Virtuaalimaailman taantuma


 • Suomenhevoskasvattajat

  Täällä on asioita puitu niin hyvin ettei mun tarvitse mitään lisätäkkään!

  Yksi vaikuttava juttu on myös mun mielestä uusien harrastajien olemattomuus - en muista koska viimeksi olisin nähnyt uuden nimen esim foorumilla, tiedätte kyllä mitä tarkoitan. Vanhoja lopettaa ja taukoilee, mutta kukaan ei tule paikkaamaan! Jos saataisiin lisää (aktiivista) porukkaa, loogisesti ajateltuna kuulostaa siltä että polletkin kauppaisivat paremmin ja tapahtumat saisivat lisää osallistujia jne 😄 Tosin se ei ihan noin vain tapahdu, täällä on aiemminkin ollut puhetta kyseisestä asiasta. Täytyypä lähteä vaan markkinoimaan kavereille, sellaisen kautta tänne itsekin löysin 😆


 • Suomenhevoskasvattajat

  Itse en ole niinä virtuaalimaailman aktiivisimpa vuosina harrastanutkaan (aloitin 2014), joten ei ole selkeää kuvaa mihin verrata nykyistä aktiivisuutta.

  Uusia harrastajia tulee huolestuttavan vähän, aina on niitä jotka jaksavat kuukauden-pari harrastaa, siihen se sitten jääkin. Tosin suntuubin puolella on varmasti paljon talleja ja harrastajia, jotka eivät foorumilla pyöri --> kuva harrastajien määrästä on pienempi kuin tilanne todellisuudessa onkaan.

  Itse pitkäsukuisten suomenhevosten kasvattajana oon huomannut myös, että tosi huonosti menee kasvatit kaupaksi. Kuukauden myyntitopan nostelun aikana on tullut ehkä yksi ostotarjous useasta varsasta, tämä syö ainakin omaa intoa suunnitella varsoja. Oon tosin ottanut sen tyylin, että myymättömät varsat yksinkertaisesti unohdetaan ja pyyhitään pois - ellei yhdistelmä sitten ole niin mielenkiintoinen, että jätän sen itselle. Oma kasvatus on kuitenkin sen verran lapsen kengissä ja pienimuotoista, ettei tästä koidu juurikaan haittaa.

  Hevoseni kisaavat porrastetuissa, ja kisaustahti on melko hidas. Näin ollen mulle ei henkilökohtaisesti ole ongelma, mikäli porrastattujen kalenteri on ajoittain tyhjempi. Oon kuitenkin aatellut, että alkaisin myös itse järjestää porrastettuja kisoja, saataisiin kalenteriakin vähän täydemmäksi 🙂 • Tjaa. Mä palasin monen monen vuoden tauon jälkeen remmiin heinäkuussa ja täytyy sanoa että viimeiset viikot on mennyt miettiessä, että onko tää sittenkään sitä mitä haluan harrastaa - omalla tavalla on; tykkään pyöritellä koodeja, tehdä sivuja, rakennella tekstejä, järjestää kisoja jne mutta se, että yhteisöllisyys on entiseen verrattuna aivan persiistä syö kyllä ainakin mun napaa. En tiedä, mikä sen voisi parantaa koska en tiedä, mitä taukovuosina on tapahtunut.

  Ja mitä kilpailuiden järjestämiseen tulee - mä oon järjestänyt heinäkuusta vajaa 1000 kilpailua KRJ, ERJ, KERJ ja VVJ:n parissa. Tuolla joku sanoi, että kilpailujärjestäjien pitäisi järjestää laajempia luokkia että jaksaisi ilmoittautua mukaan. Really, jos sille omalle hevoslaumalle sopivia luokkia ei ole tarjolla tai on mutta niihin saa ilmoittautua vain kolme hevosta/luokka, järjestä itse juuri sellaiset kilpailut kun haluat - ei kilpailuidenjärjestäjä ole velvollinen järjestämään luokkia josta ei itse hyödy, varsinkaan kun kiitosten tyyli on tämä?! @tvisha jutteli myös kiitoksista - jos kiitos on tämä, että valitetaan kun on ihan vääriä luokkia ja kisajärjestäjien pitäisi olla ahkerampia, niin pitäkää tunkkinne. Tänään piti lämäyttää 80 kutsua kalenteriin mutta olkoon. mur. 😠

  (edit 10:32 kirjoitusvirheitä korjattu)


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mä oon aina kuvitellu, että kisoja tarvitsevat järjestää niitä kisoja! Jos ei löydy omia luokkia muiden kisoista niin sitten järjestää niitä ite. Se kun ei loppujen lopuks oo mikään valtavan iso homma…


 • Sekalaisen sakin omistaja

  1. Kiitän kollektiivisesti kaikkia kisajärjestäjiä omasta puolestani.
   En tiedä, missä sen voisi tehdä, kun en sähköpostia kehtaa lähettää erikseen, onnen toivotukseenkaan en osannut/kehdannut vastata 😄
   (Sosiaalisesti kömpelö? Minä? Miten niin? :’-D)

  2. Itse vasta harrastuksen aloittaneena en öh… Kehtaa? Tarjota muiden hevosista mitään. Sivuni ovat rupuiset suntuubissa tehdyt, eikä minulla ole näyttöä siitä, että polle saa sellaisen elämän kuin kasvattaja haluaa.
   En ymmärrä laatisten päälle vielä, mikä sekin rajaa polleja pois ostoslistalta. En halua, että minun takiani joku superponi jää vain takapiharatsuksi.
   Toki osa tarjoaa hevosiaan kotiin kuin kotiin, mutta arastelen silti tarjota.
   (Tähän mennessä olen uskaltanut tarjota vain hevosista, joiden seuraava etappi on kuoppa. ^^") • Muotoilonkohan asian nyt vähän väärin kun siitä noin moni veti herneen nokkaan. Järjestänhän minäkin kisoja, sitä vaan meinasin että kun niitä kisoja järjestää muutenkin ei ole suuri vaiva laittaa myös pari “ylimääräistä” luokkaa joita ei itse tarvitsisi. Näin mäkin teen. Mitä kiitokseen tulee, miten kisanjärjestäjiä sitten voisi erikseen “kiittää”? Ja lopetan nyt tän kirjoittamisen taas ennenkun suututan jonkun muunkin 😄


 • Piirrosharrastajat

  Hoi kisojen järjestäjät! Mitä te sitten toivoisitte kiitokseksi? Ihan mielenkiinnosta kyselen, olisi huippua jos saisi ihmisiä motivoitumaan niin kilpailemaan kuin järjestämään niitä.

  Itse järjestän kilpailuja satunnaisesti, enkä minkään tasoista palkkiota saatika kiitosta siitä kaipaa, vapaaehtoista kun on. Mulle riittää se että osallistujia tulee (aika hitaanlaisesti niitä ratsukoita nykyään tulee, mutta tulee kuitenkin) ja sijoituksia päästään jakelemaan. :slight_smile: Arvostan niitä jotka jaksavat järjestää useiden kutsujen ryppäitä!


 • Suomenhevoskasvattajat

  @Conah Mä toivon vaan ja ainoastaan sitä, että kisaosallistumisen lopussa lukee “Kiitos!”. Ja mitä tuohon tulee, että ei kaipaa kiitosta, noh… Miljoona vuotta kun kisoja järkkäät, viikottain ehkä jopa sata kisaa, niin kyllä siinä alkaa …suututtamaan kun ne samat ihmiset osallistuu kerta toisensa jälkeen, eivätkä voi sitä yhtä sanaa sinne laittaa. Toki kaikki tyylillään. • Tässä @davis muutamia sun kirjoittamia lauseita; “ei varmaan jakseta odottaa sinne VIPiin asti tai jotain.” “en itsekään jaksa osallistua jos kisoissa on yksi sopiva luokka ja siihenkin saan vaan 3 hevosta :p” “Vaatisi ehkä kisajärjestäjiltäkin vähän jaksamista pistää eritasoisia luokkia ja ottaa enemmän osallistujia.” “Imo kisojen järjestäminen on kuitenkin aika vähän aikaa vievää puuhaa, vaikka onhan se vähän sellaista turhanpäiväistä copypastettamista.”

  Mä en ainakaan haluaisi odottaa sinne vippiin, koska se tarkoittaa sitä että mun nopeatempoinen harrastaminen kärsii. Kukaan ei myöskään ilmoittaudu esim seuraavana päivänä kilpailuihin, jos ei niitä erikseen forkalla mainosta - enpä tiedä, kuinka mieltä ylentävää on uppailla viikon verran ketjua, joka ei kuitenkaan tuota tulosta.

  Kysyit viimeisessä viestissä, miten kilpailunjärjestäjiä voi kiittää - ei ainakaan sillä, että täällä hymysuissa ollaan, että hihhii, enpäs jaksa osallistua kun pääsee vain kolme hevosta mukaan. Ei ole suuri vaiva kirjoittaa osallistumisviestin loppuun KIITOS. Vie aikaa sekunnin, mutta osoittaa kiitosta järjestäjää kohtaan - jaksaa taas tehdä paremmin yhteistä hyvää.

  En ymmärrä pointtiasi lauseessa, “vaatisi ehkä kisajärjestäjiltäkin vähän jaksamista pistää eritasoisia luokkia ja ottaa enemmän osallistujia” jos se ei ole sitä, että sun kantturoille ei ole sopivia luokkia tarjolla kun samalla kuitenkin sanot, että voivoi kun kalenterissa on välillä huikeat nolla kutsua/vuorokausi. Eikö se tarkoita sitä, että joku muu voisi ryhtyä myös järjestämään kisoja? Vaikka sitten sinä, jos kilpailuiden järjestäminen ei kerta vie aikaa tai vaadi vaivaa - järjestä alkuun vaikka ne 80-160 kutsua /viikko, vie ne läpi asap ja laita tuloksetkin samantien VRL:n tulosjonoon. Kumma juttu, että mun harrastamisessa aikaa vievintä puuhaa on juurikin kilpailuiden järjestäminen ja läpivienti.


 • Piirrosharrastajat

  @tvisha Jeps, onhan se kivempi jos joku sen pienen sanan sinne loppuun laittaa, eikä vain lätkäise pelkkää osallistumista. Ja varmaa just teille jotka aktiivisesti kisoja järkkäätte se on entistä tärkeämpi ku taas mun kaltasille henkilöille jotka järjestää niitä satunnaisesti silloin kuin huvittaa… :'D • @VP Niinhän mä olen järjestänytkin… Mutta joo taisin tökätä sellasta muurahaispesää että eiköhän tää ollut tässä.


 • Laukkaponit

  Ikinä en ole mieltänyt jotain massakisaosallistumisia niin henkilökohtaisiksi viesteiksi että niissäkin pitäisi oikein kiittelemään alkaa. 😄 Ihmettelin miksi omiin kisoihin on joskus tullut sellaisia, mut tämä selittää. Itse en ainakaan odottele kiitoksia siitä että olen kisat järjestänyt, paras kiitos on se kun joku vaivautuu osallistumaan…
 • Piirrosharrastajat

  @sandi Eihän se henkilökohtaista olekkaan… 😄 Varsinkin noissa massaosallistumissa sillä kiitoksella voi vaan ilmaista että “hei kiva kun järjestät näin monta kilpailua”. Mut tää on selvästi sellane asia mitä ihmiset on lähestyny eri tavalla, että ei siinä mitään. :slight_smile:


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mä en ihan ymmärrä miksi se kiittäminen olisi iso asia? Selvästikään nämä jotka ihmettelevät, että miksi pitäisi kiittää, eivät itse järjestä satoja kisoja kuussa. Vaikka kisoja järjestäessä motiivi on se, että saa omille hevosille vähän sijoituksia, on ne kisat kuitenkin hyödyksi myös monille, monille muille harrastajille ja täten sitä tekee myös muiden hyväksi. Ja kisojen järkkääminen on eniten aikaa vievää hommaa, mitä tehdään siis myös muiden hyväksi ja vielä ilmaiseksi. Tässäkin huomaa, miten kisoja pidetään itsestäänselvyytenä, joita ei tosiaan tarvitse kiitellä. Ei kyllä tarvitse kahdesti miettiä järjestänkö tulevaisuudessa paljon kisoja vai en.


 • Suomenhevoskasvattajat

  En kyllä koskaan erikseen lisää sinne sitä kiitosta, mutta oon yrittäny kantaa korteni kekoon sekä osallistumalla ahkerasti että järjestämällä itse kisoja mahdollisuuksien mukaan!


 • Laukkaponit

  Oon vuosien varrella järjestänyt kaziljoonia ratsukisoja, jäätävän kasan ponilaukkoja ja viime aikoina ihan hitsisti hevoslaukkojakin, lisäksi koodannut SPC:n kisajärjestelmät ja työn alla muutamat muutkin kisajutut. Ja ei, en kaipaa osallistujilta kiitoksia vaan niitä osallistumisia. :slight_smile: Tai edes joltain vähäistä kiinnostusta siihen mitä milloinkin piperrän.


 • Sekalaisen sakin omistaja

  Itse aloittelijan saappaissa olen pelännyt, että osallistumiseni hylätään jos siellä lukee jotain ylimääräistä :’-D
  Mutta hei, nyt tiedän ettei se ehkä olekaan vaarana. Opin tästä jotain uutta.
  (Pelkäsin tätä jo silloin, kun unohdin sulkeet vrl tunnarini ympäriltä. Pääsin mukaan silti :-D)


 • Suomenhevoskasvattajat

  Itsekin olen usein mennyt sillä ajatuksella, että järjestän niitä kisoja, joille on itse tarvetta ja jokainen tekee aika pitkälti samoilla tavoin. Jos on tuntunut, että jonkun luokkatason hevoset eivät saa millään sijoituksia täyteen, olen ne pyrkinyt itse järjestämään. Tokihan sinne voi välillä pujottaa sekaan niitä muitakin luokkia, mutta varsinkin aktiivisena kisajärjestäjänä ne muutama ns. ylimääräinen tuottaa kyllä pidemmän päälle enemmänkin vaivaa. Varsinkin kun itse kisaan omillani pääosin suosituimmissa luokissa ja niihin muihin niitä osallistujia ei sitten meinaakaan oikein ilmaantua.

  @Anarchy Ehdottomasti kannattaa kyllä tarjota aina, jos vain yhtään kiinnostaa! Yleensä niitä tarjouksia ei voi tulla liikaa ja varmasti moni haluaa kannustaa erityisesti uusia harrastajia lajin pariin myymällä omia hevosiaan heille :slight_smile: Ja usein osallistumisienkin kohdalla todella moni katsoo läpi sormien pieniä virheitä. Ja kun osallistuminen lähtee sujumaan, tuntuu se sen jälkeen helpolta!

  Ja minun on nyt kyllä pakko myöntää, että minä unohdan lisätä sen kiitos-sanan kohtuuttoman usein osallistumisiin mukaan, vaikka se kyllä mielessä on. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etten kisojen järjestäjälle olisi kiitollinen, mutta ymmärrän aivan hyvin, että se yksi sana merkkaa erittäin paljon! Älkää kuitenkaan olko asiasta katkeria, täällä on ainakin yksi puupää tämän asian suhteen. Varmasti jatkossa asia iskostuu paremmin mieleen ja hyvä, jos asia myös tulee täällä yleisesti esille! Sitä tulee helposti ihailtua muuten näitä henkilöitä, mutta ei ole sitten aina tajunnut, miten asian voisi esille tuoda. Itse olen kisajärjestäjänä parhaana kiitoksena varsinkin nykyisin kokenut sen, että ihmiset ovat kisoihin osallistuneet ja osoittaneet näin, että arvostavat tekoa. Mutta kyllä se kiitos on omallakin kohdalla ollut kirsikka kakun päällä :slight_smile:

  Ja ainahan pitäisi muistaa - jos joku asia on itselle työlään tai vastenmielisen tuntuista, on se kyseisen asian tehnyt kullanarvoinen kanssaharrastaja :slight_smile: • Hui mitä ihmettä täällä tapahtuu 😄

  Sinänsä ymmärrän, että on kivaa saada kiitosta ihan niistä ns. rutiinihommistakin, kyllä sitä itsekin tykkää jos kiitoksia satelee mistä ikinä. Mutta että pitää täällä alkaa julkisesti kirjoittamaan ihan julmetun vihaisia viestejä ja syyllistämään muita harrastajia, huh! Tälläkö sitä yhteisöllisyyttä ja hyvää henkeä nostetaan?

  Kiitos on pieni sana ja sen lisääminen kilpailuosallistumisen loppuun on pieni juttu, mutta calm your horses people 😄 Massakilpailutus on omaan makuuni ollut oikeastaan aina se kaikista vähiten yhteisöllisyyteen liittyvä asia, sellainen rutiininomainen harrastukseen kuuluva “lisähomma”. Samaan tapaan kun jotkut tuomaroi ja toiset ylläpitää jaoksia, ei niistä palkkaa makseta mutta edistetään kaikkien harrastamista. Kukaanhan ei pakota yhtään ketään järjestämään 300 kisaa viikossa, se on täysin oma valinta ottaako sen homman tehtäväkseen, tiedostaen varmasti, että jokainen osallistuja ei erikseen lähettele kiitosviestejä ja tunne syvää kiitollisuutta siitä. Tylyä ehkä, mutta se nyt vaan kuuluu asiaan. Musta on tylympää, että täällä sitten julkisesti uhriudutaan ja aletaan tylyttämään muille, että jos et sano kiitos niin järjestä sitten maratoonikisoja joka viikko vuoden ympäri. Ei kauhean aikuista touhua.

  Eli :slight_smile: Kaikkiin vapaaehtoisiin hommiin kannattaa ehkä kuitenkin lähteä sillä asenteella, että ne ihan oikeasti tehdään hyväntekeväisyytenä. Jos siitä huolimatta on valmis järjestämään vaikka sen 300 kisaa yhdessä viikossa niin go for it, jokainen osallistuva harrastaja on varmasti iloinen vaikkei sitä ääneen julistaisikaan. Mutta jos tuntuu, että omaan harrastamiseen ei kuulu puhdas hyväntekeväisyystyö, niin ehkä kannattaa sitten miettiä jotain muuta tekemistä sen tilalle.


 

23
Online

890
Users

11.7k
Topics

216.1k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.