PKK - Piirretyt Kuvat Kunniaan • Kiitos kuluneesta viidestä vuodesta, siirryn valokuvallisten pariin. Kaikkea hyvää teille jatkoon. 🙂 • Jes! Tosi kiva tämä uudistus ja “serti-kehä” 😄 En myöskään näe mitään tarvetta päivitellä “ylimääräisiä” palkintoja profiiliin. Siitä tulikin muuten mieleen, että voisiko näyttelyosallistumisen arvonimitarkistusta siirtää myös järjestäjän vastuulle? Ei välttämättä mitenkään pakolliseksi, mutta edes mahdolliseksi. Siis että järjestäjä saisi hylätä VIP MVA (tai FF) -sertit omaavan hevosen jo heti osallistumisvaiheessa viemästä luokasta tilaa, ilmoittamalla osallistujalle tietysti? Osallistujahan ei ole välttämättä asiaa tajunnut ja saattaa itse haluta osallistua toisella hevosella (jos osallistuja ei vastaa ilmoitukseen, niin sitten asian voisi jättää tuomarin vastuulle kuten nyt tms??).

  Tuomareiden antamat hylyt tästä aiheesta tuntuvat jotenkin todella turhilta, varsinkin jos järjestäjä on sertitilanteen bongaillut. Toki se puuttuva serti saattaa jossain tilanteessa päivittyä edellisistä näyttelyistä vasta osallistumisen jälkeen, jolloin hylky jäisi tuomarille joka tapauksessa. Kaikista ilmiselvimpiin hylkäyksiin olisi silti kiva antaa myös järjestäjälle oikeus, sillä näyttelyitä ei ihan liikaa ole. (Ja tarkennan vielä: en ole vaatimassa tai pakottamassa järjestäjiä tähän, vaikka tuomareiden työtä olisikin ilo helpottaa!)

  Sitten taas KTK-sertien vähyyteen liittyen: voisiko vain BIS-kehässä jaettavuuden kriteeriä höllentää? Esimerkiksi niin, että jos BIS-kehässä jaetaan kolmelle ensimmäiselle KTK-sertit, voitaisiin “jäljelle jäävät” kaksi sertiä antaa voittajien luokkien seuraaville, mikäli päätuomari katsoo nämä KTK-sertien arvoisiksi? Tällä saataisiin huomioitua luokkien tasoeroja, vaikka KTK-serteillä olisikin yhä maksimimäärä. Eli ihan päättömästi niitä ei alettaisi jakaa, mutta kovatasoisten luokkien kakkoset - miksei kolmosetkin (tai teoreettisesti neloset ja vitosetkin, jos jossain yhdessä luokassa olisivat ne koko kisojen Thö KTK-hevoset ja muiden taso kuraa 😂 ) saisivat mahdollisuuden.


 • Piirrosharrastajat

  Hevosrekisteri- ja arvonimijonot tyhjäilty tänään!

  Ehdotan uudeksi EM-aiheeksi lineartia omana kohtanaan, vaikka vanhastaan se voikin esim. toteutukseen tai yksityiskohtiin nivoutuakin. 🙂

  Kalenteriin lisätty näyttelyt, joista löytyy rakenne-, EM- ja perinteisempien muu kuva -luokkien lisäksi MK-luokka luonnoskuville. 🙂


 • Piirrosharrastajat

  Hevoslisäysjono tyhjäilty 🙂 • @cee Kyllä saa näyttelyosallistumisia hylätä myös sen puolesta, että sertit jo kasassa. (Teen näin itsekin.) Jos nyt näyttelynasettajalle tulisi tässä jokin virhe, niin totta kai korjaillaan sitten. Mutta periaatteessa hyvä, että ei turhia luokantäyttäjiä oteta mukaan.

  KTK-sertien höllentämistä en kannata suoraan BIS-kehän sijoitusten perusteella. Mutta tuossa, että BIS-tuomari voi myös jakaa täydet 5 KTK-sertiä myös muille kuin lkv, voisi olla ideaa. Mutta toisaalta saatiin nyt tämä uusi luokka, joten mielestäni tämä selkeämpi tapa jakaa mahdollisia KTK-sertejä.


 • Piirrosharrastajat

  ottaako PKK vastaan apulaisia esim. hevosten lisäämisessä kantaan, vaihdettujen sivujen osoitteiden päivittelyssä ja tälläisissä käytännön jutuissa?
  tuomariksi en ihan uskalla, mutta kovasti muuten mielelläni haluaisin auttavaa kättä tarjota! 😊 • Onko mahdollista toivoa rotulistoihin päivitystä? Itsellä olisi pari piirrettyä kanadanhevosta, joille kaipailisin pkk-numeroita ja jotta voisi näyttelyihin ilmoittaa 😊 • @screwdriver Juu, päivitän nämä 😃 • @jesse Mielellään kyllä! Laittelen sulle meiliä, kun tässä ehdin 🙁


 • Piirrosharrastajat

  Hevos- ja arvonimijonot tyhjäilty.

  Samassa yhteydessä muistuteltakoon arvonimien anomisesta:
  Sertien ja palkintojen täytyy olla hyväksytty PKK:n kantaan anomishetkellä ja palkintojen tiedon tulee löytyä myös hevosen sivulta. Anomisohjeet
  ^ Tein tällä kertaa poikkeuksen niiden hevosten kohdalla, joilla PKK-id on linkitettynä sivuille ja palkinnot näin helppo tarkistella.

  ID:n linkkaaminen sivulle on muuten luokkatuomarointienkin kannalta kiva tapa, jota suosittelen jokaiselle, joka ei ole niin vielä tehnyt 🙂


 • Piirrosharrastajat

  @lynn Joku mun hevonen sai Fn-palkinnon vaikka tuloksia ei ollut sen PKK-profiilisivulle merkattu kuukausiin. Olin siis merkinnyt palkinnot sen omalle sivulle. Mitä kautta otan yhteyttä jos tulokset on merkitty tulleeksi, mutta hevosen tiedoissa ei näy saavutettu palkinto?


 • Piirrosharrastajat

  @kioja Äkkiseltään toimisin kantaan päivittämättömien palkintojen osalta sääntöjen Valitettavaa tuloksista -kohdan ohjeistuksen mukaisesti. Periaatteessa kaikkien hevosten id:lle pitäisi olla päivitetty palkinnot, jos näyttelyn kutsu-linkki on kalenterissa muutettu tulos-linkiksi, mutta palkintoja voi jäädä puuttumaan, jos

  • lähetetty palkintolista on puutteellinen
  • ilmoitetussa pkk-id:ssä on virhe
  • tuloksia kantaan lisätessä sattuu näppäilyvirhe
  • ja nyt uutena, jos ko. palkinnosta ei enää ole hevoselle hyötyä (jo vaaditut palkinnot arvonimeen tai lukuisia palkintoja samalta tuomarilta), mutta tästä ei selvästi vanhemman hevosen kohdalla ole kyse.

  Vaihtoehtoisesti listaisin arvonimihakemuksen yhteydessä kantaan päivittämättömät tulokset sellaisista näyttelyistä, jotka on kalenterin mukaan arkistoitu (linkkinä kutsu -> tulokset) anomuslomakkeen puuttuvien sertien boksiin. Tällöin ne tulee tarkistettua 🙂


 • Piirrosharrastajat

  Hevos-, arvonimi- ja näyttelyjonot tyhjäilty. 🙂


 • Piirrosharrastajat

  Hevoslisäys-, tietomuutos- ja arvonimijonot nollattu ja näyttelytuloksia päivitelty. Nyt tuloksia päivitellessä jätetty lisäämättä tietokantaan muutamia palkintoja, jotka eivät enää hyödytä ko. hevosta arvonimitavoittelussa. Jos joltakulta puuttuu muusta syystä (ts. epähuomiossa) palkinto niin hihkaiskaa, mukana oli ihanan paljon palkittavia hevosia mutta myös paljon id:ttömiä hevosia joiden lisäily kesken kaiken lisää virheiden mahdollisuutta.

  Olisin superiloinen, jos jatkossa hepat saisi id:t ennen näyttelyosallistumista (ja erityisesti, jos ne vielä linkattaisiin sivuillekin <3). Yritän itse n. viikon välein käydä hakemusjonon tyhjäilemässä ja muut toki tätä myös välissä tekevät, joten odotusajat eivät myöskään tällä hetkellä hirveän pitkät ole. 🙂 Hakulomakkeen etu on se, että sitä kautta hevosesi tiedot tulevat valmiiksi oikein ja oikeassa järjestyksessä rekkaajalle, ja valmiiksi anottu ja näyttelyosallistumisen yhteydessä ilmoitettu id luonnollisesti helpottaa tuomarointia ja lisäksi tulosten lisäilyä kantaan.


 • Esteratsastajat

  Mustakin on hyvä tapa hakea se id ensin uusille ja sitten mennä näyttelyihin ^^


 • Piirrosharrastajat

  Komppailen Lynniä id:n hakemisesta ennen näyttelyitä ja haluan vielä omalta osaltani esittään toiveen, että ihmiset linkittäisivät sen pkk-id:n hevosten sivulle. Pieni vaiva omistajalle, suuri helpotus tuomarille, jonka tarvitsee vierailla jokaisen osallistuneen hepan profiilissa! 😊


 • Esteratsastajat

  Aijuu hyvä kun mainitsit, meillä on tuo pkk näyttelyt toissijaisena niin en ole tajunnut. Meen pistään linkit 😄 • Käsitinkö mä nyt oikein, että ilman id:n ilmoittamista ei ole mahdollista enää anoa arvonimiä koska ne eivät löydy id-sivulta?


 • Piirrosharrastajat

  @aksu Nyt en ehkä ymmärrä kysymystä. Arvonimeähän luonnollisesti ei voi anoa, jos hevosella ei ID:tä ole, sillä arvonimeen tarvittavat palkinnot pitää olla sekä PKK:n kannassa että hevosen sivulla. Arvonimianomuksessa ID:tä ei kysytä eikä sitä näin ollen tarvitse ilmoittaa. Sen olemassaolo sitten tarkistetaan tällöin hevoslistasta hevosen nimellä hakien (tai hevosen sivulle linkitetyn id:n kautta).

  Jos taas meinaat sitä, lisätäänkö näyttelyistä saadut palkinnot tietokantaan vaikka hevonen olisi ilmoitettu näyttelyyn ilman sitä id:tä, niin kyllä lisätään ja samalla tehdään hevoselle se PKK-id, jos sillä ei sitä ole. Tällöin tuloksia tietokantaan lisäävä tyyppi joutuu keskeyttämään palkintojen syötön etsiäkseen mahdollisen jo olemassaolevan id:n kyseiselle hevoselle, ja jos ei sitä löydy, siirtymään toiseen tietokantatauluun tekemään hevoselle id:n ja palaamaan palkintotauluun iskemään palkinnon tiedot sille juuri luodulle hevoselle.

  Sitten näin tehdään eikä se estä hevosta saamasta palkintoja tai arvonimiä. Vähän lisähommaa, ei sen kummempaa, mutta itsestäni olen huomannut, että jos tuloslistan keskellä on joku id:tön, jätän sen listan viimeiseksi koska sille pitää erikseen tehdä vielä id ennen palkinnon lisäämistä. Jos näitä on monta, riski että joku sieltä seasta unohtuu, on suurempi kuin jos kaikki voisi samalla vauhdilla napsia menemään suoraan palkintotauluun.

  PKK:n säännöthän ei sitä id:n ilmoittamista vaadi, mutta joillakin näyttelynjärjestäjillä (Annella ainakin) olen nähnyt, että ID on liitettävä näyttelyilmoittautumiseen, jos sellainen hevosella on (enkä näe myöskään mitään syytä, miksi se jätettäisiin ilmoittamatta). • @lynn Okei se menee noin. Ehkä siitä voisi kirjoittaa sääntösivulle jonkun pienen infon, jos sattuu olemaan muita mun kaltaisia puupäitä jotka ei ole tuon osalta ihan kärryillä.

  Täytyy yrittää muistaa jatkossa ilmoittaa nuo id:tkin, oon vaan hirveen laiska kaivamaan mitään numeroita ym. osallistumisiin… 😄


 

17
Online

888
Users

11.7k
Topics

215.1k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.