Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille


 • Piirrosharrastajat

  @Eedla-S tuollainen on aina, kellonajasta riippumatta, hyvä idea siihen saakka että ne tavarat pitää sinne kaappeihin takaisinkin laittaa. 😂
  Kuinkahan monesti itekki oon suurinpiirtein itkua vääntänyt tavarakasan keskellä, kun se inspiraatio siihen järjestelyyn loppunut tasan samalla sekunnilla kun kaapit on tyhjät. 😂 • @mila Ja tänhän vois tehä sillei helposti yks kaappi kerrallaan, eikä niin, että vetää ensin kaikki viis kaappia ja sit miettiä et niin, mitenhän ajattelin laittaa nää kaappeihin ku tavaraa on ovienkin edessä. Mut tänään siivottu varasto ja nuo eteisen kaapit, lopputuloksena jätesäkillinen roskaa, puolikas menossa kierrätykseen ja ikeakassillinen myytävää. Lisäksi sisältä menee varastoon muutama varastolaatikollinen tavaraa niin tulee paremmin tilaa. Huomenna pitäis inspiroitua makuuhuoneesta ja samasta projektista 😅


 • Piirrosharrastajat

  Niin… Niin voisi, mutta… 😂 • Siis!!! Jos nyt hammaslääkärikäynti reiän porauksen ja paikkauksen merkeissä voi koskaan olla miellyttävä kokemus, niin nyt se oli kyllä oikeasti siedettävä! En oo koskaan kokenut noin miellyttävää hammaslääkärikäyntiä! Koko ajan kerrottiin mitä tapahtuu ja kysyttiin vointia ja kysyttiin, että eihän varmasti tunnu mitään missään. Ja rupateltiin ihan joutavia ja heitettiin läppää. Siis. vau. Eikä se hammaslääkäri ollu ees kauheen pahaa katteltavaa 😄
  Tiistaina uusiks! Eikä ees ahista tän päivän jälkeen mennä kun on sama lääkäri! Vaikka toki tärisinkin siinä tuolissa ja lääkäri sanoi, että koita rentoutua niin ei tärisytä niin paljon 😄 Mutta, ei ollu niin kauheeta kun mitä edelliset kerrat! Patsi viisaudenhampaan poistaminenkin oli suht miellyttävä kokemus, kun siinäkin oli mukava lääkäri. Onkohan näillä lääkärit vai aineet parantunu 😄 • @spookiness siis toi kuulostaa ihan unelma kokemukselta! Missä kiven alla tommoset hampilääkärit on? • @spookiness Mä väitän että nuoremman sukupolven lääkärit kohtaa potilaat paljon luontevammin kuin aiemmat sukupolvet.

  Mulla kanssa oli semmonen ehkä 35v hampilääkäri, joka oli tosi mukava. Se teki mulle 2 juurihoitoo ja pari paikkausta. Ja käski kans heti älähtää tai muuten ilmottaa jos tuntu kipeeltä tai muuten tosi pahalta. • @jenna stalkkeroimiseni perusteella tämä on näköjään vasta opiskelija! Ja ikääkin näyttäisi olevan minua huomattavasti vähemmän 😄 Harmi. 😄 • @Spookiness, tuo on ihana tunne!! Mä kans löysin nyt keväällä ihan luottolääkärin, kävin siellä tarkastuksessa, purentakiskojen valmistuksessa ja myöhemmin kolmen reiän porauksessa (kerralla…). Kokemuksena kamala ja vieläkin jomottaa hampaissa, mutta lääkäri katsoi, että on kunnon puudutukset ja muutenkin oli just samalla tavalla et onhan kaikki ok, eihän tunnu liikaa, sano heti jos sattuu ja et pidetään vaan taukoa, jos tarvii. Samoin samasta paikasta löytyi myös ihan huippu hammashoitaja, joka ei vetänyt hammaskiveä samalla voimalla, kun usein hoitajat tekevät, vaan oikeasti teki tosi hellävaraisesti myös ikävistä ja vaikeista kohdista! Harmi vaan, että ovat yksityisiä (Terveystalo), niin näkee kyllä hinnassakin. Mutta tähän aikaan ei oikein kunnallisille pääsekään, niin tosi mielellään näin hyvästä palvelusta maksaa! 😊 • Mullakin oli nyt keväällä useamman hammashoidon putki (reikien paikkausta, juurihoitoa ym) ja tosi mukava lääkäri sekä hoitaja. Selittivät mitä tapahtuu ja pahoittelivat kipuja ja juttelivat mukavia. Siis en oo koskaan ollut niin miellyttävässä toimenpiteessä kuin tuo pahamaineinen juurihoito! 😂 • Mulla ei ole paljoa kokemusta julkisilla. Kävin kerran kun hammasta särki niin heitti sinne jonkun surkeen välipaikan joka hävisi parissa päivässä. Haukku mut ihan lyttyyn kun erehdyksissä sanoin epäileväni viisuria. Se oli joku virolainen akka jolla ei ollut yhtään asiakaspalvelutajua.

  Kävin viime vuonna Oralilla, ihan huikee palvelu ja ystävällinen henkilökunta joka oli tärkeetä etenkin kun kärsin hammaslääkäripelosta. Harmi vaan että ne maksut oli ihan sikakalliita eikä ollut varaa käydä siellä kolmea käyntiä enempää vaikka sai henkilökunta-alennusta. Ja nyt kun tulot on tippunut entisestään niin ei ole varaa edes harkita yksityistä.

  Nyt mulla on tarkastuskäynti elokuun alussa julkiselle ja pelottaa ihan hirveästi. Pääsin sen verran eroon pelosta etten tarvii enään rauhoittavia tarkastuskäynnille että varmaan selviän siitä mutta entäs ne tulevat käynnit. Olin jo melkee hypätä penkistä lääkityksen alaisena viimeksi kun ne poisti viisuria ja jos julkinen ei myönnä rauhoittavaa niin oon ihan lirissä. Mutta ehkä ne on mukavia, toivottavasti.

  Mun hampaat on niin kurjassa jamassa hammaslääkäripelon takia. Kolme viisuria vielä poistamatta jos ei unohdeta lukuisia reikiä ja yksi takahammas reikiintynyt niin pahoin (puolet syöpynyt pois) että annan vaan suosiolla poistattaa. Edellinen takahammas oli päässyt siihen jamaa että siitä oli kaikki näkyvä osa syöpynyt ja loppu sit irtos itellään vähän heiluttamalla. Juuren hammaslääkäri poisti viisurin yhteydessä.

  Mut onneksi ihminen pärjää vähällä määrällä hampaita 😄 Kunhan ei vaan näy hymystä, niin kaikki on ok, mulle siis.

  Mä niiiiin toivon et tää julkinen on mukava tai mun käynnit rajottuu tarkastuskäyntiin. Oon niin kauhuissani siinä hammaslääkärituolissa. Rauhoittava vähän joo rentouttaa, mutta silti tunnet kaiken mitä ne sun suussa tekee. Olin ihan jurrissa odotustilassa mut sitten se lääke oli laskenut sen verran että olin täysin hereillä tuolissa enkä kehdannut pyytää enään enempää. Kuka hitto käskee ottaa lääkkeen tuntia tai puolta tuntia ennen operointia jos se operointi kuitenkin kestää pari tuntia? Jos sen tarkoitus on rauhoittaa niin mä olin kuitenkin ihan hereillä, täysin tietoinen ja kauhuissani vaikka se ihan vähän rahoitti silloin. Ehkä mulla on vaan korkeampi toleranssi tai sitten se on vaan suuniteltu niin.

  En osaa kirjoittaa lyhyesti 😄 Mä mietin pitäskö järjestää luonnearvonta. Oon huomannut et muille on kivempi kirjoittaa kun itselle. • Ja mun pitäisi keksiä isoäidille joku kiva synttärikukka. Oon niin kakka kukkaostaja että kaikki kukat mitä oon sille ostanut niin on kuollut koska se ei ole osannut hoitaa niitä.

  Joku näyttävä, mutta helppohoitoinen 😄 Kärsimyskukka oli viimeisin jonka sille ostin, sai sen kukkimaan kerran mutta sitten se kuoli. Harkitsin jotain marjapuskaa mutta ei se oikee välitä niistä. Puillekaa ei oikein ole tilaa puutarhassa, eli pitäs olla joku jonka voi istuttaa maahan ja joka ei vie hirveetä tilaa eli joku joku sisäkukka tai ulkokukka ruukussa.

  Minähän en mitään kasveista ymmärrä, mulla on ekstraharvinainen taito saada kaikki kuukahtamaan. Ei riitä kärsivällisyys 😄 Tiiän kyllä mikä näyttää nätiltä mut siihen se jääkin. • Mä en oo ikinä käynykkää missään muualla ku julkisilla. 😄 oli tälleen korona ajan plussa puolia kun kai kukaan uskalla mennä minnekkää hoitoon niin aikoja sai ilman älyttömiä odotteluja viikon välein (vrt. ekan ja tokan hoitokerran väli ennen koronaa 2kk).

  / Ihan kiva että oppii tälleen kypsässä kohta kolmenkymmenen vuoden iässä käyttämään jääkaappia. Kun oon aina ihmetelly mikä hitto siinä on että mun jääkaappeihin kertyy hitokseen nestettä pohjalle joka sit ällölöllöytyy tämmöisen epäsiistin ihmisen taloudessa sellaiseksi lähes eläväksi homeliisteriksi. Et siivooko muut useammin jääkaappia vai täh. Olen myös ihmetellyt mikä se reikä siellä takaseinällä on ja miten epäkäytännöllinen sellainen koukkelo on kun sinne kertyy sitä paskaa.

  No otin tänään siivotessani jääkaapin ohjekirjan kauniiseen käteeni ja valaistuin. 😂


 • Piirrosharrastajat

  @hm Jos sisäkukan haluaa, niin kaksivärinen rönsylilja on aika varma valinta 😄 • @kioja Kiitos 😄 Mun isoäiti ei oikee perusta viherkasveista, mutta täytyy pistää korvan taa jos en muuta löydä.


 • Piirrosharrastajat

  @hm Rönsyliljaan tulee semmosia söpöjä pieniä valkosia kukkasia ❤ Vaihtoehtoisesti perhosorkidea kukkii aika pitkään ja on melko helppo hoitaa 🤔 • @kioja Kiitos vinkeistä, täytyy katsoa mitä huomenna löytyy 🙂 • @kioja Siis mä en oo IKINÄ nähny kukkivaa rönsyliljaa vaikka meillä oli kotona useampikin niitä? 😂 En tienny et ne kukkii.


 • Piirrosharrastajat

  @serena Ai, mun omat kukkii paraikaa 😂 Ne kukat on tämmösiä
  alt text • @kioja Olettan että ne saa kukkiin 😄


 • Piirrosharrastajat

  @hm Mä oon ehkä puolueellinen, mut rönsylilja on maailman helpoin kasvi ❤ t. melkein 80 kasvia kotona + taimet


 

7
Online

1.0k
Users

13.7k
Topics

262.3k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.