ARJ: Laatisinfoa (uusi tilaisuus ja keskustelua pisteytyksestä) • Heipähei askellajiväki!

  ARJ laatuarvostelu siirtyi pois minulta ja Jasnylta syystalvella 2015. Laatis oli ollut jo jonkin aikaa hiljainen, sillä me kummatkin olimme kiireisiä reaalielämän kanssa eikä aikaa ja jaksamista riittänyt virtuaalihevosille siihen tahtiin, kuin laatis olisi vaatinut. Erinäisistä syistä homma ei kuitenkaan lähtenyt toimimaan, vaikka luovuimme laatiksesta juuri siksi että saisimme sen aktiivisesti toimintaan. Nyt huhtikuussa 2017 laatis palaa jälleen minun ja Jasnyn hoiviin ja yritämme edelleen kiireisyydestämme huolimatta saada laatiksen pysymään paremmin toiminnassa. Jaoksen ylläpidon asemassa haluaisimme vielä esittää viralliset pahoittelut harrastajille siitä, että laatis on ollut näin pitkään kuolleena.

  Korjataksemme tilannetta olemme päättäneet järjestää tilaisuuden, joka on täysin ilman osallistumisrajoituksia. Tilaisuuden kutsu löytyy täältä ja ilmoittautuminen on auki toukokuun loppuun saakka. Arvostelemme hevosia sitä mukaan kuin niitä ilmoitetaan ja suinkin ehdimme ja pyrimme saamaan viimeisetkin tulokset esille kesäkuun alussa.

  Kevään 2017 laatistilaisuus

  Jatkossa tilaisuuksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa, yksi keväällä ja yksi syksyllä. Tilaisuudet tulevat olemaan rajoituksettomia, ellei homma karkaa täysin käsistä. Samaan aikaan avoinna on haku laatiksen ylläpitäjää varten, eli mikäli kaipaat tilaisuuksia useammin niin hae laatiksen ylläpitäjäksi!

  Tämä tilaisuus mennään vielä nykyisellä pisteytyksellä ja tekemättä sen suurempia muutoksia, mutta jatko on vielä auki. Haluammekin nyt herättää keskustelua askellajiharrastajien kanssa ja ennen kaikkea kuulla, että mitä mieltä te olette laatiksen nykyisestä pisteytyksestä.

  Yksi ehdoton uudistuksenkohde tämän tilaisuuden jälkeen tulee olemaan itse arviointi-sivu. Tiedostamme että sivu ja varsinkin pisteytys on hyvin sekava eikä välttämättä anna riittävästi informaatiota siitä, mitä arvioinnissa haetaan. Tarkoitukseni onkin uudistaa sivu niin, että jokainen kohta arvioinnista selkeytetään muotonsa ja myöskin arviointiperusteiden osalta. Ei siis hätää, tämä ongelma on tiedossa ja tullaan korjaamaan!

  Ensisijaisesti haluammekin nyt herättää keskustelua itse pisteytyksestä. Sijoitusmäärät, lisäpisteissä arvosteltavat asiat, kaikki nämä. Onko jotain, mitä haluaisit nähdä lisättävän tai muutettavan?

  Olemme Jasnyn kanssa käyttäneet paljon aikaa ja vaivaa luodaksemme pisteytyksen, jonka ansiosta hevoseen on todella panostettava päästäkseen hyville palkinnoille. Haluamme että jo kakkospalkinnon hevosta varten on nähtävä enemmän vaivaa kuin pelkkä kisaus, kuvat ja pari jälkeläistä sivuilla. Olemme pyrkineet siihen että jo kakkospalkinto on todellinen saavutus ja siitä korkeammalle tavoiteltaessa on todella tehtävä töitä.

  Meidän mielestä pisteytys on siis hyvä sellaisenaan, emmekä aio lähteä sitä muuttamaan ellei enemmistö harrastajista toisin toivo. Nyt onkin siis aika vaikuttaa mikäli haluaa muutosta! Vaikka meidän mielestämme pisteytys onkin hyvä, olemme silti avoimia muutokselle mikäli muutosta toivovilla on esittää hyvät perustelut sille, miksi jokin asia ei toimi. • ⬆


 • Piirrosharrastajat

  Mä tykkäisin jos jälkeläisosiossa voisi saada pisteitä esim. siitä että jälkeläisellä on kuva, luonne ja sen lisäksi vaikka ne 15 sijoitusta 😄 vaikka niin että sijoituksista on mahdollista saada se 15 pistettä, mutta tarvittaessa voi korvata vaikkapa 2 pistettä kuvasta ja 3 luonteesta? Kuitenkin max 15 pistettä per jälkeläinen. Muutoin pisteytys kyllä toimii :thumbsup_tone2: ✨ • @Kioja kiitoksia ehdotuksesta! Mainio idea, vähän ihmetyttää ettemme ole aikaisemmin tajunneet lisätä jälkeläisosioon muitakin pisteytyskohtia kuin pelkät sijoitukset. : D

  Menee ehdottomasti toteutettavien muutosten listalle tämä. Kehitellään Jasnyn kanssa jossain vaiheessa luonnosta muutoksista pisteytykseen ja laittelen niitä sitten tänne näytille ja keskustelun kohteeksi paremmin. • ⬆ • ⬆ • ⬆ • Vielä viikko aikaa osallistua laatistilaisuuteen


 • Kouluratsastajat

  @Kioja said in ARJ: Laatisinfoa (uusi tilaisuus ja keskustelua pisteytyksestä):

  jälkeläisosiossa voisi saada pisteitä esim. siitä että jälkeläisellä on kuva, luonne ja sen lisäksi vaikka ne 15 sijoitusta

  Ajattelin, että en ota kantaa ARJ:n asioihin kun mulla ei askellajihevosia ole, mutta kun ei täällä näytä olevan muitakaan kommentteja niin laitetaa ny sitten :slight_smile:

  Eli olen tästä jälkeläisosion ehdotuksesta täysin eri mieltä. Kyse on kilpajaoksesta, joten sen ei tarvitse arvostella jälkeläisiä muuten kuin kisaosuudelta. Jälkeläisarvostelut ja kilpajaokset erikseen kiitos sanon ma 🙂

  Muutenkin, ARJ:n pisteytys voisi olla linjassa muiden jaosten kanssa. VVJ:n nykyinen malli sopii hyvin harvinaisille joten se olisi varmasti toimiva myös ARJ:ssa. ARJ:n pisteytys on aivan liian tiukka ottaen huomioon, että sen osallistujat ovat harvinaisia rotuja virtuaalimaailmassa. Miksi siihen kolmospalkintoon pitää tehdä niin paljon? Muut laatuarvostelut ovat ottaneet pisteytyksessään monipuolisesti huomioon erilaisia hevosia. ARJ:ssa hevoset on pakotettu paljon pienempään muottiin.

  Muutama kehitysidea siis

  • Rakennearvostelun pisteet 2 tuomarilta, jaettuna kahdella. Maksimipisteet kymppiin.

  Isän/emän ARJ-I laatispalkinnosta saa 2p, ARJ-II/III palkinnosta 1p (maksimissaan 4p yhteensä)

  • Muiden sukulaisten palkinnot myös tähän mukaan. Ei ole tuomarilta iso homma hakea ARJ-palkintoja sukutaulusta.

  täysiin pisteisiin vaaditaan ainakin kaksi jälkeläistä

  • Muuttaisin niin, että yhdestä jälkeläisestä saa täydet pisteet.

  Rotukohtainen laatuarvostelupalkinto I/II -> 2p

  • Kaikilla roduilla ei ole rotulaatista, joten tämä on melkoinen määrä pisteitä vain tietyille roduille.Poistaisin tai vähentäisin puolikkaaseen pisteeseen.

  Lisäpisteissä luonteella ja teksteilla on myös tarpeettoman suuri painoarvo. Liian yleispainotteinen pisteytys ylipäätään kun kyse on kilpajaoksesta. • Se mun vuosi sitten jonoon ilmoittama hevonen jäi vissiin arvostelematta silloin kokonaan? Tiiän ilmoittaa tohon tilaisuuteen jos jäi. • @yersinio kiitos kommentista kuitenkin, hienoa saada asioista keskustelua! 🙂

  Eli olen tästä jälkeläisosion ehdotuksesta täysin eri mieltä. Kyse on kilpajaoksesta, joten sen ei tarvitse arvostella jälkeläisiä muuten kuin kisaosuudelta. Jälkeläisarvostelut ja kilpajaokset erikseen kiitos sanon ma

  Meidän mielestä taas ehdotus on hyvä, sillä harvinaisten parissa on myös harrastajia jotka keskittyvät vain kasvattamiseen. Vaikka kyseessä onkin kilpailujaos, askellajiharrastus on lähes täysin harvinaisten rotujen varassa emmekä halua muodostaa mitään erottelua kisaavien ja ei-kisaavien harrastajien välille muutenkin pienen harrastajaporukan vuoksi. Kiojan ehdotuksen pohjalta ei ole vielä rakenneltu mitään varsinaista suunnitelmaa, mutta itse ainakin olen koko ajan ollut sillä kannalla että kisaamattomistakin jälkeläisistä voisi saada pisteitä, muttei missään nimessä täysiä pisteitä. Viitaten myös ideaasi:

  täysiin pisteisiin vaaditaan ainakin kaksi jälkeläistä

  • Muuttaisin niin, että yhdestä jälkeläisestä saa täydet pisteet.

  Ajatuksenpoikanen uudesta pisteytyksestä olisi, että täysiin jälkeläispisteisiin vaaditaan ainakin yksi kisannut jälkeläinen niiden kisaamattomien, jollain muulla tavalla pisteytettävien lisäksi.

  Muutenkin, ARJ:n pisteytys voisi olla linjassa muiden jaosten kanssa. VVJ:n nykyinen malli sopii hyvin harvinaisille joten se olisi varmasti toimiva myös ARJ:ssa. ARJ:n pisteytys on aivan liian tiukka ottaen huomioon, että sen osallistujat ovat harvinaisia rotuja virtuaalimaailmassa. Miksi siihen kolmospalkintoon pitää tehdä niin paljon? Muut laatuarvostelut ovat ottaneet pisteytyksessään monipuolisesti huomioon erilaisia hevosia. ARJ:ssa hevoset on pakotettu paljon pienempään muottiin.

  Minä taas haluaisin tietää, että miksi rotujen harvinaisuuden pitäisi olla jotenkin lieventävä peruste pisteytyksessä? Miksi ihmeessä harvinaiselta ei saa vaatia panostusta, mikäli hevosensa kanssa haluaa menestyä?

  En nyt tiedä mistä sait tuon idean, että kolmospalkintoon pitäisi tehdä jotenkin “niin paljon”. Esimerkkinä vaikkapa oma hevoseni, joka saa pisteitä kuvista, sijoituksista ja vanhemmista. Olettaen että kyseinen hevonen saisi puolet kuvapisteistä, sen pisteet riittävät hyvin kolmospalkintoon. Omasta mielestäni tuollainen hevonen ei kakkospalkinnon arvoinen olisikaan.

  Myönnän etten ole kovin syvällisesti tutustunut muiden laatisten pisteytyksiin, joten kiinnostaisi tietää miten muissa laatiksissa hevoset otetaan monipuolisemmin huomioon?


  Rakennearvostelun pisteet 2 tuomarilta, jaettuna kahdella. Maksimipisteet kymppiin.

  Rakennekohdan pistemäärää ei ole ollut ajatuksena muuttaa, ellei jonkun muun kohdan pisteytystä koroteta. Sen sijaan itse arviointi tulee kokemaan varmasti suurimman muutoksen ja siihen jo aloitusviestissä viittasinkin maininnalla, että joitain kohtia avataan ja selkeytetään paremmin. Harvinaisista roduista kun on kyse, niin tarkoitus on muokata arviointia niin että pelkästään hyvillä kilpailutilannekuvilla voi saada täydet pisteet. Itse olisin ollut jopa sen kannalla, että otetaan WRJ-laatiksen linja ja annetaan kuvista vain pari hassua lisäpistettä, mutta Jasny ei halunnut luopua rakennearvostelusta. : D


  Isän/emän ARJ-I laatispalkinnosta saa 2p, ARJ-II/III palkinnosta 1p (maksimissaan 4p yhteensä)

  • Muiden sukulaisten palkinnot myös tähän mukaan. Ei ole tuomarilta iso homma hakea ARJ-palkintoja sukutaulusta.

  Tämä on hyvä ehdotus, napataanpa mukaan.


  Rotukohtainen laatuarvostelupalkinto I/II -> 2p
  -Kaikilla roduilla ei ole rotulaatista, joten tämä on melkoinen määrä pisteitä vain tietyille roduille.Poistaisin tai vähentäisin puolikkaaseen pisteeseen.

  Lisäpisteissä luonteella ja teksteilla on myös tarpeettoman suuri painoarvo. Liian yleispainotteinen pisteytys ylipäätään kun kyse on kilpajaoksesta.

  Lisäpistekohta oli myös ajatuksena muuttaa muiden laatisten käyttämään tyyliin, eli pisteitä voi keräillä vaikkapa kirjoittamalla enemmän päiväkirjamerkintöjä. Katsotaan varmasti siinä kohtaa myös muiden palkintojen pisteytysmäärää, sillä ajatuksena oli saada mukaan myös ulkomaisen ASSAn palkinnot.

  Lisäpistekohdan ollessa muuta panostusta hevoseen, niin mitä muutakaan se olisi kuin raskaasti teksteihin nojaavaa.


  @Tierra meillä ei valitettavasti ole tietoja jonoarvostelusysteemin aikana ilmotelluista hevosista tai niiden arvosteluista, joten pistä uutta ilmoittautumista. • Noniin, mitäpä muutakaan sitä tekisi sateisena lauantaina kuin pohtisi laatiksen pisteytystä. : D

  Nyt sitten kaivattaisiin ihan tosissan mielipiteitä! Laatiksen pisteytys tulisi tulevaisuudessa näyttämään tältä.

  Suuria muutoksia ei tosiaan ole tullut, lähinnä selkeytystä eri kohtien arviointiin. Mikään ei ole vielä kiveen hakattua, tämä on tosiaan vain alustava suunnitelma ja muutokset ovat täysin mahdollisia. Nyt olisi siis korkea aika esittää se oma mielipide, jos haluaa vaikuttaa.

  • Kilpailumenestyskohtaan ei tullut suurempia muutoksia, ainoastaan cupsijoitukset irrotettiin erilleen.
  • Rakennearvostelua selkeytettiin ja sieltä napattiin nyt sitten kuitenkin se pistemäärä puoliksi, tarkemmin ajateltuna tosiaan parempi näin.
  • Vanhempien menestystäkin lähinnä selkeytettiin, sukuselvityksen arviointia yksinkertaistettiin hieman ja napattiin pari pistettä pois.
  • Jälkeläisten menestyksessä olisi nyt yksi luonnostelma @Kioja ehdotuksesta, eli kolmasosa pisteistä olisi mahdollista korvata muuten mutta pääpaino on edelleen niissä sijoituksissa.
  • Lisäpisteet -kohtaa avattiin ja lisäiltiin hieman palkintokohtia, tuleeko kenellekään mieleen mitään muita palkintoja joiden kuuluisi olla listalla?
  • Cup-sijoitukset otettiin ihan omaksi kohdakseen, niille on vielä määrittelemättä enimmäismäärä. Haluamme Cup-sijoituksille enimmäismäärän, sillä nykyisillä osallistujamäärillä Cup-sijoituksia kertyy erittäin helposti verrattuna muiden jaosten Cupeihin. Enimmäispistemäärä poistuu kyllä, mikäli osallistujamäärät kasvavat ja sijoitusten saanti vaikeutuu.


 • Tuo uusi pistetytysmalli näyttäisi ainakin minun mielestäni nyt lupaavalta, varsinkin tuon rakenneosion suhteen (ei niin kovia paineita hyvien kuvien etsimisen kanssa, mikä varsinkin harvinaisten kanssa on usein työn ja tuskan takana).

  Muutenkin tuo uudempi pisteytys näyttäisi madaltavan ainakin omaa kynnystäni tähdätä hevosten kanssa ARJ-laatikseen,pitäen kuitenkin hyvällä tavalla tiukan linjan niin että siihen hevoseen on yhä panostettava jos sen ykkösen sieltä haluaa. Täältä suunnalta ei siis mitään valitettavaa tuon uuden pisteytyssuunnitelman suhteen 🙂 • Näyttää hyvältä. • Jees, kiva kuulla! Meillä on tosiaan aina ollutkin se kanta, että ilman rakennekuvia voi saada hyvät pisteet juurikin siksi, kun harvinaisten rotujen kanssa pelataan. Vanhan pisteytyksen rakenneosion ongelma on ollut juurikin se, että se ei oikein ole tuonut tätä kantaa esille kaikessa epäselvyydessään… : D • Laatiksen VIP tänään! Ryhdyn jahtaamaan viimeisiä pisteitä kasaan, että saataisiin tulokset mahdollisimman pian esille.

  Edelleen saa esittää mielipiteitä ja kommentteja uudesta pisteytyksestä. Tällä hetkellä näyttäisi kuitenkin siltä, että syksyllä otetaan sitten ensimmäinen tilaisuus tämän pisteytyksen mukaan.


 

11
Online

835
Käyttäjät

10.8k
Aiheet

194.7k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.