Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille • @oresama En tiedä miten sulla toimii, mutta mä oon tehnyt näin, ja toimii vaihtelevasti:

  Miten nukkua 8 tuntia neljässä tunnissa? - Koulussa kun elelin, mulla meni helposti 16 tunnin unilla koko viikko (eli karkeasti ~ 4h per yö). Mua helpotti huomattavasti se, että heräsi aina tiettyyn aikaan, niin keho tottui siihen ja jotenkin onnistui lepuuttamaan itseään sen verran, että jaksoi virkeänä seuraavan päivän. Sitten tietty viikonloput nukkui vähän enemmän.

  Miten selviytyä itselle vaikeasta työstä, jota on liikaa “toistaiseksi” eli ikuisesti - Olin tässä jokusen aikaa tallilla töissä 9-11 tuntia päivässä kuutena päivänä viikossa. Sitä jonkun aikaa kestettyäni menin itku kurkussa työnantajan puheille ja sanoin vaan etten jaksa tällaista tahtia niin fyysistä työtä (kun lonkatkin jo alkoi muljahtelemaan paikoiltaan), ja mulle myönnettiin muutama vapaapäivä, ja pyynnöstä sain parin päivän varoitusajalla vapaata sillon kuin halusin. Tietty siinä sit oli se, että työkaveri oli vaan heittänyt hanskat tiskiin ja kun meitä työntekijöitä oli kaksi, niin mulle jäi sen muutaman viikon ajaksi ihan kaikki. Koulumaailmassahan ei ihan näin ole, mutta mä keräisin rohkeutta ja juttelisin työnantajalle, et josko seuraavasta jaksosta olisi mahdollista tehdä vähän kevyempi, jos/kun nyt ollaan jaksamisen äärirajoilla.

  Miten saada kavereita, kun on muuttanut perähikiälle, ei voi harrastaa mitään (koska koirat ja 12-tuntiset työpäivät) ja on muutenkin hirveän huono tutustumaan kehenkään? - Voi kun on kauhean tuttuja kysymyksiä! Asuin vielä vuosi takaperin myös perähikiällä, jossa en tuntenut ketään ja kun olen kamalan huono tutustumaan irl kehenkään, elin sen 8kk aika lailla yksin ja masennuin. Älä vaan sinä tee niin! Viikon huippuhetki oli kuitenkin se, että pääsin Marttojen neulekahvilaan kuuntelemaan mummojen juoruja, ja jotain tekemistä oli kun tuli satunnaista 4H-keikkaa. Mä neuvoisin miettimään, että mitä sä tykkäät tehdä ja lähteä siitä miettimään, että josko pääsisit johonkin, missä olisi ihmisiä, joilla on samanlaiset mielenkiinnon kohteet. Koirien kanssa touhuaville varmaan joku koirapuisto vois olla semmoinen 🤔 Tai sit jotain muuta, mikä kiinnostais. Luulen myös, että virtuaaliharrastajia täältä löytyy vähän joka puolelta Suomea, josko heihin uskaltaisi tutustua, jos asuvat lähialueella? Siitä löytyisi jo heti jotain yhteistä.

  Miten rakentaa teleportti, että pääsee edes äitin luo lepäämään välillä (myös muu pikasiirrin käy) - Teleporttia en ole vielä keksinyt, mutta kun ensimmäiset kaksi kysymystä saisi edes jotenkin kuntoon, uskon, että se automatkakin menee nopeammin. Mulla on kuuden tunnin matka mun vanhempien luo - jos ajaa yhtä pötköä hiukan ylinopeutta. Meidän perheellä menee oikeastaan koko päivä siihen, että päästään “mamulle” tai “papan taloon”, ja siellä sitten olisi mielellään vähän pitempään (ja tietty useammin kuin 3-4 kertaa vuodessa). Tommonen teleportti olisi pelastus! Mulla on tapana soittaa kotiin vähintään kerran viikossa, se auttaa pikkasen.

  @Tero Mä en usko, että kukaan sulle on tahallaan ilkeä eikä vastaa viesteihin, jotkut vain tsekkaa nopeasti, mitä täällä on ollut ja mahdollisesti kommentoi johonkin, ja onhan tässä nyt yö ollut välissä, mahdollisesti ovat nukkuneet ja ehkä ne miettii, miten sun viestiin vastata, who knows 🤔 Kärsivällisyyttä!
  // Mulle saa tietty laittaa myös viestiä, jos sua jokin mietityttää 🙂


 • Tarinaheppailijat

  @anzkuli oi, koirapuistot. Ne mun onnellisuustason on aina pitänyt hyvänä, koska vaikka tutustun tosi hitaasti ja vaikeasti, koirapuistosta on aina löytynyt joku kaveri vuoden sisällä. Mutta täältä lähimpään puistoon on 30 kilsaa. Liityin paikalliseen Kennelkerhoon sen toivossa, että olisi jotain häppeninkiä. Niiden hallikin on 25km päässä, mutta sinne ehkä viitsisi ajaa, kun niille on tulossa jopa mun möllisenioreille sopivia agilitytreenejä. 😄 Suurin ongelma taitaa olla ihan se, että täällä ei oikeasti ole mitään mahdollisuuksia harrastaa muuta lauma-aktiviteettia kuin pesäpallo ja raamattupiiri. Nuorille on jotain 4h-toimintaa, mutta mä olenkin joskus 1800-luvulla syntynyt. 😄

  Mutta jotenkin mun mielialaa nosti jo sympatiat 😄 Kiitos


 • Raviharrastajat

  @tero Puhelinmyyjän työ ei ole millään mallilla kivaa eikä pahitteeksi helppoakaan 😄 Kokemusta on ja voin sanoa etten suosittele sitä kenellekään (#eienääikinä) Mulla ei lähinnä pää kestänyt, mutta joku jolla on rautainen mieli ja lipevä kieli pärjää varmasti hyvin 🙂 • @casper said in Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille:

  @tero Puhelinmyyjän työ ei ole millään mallilla kivaa eikä pahitteeksi helppoakaan 😄 Kokemusta on ja voin sanoa etten suosittele sitä kenellekään (#eienääikinä) Mulla ei lähinnä pää kestänyt, mutta joku jolla on rautainen mieli ja lipevä kieli pärjää varmasti hyvin 🙂

  Komppaan 100% 😬 • @casper oon yrittänyt laittaa sulle viestiä, onko tullut perille? 🙂 • Tää on niin outoo, kun tuntuu ettei osaas siis niinko helvetti mitenkään värittää hevosta, kun sitten taas koira menisi helposti vaikka se olevinaan on paljon yksityiskohtaisempi (turkki) kuin heppa. 😂 • Tiiättekö sen tunteen ku ootte lähössä jonnekki ja haluutte pistää parasta päälle mut m i k ä ä n ei näytä hyvältä päällä tai tunnu mukavalta ja nyt ette haluu ees lähtee koska ette löydä vaatteita ja koiraki ruikuttaa kokoajan ja vittu perkele.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @nikki tiedän!! Just noina hetkinä ne lemppari luottovaatteetki näyttää hirveiltä rytkyiltä päällä ja itsevarmuuslevelit on ihan nollissa ja sit kaikki näyttää vielä huonommalta ku ne viimesetkin itsevarmuuden rippeet katoaa. 🙄 sit siihen päälle vielä huono meikki- ja hiuspäivä ni hyvä tulee!


 • Raviharrastajat

  Mun on pakko vielä kysellä tyhmiä, mutta eikö VRL:ssä saa tosiaan tallin nimeä vaihdettua? 🤔 • @humutin Tukeen yhteys niin sitä kautta saa 😄


 • Raviharrastajat

  @pierre niin mä vähän uumoilinkin, mut ehkä mä vaan vaihdan sen nimen enemmän vähemmän virallisesti (Ravikeskus Valmari -> Ravikeskus Nelonen) 😄 kiitoksia kuitenkin! • Rupesin tässä miettiin, kun arvelin vähän hautajaisia pidellä, että onko täällä tapana ilmoittaa kasvattajalle hevosen kuoppaamisesta? :----D Siis kun itse oon joidenkin muutamien kohdalla toivonut, että tästä mulle ilmoitettaisiin jos oon kyseisestä hevosesta haaveillut varsaa itselleni, mutta mikä on yleinen käytäntö mikäli mitään ei olla sovittu ja tavoitteet on niinsanotusti täytetty? • @serena Mä en ole ilmottanu. Mikäli kaikki mitä kyseiselle yksilölle on ajateltu ja saavutettu niin oon lopettanu, joskus jaksanu jonkin lopetettu tms. merkinnän päivämäärän kera laittaa sivuille ja VRL:ssä lopettanut. • @serena emmie ainakaan oo mitää ilmotellut, mutta eipä mun kohdalla koskaan oo mistään tommosest ollu puhettakaan. Ja jos kasvattaja haluaa varsan mulle myymästään hevosesta, niin sitten toki tulis varmaan sovittua jotain erikseen. Mieluiten ehkä niin, että varsa putkahtais mahdollisimman pian maailmaan.


 • Esteratsastajat

  En kanssa ole ilmoitellut, kun muistosivun osoite kuitenkin löytyy sekä vrl:stä että muistolistalta. Tosin meillä lopetetaan tosi vanhana kaikki 😂 • @serena Mä arvostaisin ilmoa etukätee jos heppa ei oo vielä tehny yhtää mitää, muussa tapauksessa jälkikätee sen verran et osaan vaihtaa osotteen muistosivuun • Mulla on ollut ihan sairaan huono omatunto siitä, etten saa täällä virtuaalipuolella mitään aikaiseksi. Intoa olisi kyllä, mutta tuntuu että kouluviikon jälkeen oon vaan niin kuolemanväsynyt… Tänäänkin olisi vielä vaikka mitä kouluhommia tekemättä, mutta kun mä en oikeesti enää jaksa. Nää syksyt on mulle aina tosi raskasta aikaa, oon koko ajan väsynyt ja nukun huonosti. Ja vaikka teen kaikki kouluhommat viikolla koulun jälkeen, niin silti niitä kasaantuu myös viikonlopuille.

  Haluaisin panostaa myös näihin virtuaalihommiin, kun tää on mulle kuitenkin tosi tärkee harrastus. Mutta koulun takia oon joutunut tinkimään myös hevosharrastuksesta IRL ja se jos joku, vatuttaa ihan jumalattomasti. Musta vaan yksinkertaisesti tuntuu, ettei mulla ole aikaa enää muuhun kuin kouluun… Ja toisaalta mä tiedän, että mun pitäis laittaa virtuaalihommia tauolle varmaan, mutta kun en halua 😕 Mä en enää tiedä mitä teen…

  Vertaistukea kaivataan! • Mä sain just luvan farmin omistajalta kuvalupien yhteydessä käyttää hevosten oikeita nimiä virtuaalihevosilla koska haluaa tuoda omaa oriaan enemmän julkisuuteen (tiedä sitten mikä todennäköisyys on että just kyseisen rodun harrastajat eksyy suomalaiselle virtuaalitallille). Mietin vaan että miten sit muut harrastajat tähän suhtautuisi? Rotu on niinkin yleinen kuin miniature gypsy (eli irish cob minikoossa), joita on rekisterissä tällä hetkellä 0kpl.


 • Piirrosharrastajat

  @hm Ei kai siinä oo mitää ongelmaa, kunhan esität kyseisen hevosen hyvässä valossa 🤔 Ei sillä että olettaisin että jotenki häpäisisit hepan 😂 • @hm Tai jos vaan laitat kuvien yhteyteen, että kuvissa se ja se hevonen?


 

5
Online

955
Users

12.6k
Topics

235.5k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.