Os: Hemsbury Hunt - August Meet


 • Piirrosharrastajat

  Tapahtuma: Metsästysretki
  Suoritustapa: Kysymykset, tarina, piirros… valinnanvaraa löytyy.
  Deadline: 1.9.2017, ei joustoa. Tulokset julkaistaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.
  Mitä tästä saa? Ruusukkeen ja pienen retkipalautteen. Maastoeste-päiväkirjamerkinnän, jos sellaisen itse kirjoittaa.

  Elokuu ja lähestyvä syksy viestivät metsästyskauden alkua ja kesän showkilpailujen loppua. Mikäpä olisikaan parempi tapa jättää hyvästit helteille ja tervehtiä kirpeitä syystuulia, kuin lähteä vauhdikkaalle maastoretkelle hienojen hevosten ja reippaiden ratsastajien kanssa! Tarjolla on retken jälkeen lounaaksi kolmioleipiä, lämmintä mehua ja kaakaota.

  alt text

  Hemsburyn kartano ja tallit on rakennettu 1700- ja 1800-luvuilla, ja paikka sijaitsee luoteisessa Englannissa. Klassista maaseutuidylliä aukeine peltoineen ja kumpuilevine lammaslaitumineen riittää vaikka millä mitalla.
  Metsästysratsastus on historiallisesti ollut brittiaatelin keino pynttäytyä parhaimpiin ratsastusvaatteisiinsa, esitellä hienoimpia hevosiaan ja ylpeillä sillä, että sai joukolla teurastettua satunnaisia paikallisia pienpetoja. Nykyään jätetään se kettujen kidutus kyllä onneksi jo pois kuvioista, ja metsästysseuran ajokoirat saavat seurata pelkkää valehajua, joka on vedetty maastoon jo etukäteen.

  Elokuu ei vielä ole varsinaista metsästyskautta, joka alkaa vasta syys-lokakuussa. Siispä vaatetuksen ei tarvitse olla muodollista mustaan kisatakkiin ja plastroniin asti.
  Tyyli on vapaa, kun kyseessä on uusille kokeilijoille suunnattu syysretki. Suositeltavaa olisi kuitenkin pistää päälle tweed-takki ja vaaleat ratsastushousut (joita löytyy mm. Hemsbury Saddleryn vaaterekeistä), sekä siistit tummat saappaat. Kypärä on tällä reissulla pakollinen - myös niille, jotka tahtovat osallistua naistensatulassa vanhanaikaisine hameineen. Hevoselle ei metsästysetiketin mukaan kuuluisi pistää päälle mitään kamalaa blingiä, vaan ihan normaali yleis- tai estesatula englantilaisine suitsineen.

  Nämä tapahtumat ovat yleisesti saaneet ihan innokkaita osallistujia, joten tuntui hyvältä järjestää sellainen uudestaan!

  OSALLISTU

  Niin kuumat puoliveriset, isot työhevoset kuin pienetkin ponit ovat tervetulleita, jos ne ovat rauhallisia, maastovarmoja ja pysyvät ratsastajansa käsissä. Jos omaa sopivaa hevosta ei ole, tai se ei pidä matkustamisesta, saa Hemsburystakin ratsun lainaan.
  Reitti kulkee metsäteiden ja pellonreunojen lisäksi myös kirkonkylän ja yhden lammaslaitumen läpi. Esteet ovat kiinteitä, mutta ne voi tarvittaessa kiertää.
  Mukaan pääsee suorittamalla jonkin seuraavista tehtävistä ja lähettämällä sen tämän keskustelun jatkoksi seuraavassa muodossa:

  Ratsastaja - Hevonen (talli ja kotimaa, jos haluat)
  Tehtävän numero / Nimi
  Tekstituotos / Linkki kuvaan

  Tehtävä 1: Kysymykset
  -Mikä sai teidät lähtemään metsästysretkelle mukaan? Oletko ollut sellaisella aiemmin, tiesitkö mitä olisi luvassa?
  -Ralli inklis. Mistä asti olette tulleet mukaan retkelle? Oliko Hemsburyn henkilökunnan kanssa hyvä tulla juttuun, vaikka metsästysmestarina toimiva herra MacBain mongertaa niin syvää skotlantia, ettei kotitallillakaan aina olla perillä viesteistä?
  -Hevosesi säikähtää kesken reissun ja hyppää sivuloikan! Mistä se johtuu, mitä poniparka näki?
  -Maastolenkki oli kahden tunnin mittainen, mukana oli juomatauko. Olitteko koko ajan joukon etunenässä juoksemassa, vai kuljitteko leppoisasti nauttien maisemista? Uuvahtiko ensin poni vai sinä?
  -Pitääkö hevosesi koirista? Pitääkö se laumassa maastoilusta? Jos joo, hyvä. Jos ei, niin miten ihmeessä oikein pärjäsitte koko retken?

  Tehtävä 2: Vapaa tuotos
  Vapaa päiväkirjamerkintä, runo tai kuva metsästysretkestä. Voit ottaa inspiraatiota Hemsburyn sivuilta, muista tehtävistä, tai vaikka ihan omasta päästäsi. Bonusteemana lomakilojen karistaminen, niin ratsulle kuin ratsastajalle.

  Tehtävä 3: Muotiponi
  Kuvaile tai piirrä kuva ratsukosta, mikäli retken tarkoitus oli harjata poni puhtaaksi, letittää se, puunata kaikki varusteet ja laittautua itsekin uusiin kuteisiin. Naistensatulassa ratsastaminen ratsastushameen kanssa sopii sekin, kunhan asu on tweed-sävyinen, eikä virallinen musta tai laivastonsininen. Pakottiko pynttäytyminen jättämään retken pelkkään käyntiin ja poseeraamiseen, vai oliko tulos sittenkin se, että koko ratsukko oli retken päätteeksi rähjäinen mutahirviö?

  Tehtävä 4: Hunt Ball
  Perinteisesti päivän metsästystapaamisia seuraavana iltana järjestetään kivat karkelot, joissa kaikki voivat tälläytyä mekkoihin ja pukuihin ja vetää hienostuneet englantilaiset lärvit kalliilla brandylla. Jos se on saapumisenne oikea syy, saa siitäkin toki kirjoittaa tai piirtää kuvan. Tapahtumapaikka on tällä kertaa Hemsburyn tallien yläkerran antiikkisissa kokoushuoneissa.
  Mahdollisuus syventyä paremmin tallin hahmojen tai oman alterin persoonaan? Vaikka voi tehtävän hevosenkin näkökulmasta suorittaa - miten se juhlii urheilusuorituksen jälkeen? Miten se suhtautuu pöljäileviin ratsastajiin? Alle 16-vuotiaille ratsastajille on kello 6-8 hoitajienhuoneessa oma limudisko.

  PALKINNOT

  Koska metsästys ei varsinaisesti ole kilpailua, emme jaa rahapalkintoja. Hemsburysta saa kuitenkin mukaansa kaikkea muuta pientä. Palkintojen kuvat tulevat tähän viestiin kopioitaviksi deadlineen mennessä.

  Foxcatcher -mitalin saa ratsunsa karsinan oveen se ratsastaja, joka saa ensimmäisenä kiinni “ketun”, eli löytää ajokoirien jäljittämän pehmolelun. Tulos arvotaan kaikkien osallistujien joukosta.
  Peränpitäjä -ruusukkeen saa se, joka säästi hermojaan ja hevostaan ja saapui takaisin tallille viimeisenä. Tämäkin tulos arvotaan.
  Paras asu -kunniamaininnan saanutta palkitaan niin ikään ruusukkeella ja v£50 lahjakortilla Hemsbury Saddleryyn. Valitaan tehtävä kolmosen suorittaneiden joukosta sen mukaan, mikä kuva(us) parhaiten ilmentää metsästysmuotia.
  Bilehile -nauhan saavat kaikki nelostehtävän suorittaneet, riippumatta siitä, miten ilta päättyi. Rankat huvit ansaitsevat palkinnon.

  Muita kunniamainintoja jaetaan sen mukaan, miten osallistumisia tulee. Jokainen saa jotakin kotiinviemisiksi, ja tulosten julkaisun jälkeen tulee tähän keskusteluun vielä yhteenvetona Hemsburyn henkilökunnan kokemus retkestä. Siitä tarinasta saa sitten napsia omaa hevostaan koskevat pätkät (tai vaikka koko tarinan) päiväkirjoihinsa.

  OSALLISTUJAT

  Ihan vain jotta pysytään perässä palkintojen arvonnoissa ja muissa.

  -Elisabeth Oakbridge, Cleland Cuithbeat (Hemsbury), tehtävä 4
  -Vivian Penrose, Harland Hall Froggy (Penrose Shires), tehtävä
  -Thomas Caffrey, Balfoss Ainslie (Hemsbury), tehtävä 4 OK
  -Emily Dahl, Guinevere (Hemsbury), tehtävä 2
  -Arya Ravenagh, Fitzvictory (Hemsbury), tehtävä 2
  -Hazel Hastings, Sacrament RGE (Waldeinhill), tehtävä ?
  -Jeremias Myllypuro, Jukolan Jatkosota (Raatteen), tehtävä 2 OK
  -Amanda Sokka, Kallan Vermilion (Auburn Estate, Suomi), tehtävä 3 OK
  -Mariam Brooke, Endeavour Morse (Hemsbury), tehtävä 2
  -Johnny Backman, Kingsfall Pipevine (Lukariksen Hevoskeskus, Suomi), tehtävä 2 OK
  -Miisu Milhoab, Thalia Quod (Hemsbury), tehtävä 4 OK
  -Lotta Alavuo, Pukatti (Niiranvaaran Oriasema, Suomi), tehtävä OK
  -Anna Sare, Euphoric Tranquility IWB (Auburn Estate, Suomi), tehtävä
  -Neil Flynn, Farbranch Quiana (Farbranch Irish Draughts / Irlanti), tehtävä 2 OK
  -Liam Flynn, Farbranch Unity (Farbranch Irish Draughts / Irlanti), tehtävä 2 OK
  -Tommy Hunter, Francis (Hemsbury), tehtävä
  -Lisa Hardy, Sharah Treasa (Iso-Britannia), tehtävä 2
  -Megan Moore, Hemsbury Shenandoah (Hemsbury), tehtävä 2 OK
  -Tiitu, Gingerbread (Hemsbury), tehtävä 2
  -Iivari, Duc Obscur (Zen, Latvia), tehtävä 4
  -Manta Kangaskorte, Perfect Line Bethany (Kauria, Suomi), tehtävät 2, 3
  -Iida Lappalainen, Mistifris IV xo (Kauria, Suomi), tehtävät 2, 4
  -Nimi, Hevonen (talli), tehtävä
  -jne.


 • Piirrosharrastajat

  Nostoa!

  Ilmoittautumisen tapahtumaan voi halutessaan suorittaa myös ensin, ja tehtävän tuotoksen lähettää perään deadlinen rajoissa kun aikaa riittää sen tekemiseen. Ei siis tarvitse saman tien olla valmista. Asia on tuossa kutsussa ilmaistu hieman epäselvästi.

  Kysykää jos tulee kysymyksiä!


 • Piirrosharrastajat

  Nostoa!
  Tämä on hyvä tilaisuus saada kunniamaininta niistä kaikkein itseriittoisimmista suosikkiponin maastotarinoista ja luonnoslehtiön söpöistä töherryksistä, tai vaikka valmentautua kenttäratsastusmielessä kivassa ympäristössä. • Nyt on niin kivaa settiä että pakko lähtee mukaan! Lisäilen tähän tuotoksen myöhemmin 😄

  Vivian Penrose - Harland Hall Froggy
  Tehtävän numero / Nimi
  Tekstituotos


 • Piirrosharrastajat

  No niin, osallistujalistalla alkaakin olla jo muutama nimi kivasti! Ainakin Hemsburyn talleilla pyörivien hoitajien ja ratsastajien keskuudessa kokeilupäivä on herättänyt kiinnostusta.
  Rohkeasti vain ulkopuolisiakin lisää mukaan 😉


 • Piirrosharrastajat

  Iltapäivänosto! • No jos minä vähän osallistuisin~
  Piirrän ton osallistumiskuvan vaan eka loppuun :'D


 • Suomenhevoskasvattajat

  Tosi iso peukku tällaisen toiminnan järjestämisestä! Ihailen tosi paljon teidän aktiivista toimintaa ja Hemsburya ylipäätään kokonaisuudessaan ❤

  Hazel Hastings, Sacrament RGE (Waldeinhill), tehtävä ? • pitäähän nyt tällaiseen osallistua ! 😄

  Jeremias Myllypuro, Jukolan Jatkosota (Raatteen)
  Tehtävä 2 - Ketun Metsästystä ?
  “Voe nyt yhen kerran…” sadattelin rakkaan rautiaani selässä, kun katsoin miten hienoilta kaikki muut kettujahdin ratsukot näyttivät. Mukaan näköjään mahtui yksi muulikin, johon oma ratsuni halusi palavasti tehdä lisää tuttavuutta.

  Pääsimme pian matkaan koko köörin voimin. Lähdimme kulkemaan pellonviertä kohti metsäteitä. Olen aina tykännyt Britannian maisemista ja täällä kaikki värit pääsivät oikeuksiinsa. Myös Jasolla oli ihmettelemistä, se mitä ori kotitallilla meidän kaksijalkaisten puhetta ymmärtää, nyt sillä meni kaikki yli ali ymmärryksen. Varsinkin MacBainin puhe meni myös minulta suurimmaksi osaksi ohi. Eihän minunlaiseni Kajaanin mies osaa yhtään sitä sujuvampaa englantia.

  Jaso kulki nätisti ja yllättävän reippaalla tahdilla. Pelkäsin jopa jäävämme muiden jälkeen, varsinkin kun mukana oli kauniita puoliverisiä ja siroja täysiverisiä. Jos ei muuten, pitäisimme huolen ettei kukaan jäisi meidän taaksemme! Pian metsäreitin jälkeen saavuimmekin kirkonkylään. Kauniit Viktoriaaniset rakennukset reunustivat katuja. Jatkosota ainakin oli hieman hämillään, ettäs mitä perskuletta teimme metsän sijaan keskellä kaupunkia ja liikennettä. Huomasin orini vähän hermostuvan ja yritin parhaani mukaan pitää sen viileänä kuin viilipytyn. Muulilla ei kuitenkaan sujunut niin hyvin…

  Pian puolet ratsukoista oli liikenteen seassa yrittämässä rauhoitella selässä keikkuvaa miestä ja ohjailemassa muulia takaisin muiden hevosten sekaan. Onneksi ketään ei sattunut ja tempauksen todistaneet paikalliset olivat saaneet hyviä kuvia sekä videomateriaalia turisti-muulista vilkkeen keskellä. Ratsastimme kirkonkylän läpi jonka jälkeen tuli suurin näkemäni lammaslaidun. Tässä vaiheessa olisin tarvinnut kiikareita, nimittäin joku puhui nähneensä ketun laitumen reunalla, mutten minä mitään nähnyt. Tässä vaiheessa porukkaan tuli todella paljon vauhtia ja Jasolla olikin perässä pysymistä.

  Vaikka Jaso onkin yksi tallimme nopeimmista oreista, ei siitä ole vastusta pidempijalkaisille lajitovereilleen, muulista puhumattakaan. Niinpä katsoimme yhdessä muulin selässä lähes nukkuvan miehen kanssa muiden perään, kun he säntäsivät pää viidentenä jalkana ja jouhet peräsimen lailla ketun perään. Olettaisin konkari MacBainen olevan joukon kärjessä suuren ruunikon kanssa.

  Laukkasimme hiljalleen muulin ja tämän hiljaisen ratsastajan kanssa muiden perään. Saimme heidät lopulta kiinni, mutta kettua emme nähneet missään. Sen sijaan parin hevosen harjoihin oli tarttunut oksia ja lehtiä puista matkan varrelta, ratsastajien mukaan luonto yritti käydä päälle. Emme voineet muuta kuin nauraa yhdessä.


 • Piirrosharrastajat

  @Hazel Kiitos kehuista ja osallistumisesta ❤ Tällaista rennompaa hyvänmielenpuuhaa on aina kiva järkätä!

  @Jere Kiitos myös osallistumisesta! Tuotoksen voi laittaa juu joko tuohon samaan viestiin tai erikseen, ihan miten itse tykkäät 😄 Ei se ole niin tarkkaa. Kunhan ilmaantuu tänne.


 • Piirrosharrastajat

  Amanda Sokka - Kallan Vermilion (Auburn Estate, Suomi)
  Tehtävä 3, muotiponi

  Tuotos tulee myöhemmin! 😊


 • Piirrosharrastajat

  Listalla olevista osallistujista valtaosa on yhä Hemsburyn hoitajia, mutta jättikiitos myös kaikille teille jotka olette täältä innostuneet mukaan! Juuri tämmöistä tapahtumaa toivoinkin 😚 Saattaa olla että julkaisen tähän topaan myös otteita meidän hoitajiemme tarinoista näkyviin, jos kirjoittajat suostuvat sellaiseen järjestykseen. • Johnny Backman, Kingsfall Pipevine (Lukariksen Hevoskeskus, Suomi), tehtävä 2


 • Piirrosharrastajat

  Kaii mekin yritetään mukaan tulla 😄
  Miisu Milhoab - Thalia Quod (Hemsbury)
  Tehtävä 4. • Ai että, kenethän sitä raahaisi mukanaan Hemsburyyn? Ja oi, tämähän olisi aivan mahtavan hieno mahdollisuus ostella tuliaisia hevosille ja ihmiselle Hemsbury Saddlerystä * laskeskelee virtuaalieurojaan*.

  Lotta Alavuo - Pukatti (Niiranvaaran Oriasema, Suomi)
  Tehtävää jään vielä vähän miettimään, minkä tekisin


 • Piirrosharrastajat

  Valmis tuotos! 😊 Pistän vielä ennen deadlinea pienen tekstinpätkän liittyen päivään!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mä palaan joka päivä lukemaan tätä topaa uudestaan ja uudestaan niin kai se nyt on pakko osallistua? 😆
  Päätän tehtävästä ja lisään tuotoksen myöhemmin :slight_smile:

  Anna Sare - Euphoric Tranquility IWB (Auburn Estate, Suomi)
  Tehtävä ?


 • Piirrosharrastajat

  Neil Flynn - Farbranch Quiana (Farbranch Irish Draughts / Irlanti)
  Tehtävä 2
  kuvan linkki

  Liam Flynn - Farbranch Unity (Farbranch Irish Draughts / Irlanti)
  Tehtävä 2
  kuvan linkki

  Ihana tapahtuma ❤


 • Piirrosharrastajat

  @Iida Kiitos! • En oo varma miten tää homma toimii nyt ollenkaa mut jaah tulin nyt tänne kommentoimaan 😄 voisin osallistua, mutta en edelleenkään oo yhtään perillä koko hommasta että juuh


 

7
Online

1.0k
Users

13.7k
Topics

261.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.