutta se selkeästi halusi ymmärtää, mitä haetaan takaa. Nopeasti se sen oppikin, tai ainakin yritti päätellä ja arvuutella mitä avuilla tarkoitin. Ori työskenteli täydellä teholla, suu kuolavaahtoa valuen. Suoritus ei kuitenkaan ollut täysin tyylipuhdas, sillä autoin Owenia välillä takaisin raiteille vähän tutummilla avuilla, kahdella kädellä ohjaten. Miekat sitä jännittivät kuten olinkin jo uumoillut, niiden kanssa emme heiluneet kauaa vaan ponin totuttua kädessäni olevaan peitseen pidettiin ansaittu juoma- ja lepotauko. Sen aikana tutusteltiin miekkaan vielä maasta käsin, ja Owen sai muutenkin rauhoittua hetken.

  Kaikenlainen tarkkuutta vaativa sujui Owenilta hyvin, se lähestyi esimerkiksi tolppia todella rohkeasti. Poni tahtoi selkeästi tehdä vaikutuksen sekä ratsastajaansa että kanssatreenaajiin. Kavaletit vaativat kouluponilta jo senluokkaista keskittymistä ja ratsastajan tukea, että yhdellä kädellä ohjaamisen sai unohtaa hetkeksi. Homma alkoi kuitenkin rullaamaan, ja pian jo kipitimme kavalettien yli kuin kokenut ratsukko. Pienen newforestinponin kanssa maahan kurottelu ei tuottanut ongelmaa, vaikka oma sihti ei ollutkaan se kaikista parhain. Onneksi Owen ei turhautunut, vaan jaksoi työskennellä täysillä minun sohiessa miekalla maahan sen selästä ja samalla horjuttaen ponin tasapainoa.

  Owenista sai olla mahdottoman ylpeä tänään, tällainen lajikokeilu teki nuorelle orille hyvää! Kaikenlainen vaihtelu perus tuuppaamiseen otetaan aina innolla vastaan, ja tässä treenissä uusia juttuja oli paljon. Se sai oppia uutta ja onnistua, mikä on sen kasvun kannalta tärkeää. Nyt on myös huomattu se, miten keskittymiskykyinen hevonen Owen on - ja vaikka onkin välillä vähän hermostunut, ei edes selässäistujan heiluttelema miekka saanut sitä täysin tolaltaan.


 • Piirrosharrastajat

  @Pölhö valmennuspalaute, 164 sanaa:

  Duc Univers oli ehdottomasti niitä hevosia, joita katsellessa silmä lepää - se näytti hypänneen ulos suoraan jostakin Rubensin maalauksesta, ja kevyitä, pyöreitä barokkihevosia näki Hemsburyssa aika harvoin. Tent Pegging oli lajina selvästi hieman tuntemattomampi, mutta kyllä koulutreenin ja ratsastajan osaamisen muista historiallisista lajeista näki heti kättelyssä.
  Uno ylitti kavaletit ihan nätisti, vaikka spanish norman-risteytys ei olekaan esteratojen tutuin näky. Se näytti toisinaan vähän kireältä, mutta oli niinkin nuoreksi ratsuksi todella hyvätapainen uudessa seurassa ja paikassa. Kaalinpäiden halkomista ja heittelyä se ei hätkähtänyt myöskään, ja Iivari pääsi sen kanssa melko nopeasti suorittamaan tehtäviä laukassakin. Vähän Uno tuntui karsastavan sitä, että selästä äkkiä kumarruttiin alas teltantappeja kurkottelemaan. Se tuntui toisinaan sekoittavan touhun rajuihin painoapuihin ja liirasikin sitten täysin vääriin suuntiin.

  Jatkoa ajatellen ori tarvitsee selvästi ihan vain lisää kokemusta ja kärsivällisyyttä. Se pysyi kuitenkin hienosti käsissä ja näytti saavan aika nopeasti jutun juonesta kiinni. Ehkä ensi kerralla voidaan vähän korottaa esteitä ja lisätä revolverikohteet mukaan rataan, jos nyt ainakin kokeilumielessä. Hemsburyyn Zenin väki on ehdottomasti tervetullutta jatkossakin!


 • Piirrosharrastajat

  @IslaT valmennuspalaute, 159 sanaa:

  Certiaestur vd. Durenin koulu- ja valjakkokokemus oli selvästi sille hyväksi. Matka uuteen paikkaan oli jännittänyt sitä, ja näkökentän laidalla heiluva miekka vaati totuttelua. Vahvempaa istuntaa ja rauhallisempaa tahtia käyttäen Sentti nieli kuitenkin uudet tehtävät lopulta ihan hyvin.
  Kun miekka alkoi olla tuttu, ori kulki nätisti ja rentoutui. Sillä oli hyvä tyyli kavaleteilla, ja vaikka ravi oli friisiläisille tyypillisesti hyvä ja iso, varsinaisiin tehtäviin ryhtyminen näytti tarjoavan sille hyvää tekemistä ja rauhallisuutta. Tent peggingiin kuuluva kohteiden seivästys kentän pohjalta sai sen hämmentymään. Islan noustua takaisin selkään epäonnistuneen kömmähdyksen jälkeen, kun Sentti rauhoittui, jatko sujui hyvin. Loppuverryttelyissä Sentti näytti jo siltä, että sillä oli hauskaa.

  Sentti paransi työskentelyään koko valmennuksen ajan. Se oli ehkä hieman kuuma ja hätäinen tent peggingiin, eikä tällä suorituksella vielä kilpailuja voiteta, mutta iso osa hätää oli varmasti uuden paikan ja uuden lajin opettelua. Sillä on kuitenkin potentiaalia jatkoa ajatellen, ja yhden käden treenit istunnan muuttuessa voisivat olla sille jatkossakin hauskoja aivopähkinöitä! Tervetuloa mukaan uudelleenkin, jos mieli tekee.


 • Sekalaisen sakin omistaja

  Kiitos ihanan kattavasta kommentista, saan sen oman tarinan lisäksi päivikseen :slight_smile: Ihanaa, että jaksat käyttää aikaa tällaisiin!


 • Piirrosharrastajat

  @IslaT Ihanaa että teitä osallistujiakin riittää, näitä on tosi kiva järkätä kun niistä saa täytettä omankin tallin tarinoihin ja ideoihin! 😄 kiitos siitä että lähditte mukaan ❤


 • Piirrosharrastajat

  @Elva valmennuspalaute tulee tähän asap!

  Ja vielä muistutus siitä, että mukaan mahtuu edelleen! tervetuloa kokeilemaan!


 • Piirrosharrastajat

  Elikkä vielä @Elva valmennuspalaute 162 sanaa, anteeksi myöhästymisestä!

  Sepp’s Stormageddon edusti valmennuksen ponikokoista osallistujakuntaa, muttei todellakaan jäänyt isompien jalkoihin. Se käyttäytyi hyvin, vaikka näyttikin alkutunnista todella virkeältä ja hieman turhan kireältä. Ratsukko sai treenata yhden käden ohjausta rauhassa, ja välillä otettiin rauhoittelevia, johtavia apuja, jotta ori sai totutella uuteen lajiin. Se reagoi onneksi herkästi ohjeisiin ja näytti siltä, että sai urheilun lisäksi tehdä myös uudenlaista ajattelutyötä.
  Rataan kuuluva kavalettiharjoitus sujui hyvin, kun otetaan huomioon, että kyseessä oli kouluponi. Owen ei pienen totuttelun jälkeen onneksi näyttänyt siltä, että miekka ratsastajan kädessä olisi sitä kovasti häirinnyt. Pieni koko oli miekankäsittelyssä tälle ratsukolle jopa etu, sillä tähtäyksissä Owen ja Elva onnistuivat heti alkuun melko hyvin, kun etäisyys kohteisiin oli lyhyempi.

  Owen kaipaisi ehdottomasti lisää hyppyvarmuutta, jos ratoja mietitään, varsinkin jos vaativampiin ratoihin kuuluu ampumista esteiden päällä. Tent peggingiä yleisesti ajatellen jopa pienet maastoesteet voisivat olla sille hyvää treeniä ihan sen takia, että niiden kanssa joutuu sietämään usein erikoistakin ympäristöä. Se oli kuitenkin reipas ja kuuliainen poni, josta on varmasti tähän lajiin, mikäli siltä tuntuu. • Kiitti paljon, toivottavasti tämmöisiä jaksat järjestää jatkossakin! 🙂


 

2
Online

830
Käyttäjät

10.8k
Aiheet

193.5k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.