Se Oikea (o: kouluratsu tarinayksäriksi) • Se Oikea ei ollut vieläkään pompahtanut vastaan ilmoituksista paahtoleipään ilmestyvän jeesuksen lailla, hörissyt myyntitallin käytävällä pehmeästi tai edes ilmoittanut itsestään enneunissa. Ei. Pelkkää tyhjää. Olin raahannut Anssia perässäni kuin mollamaijaa myyntihevoselta toisen luo, ihan kyllästymiseen saakka - tai ainakin Anssin kyllästymiseen asti. Olin siirtänyt käyttötilille riittävän summan jo viikkoja sitten, mutta päivä päivältä se haave omasta ratsusta tuntui kaukaisemmalta rahojen valuessa päivittäistavaroihin.

  Epätoivoinen ratsastuskoulunomistaja täällä hei. Etsin ikiomaa ratsua, ja ehkäpä vielä sellaista, joka ei kootussa ravissa sotkeudu omiin kavioihinsa, ja jonka kanssa uskaltaa ehkä jonain väsyneenä sunnuntaiaamuna köpötellä lähimetsikössä pelkäämättä oman henkikultansa puolesta. Ihan epätoivoinen yritys? Ei, jos sinulla on tarjota silmäterää ratsastuskoulun omistajan iltojen piristeeksi!

  Mitä?

  • kouluratsu
  • rodulla, suvulla tai skp ei väliä, säkä 135-170 väliltä (tulevan omistajan pituus huikeat 155 cm)
  • terve, pikkuviat ok
  • ei ole pakko olla valmiiksi koulutettu, myös raakileet ja ammatinvaihtajat huomioidaan
  • mielellään ei aikaisempia kisatuloksia/vaatimuksia sellaisista, tämän on tarkoitus olla rento harrastelukaveri 😉
  • syntynyt 2015 tai aikaisemmin (ei siis tilareita/ehdokkaita vanhemmista tällä kertaa)
  • mitä mielenkiintoisempi tarina hevosella on, aina parempi!

  Mihin?

  • ratsastuskoulun omistajan silmäteräksi
  • tarinakotiin
  • satunnaiseen kisailuun, ei sen suurempia tavoitteita
  • ratsu tulee saamaan valokuvat, mutta sillä ei ole minulle merkitystä, onko suku valo- tai piirroskuvilla

  Tarjoa kaikenlaista! Vaikkei poniini aivan tähän tarkoitukseen nappaisi, saatan hyvinkin kiinnostua siitä muihin tarkoituksiin (ratsastuskoulun tuntihevoseksi/pienimuotoiseen siittolaprojektiin).


 • Esteratsastajat

  Meillä olisi kaupan conn-o A.D. Mr Mistletoe, s. 20.01.2012, jonka vanhemmat Mino ja Raksu. Ori on palannut meille sivujen toimimattomuuden vuoksi, eikä sillä ole olemassaolevia sivuja. Luonteeltaan rento ja kiltti kaveri harrasteluun, maastovarma, tällä hetkellä heB tasoinen ja pienellä laitolla varmasti pidemmällekin, kun motivaatiota löytyy. Mistletoen säkäkorkeus n. 140cm paikkeilla, värivaihtoehtoina kimo ja hallakko.

  Myöskin Opaali voisi olla yksi vaihtoehto, ikään saa vaikuttaa vielä. Meillä ollut näyttelykäytössä, mutta omaa kivat askellajit ja voisi sopia nöyränä tammana myös kouluratsuksi pienellä laitolla, syntynyt 2013.


 • Kouluratsastajat

  Täällä mitään sopivaa? • Mulla olisi myynnissä evm-sukuinen Marieke CE, tarinana on sellainen, että oli nuorena kunnon estelupaus, joka kuitenkin loukkasi jalkansa, eikä tulisi kestämään aktiivista estetreenausta. Myytiin Suomeen ratsastuskouluun, jossa teki hissukseen tunteja ja koulutettiin kouluratsuna eteenpäin. Taitava ja herkkä kouluratsu 🙂 • @Jannica A.D. Mr Mistletoen ottaisin oikein mielelläni tuonne kakkostallin puolelle pyöräyttämään parit varsat ja myöhemmin tunneille, jos vaan passaa? (=
  ps. Nuuhkun Annuskan sivut on meidän vanhalla webs-tunnuksella: http://www.freewebs.com/susikallio/ponit/annuska.htm

  @yersinio katselen näitä paremmalla ajalla läpi. Onpa hienoja, hui!

  @Sussu-VRL-12636 tämä on oikein vahva ehdokas! Katselen vielä hetken, jos tulisi muita vaihtoehtoja.


 • Esteratsastajat

  Hienoa tämä sopii hyvin @Susikallio ja kiitokset tiedosta, lisäilen Opaalille kun meen websiin seuraavan kerran : ) • Meidän vanhojen kasvattien joukosta löytyisi yksi vähän mielenkiintoisemman kohtalon kokenut hevonen, joka voisi lähteä mielellään uuteen, rakastavaan kotiin. Ei kummempia vaateita, kunhan sivut pysyisivät verkossa ja pääsisi rekisteriin 🙂

  Suomenhevostamma
  KHn Silmuva (sivut kadonneet aikoinaan kovalevyn hajottua)
  synt. 15.06.2012
  i. Humupilke P
  e. Oivaliisa ETY
  Isänsä ainoaksi jälkeläiseksi jäänyt suomenhevostamma, jonka historia ei ole se kaikkein tavallisin. Tamma nimittäin varastettiin kaksivuotiaana tammalaitumelta. Koko tallin historian ensimmäinen hevonen, joka joutui pitkäkyntisten sormiin. Tamma oli kateissa kolmen vuoden ajan, kunnes sitä yritettiin viisivuotiaana myydä ja se käytettiin toiselle puolelle Suomea muuttaneen, Kultahuiskulle tutun eläinlääkärin ostotarkistuksessa. Tamman nähtyään eläinlääkärin mieleen palasi muutaman vuoden takainen kadonnut nuori ja tämä päätti soittaa Pelkkisen perheelle. Tamman identiteetti paljastui DNA-testillä ja se todella oli 3 vuotta aiemmin varastettu tamma. Tämän myötä pieni hevosvarkauksia enemmänkin harrastanut ryhmä saatiin kiinni ja Silmuva palautui takaisin kasvattajalleen. Tammaa ei oltu käsitelty sen kateissa olon aikana kunnolla ja moni asia jouduttiinkin aloittamaan käytännössä nollasta. Siitä tuli hyvä ja luottavainen ratsu jokaiselle, joka vain antoi sille sydämensä. Valitettavasti siitä ei kuitenkaan kilpuriksi tai siitoshevoseksi ollut, sillä se selvästi stressaantui tiheistä maiseman vaihdoksista, mitä lie sille noiden kolmen vuoden aikana tapahtunut. Kasvattajalleen siitä ei siis ollut hyötyä, joten haikein mielin tamma jouduttiin laittamaan myyntiin.

  Toki meidän kesäisiä varsojakin saa katsella koulun/siittolan puolelle. • @Sonja-P no siinpä olisi tarinaa kerrakseen! Tätä täytyy pohtia. • Vielä saa tarjota!


 

18
Online

743
Käyttäjät

9.3k
Aiheet

161.9k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.