Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille • Onks tyypeillä hiustenkasvatukseen vinkkejä 🤔 Mulla on siis hiukset kyllä lapaluitten alle, mut ku… Haluaisin ett ois pidemmät, mut ei vaan kasva ei. Mun hiukset on tosi kuivat ja yritän aina niitä kauheesti hoitaa öljyllä, hoitoaineilla jne. Mut ei ne vaan siltikään oikein innostu kasvamaan tai mitään. • @Bella Leikkaaminen. Huonot latvat ku napsii mahollisimman usein ni tarvii leikkaa vaan vähän kerralla ja hius jaksaa kasvaa. • @bella Kannattaa tasasin väliajoin leikata kuivat/kuolleet/2haaraset latvat pois koko pehkosta. Ja jos on tosi kuivat kokonaan hiukset, niin suosittelen myös siinä tapauksessa leikkaan vähän enemmänkin pois. Se kirpasee, jos haluu pitemmät hiukset, mutta sitten ne kasvaa parempikuntosina takasin ja terveemmät hiukset ylipäätään kasvaa nopeemmin.
  Mulla on hiukset alaselkään asti ja tasasen paksutkin vielä, enkä oo niihin ikinä mitään sen kummempia aineita käyttänyt, mutta säännöllisen leikkauksen myötä on pysyny hyvänä. Pesen myös mahollisimman harvoin, vasta kun on vähän rasvottunu. 😄 lisäys// Niin ja kaikki lämpökäsittely tietysti minimiin, esim. suoristusrautakin tekee melkosta damagee, jos joka päivä käyttää! • @Viixi & @Nikki Hiuksia tulee tasotettua aina, kun alkaa olemaan huonoja latvoja. Ne on paljon kivemman näköset ilman niitä latvoja, koska mulla on muuteski vähän “hampun” näköinen toi tukka välillä 😅 Pitäs kans varmaan useemmin pitää tukkaa auki ja leteillä, kun tosi usein pidän ponnaria tai nutturaa.

  Ja lisäys multakin: En käytä tyyliin koskaan muotoilutuotteita tai muotoilulaitteita. Ehkä 2-6 kertaa vuodessa 😂 • @bella jos haluaa kasvattaa pitkät hiukset niin kannattaa välttää lämpökäsittelyä, värjäämistä ym. mikä saattaa vahingoittaa hiusta. Esim pesun jälkeen hiukset pitäis kuivata rutistelemalla niitä kevyesti pyyhkeeseen eikä pyyhkeestä pitäis tehä päähän sellasta “turbaania” 😄 Ponnarit (varsinkin jos pidät aina samassa kohdassa) katkoo hiuksia tosi paljon joten jos pidät niitä niin valitse sellanen ponnari mikä vahingoittaa hiusta mahdollisimman vähän ja vaihtele ponnarin paikkaa.

  Ja muutenkin kannattaa kiinnittää huomiota hiustenhoitotuotteisiin (shampoo, hoitoaine jne) että ne on sun hiuslaadulle sopivat!!!

  Edit: käytän ite hiuksiin lushin palashampoota ja hoitoainetta (parhaita ikinä) ja sit käytän säännöllisesti myös kosteuttavaa hiusnaamiota latvoihin. • @bella Auki kannattaa tosiaan pitää! Mulla oli reilu vuosi sitten hiukset koko ajan ponnarilla ja sillon kyllä oheni. Yhessä vaiheessa muistan, kun hiuksia vaan tippu päästä suihkussa ollessa ja harjatessa. Aloin pitää auki, niin on taas paksuuntunu entiselleen ja paljon paremman näköset muutenkin. Ainiin, jostain luin kans joskus että suihkun jälkeen ei saa harjata tai hinkata pyyhkeellä hiuksia, kun ne märkänä kärsii siitä. • Joo hius venyy jos harjaa märkänä mut pahimmat takut voi selvittää vaikka sormin 🙂 Mut jos käyttää hyvää hoitoainetta niin ei niitä pahoja takkuja pääse edes muodostumaan. • Vältä märkänä/kosteana harjaamista, shampoon kanssa hiero päänahkaa 1-2min, hoitoaine kannattaa huuhdella haalealla vedellä, lämmin vesi aukoo hiussuomuja, kun hoitoaineen yksi toimintaperiaate on sulkea niitä. Kiinnitä huomiota ruokavalioon. Joulukuun lopussa tein värinpoiston ja nyt n. 4 cm juurikasvu. Samalla leikkasin pahiten kärsineet latvat pois. Vältä kuivattavia shampoita, kuten syväpuhdistavat(muotoilutuotteiden käytön jälkeen fine). Kannattaa kokeilla tuohon kuivuuteen myös hiusnaamioita. • Sorrun kyllä tosi usein tohon pyyheturbaaniin, on vaan niin helppo vaihtoehto. Hiuksia tulee myös kosteana harjattua ja käytän juuri niitä kovia sekä vahvoja hiusponnareita - muut ei pysy 😅 Pitäis ehkä nää kitkee pois.

  Käytän tällä hetkellä jotain tosi öljypitoista shampoota ja hoitoainetta, joista hoitoaine on tähän mennessä ehdottomasti paras! Mutta shampoo kuivattaa mun päätä - mutta ei niin pahasti kun monet muut. En oo parempaakaan löytänyt 🤔 • Päänahalle on myös olemassa oljyjä. Ja jos pakko pitää hiuksia kiinni, vaihtele kohtaa (ylös, alas, letille jne…) pyyhkeeksi vaihtaisin microkuitupyyhkeen, ja max. 15 min sitä pyyhettä saisi pitää, hyötyä ei enää sen jälkeen ole.

  Ja ponnareista ehdottomasti vältettävä niitä, missä on metallia. • Hiukset märkänä ei myöskään pitäis mennä nukkumaan vaan jos mahdollista niin hiukset pitäis pestä aiemmin silleen että ne on kuivat kun käy nukkumaan. Mä oon tosi huono tässä ja joudun föönaamaan hiukset kuivaksi melkeen joka pesun jälkeen, vaikka muuten oonkin ihan neuroottinen omien hiusteni suhteen ja vältän kaikkea mikä voi olla huonoksi niille 😄 • hahaa, mä harjaan aina suihkun jälkeen hiukset 😅 ei kyllä vaikuta mun hiusten kasvuun, leikkasin taas tossa loppiaisena kuivat latvat pois eli joku 5cm ja kohta jo kasvanut takas … en itse käytä mitään kummempia hiustuotteita; pesen hiukset ensin hilseshampoolla, huuhtelen hyvin ja heti perään normaalilla shampoolla, kerran viikkoon käytän hoitoainetta vain latvoihin. annan olla pyyheturbaanilla ihan hetken aikaa, että suurimmat vedet kuivuis pois, sitten harjaan ja annan kuivua ihan ittekseen. jos oon lähdössä vaikka kouluun, niin just ennenku lähen kuivaan föönillä loput jos on tarpeen. pesen aina aamusin hiukset, pidentää ns. puhtaudesta nauttimisen aikaa ja ovat paljon pöyhkeämmät silleen 😄

  annan myös aina pesun jälkeen olla hiusten auki ensimmäisen päivän, tietenkin jos ovat tiellä niin siksi aikaa nutturalle tmv. käytän ite niitä “johtoponnareita”, ovat mulle parempia. jos haluan siistin ponnarin, niin sillon vaan normaalia ponnaria.

  jos myös käyttää paljon suoristusrautaa yms., niin loogisesti pääteltynä ne kuivattais hiuksia 😄 sama jos värjää paljon, se kuivattaa. jos käyt yhdellä tietyllä kampaajalla aina, niin hän osais varmaan kans antaa neuvoja, kun varmaan tuntee sun hiustyyppiä ☺


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mulla on myös luonnostaan aika kuiva hiuslaatu, mutta pyrin kosteuttamaan hiuksia paljon. Mulla on myös vaalennettu hiuksia, joka tietty kuivattaa entisestään, mutta nykyään koen näiden olevan tosi hyvässä kunnossa. Kiiltää, on paksut ja kasvaa nopeasti. Syksyllä hiukset olivat vielä peppuun, mutta ne pätkäistiin solisluille värjäyksen yhteydessä. Nyt ovat taas vähän yli puoleen väliin selkää.

  Värjäyksen jälkeen käytin kotona sellaisen yhden pienen purkin Olaplexiä, joka auttoi hurjasti hiusten kuivumisongelmaan. Koen tuotteen olevan opiskelijabudjetilla kuitenkin aika tyyristä, joten toista purkkia ei ole tullut ostettua. Pesen hiukset kahdesti viikossa. Tällöin käytän hoitoainetta ja hiusnaamiota, joista molemmat laitan yhtä aikaa vaikuttamaan hiuksiin muutamaksi minuutiksi. Pesun jälkeen yleensä harjaan hiukset kauttaaltaan (muuten menevät luonnonkiharalle) ja levitän niihin hiusöljyn. Joskus, jos hiuksia on hankala harjata pesun jälkeen ja tuntuu olevan takkuja, laitan lisäksi sellaista hiuksiin jätettävää hoitoainetta. En kuivaa hiuksia koskaan föönillä, puristelen vain hellästi pyyhkeellä ja harjaaminen tuntuu nopeuttavan kuivumista.

  Hiuksia ei kannata pestä liian usein ja kaikkea hinkkaamista (ja harjaamista märkinä) kannattaa yrittää välttää. Muista riittävä kosteutus etenkin talvisin - itse ainakin laitan ihan reippaasti hoitoainetta. Hyvänä tehohoitona kannattaa kokeilla levittää hoitoaine kuiviin hiuksiin ennen hiusten pesemistä ja antaa vaikuttaa niin kauan kuin vain jaksaa, vaikka parikin tuntia. Itse olen kokenut markettituotteista hyväksi ainakin Garnierin Respons-sarjan.

  Ja kannattaa pitää tosiaan hiuksia mahdollisimman paljon auki. Jos täytyy laittaa kiinni, niin letit on ihan hyvä vaihtoehto. Suosi hiuslenkeissä niitä puhelinlankaponnareita tai jos eivät pysy (niin kuin itsellä) niin hiusdonitsit vahingoittavat vähemmän kuin ohuet hiuslenkit.


 • Piirrosharrastajat

  @bella vaihda ponnari lettiin, hius pysyy nätimpänä! t. mulla letitettynä navan tasalle latvat • Pähkäilen omia hassunhauskoja ajatuksiani… Uuden tallin kanssa haluan edetä hitaasti, rennosti ja jossain määrin realistisesti. Tallin sijainnin takia ei esimerkiksi aktiivinen kilpaileminen ole mahdollista, jos sopivien kisojen sijainti on Suomessa. Sama näyttelyiden suhteen. Tietenkään en omista kisoistani ala osallistujilta odottamaan, että olisivat lähialueelta. Eli pitääkö mun tässä nyt ryhtyä siihen, että parin viikon välein on tallilla kisaviikonloppu ja tarvittaessa näyttelyitä kerran kuussa 🤔 😁 • SIIIIS tänään ois semmone fiilis et tahtois luukuttaa musaa mut tää hedari on selkeesti toista mieltä 😢 • @loci Kuulostaa kivalta! • Miten voikin väsyttää näin paljon. Tai no kun viideltä herää pilkille niin joo ehkä siks, mutta silti. -_- • @serena mä heräsin kuudelta kun kissat heitteli kovaan ääneen tavaroita pöydiltä enkä saanu enää nukuttua sen jälkeen 🙄 menisin päikkäreille mut sit en saa illalla unta • @enna Menisin päikkäreille, mutta pelkään päikkärikrapulaa ihan liikaa.


 

22
Online

979
Users

12.9k
Topics

241.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.