PKK - Piirretyt Kuvat Kunniaan • Mikä on mielipide, jos tuomarointia tehtäisiin kahdella tuomarilla ja tuomarit antaisivat pisteet ja lisäksi ktk-arvon?


 • Piirrosharrastajat

  @AnneL Voisi olla niin, että harkinnanvaraisesti voi ktk-arvoa korottaa (liekö tarpeellista yleensä laskea) yhdellä, jos tuomareiden pisteissä on selkeää eroa ja hevonen jää vähän nippa nappa alle palkinnon rajan? Välillä pisterivejä katsoessa on kaksi tuomaria antanut kakkoseen oikeuttavat pisteet ja yhdet pisteet on olleet alle, jolloin keskiarvo on voinut tipahtaa kolmoseen. Ehkä näissä kohdissa voisi uudelleenharkintaa käyttää. Jos molemmat/kaikki tuomarit ovat hevosen kolmoseksi pisteyttäneet, vaikka ylärajalle, tuskin on syytä nostaa palkintoa.

  Kolmospalkintoja on tainnut tulla aika runsaasti nyt, onko linja tiukentunut, taso laskenut vai aika kullannut muistoja, että ennen olisi kakkosen ehkä kevyemmin saanut :thinking: Ja ihan viimeisimpiä tilaisuuksia en ole kyllä seurannutkaan. • @Lynn said in PKK - Piirretyt Kuvat Kunniaan:

  @AnneL Voisi olla niin, että harkinnanvaraisesti voi ktk-arvoa korottaa (liekö tarpeellista yleensä laskea) yhdellä, jos tuomareiden pisteissä on selkeää eroa ja hevonen jää vähän nippa nappa alle palkinnon rajan? Välillä pisterivejä katsoessa on kaksi tuomaria antanut kakkoseen oikeuttavat pisteet ja yhdet pisteet on olleet alle, jolloin keskiarvo on voinut tipahtaa kolmoseen. Ehkä näissä kohdissa voisi uudelleenharkintaa käyttää. Jos molemmat/kaikki tuomarit ovat hevosen kolmoseksi pisteyttäneet, vaikka ylärajalle, tuskin on syytä nostaa palkintoa.

  Kolmospalkintoja on tainnut tulla aika runsaasti nyt, onko linja tiukentunut, taso laskenut vai aika kullannut muistoja, että ennen olisi kakkosen ehkä kevyemmin saanut :thinking: Ja ihan viimeisimpiä tilaisuuksia en ole kyllä seurannutkaan.

  Tämä on todellakin myös harkinnassa. Eli, jos kaksi puoltaisi korkeampaa arvoa, pyöristyisi sinne. Taso on hieman laskenut kokonaisuudessaan, kun kantakirjattavasksi tulee vanhempien perusteella hevosia ja vsn:stä myös saa hieman helpommin ktk.arvoisuuden. Tämän takia hevosia on enemmän, mutta myös kolmosia enemmän. Mikä ei sinäänsä haittaa. Pisteytystä skaalattiin vähän aikaa sitten niin, että kakkospalkintoon on laveampi pisteväli, jossain vaiheessa se oli naurettavan pieni. Pisteytystä toki voidaan muuttaa, mutta varmaan avoimemmatasta ktk-tilaisuuksiin osallistumisesta johtuu tuo kolmosten määrällinen kasvu. • Koska heinäkuun ktk-tuomarointiin en saanut neljättä tuomaria, julkaisen nyt tulokset muutamalle hepalle kahden tuomarin keskiarvolla. Ja ensi tailsuudesta lähtien pyyydän pistearvon lisäksi raakaa KTK-arvoa tuomareilta, jota käytetään.

  Mutta edelleen siis innokkaita kantakirjatuomareita otetaan vastaan! ❤ • PKK:n meili ja arvonimi-yms. anomukset tyhjennetty. Varmaistusviestit jäivät lähettämättä, koska oma toiminta keskeyty välissä, tarkista hevosen tiedot tältä sivulta: http://pkk.piirroshevoset.com/kaikkihevoset.php


 • Piirrosharrastajat

  Nostan ikiaikaista topaa ja kysyn että onko ruunaa mahdollista ilmoittaa KTK-tilaisuuteen vai tuleeko suora hylky? :thinking:


 • Piirrosharrastajat

  @Kioja ”Kantakirjan säännöt - Hylkäyssyyt: osallistuja on ruuna”. Kantakirjaus on kuitenkin ns. jalostusarvostelu, joten avoimuus on siksi rajattu tammoille ja oreille.


 • Piirrosharrastajat

  @Lynn Ah, aivan. Mites sitten tuo EHR-serti, se taitaa sitte olla vaan ns. näennäinen palkinto? Sikäli kun KTK-serteillä päästään tilaisuuteen :thinking:


 • Piirrosharrastajat

  @Kioja Joo, kantakirjaan ei ole ruunilla asiaa silläkään palkinnolla, koska lähtökohtaisesti ruuna ei KTK-arvoa tarvitse ei-jalostushevosena. EHR-serti on verrattain uusi asia ja mahdollistanut sen, että ruunatkin voi muotovalioitua. Ellen väärin muista, vielä pari-muutama vuosi sitten ruunien tie rakennekehissä tyssäsi Finestiin, kun KTK-sertin ”kehävastinetta” ei niille ollut ja KTK-sertit jaettiin vain tammoille ja oreille.


 • Piirrosharrastajat

  @Lynn Ai juu, no sitten mulla on vielä tavoteltavaa 😄 kiitos


 • Piirrosharrastajat

  Onko hei tuo arvonimihakemuslomake toiminnassa? Siitä on jo jokseenkin reilu tovi kun laitoin yhden arvonimihakemuksen ja vähän aikaa sitten toisen, mutta ei ole kuulunut vastausta eikä arvonimiä näy ilmestyneen heppojen PKK-infosivulle. Ei mikään varsinainen kiire ole, mutta ajattelin että jos lomake onkin rikki, niin on hyvä kysellä asiasta 🙂


 • Piirrosharrastajat

  This post is deleted!

 • Esteratsastajat

  Oon itse ainakin saanut vastauksen arvonimen haun jälkeen sähköpostiin, että eiköhän se @Arnika toimi 😄 • Säännöt sivulla muuten lukee:

  4.4 Tamma & varsa -luokka
  4.5 Jälkeläistyhmä -luokka
  4.6 EM -luokka


 • Esteratsastajat

  Joo, ei sinne kivoja ryhmiä oteta olleskaan 😉 • KTK-76 tilaisuuden tulokset vihdoin tulleet, pahoittelen myöhästymistä! Nyt tänä vuonna tavoitteena saada sulavampi ktk-hommeli käyntiin ja asiasta innostuneita tuomareita otetaan edelleen kehiin. Päivitän tulokset kantaan alkuviikosta, nyt duuniin, mutta tilaisuuden sivulla tulokset. • PKK:ssa menossa rotutietokannan päivitys, joten voi olla sekavaa muutamien päivien ajan hevosten tiedoissa yms.


 • Piirrosharrastajat

  Säännöissä olisi muuten mielestäni tarkennuksen tai siistimisen paikka, mikäli jälkeläisryhmiä aletaan järjestää nyt enemmän. Itse jäi Zeloksen kyseistä luokkaa tuomaroidessa mietityttämään säännöissä mainittu ”kokonaisarvosana”. Jätin sen antamatta, koska asteikkoa ei mainita. A, B, C vai sanallinen kohtalainen, hyvä, erinomainen vai I, II, III vai numeroarvosana? Millaisin kriteerein? Itse annoin nyt vain sanalliset arviot ja valitsin LKV:n.

  Tulisiko noihin luokkiin myös määritellä nuo arvosanat ja niiden kriteerit, ja voisiko tällä jatkossa saavuttaa jonkinlaisen ”jalostusarvonimen”? Jälkeläisluokka B tai A riittävän monella riittävän hyvällä jälkeläisryhmäluokkatuloksella. Olisiko tämmöiselle kysyntää ja järjestettäisiinkö tämmöisiä luokkia jatkossa + löytyisikö halukkaita tuomareita näihin, jos ohjeistus selkeytettäisiin - näitä täällä mietin. • @Lynn Tuo arvonimi on mahtava ja inspaava idea ja palkintoa täytyy selkeyttää. Kirjainpalkinto voisi olla hyvä idea 😃

  Tässä samalla kun rotulista siistitään ja yhtenäistetään, teen tietokantapohjaisen harvinaiset-listan. Tämä harvinaisuus voidaan nyt totetuttaa autoomaattisesti hevoskannan pohjalta, esim. piirretyissä kuinka monta edustajaa kannasta löytyy ja sen perusteella onko harvinainen vai ei (eli ns. elävä lista).

  Toinen vaihtoehto, joka nyt onkin tuossa oletuksena, että määritän suoraan harvianisuuden rodun kohdalle. Tämä mielestäni parempi ja ehkä pysyvämpi ratkaisu. Tässä toki voi käyttää pohjana määrätietoja piirrettyjen roduista. Tää siis vaan mun idea, mutta piirretyissä on suhteellisesti enemmän joitakin harvinaisia hevosia kuin aikka valokuvallisten puolella ja siksi eivät kaikki ehkä PKK.n näyttelyissä “tunnu” harvinaisilta. Esim. friisiläiset, quarterit ja tinkerit on siinä rajalla, että niitä nyt näkyy piireissä. Tästä kaipaan mielipiteitä ja mennäänkö meitsin mielivallan mukaan =D

  Muut korjaukset:
  Suomenhevoset ovat olleet jaoteltuna suomenhevosiin ja suomenpienhevosiin, tämä lähtenyt, kun muinoin käsin siiretty tieto vanhoista tk:sta yms. Nyt kaikki tulee luonnollisesti ja oikein suomenhevosten alle.
  Samoin erityyppiset ratsuponit yhden ratsuponin alle, paitsi virtuaalinen ratsuponi.
  Risteytyshevoset tilastohevosiksi.


 • Piirrosharrastajat

  Kuulostaa jännittävältä tuo harvinaisten tietokantasysteemi. Vaikuttaisiko se sitten rakenneluokkien osallistumisoikeuksiin? Että harvinaisille roduille varatut luokat olisi harvinaisille piirroshevosille (ja tulisikohan näihin luokkiin nyt sit osallistujia jos harvinaiset on niitä joita on vähän… toisaalta sellaisia rotuja olisi sitten useita)?

  Mietin tota jälkeläisluokkapalkitsemista. Voisiko näistä saada kriteeristöä kehiteltyä?
  Arvosana 😄

  • Hevosella on vaadittava määrä (2kpl?) piirroskuvallisia jälkeläisiä
  • Jälkeläiset näyttävät hevosilta, ei ole räikeitä virheitä (puuttuva jalka, epäluonnollinen väri, unohtunut kaula, mitä näitä nyt on)

  Arvosana B:

  • C:n vaatimukset ja:
  • Hevosen jälkeläisillä on tunnistettava rotuleima
  • Jälkeläisten väri on periytynyt oikein?
  • Jälkeläiset ovat rakenteeltaan pääpiirteissään yhtä hyviä kuin vanhempansa

  Arvosana A

  • C:n ja B:n vaatimukset ja:
  • Hevosen jälkeläiset ovat (rakenteeltaan ja/tai liikkeiltään) käyttötarkoitukseensa hyvin soveltuvia
  • Jälkeläisissä näkyy vanhemman vaikutus, ts. Tunnistettavissa isältä/emältä perittyjä piirteitä

  Ja arvonimiin jokin järkevä kaava, esim. PJ-C: osallistunut kolmeen jälkeläisluokkaan ja saanut vähintään arvosanan C, PJ-B: osallistunut viiteen jälkeläisluokkaan ja arvosanojen keskiarvo on vähintään (liki) B? (Paitsi nyt tuli mieleen, voiko keskiarvoa käyttää jos tuomarilinjat sitten eroaakin rajusti ja yhden heikot arvostelut pudottaisi?? Ehkä vaan rakennearvonimien mukaisesti tietty määrä riittävän hyviä palkintoja kuitenkin.)
  Ehdotan tosiaan arvonimeksi piirrettyjen jalostus/jälkeläispalkintoa, mutta nokkelampia ehdotuksia ja selkeämpiä tai järkevämpiä sääntöajatuksia tulemaan vaan!


 

10
Online

937
Users

12.4k
Topics

230.8k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.