Värien ihmemaa • @anarchy Vanhempina nämä kaksi, joten kuvista päätellen tuskin mahdollista 🤔
  isä ja emä • @anarchy
  Juu, tämä on ihan totta, että väärät tunnistukset ovat reaalimaailmassa arkipäivää. Ja kaikki hevoset eivät näytä sen värisiltä kuin mitä ovat, joten väärä tunnistus on ymmärrettävää. Olen nähnyt kuvia voikosta hevosesta, joka näytti lähinnä tummanruunikolta ja onhan noita useampiakin tapauksia, joista ei todellakaan osaa mennä sanomaan onko se tumma voikko tai vaalea liinaharjainen rautias.

  Virtuaalimaailma on kuitenkin siitä kiitollinen paikka, että täällä voidaan olettaa että hevosten värit on tunnistettu aina oikein. Joten kun kyseessä on virtuaalihevonen, vastaus voikkovärille tai tuplavoikolle on todellakin ehdoton ei. Reaalimaailmassa voi käydä hassusti tunnistusten kanssa, mutta virtuaalimaailmassa ei tarvitse. • @tiikeri Samaa komppailen kuin Sirpa ja anarchy edellä, ja sen verran vielä lisäilen, että Konstan kuvien hevonen on melko varmasti ruunikko 🙂 • Tekeillä ainakin kullanhohtoisuus välillä todella hämää. On ruunivoikkoja jotka menisivät täysin ruunikosta ja toisinaan tummia voikkoja jotka menisivät rautiaasta etenkin kun rautiaita on myös liinaharjalla. Pätee vissiin myös muihinkin rotuihin mutta etenkin tekeillä joilla on paljon kullanhohtoisuutta joka vääristää karvan väriä. • @avery-stables Kiitos tarkennuksesta, pitääkin sitten muuttaa myös Konstan emä ruunikoksi, jotta menee oikein? Ja eikös Konsta ole sitten tummanruunikko 🤔


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @tiikeri Toisen vanhemman pitää olla musta tai ruunikko (= kantavat mustaa väriä punaisen lisäksi), voikko voi kantaa Agoutia (“ruunikko geeni”) joka sitten rajaa mustaa väriä.
  Noin niinkuin pähkinänkuoressa. 😄

  @Sirpa Totta, mutta toisaalta tuota voi käyttää selityksenä esimerkiksi tilanteessa, jossa siirtyy epärealistiseta realistiseen periytymiseen ja sieltä suvusta löytyy Ylläri Voikko 😂 Tai tarinahevosen sukuun ripaus realismia. “Putte syntyi tämän näköisenä, todennäköisesti sen emä onkin voikko, vaikka paperit sanoo rautias. Tai isä ei ole se, jota siksi väitettiin…” • @tiikeri Jep, jos äidin muuttaa, on suku ihan kunnossa 🙂 Silloin tolla yhdistelmällä rautiaan lisäksi olisi myös vaihtoehtoina ruunikko ja musta. Noilla sävyillähän ei sinänsä ole suurta merkitystä (periytymistä ei tunneta ja eri ihmiset ovat eri mieltä minkä sävyinen sama hevonen on), mutta jos sen haluaa merkitä, laittaisin itse varmaan tumman- tai mustanruunikon.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @tiikeri Konstan kuvissa on Ypäjä Huttunen joka on sukupostin mukaan kulomusta 😊

  // kulomusta on kätevä kun siitä saa tietyssä valossa myös mustanvoikon, tässä sama hevonen ja hevonen kuvissa Palon Totemi 😁 • @anarchy said in Värien ihmemaa:

  @Sirpa Totta, mutta toisaalta tuota voi käyttää selityksenä esimerkiksi tilanteessa, jossa siirtyy epärealistiseta realistiseen periytymiseen ja sieltä suvusta löytyy Ylläri Voikko 😂 Tai tarinahevosen sukuun ripaus realismia. “Putte syntyi tämän näköisenä, todennäköisesti sen emä onkin voikko, vaikka paperit sanoo rautias. Tai isä ei ole se, jota siksi väitettiin…”

  Haha, joo! Meillähän oli Ionicissa aikojen alussa yksi väärin tunnistettu kalliovuortenhevonen. Sitä väitettiin mustankimoksi ja sillä oli kimon näköinen kuva (aika tumma kylläkin), mutta se jättikin vain päistärikköjä varsoja 😆 No, itse asiassa sen sivuille kyllä muutettiin sittemmin se väritieto päistäriköksi, kun genotyyppejä merkittiin, mutta joissain sukutauluissa sen kohdalla kummittelee vielä se kimo.


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @sirpa Ai ai 😂 Minulla on jossain kahdesta mustasta syntynyt ruunikko… Totesin, että toinen on vissiin hämärässä tunnistettu mustanruunikko. Eivät ole minun omistuksessani olleita hevosia niin en päässyt vähin äänin korjailemaan asiaa, siellä se kummittelee. • @alaera Piru vie kun en osannut Huttua tunnistaa vaikka hevosen tunnen, ei nyt hyvin mene kyllä 😄 • Tervehtikää Shamua ❤ Rekisteröity AES, polveutuu Shirlystä (reininhevonen) joka on niitä harvoja päistärikköjä puoliverisiä. Cayanoschin ja Shunjunin emä (ja Limp Bizkit isänemä). Nämä lienevät niitä tunnetuimpia (ja harvoja) päistärikköoreja Shamu on 2018 syntynyt ja on ainakin yhden välityksen orilistoilla.

  Shamu on päistärikkö jonka isä on Löwenherz, Z.f.d.Pf. rekisteröity ruunivoikko hallakko (?). Shamu on dunalino roan, eli kantaa voikkoa, päistärikköä sekä väitetysti hallakkoa. Hallakko tulee jostain isän puolelta jota on väitetty hallakoksi, tosin en löytänyt tälle yhtään aitoa lähdettä mutta jos tulee niin Arabellan kautta.

  Pistin viestiä sille joka oria välittää, omistajaa en tiennyt mutta toivottavasti tätä kautta saisi tietoon että mistä se pirun hallakkogeeni tulee. En kehdannut suoraan kysyä että onko papereita geenitutkimuksista joten kysyin vaan että keltä sukulaiselta geeni on lähtöisin 😄

  Ensimmäisessä kuvassa on Shamu, toisessa isä ja kolmannessa emä 😄 Perhepotretti.

  0_1611422543444_shamu2.jpg

  0_1611423299053_loewenherz1.jpg

  0_1611423375156_Shirly1.jpg

  (Lupaan raportoida aina kun osuu tälläisiä mielenkiintoisia puoliverisiä kohdalle)


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @hm said in Puoliveristen "sekajalostus":

  Lisäksi on puolalainen puoliverinen. Näihinkään kamalasti tutustunut mut tiiän yhden kasvattajan jonka kaikki kantahevoset on (tupla)voikkoja ja tod.näk kantaa jotain W geeniä. Sen hevosia on myyty kanssa jonkun verran maailmalle, mm. Saksaan. Aikalailla paikallista linjaa nekin sattuu olemaan kun sukuja selaa

  Tässä tuli lähinnä sukupostin kautta kaivettua, mutta puolalaiseen puoliveriseen on ainakin rekisteröity useampia tiikerinkirjavia. Sekä oreja että tammoja. Samalla törmäsin myös Wielopolskiksi rekisteröityihin tiikerinkirjaviin?? 😂

  Sukuposti ei tietenkään ole mikään 100 % varma lähde, eikä kerro mihin kantakirjan ziljoonasta osastosta nämä on rekisteörity, mutta jälkeläisten perusteella värit on ihan nappiin mennyt. Osalla on kuviakin!
  Edit:// Terawita on merkitty myös tänne Wielopolskiksi. Puolalainen sukuposti, tavallaan 😄 • @anarchy Tamman tiikerinkirjavasta varsasta löytyi näköjään kuvaa ja videotakin, kuva ja video • @anarchy Voi olla että kyseessä on jokin alakantakirja/rekisteri kuten mainitsitkin, polski on mulle kantakirjana ihan vieras 😄 Terawita sukulaiset on merkitty puolalaiseksi puoliveriseksi Sporthorse Datassa. Tosin löysin emän puolelta vaan Pentagonin sieltä enkä itse tammaa tai sen muita emän lähisukua joka on jännä koska sieltä löytyy yleensä kaikki. • @hm
  Haa, päistärikköjä puoliverisiä! Ne eivät kovin yleinen näky olekaan, mutta trakeilta löytyy ja tälläkin näyttää trakehnerilta tulevan se. En ole koskaan oikein pystynyt selvittämään, että mistä trakehnerit ovat sen saaneet, joiltain kantahevosiltaan varmaan. Ei sen täysiveriseltäkään luulisi tulleen.
  Noista kuvista sellainen huomio, että tuosta alimmasta kuvasta (emä Shirly) tulee kyllä mieleen rabicano kun sen häntä on tuollainen. Siitä oli pari muuta kuvaa Sporthorsedatassakin, niissä kyllä näkee, että päistärkarvaa on toki muuallakin, mutta mikään mielettömän selkeä päistärikkö se ei ole. Mutta ei tuo ole mikään tyyppi-rabicanokaan. Päistärikkö tulee sen ee:ltä, trak-ori Insterfeuerilta, joka on vähän jännän näköinen myös. • @sirpa Shirly näyttää kieltämättä aika epätyypilliseltä päistäriköltä 😄 Harmi että päistärikköys on harvinainen, toistaiseksi oon löytänyt sitä ainoastaan saksalaisista kantakirjoista mutta ei liene mahdollisuus että leviää joskus muihinkin kantakirjoihin jos vaan sana näistä hevosista kirii muualle. Shirlyn päistärikköjä orivarsoja yhtä lukuunottamatta on tarjottu jo heti nuorena jalostukseen. Jostain syystä kukaan Shirlyn päistäriköt tammavarsat ei ole saanut jälkeläisiä ainakaan vielä mutta onneksi näillä näkymin Shirlyn linja on turvattu noiden orien vuoksi 😄


 • Sekalaisen sakin omistaja

  Rabicanosta puheen ollen. Tekkejä, vaikka vain silmäkarkiksi 😂 (Tai mikälie runsas sekakarva onkaan.)

  alt text

  Fraza-Ser
  Pika googlauksella molemmat vanhemmat tasavärisiä (emästä en ole 100 % löysinkö oikean hevosen). Tällä tuo väri “elää” hassusti, joissakin kuvissa sitä ei ole kuin hännässä ja vähän nivustaipeessa näkyvissä.

  Puolisisarus
  alt text
  Grada-Ser
  Tällä taas näkyy oikein hyvin kaikissa. • Nyt sain varmistuksen että Shamun isänemä Arabella kantaa hallakkogeeniä joka polveutuu puolalaisista ja tsekkiläisistä hevosista. Arabellan emänemä on Betyna, poniksi merkitty ja tuntemattomasta suvusta eli voi olla mahdollista että hallakkogeeni tulee sieltä, mutta tää on vaan arvailua.


 • Piirrosharrastajat

  @hm mistä saksalaisista kantakirjoista tarkalleen päistärikköä löytyy, muusta kuin trak? Pakko saada yksi päistärikkö pv… 🤓


 

12
Online

1.1k
Users

14.3k
Topics

276.5k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.