Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille • @j Mullakin 🧐 Ja sitte kun silti kirjoitan esim. Kuunokkaan ja nyt myös Rushockiin jonkun historia merkinnän, eli tiedän myös tasan tarkkaan mimmonen se luonne on. Jotenkin turhauttaa nykyään kirjoittaa niitä kun tuntuu, että tekstimuotoisena toistavat toisiaan. Semmonen yleiskatsaus hevosen persoonaan vielä menee, mutta se ratsastettavuus ym. on ihan perseestä kun ei ite tiedä asiasta mitään.


 • Piirrosharrastajat

  @serena no siis mä lähden yleensä siitä et mikä ns. vierailijalle ois tärkeintä - eli voiko hevosta lainata ratsuks aloittelijalle vai vaatiiko se taidokkaampaa kuskia luonteensa tai koulutustasonsa takia, ja onko se hoidettaessa kuinka arka, utelias, kuuliainen tai kenkku. Turha se on joka hännänheilautusta kuvailla mutta kyllä ne luonteet silti mun mielestä kivaa puuhaa on.

  Laiskottaa vaan kun ei jaksais näpytellä 😛


 • Piirrosharrastajat

  Nyt kun kirjoittamisesta on puhe, niin mulla tuottaa ongelmia juonellisen tekstin (=tarina, satu?) tuottaminen. Eli siis hevosten tai tallin päiväkirjojen kirjoittaminen. Päässä pyörii vaikka minkälaisia ideoita ja juonikuvioita, mutta en yksinkertaisesti saa niitä tekstimuotoon. Erityisesti kaikenlaisten asioiden ja tunnetilojen kuvailu on vaikeaa, ja ilman niitä omat tekstit näyttäisivät pelkiltä vuoropuheluilta hahmojen kesken tai vaihtoehtoisesti tasoa “Hän istui sohvalle. Sitten hän joi kahvia”. Mietin liian tarkkaan, että missä muodossa jonkun asian esittäminen kuulostaa järkevimmältä ja yleensä lopputulemana on se, että kirjoitelma joutaa roskiin koska mikään ei siinä miellytä.
  Sen sijaan tykkään kyllä piirtää ja mielelläni sisällytän sillä hetkellä mielessäni olevan tarinan/juonen siihen piirustukseen, mutta kun ei se pelkkä piirustus riitä, jos haluaa, että myös ulkopuoliset katsojat ymmärtävät, että mitä siinä kuvassa tapahtuu. 😅

  Olisi niin ihana osata kirjoittaa spontaanisti “tuosta vain” ja olla vieläpä tyytyväinen aikaansaannokseensa. 😄


 • Piirrosharrastajat

  @jodochus Meillähän on tuo kirjoittajatopic myös jossa aina välillä brainstormataan kömpelösti jotain pohtimisia. Tuu sinne puuhaamaan!

  Eihän kirjoittaminenkaan ole kuin totuttelusta (yleisesti kaunokirjallinen lukeminen), opiskelusta (kaunokirjallisen juonellisen kirjoittamisen teoria) ja harjoittelusta (kirjoita kirjoittamasta päästyä) kiinni!

  Jos nyt tuota lyhyttä tulkkaan, niin mun mielestäni ongelmas kuulostaa olevan ehkä tärkeän ja epätärkeän kerrottavan rajaamisessa. Että mikä oikeasti kuljettaa tarinaa, mitä kaikkea tekemistä kannattaa kuvailla, ja miten hahmon käytöstä voi käyttää luonteen esiintuomiseen.

  Sössötin just kirjoittajakeskusteluun vähän aikaa sitten omien treenien pohjalta sitä mikä on “turhaa” ja mikä “tarpeellista” täytettä noin yleensä. Varmaan sovellettavissa myös virtuaalipäikkyihin.

  Ja ehkä sekin, että odotat hyvän tekstin tulevan “tuosta vain” 😉 iso osa kirjoittamisen opettelua on oppia se, että sekin vaatii luonnostelua ihan kuten kuvataide. Eka versio on aina jotta tarina on olemassa ja vasta tokat ja kolmannet jne versiot sitä varten että siitä tulee lukukelposta. Älä pelkää “huonoja” ideoita, sillä niitä voi aina hioa lisää!


 • Piirrosharrastajat

  @j kiitos kommentista ja vinkeistä ! Yksi lukuisista ongelmistani kirjoittamisessa tosiaan on tuon “täytteen” tuottaminen, että millaista sen tulee olla ja kuinka paljon sitä saa olla, ettei teksti ole raskasta lukea.
  Tulen tuonne kirjoittajakeskusteluun ihmettelemään ja oppimaan! 😄 • Kirjoittajakeskusteluun otetaan kyllä mieluusti uusia naamoja ennen ku mä täytän koko topan yksin 😬 • Hyvää uutta vuotta kaikille! ❤ Tänä yönä olis tarkotus rykästä naamapiirrokset tuleville hepoille ja omistajille, jee!


 • Tarinaheppailijat

  Haluaako joku auttaa mua keksimään mulle hahmon opiskelijabileisiin? 😂 Pitäis olla elokuvahahmo ja mun ainoo idea on Kapteeni Jack Sparrow, koska mulla ois peruukki ja hattu ja kaikki jo valmiina, mut varmaan hukkaisin sen peruukin siellä jajaja 😄


 • Esteratsastajat

  @Tanttu Frozen xD


 • Tarinaheppailijat

  @Jannica nojoo, toi tuli kyllä mieleen äsken kans ku hiukset menis varmaa ainaki Elsasta aika hyvin tai miksei Annastaki xD Mut en kyllä tiiä mite ne mekot jne toteuttas paitana tms opiskelijahaalareide kans ku niistä en varmana osaa luopua 😄

  Tosin mua hyvin paljon kiehtoo ajatus mennä Jack Sparrowna sinne, kukaan ei ainakaa tunnistas sen jälkee xD Mut vois olla että joutusin menee sen näkösenä kouluunki jos en jaksa pestä naamaa sit baarin jälkee 🤔

  Tai hei mite ois Olaf 😄 • Hei onpa kamala ikävä virtuaaliheppahommiin! Tulin käymään ihan vaan ku alottelen Loitsulan heppojen siirtämistä Suntuubista uusille sivuille Wixiin. Oon kotona koneen ääressä joku viis päivää kuukaudessa, nyt on ollu vähän pitemmät lomat niin jaksanut oikeasti avatakin tämän läppärin joten sivujen siirto on edistynyt jo ainakin kahden hepan verran 😄 Ensin piti opetella miten Wixiin saa sivulle lisättyä tekstiä. Meni hetki.
  Mainiota uutta vuotta 2020 Keskustalaiset 🎆 Nähään kesällä, I will be back!


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @elva Ihana nähdä, että oot vielä messissä ja ettei Loitsula katoa mihinkään! ❤ • Piirtelen tässä enkä osaa valita tammalle väriä 😄 Voisko joku nopia ja ihana sanoa jonkun värin (ihan minkä vaan) niin teen sitten sen 🙊


 • Tarinaheppailijat

  @veronika hopeanvoikko!


 • Piirrosharrastajat

  @veronika hopeanruunivoikko tai hopeanhiirakko 😄 mustanpäistärikötkin on sieviä • Miks tää wix on mulle näin vaikea 😂 En saa aikaseksi edes taulukkoaaaaa (taisiis löysin valmiit taulukkolayoytit joita sain muokattua, mutten saa muokattua sen tekstejä. MI tä)

  e/ hei tää onnistuu tajusin yhtäkkiä miten nämä elementit toimii yaas biitch


 • Tarinaheppailijat

  Kysely ja jatkotietoa meidän naapurin koirasta vaikka kukaan ei kysynytkään:
  Naapurissa ulvoo taukoamatta koira niiiiiin surullisesti. Siellä se on remmissä päivät ja yöt, vaikka sataisi, vaikka olisi pakkasta niin kuin nyt. Olen tehnyt siitä ilmoituksia ja aina ilmoitusten päälle se on muutaman päivän hiljaa, ilmeisesti kun talon väki tietää että heitä EDELLEEN vahditaan. Mitä laillista voin tehdä seuraavaksi, vai pitääkö nyt oikein tosi hiippailla laittomasti ihmisten pihaan hakemaan piski meille lämpöiseen ja ihmisseuraan?? (Kyllä. Säälittää niin että suututtaa ihan sairaasti. Ääni ei ärsytä, vaan se että sillä örkillä on joku hätä. Kyllä täällä muutkin pihakoirat haukkuu, mutta kukaan ei tuolla lailla ulvo, eikä _ihan_koko_aikaa.)


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @oresama

  9 §
  Yleiset vaatimukset

  Täysikasvuista koiraa on ulkoilutettava päivittäin riittävän usein, ja erityistä huomiota on kiinnitettävä koiran liikunnantarpeen tyydyttämiseen.

  Ulkona saa ympärivuotisesti pitää vain sellaisia koirarotuja, jotka soveltuvat jatkuvaan ulkona olemiseen.

  Koiran pitoon tarkoitettujen tilojen on oltava sellaisia, että koiralla on kuulo- ja näköyhteys pitopaikassa tai sen ympäristössä tapahtuvaan toimintaan sekä mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen.

  10 §
  Koiran kytkeminen

  Ulkona muutoin kuin tilapäisesti pidettävällä koiralla sekä koiratarhassa pidettävällä koiralla on oltava mahdollisuus päästä asianmukaiseen koppiin tai muuhun tarkoituksenmukaiseen lepopaikkaan, jossa sillä on riittävä suoja sääoloja vastaan. Koiratarhan koossa on otettava huomioon koiran tai koirien rotu, koko ja lukumäärä.

  Muutoin kuin tilapäisesti ulkona yhteen paikkaan kytkettynä pidettävällä koiralla on oltava liikkumatilaa vähintään 40 neliömetriä. Koiran kytkin ei saa päästä kiertymään puun, tolpan eikä muun vastaavan esteen ympärille.

  Muutoin kuin tilapäisesti ulkona yhteen paikkaan kytkettynä pidettävän koiran kaulapannan on oltava riittävän leveä ja ympärysmitaltaan säädettävissä. Kaulapanta ei saa olla metallinen eikä kuristava.

  Jos sillä on suojaa, niin ei ilmeisesti ole oikein mitään. Ja vielä vähemmän, jos se suoja on tuossa samasta linkistä löytyvien säädösten mukainen. 😞

  (Toki, voi ilmeisesti yrittää tehdä rikosilmoituksen kotirauhan häirinnästä. Vaatii kylläkin sen, että naapurille käydään huomauttamassa kasvokkain, varmaan useamman kerran.)


 • Tarinaheppailijat

  This post is deleted!

 • Tarinaheppailijat

  Voi kun osaisin keksiä hyviä puoliveristen nimiä! Oon sivuttamassa mun ekaa fwb-tammaa ja sivut on sukutaulua vaille valmiit. Jos joku ihana jaksais, vaikka pientä palkkaa vastaan, keksimään tammalle ees kaksi polvea sukua, oisin kiitollinen🙏♥️ Hevosen nimi Happy Lavendel, mutta apurille linkkaan tamman sivut yv


 

1
Online

1.0k
Users

13.7k
Topics

261.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.