Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille • @mila No kun mua häiritsee ilmoittaa liian korkeaan luokkaan, ei pysty. 😄


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @serena Ne joutuu kuitenkin nostaa yhden tason “liian korkealle” ollakseen valmiita.
  (GP hevosen lopullinen taso on 11, vaikka GP on 10.) Nopeammin sinne pääsee, kun vain hyödyntää kaikki kisat mitä on, porrastettuja ei järjestetä liikaa 😄 • @anarchy Joo, mutta ei sen tarvitse kilpailla kapasiteettiaan korkeamalla saadakseen tasonsa täyteen. 😄 • @serena Eipä taida muita tyhmiä kohtia ton suhteen olla kun koulussa heA ja esteillä metri -> ilmoita hepat 3 tasolla 4 tason luokkiin ja kerää näin pisteitä hitaasti ja varmasti kun sijoittuu huonosti kun pisteet ei parempaan riitä. • @jenna Mua ei haittaa hitaus yhtään, hitaampikin saisi olla. Enemmän häiritsee, että mä voin esimerkiksi heittää helppo D tasoisen shetlanninponin helppo A luokkaan (okei, huono esimerkki, koska shettiksestä nyt ehkä muistaa suurinpiirtein ettei se ainakaan he A:ta tuuppaa, mutta vaikka joku welsh vois olla verrattavissa).


 • Tarinaheppailijat

  Olin just jatkamassa noiden olemassaolevien ja tulevan tallin sivuja, mut nyt mun mieli päättikin että haluan tallin Australiaan 😂

  Mut ongelmana on se, että en osaa keksiä sille kivaa nimeä. Ehkä jotain sen tyylistä kuin McLeodin tyttärissä on ne tilojen nimet tai sit jotain mikä ois Aussilaisella slangilla tms? Emmä tiedä, jotain luontoon liittyvää 🤔 Mistähän sen nyt sit keksis… • @tanttu tuttua 😂 Mulla on varmaan miljoona talli-ideaa mutta kaikki kaatuu kun en osaa keksiä nimiä. Toisaalta ihan hyvä vaan ku en pysty pitää ees yhtä tallia pystyssä 😅 • @juulia said in Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille:

  Tässä teille 31 emojiarvoitusta suomalaisista bändeistä ja artisteista. Mulla ei sit oo oikeita vastauksia näihin kun en oo keksinyt näitä ite mut ehkä näistä on silti jonkun lauantai-iltaan iloa 😂

  alt text
  alt text

  Saitteko vastauksia näihin? Tässä mun lista, oliks teillä eri vastauksia?

  1. Happoradio
  2. Firevision
  3. The 69 eyes
  4. Pelle Miljoona
  5. Uniklubi (tai ehkä Sleepy sleepers, en tiedä)
  6. Eläkeläiset
  7. Aikakone
  8. Anssi Kela
  9. EN OO YHTÄÄN VARMA TÄSTÄ mut veikkasin Kolmas nainen :'D
  10. Elastinen
  11. Honey B & T-bones
  12. Zen cafe
  13. Sunrise avenue
  14. Kotiteollisuus
  15. Catcat
  16. Paleface tai Juha Tapio tai Herra Ylppö tai Samuli Putro
  17. A Aallon rytmiorkesteri
  18. Litku klemetti
  19. Sir Elwoodin hiljaiset värit
  20. Terveet kädet
  21. Miljoonasade
  22. Maija Vilkkumaa
  23. Radiopuhelimet
  24. 4 Ruusua
  25. Agents ??? en tiiä vois olla aika moni muuki esim J. Karjalainen & mustat lasit (iskä väitti et tää on Matti ja Teppo)
  26. Klamydia
  27. Atomirotta
  28. Maustetytöt
  29. Negative
  30. Lauri Tähkä
  31. Nightwish


 • @juulia Mulle tuli tosta 25. mieleen myös Bat & Ryyd 😄 • @Juulia Mä sanosin vitosta ennemmin sliippareiks ku uniklubiks 😄 • Hahahahahah hah ha mietin taas hullun kiilto silmissä pitäiskö lisätä sattumanvaraisuutta ponien elämään ja heitellä niille jotain onnettomuuksia, sairauksia ja - aaaaakkk - kuolema. 🙈 Tarkoitus on keventää ponienpyöritystä Rushockissa niin siellä ois ehkä hyvät edellytykset koeajaa jotain tämmöistä systeemiä.

  Toisaalta tarkoitus on myös tehostaa kasvatusta enkä oo yhtään varma haluaako ihmiset ostaa sit mahdollisesti taustoiltaan “vajaita” kasvatteja. Siis esimerkiksi, että toinen vanhemmista ei ole ehtinyt kisata sijoja täyteen, koska on kuollut tai loukkaantunut kilpauran lopettavasti. 🤔 Itselleni tää ei oo ongelma, kun en muutenkaan hae laatiksista niitä ykkösiä joka ponille, mutta mutta.


 • Piirrosharrastajat

  Mä haluaisin myös keksiä jtn. tommosta omille hevosille, koska vähän “tylsäähän” se on että ne kopukat ensin kisaa kisansa tappiin, saavat pari jälkeläistä, käyvät laatiksissa ja sitten kupsahtavat syystä tai toisesta kun ovat ns. turhia. 😄

  Eihän ne oikeassa elämässäkään onnellisena elele eläkeikään…
  Mutta sitten ku oon taas haalinut lähinnä muiden kasvatteja talliini niin ei kehtaa niitä tyyliin parin kuukauden kuluttua laittaa katkomaan koipeaan ja sitten todeta et hups, se muuten kuoli. 😄 • Miula on jossain koneen uumenissa lista ja miun tarkotus oli yksityisille arpoa et onko ne seuraavan vuoden terveitä vai ei, ja jos ei oo terveitä niin listasta vaan et mikä vaiva 😂 sama oli vähän sit muiden tapahtumien kans mut se oli ns vapaaehtonen. En oo nyt kuitenkaan muistanut tai jaksanut käyttää tätä enkä välillä raaskikkaan, viimeks helmikuussa arvoin et tuleeko tamma kantavaks ja sit jos ei niin ootin tiettyyn ”siemennyspäivään” et millon uudestaan yritettiin.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @mila said in Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille:

  Mä haluaisin myös keksiä jtn. tommosta omille hevosille, koska vähän “tylsäähän” se on että ne kopukat ensin kisaa kisansa tappiin, saavat pari jälkeläistä, käyvät laatiksissa ja sitten kupsahtavat syystä tai toisesta kun ovat ns. turhia. 😄

  Eihän ne oikeassa elämässäkään onnellisena elele eläkeikään…
  Mutta sitten ku oon taas haalinut lähinnä muiden kasvatteja talliini niin ei kehtaa niitä tyyliin parin kuukauden kuluttua laittaa katkomaan koipeaan ja sitten todeta et hups, se muuten kuoli. 😄

  Tämä! Oon kans tosi monesti miettiny, et ois kiva kun virtuaalitallien elämäkään ei olis aina ihan mutkatonta ja täydellistä, vaan tapahtuis loukkaantumisia ja kisaura loppuis joskus ennen sitä 40 sijoitusta ynnä muuta. Se tekis harrastamisesta paljon realistisempaa. Mä voisin ainakin ostaa kasvatin, jonka toisen vanhemman kisaura olis jäänyt kesken tai jotakin muuta vastaavaa olis tapahtunut 😅 • @mila Niinno joo, tuo on kyllä totta, mutta toisaalta kun muutenkin ostan hevosia nykyään sillä lupauksella, etten lupaa oikeastaan mitään niin en oo ihan varma onko asialla sitten paljoakaan väliä seisooko se poni tyhjänpanttina tallissa vai kuoleeko se yllättävästi. Ja toki joku kuolemaan johtava onnettomuus/sairaus olis superharvinainen! 😄
  Joku lievempi vamma tai muu ei varmaan, tilanteesta riippuen, ihan täysin työkykyä hevoselta vie kuitenkaan. Ehkä jollain pikkuvikaisella voisi vaikka työstää täyteen 20 sijaa helpoimmissa luokissa? Mikäli se on siis kasvattajalle tärkeää.

  Vaikka en sitten taas tiedä mitä lisäarvoa se realistisesti ajateltuna tuo vaikka hevosen vanhemmalle, esim. GP-tason kouluratsulle, jos sen varsa tuuppaa jotain helppo C:tä. 😂 On ihan älyvapaata, että sellaisesta edes saa jossain laatiksissa normaalisti pisteitä.

  @laura Mulla on varsoille excelissä arvontakone, joka just arpoo säkäkorkeuden, sukupuolen sekä tiinehtymisen ja tiineyden onnistumisen (tiine / loi / kuollut varsa). Lisäksi on kaksosvarsan mahdollisuuskin. Arvon tällä kaikki myyntiin menevät ja itselle tulevat kasvatit. 😄 Oon vähän harkinnut, että ottais noista ylös hevoskohtaisia tilastoja ja vois sitten vaikka jättää jonkun kerta toisensa jälkeen tyhjäksi jääneen tamman pois jalostuksesta ym. • @serena said in Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille:

  @laura Mulla on varsoille excelissä arvontakone, joka just arpoo säkäkorkeuden, sukupuolen sekä tiinehtymisen ja tiineyden onnistumisen (tiine / loi / kuollut varsa).

  haluun huutaa vähän koska luin että tossa luki (tiine /lol/ kuollut varsa) 😄 • Mulla oli Syndurissa suunniteltu et arpoisin hevosille kuolinvuoden ja varsotettaville tammoille tiinehtyykö tamma, syntyykö varsa elävänä vai menehtyykö tamma. Ei ottanut oikeen tuulta alleen.

  Nyt oon vaan tyytynyt arpoon kasvateille kaikki tiedot 😄 Arvon siis sukupuolen, syntymäpäivän sekä värigeenit. Tää on tosi kätevä kun se arpoo varsalle geenit vanhempien perusteella mutta siinä on jotain bugeja niin joutuu välillä soveltaan kun se ei ota huomioon esim vanhempien splash geeniä (heitän sit tonne roanin ja vaihdan sen vaan splashiksi) ja kaiken lisäksi sivu pitää päivittää välillä kun vanhemmat vaihtuu koska se jää arpoon edellisten vanhempien geenejä.

  Olisi hauskaa arpoa kanssa onko varsa 4- tai 5-käyntinen sekä säkäkorkeus mut nytkin menee jo aikaa etenkin kun kasvatteja syntyy kerralla ~40 😄 Kaikki varsat jotka ei ole toivottua väriä tai sukupuolta niin menee yleensä myyntiin. Mä haluaisin kovasti kanssa ruunia talliin mut pitäs miettiä jotain järkevää tekemistä niille tai odottaa että ASSA nousee jaloilleen taas. • @hm Joo siis tän takii mulla onkin toi arvontakone excelissä, kun joskus tulee tehtyä useampi kasvatti kerralla (ei ny noin montaa, mutta kuitenkin) niin senkun vaan lätkin kaikki kerralla sinne taulukkoon ja arvon menemään. 😄

  Jos osais piirtää, niin ois tosi kiva arpoa noi värigeenit kans, mutta kuvallisilla en halua kun sitten harmittaa jos tulee jostain kivasta yhdistelmästä ihan hirviövärinen tai ei vaan oo just sen oloiselle hepalle muuten vaan sopivia kuvia sillä värillä. • @serena Mun kaikki issikat on kuvallisia ja niiltä löytyy voikkoa, splashia, päistärikköä, tobianoa, hallakkoa, hopeata, kimoa perusvärien lisäksi mut harvoin menee hirveän montaa erikoisväriä päällekkäin niin kuvat on toistaiseksi riittänyt. Tosin mulle kelpaa ihan pääkuvatkin et en ole yhtään nirso. Oon joskus jopa pistänyt pelkät varsakuvat hevoselle 😄


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @hm Uteliaisuuttani kyselen, että mikä tää ASSA on? 🤔


 

11
Online

997
Users

13.2k
Topics

247.3k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.