Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille • Kissa sai korviinsa kortisonitippoja, mutta nyt tota kamalan hajusta tököttiä on enemmän mun suussa ja miehen silmissä ku kissan korvissa. 🙄


 • Esteratsastajat

  Ne haisee kyllä kauheelle, samoin se puhdistusaine 😛 • @jannica Meillä nuorempi koira tulee aivan varmasti vaan kiusatakseen hinkkaa korviaan mun vaatteisiin kun oon ne putsannu. Koska se haju!


 • Esteratsastajat

  Se aine varmasti kutittaa mukavasti korvissa :S • Kutittaa varmaan mutta sittekin kun se on ravisteltu pois ja ulkoset osat putsattu, niin sen jälkeen se koira alottaa sen nyhjäämisen. • Mä oon tyytyväinen että näyttää siltä että mun kroonikon korvat on viimein pikkuhiljaa kuosissa. Ei siihen tarvittukaan kuin kolme syväputsausta nukutuksessa, kaksi kortisonikuuria, kymmenet miljoonat korvatipat (joista Cortavance oli ainoa joka auttoi edes jonkinasteisesti) ja nyt ylläpitolääkityksenä Cytopoint-pistos kerran kuukaudessa, ja korvanputsausta 3xviikossa… (Tosin ei tunnu onneksi ainakaan ihan räjähtävän käsiin jos jää joku kerta väliin.)
  Yksi lääkäri säikytteli korvakäytävän avarrusleikkauksellakin mutta onneksi se leikkauksia tekevä lääkäri totesi että juuei tartte edes harkita.


 • Esteratsastajat

  Meillä oli kanssa mietinnässä tuo korvakäytävän leikkaus kissalla, jolla toistuvat korvatulehdukset. Oli kuitenkin jo sen ikäinen, ettei siihen ryhdytty. Vähän paremmaksi tuli meilläkin noilla antibiottitipoilla ja säännöllisellä putsauksella, sekä vaihtamalla ruoka riisittömään ja vehnättömään.


 • Piirrosharrastajat

  Te, joilla on viisaudenhampaita tullu, miten alko oirehtimaan? Mietin vaan, ku itellä on nyt muutaman päivän tuntunu ylähampaissa oudolta koko purenta, et johtuuko se niistä viisureista. Mulla on kyllä ollu vähä nyt taas jotain stressiä sit kuitenki, et en osaa kertoo varmaksi purenko yöllä hammasta yhteen/oonko alkanu narskuttelemaan. Alhaalla mulla ei siis viisaudenhampaista oo tietookaan, mut ylhäällä ne on salee jo jotenki olemassa kun on vaikee saada hammasharjaa mahtumaan sinne taakse asti.

  Hammaslääkäriä pelkään enemmän ku kuolemaa, älkää sit vahingos pelotelko mua kauhutarinoilla… Sellasia lohduttavia kertomuksia kuulen kyl mielelläni :DD.


 • Piirrosharrastajat

  HATARI PÄÄS EUROVIISUJEN FINAALEIHIN YEAAH • @jouni Mä aloin ensin pureskelemaan hampaita öisin, en pahasti onneksi. Sitten siinä vaiheessa ko viisurit alko pukkaan, nii jotku hampaat jopa liikahteli ja hammaslääkäri sano ettei tarvi huolestua, se johtu siitä että viisuri pukkaa sieltä takaa niitä eteenpäin. Mulla oli siis ihan toiselta puolelta koko hammasrivi ihan hellänä ja ikenet vähä turvoksissa. Se sit loppu kuitenki.
  Mulla ainakin muutti hampaat vähän asentoaan niiden vuoksi, jonka takia se että purin yhteen yöllä oli inhottavampaa (koska tuli hampaat kipeämmäksi, kun olivat nyt eri asennossa). Mulla on kolme tulossa ja ne kipuilee välillä, kun tuo yksi tuli läpi, niin loppu kivut siitä ja läheisistä hampaista. Edelleen puren yöllä yhteen, mutta hampaat on nyt kai ottaneet paikkansa ja paine tulee tasaisesti nii ei oo enää kipeät.
  Tosin oon joutunu kokemaan sellasta kauheutta ko leukojen lukkiutuminen. Onneksi oon nyt saanu iskostettua itelleni ettei sekään oo vaarallista, enkä enää panikoidu ko herään, enkä saa suuta kunnolla auki! oon oppinu tekniikan jolla pyöräytän ala leukaa ja ne tulee pois lukosta. Mulla on masennus, ahdistusta ja kovaa stressiä, josta tuo pureminen todennäköisesti johtuu. Puren selvästi enemmän kun on pahempi olo. En olisi sinuna huolissaan!

  sillon ko ne alko puskee kaikki melkein yhtäaikaa, mullakin tuntui koko purenta jotenki tosi kummalliselta ja soitinki kerran itkusena äitille. Välillä tuntu ettei ne sovi enää yhteen ollenkaan 😄 Itekki pelkään hammaslääkäriä julmetusti, mulla tulee aina itku ko kävelen sinne sisälle.


 • Virtuaalikoirat

  @jouni toivottavasti tää ei oo kauhutarina. 😄

  Mulla alkoi oireilla viisurit joskus vuonna 2012 ja siis ymmärrän erittäin hyvin, miksi vauvat itkee, kun puskee hampaita! Kyllä itekin välillä makasi sohvalla buranaa popsimassa, kun oli kurja olo. Löysin kuitenkin hämmentävän hyvän avun ihan vain suuveden säännöllisestä käytöstä (Listerine Zero) ja sillä sitten pärjäsin hyvin.

  Joskus muistaakseni 2016 huomasin samaa, että purin hampaita yhteen ja välillä öisin havahduin siihen, että hampaat kalahti yhteen ikävästi. Menin hampilääkärille ja seuraavan puolen vuoden aikana multa hoidettiin purukalusto muuten kuntoon ja kuvattiin. Röntgenissä näkyi, että mun alaviisaudenhampaat olivat pitkittäin leukaluussa, eli eihän ne sieltä olisi kauniisti puhjenneet.

  Sain lähetteen PKS-SEHYK:iin (Pääkaupunkiseudun suun erikoishoidon yksikkö), koska hampaani olivat liian poikittain normaalille julkiselle hammashoidolle. Mielestäni sain siellä hyvää hoitoa ja oli kyllä niin kovat puudutukset, etten tuntenut mitään. 😄 Mulla jouduttiin avaamaan ientä toisella puolella leuan puoleen väliin asti, että saivat hampaan ulos. Mun poistot tehtiin puoli kerrallaan, eli kävin tuolla kahdesti. Ekan kanssa jaksoin pitää kylmähaudetta kiltisti koko loppupäivän aina 30 min kylmää ja 30 min tauko. Tosin pidin sitä vähän väärässä kohdassa, niin sitten olikin puoli naamaa mustelmana. 😄 Mut ei ollut kipeä! Toisen leikkauksen jälkeen pidin kylmää vähän laiskemmin, joten leukaa särki jonkin verran, ja se oli myös päässyt kuivahtamaan, niin kävin viikkoa myöhemmin putsaamassa ja avaamassa sen haavan normihammaspäivystyksessä.

  Kuitenkin toipumiset meni aika nopeasti, vaikka alhaalta leikattiin ihan reippaasti. Ylhäältä viisurit lähtivät vain nykäisemällä pois, kun ne olivat jo osittain tulleet ulos. Tästä on nyt hyvin tarkkaan kaksi vuotta, eli 2017 multa kiskottiin nuo pois.

  Elikkä siis kipin kapin hammastarkastukseen ja röntgeniin, jotta tiedät, missä mennään!

  Mulla on nykyään myös hammaslääkärin tekemä purentakisko tuohon öiseen pureksimiseen, eikä sitä olisi mulle edes haluttu tehdä ennen kuin viisaudenhampaat oli saatu pois. Se kisko kun tehdään sun nykyiseen purentaan ja puhkeavat viisurit muuttavat purentaa, jolloin hml-käynteineen melkein 200 e maksanut kisko muuttuu sopimattomaksi.


 • Kouluratsastajat

  Mä oon päässy ihan superhelpolla viisureiden kanssa. Kaikki on puhjennut, ne on ollu aina pari päivää vähän hellänä ja tuntee et jotain tapahtuu, mutta ei kuitenkaan häirinnyt elämää millään tapaa.

  Olin ihan varma kaikista kauhutarinoista et mulle tulee kaikki mahdolliset ongelmat, mutta tuolla ne on nyt suussa kaikki neljä 😅 • Mulla on kans pari vuotta ollut oikealla ylhäällä viisuri, en oikeestaan ees huomannu sitä muuta kuin että kielellä koskiessa tuntu nousevan sieltä. Mut ei sattunu tai mitään. Vasemmalta ylhäältä on ilmeisesti viisuri puskemassa takimmaisen hampaan alta, että saa nähä pitääkö mennä hammaslääkäriin näyttää sitä 😅 Alhaalla kans on toisella puolella viisuri röntgenillä nähtävissä, mutta se tuskin tulee esiin sieltä ja sille ei tarvi tehdä mitään. Toisella puolella alhaalla ei oo viisuria.

  Paljonko muuten noi viisurin poistot/leikkaukset maksaa kunnallisella? • Mulla kans kaikki viisurit suussa puhjenneena. Lekuri suositteli poistoa, mutta toisaalta ne on ollu puhjenneena jo kymmenen vuotta eivätkä ne ole tähänkään päivään mennessä luojan kiitos häirinneet, niin mitäpä suotta niitä ehkä poistamaan. 😅 Tosin joskus ton toisen yläviisurin ien on vähän kipeä, mut ei sillein häiritsevästi.


 • Esteratsastajat

  @Jouni sit on näitä onnellisia kuten mie et viisurit vaan tuli enkä ees huomannut koko asiaa :_D ylähampaat poistettiin myöhemmin kun ne oli lohjenneet (infektioriski), mutta sekin meni hyvin. Jos viisurit alkaa vaivaamaan kannattaa mahd. aikaisin käydä näyttämässä ja kuvauttamassa että säästyy leikkauksilta ja infektioilta.


 • Piirrosharrastajat

  Kiitos vastauksista ja lohdutuksesta kaikille. Tänään on se sellanen paineen tunne vähentyny huomattavasti, ettei oo koko aikaa sellasta häiritsevää tunnetta, mut täytyy kyllä käydä jossain vaiheessa näyttämäs näitä hampaita koska korjattavaa on muutenki.

  Saako muute puudutuksen ennen puudutust? On tän pelon kanssa se probleema, et jos se puudutus on yhtä kovaa kidutusta mitä aiemmin, ni mä en enää uskalla mennä takasin. Ne ei kuitenkaa pysty hoitaa yhellä istumalla kaikkea kuntoon. Olis mulle helpointa et joko ne käynnit on täysin kivuttomia, tai sit se kidutus tehää kaikki kerralla ja on yhestä kerrasta ohi.


 • Raviharrastajat

  Mulla yläviisurit oli jo 14-vuotiaana läpi, alat tuli vuoden sisään perässä. Mulla on ollut kans hyvä säkä ettei ne oo alkaneet vaivaamaan ja ovat suussa olleet kuitenkin jo 5-6 vuotta.
  Kävin hammaslääkärissä paikkaamassa viime vuoden lopussa yhtä vihlovaa yläposkihammasta, siellä oli joku pysähtynyt reikä varmaan kaks hammasväliä viisurista eteenpäin ja hammaslääkäri yritti mulle kovasti inttää, että että se viisuri aiheuttaa sitä vaivaa :dddd hän myös heti suositteli ne poistamaan, ja yritti tuumata, että niissä näkyy reikien alut, röntgenissä puolestaan ei mitään siihen viittaavaa. Peitimme sitten sen pysähtyneen reiän sieltä, joka suuhygienistillä paljastui enemmän ja vähemmän tarpeettomaksi - mun ikenet oli juuri sieltä paikkausalueelta nousseet ylöspäin ja kiilloton pinta siis todennäköisesti oli se vihlonnan syy kun jatkuu edelleen (((:
  Suuhygienistiltä kysyin sitten siitä, että pitäiskö ne muka turhaa repiä, ja ei, ei niitä nykyään enää huvikseen poisteta, ennen poistettiin ennaltaehkäisynä. Miksipä hyviä hampaita lähteä repimään.
  Itse koen, että se niiden poistaminen on sen arvoista vain, jos ne oikeasti alkaa vaivata; mm. kahdella tuntemallani ihmisellä poiston vuoksi posket ihan super turvoksissa ja vielä mustelmilla parikin viikkoa. Kipua myös luonnollisesti läsnä.
  Kannattaa muistaa pestä niitä viisureita myös sieltä takaa, jos hammasharjalla ei pääse niin sormeen hammastahnaa ja harjailette niitä sillä (näin mua neuvottiin).


 • Kouluratsastajat

  @jouni Mä oon ainaki joskus saanut pintapuudutuksen ennen varsinaista piikkiä, en usko että se on mikään ongelma 🙂


 • Piirrosharrastajat

  @maura Joskus ala-aste aikoina luokkakaveri sai kans, mut ite ku pyysin pintapuudutusta siihen pelkoon ja huonoihi kokemuksiin vedoten, ni ne lääkärit vaa hymyili (tai mun silmää se näytti kyl virnistykselt) ja sano et ei sellasia saa 🙄 Olin lapsi vielä silloin. Ja ai jumalauta se puudutus sattu. Mulle ollaan kans sanottu ettei sen kuulu sattua, ellei sitä survota iha mite lystää.


 • Virtuaalikoirat

  Mä en oo koskaan pyytänyt pintapuudutusta tai mitään, mutta kyllä se puudutuskin on aina sattunut tai ainakin kirpaissut… Mutta kestän sen kuin nainen!

  Kannattaa varmaan soittaa johonkin neuvontaan tai suoraan ajanvaraukseen ja kysellä pelkopotilaiden hoidosta. Kiireettömälle puolelle varmaan on mahdollista saada lempeämpi ja ymmärtäväisempi lääkäri. 🤔 Sit vaan sanoo jo puhelimessa, että pelko on niin vakava, että hml-käynnit on jääneet vuosiksi pois, niin ehkä ne tajuaisi tilanteen siitä paremmin?

  Mulla tosiaan tuli nyt 2 v. viisureista ja 2,5 v. hammastarkastuksista… En jotenkin YHTÄÄN jaksaisi varailla aikoja ja vähän kutkuttaisi työterveyden etu, jolla saisi hammaslääkärin tarkastuksen reilulla viidellä kympillä. En muista paljonko noi maksaa kunnallisella, mutta ajattelen aina jotain 30 euron hujakoille?


 

16
Online

889
Users

11.7k
Topics

215.6k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.