Jalostuskirja / vuonohevoset • Keesityypeille oma! \o/ Näitä on kasvattajien lisäksi sen verran yksittäisiä joillakin ihmisillä, että josko tätä kautta löytyisi uutta jalostusmateriaalia.

  Listaa alle jalostukseen tarjolla olevat norjanvuonohevosesi.
  Kerro hevosesta vähintään nimi + linkki, perustiedot (suvun pituus/painotus) ja millä ehdoin se on käytettävissä jalostukseen.
  Muista poistaa/muokata ilmoitustasi siten, että ketju pysyy ajantasalla!

  Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä @ tai yksityisviestillä hevosen omistajaan, jotta tämä ketju pysyy siistinä. • Talvian oriit ovat tarjolla puhdasrotuisille vuonohevostammoille. Lyhytsukuisilta tammoilta edellytetään suunnilleen samanpituista sukua ilman samojan nimiä lähimmissä polvissa, ei muita vaatimuksia. Kaikki oriit kilpailevat porrastetuissa koulukilpailuissa ja näyttelyissä palkintoja tavoitellen, mutta laatuarvostelutavoitteita en näille väkisin aseta, mennään joskus jos ollaan mennäksemme. Tekstejäkin tulee omaan tahtiin.

  Kyselyt chatissa tai sähköpostitse virtuaali@tunturiponi.net, eivät siis ole täysin villisti ja vapaasti käytettävissä. n_n

  Koska tallin orilauma pääsi yllättäen kasvamaan yli äyräiden, tutustu ajankohtaiseen listaan tallin sivuilla. Kaikki oriit ovat jalostuskäytössä, ellei niiden sivuilla toisin mainita.

  ! Mikäli oma vuonovarsa kiinnostaa, mutta itselläsi ei ole sopivaa tammaa, voimme keskustella talvialaisesta tilausvarsasta. Tammat eivät kuitenkaan lähde muille talleille liisinkiin.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Sîr Angrenin vuonohevoset tarjolla jalostukseen! Tarjolla vain puhdasrotuisille vuonohevosille, muita vaatimuksia esim. suvun pituuden (paitsi mielellään ei samoja nimiä kolmessa ensimmäisessä polvessa) tai kuvien suhteen ei ole.

  Orit ovat vapaata riistaa ja riittää, että varsan sivut ilmoittaa mulle sähköpostitse virtuaali@kemikaaliromanssi.net tai yksityisviestillä. Tammojen astutuksista on sovittava erikseen, kyselyt niinikään sähköpostiin tai yv:llä.

  (päivitetty viimeksi 02.07.2017)

  1-polviset

  2-polviset

  3-polviset

  +3-polviset

  4-polviset

  +4-polviset


 • Sekalaisen sakin omistaja

  Jukolasta löytyy tällä hetkellä kaksi vuonohevosta, joista molemmat ovat tarjolla jalostukseen. Oria voi käyttää vapaasti, kunhan ilmoittaa varsan sivut minulle jotain kautta. Tamman kohdalla tulee kysyä ensin joko yv:llä tai sähköpostilla.

  Oriit

  KA Leigesoldat
  ~ yleispainotteinen, kilpaillut pääsääntöisesti ERJ:n ja VVJ:n alaisissa, mutta myös muutamia MEJ ja KERJ -sijoituksia
  ~ 2-polvinen suku
  ~ KTK-II (menossa ainakin ERJL ja mahdollisesti myös VVJL)

  Tammat

  Jukolan Gaissa
  ~ yleispainotteinen, kilpaillut ERJ:n ja KRJ:n alaisissa, mutta myös muutamia MEJ-sijoituksia
  ~ 3-polvinen suku
  ~ KTK-II (tavoitteena ainakin ERJL)


 • Suomenhevoskasvattajat

  Hervannan Oriasemalta löytyy kaksi vuonohevosoria, jotka ovat käytettävissä jalostukseen saman pituisen suvun omaaville tammoille. Orit ovat vapaasti käytettävissä, kunhan ilmoitat varsan sivut minulle sellaiset saatuaan.

  Emir av Solsvik (i. Gunnar, e. Sjøvann, ei. Sjørøver)
  tuontisukuinen
  kouluratsastuksessa menestyksekkäästi kilpaillut
  kantakirjattu II-palkinnolla

  Knud v.d. Trondheim (i. Frey av Rågkross, e. Grisling '66, ei. Hallusaanito)
  2-polvinen suku
  menestynyt hyvin kouluratsastuksessa
  kantakirjattu II-palkinnolla • Breawan vuono-orit tarjolla jalostukseen! Ei tarvitse kysellä, vaan riittää että varsan sivut ilmoitetaan minulle jotakin kautta.

  Orit • Brynhild Oddleik
  Sukua 2p, valjakkopainotteinen mutta kisaamaton
  Käytettävissä kaikkeen nvh-jalostukseen, mutta huomaa väri (valkohallakko), jota ei suositella yhdistettävän valkohallakon tai keltahallakon kanssa.

  PP’s Brynleik
  Sukua 3p, yleishevoseksi merkitty mutta kisaamaton. Hiirakko (harmaahallakko) väriltään, ei ongelmallinen yhdistettynä voikkoväreihin. Oddleikin poika.

  Yhteys mailitse vtionic@gmail.com tai täällä chatissa.


 • Esteratsastajat

  Vapaassa käytössä oripojat, ilmoitus varsan sivuista chatissa riittää:

  4p Malte von Dows (valjakko, ktk kelp)
  3p Derian Malvin KTK-II (koulu)
  3p Sagavik Sedrik KTK-II (yleis)
  3p Lykkelig Matias (koulu)
  3p Christmas Spirit HV (yleis, ktk kelp)
  2p Vinds Mildor KTK-III (koulu)
  2p A.D. Will Valentin KTK-I (yleis, vvj täynnä)
  1p Derian Magnar KTK-III (yleis, vvj täynnä)
  1p Sagavik Jesper KTK-II (valjakko)
  1p Sariolan Ahti (villit)
  1p Donfe’s Amor (villit)
  evm Winnie the Pooh (krj+erj täynnä, ktk kelp)
  evm Felder (este)

  Päivitetty 16.2.19 • Derian Løveforstand 2-polvinen, yleisheppa, palkittu KTK-I, VIR MVA Ch, YLA1 ja KRJ-II (menossa vielä jossain vaiheessa ERJL)
  Sivut saa vain ilmoitella chatissa, vapaassa käytössä. • Brynja av Rågkross
  1-polvinen tamma
  40 KRJ sijoitusta + 30 ERJ sijoitusta - ei kisaa enää, ei menossa laatuarvosteluihin
  Max. 3 varsaa oreista joista ei tämän tamman kanssa ole jo varsaa - nopeat syö hitaat eli sivuja vaan mulle nii varsat ok. • Derianin kaikki oriit ovat aikalailla vapaasti käytettävissä puhdasrotuisille vuonotammoille. Suvussa ei saa olla samoja nimiä ensimmäisessä kolmessa polvessa. Jokainen tähtää painotuslaji(e)nsa laatuarvosteluihin ja suurin osa myös kantakirjaan. Kilpailuja tai muuta en varsoilta vaadi, mutta muutama sijoitus isän painotuslaj(e)issa ei ole pahitteeksi tietenkään 😉 Toivoisin jotain kautta ilmoitusta minulle, mikäli aiot jotakin oreistani käyttää. Viimeistään kun varsan sivut ovat valmiit, haluan ne tietooni.

  Jos mieluinen ori on löytynyt, mutta tamma hukassa, ovat Derianin tammatkin tietyin ehdoin käytettävissä. Joitakin tammoja on mahdollista liisata, jotkut varsovat vain minun kasvattejani. Tammojen käytöstä kysyttävä erikseen virtuaalisuba@hotmail.com

  Derianin vuonohevoset • Meidän ainokainen ori Halldórr av Rågkross on 2-polvinen, koulu- ja valjakkopainotteinen. Kouluratsastussijoja 10kpl ja valjakkosijoja 22kpl (tosin suurin osa vain muistiossa siihen asti, että kaikki kasassa). Suuntaa laatiksiin, kun sen aika on. KTK-kelp., joten käy kantakirjattavana, kunhan ehtii tilaisuuteen mukaan.

  Käytössä saman pituisen suvun omaaville tammoille. Ei tarvi erikseen kysellä, nakkaa sivut, kun sellaiset löytyy 🙂 • Seppäjärven vuonisorit Roy, Leo ja Vikke astuvat rajattoman määrän ulkopuolisia tammoja, joilta löytyy siistit sivut sekä samanpituinen suku. Lupaa ei tarvitse kysellä, mutta haluan chattiin ilmoituksen astutuksesta sekä linkin varsan sivuille heti kunhan sellaiset ovat olemassa 😉

  Derian Tyrion, 1-polvinen, yleispainotteinen
  Sagavik Lennart, 1-polvinen, koulupainotteinen
  PP’s Viggen, 2-polvinen, yleispainotteinen


 

9
Online

1.0k
Users

13.5k
Topics

256.8k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.