PKK - Piirretyt Kuvat Kunniaan • Tätä just mietinkin että onko tällainen käytäntö olemassa 😄 Asia selvä siis, jos näin on.


 • Piirrosharrastajat

  @shannon PKK:n säännöissä on näköjään aiheesta kohdat 4.7 ja 4.8


 • Piirrosharrastajat

  @shannon Jeps, BIS-kehä on vain rakenneluokkien luokkavoittajia varten. Ennen on ollut tapana pitää Muu kuva -luokille oma (rakenne-BIS:sta erillinen) BIS jos näitä luokkia on ollut useampia, mutta tämä ei ole pakollista, ja EM-luokille tätä perinnettä ei ole koskaan syntynyt.

  Rakennekuvat onkin ainoita, joille BIS-kehällä on lisäpalkintojen mahdollisuus, kun EO-sert voi päivittyä arvokkaammaksi KTK-sertiksi. Tästä syystä myös mielellään laitettiin tuo rakenneosio pakettiin odottelematta, että löytyy EM-luokille tuomari.


 • Piirrosharrastajat

  Hevos- ja arvonimijono tyhjäilty tänään, kalenteriin lisätty näyttelyt.

  Näistä ei ole laiteltu vahvistussähköposteja. Arvonimihakemuksista on laiteltu paluupostia, jos arvonimeä ei syystä tai toisesta ole hevoselle lisätty.


 • Esteratsastajat

  Piti oikein varmistaa, kun on ekaa kertaa tällainen tilanne, et varsalla on aikuiskuva, niin voiko se osallistua iästään huolimatta rakenneluokkaan (aikuisten) vai pitäisikö muokata sitten aikuiseksi ikä 🤔 ? • Haluaisin rekisteröidä mun Paso Fino rotuisen piirretyn, mutta kyseistä rotua ei ole listalla valittavana?


 • Piirrosharrastajat

  @jannica Osallistumisoikeudesta sääntösivulla:
  “4.1 Rakenneluokka aikuisille
  Oriit ja ruunat viimeistään näyttelypäivänä 3 vuotta.
  Tammat viimeistään näyttelypäivänä 4 vuotta.”

  Liian nuoreksi ilmoitettu hevonen hylätään aikuisten rakenneluokasta, oli kuva minkäikäisestä hevosesta tahansa.


 • Esteratsastajat

  Okei hyvä, muokkaan iän 🙂 Tuon huomasinkin mut jäin miettimään et onko varsoille rakenneluokkaa aikuiskuvilla 🤔 ilmeisesti sitten ei 😞


 • Piirrosharrastajat

  @jannica Ei ole vuosiin ollut (hatarasti muistan olleen kyllä joskus), ja toisaalta miksi olisi. Kivempaa, että luokat kannustavat tekemään monipuolisia kuvagallerioita kuin kierrättämään samaa kuvaa eri arvonimien perässä aikuis- ja aikuisvarsakehissä. Aikuisille ja varsoille jo onkin omat arvonimensä, kolmas kehä välimuotona ei ainakaan minusta tunnu tarpeelliselta. Varsaluokassahan ei ole pakko olla maitovarsan kuva (esim. alle 4-vuotiasta tammaa esittävä kuva käy, oli se sitten 1v tai 3,5v), mutta eri kuva kuitenkin kuin millä aikuiskehiä kierretään. 🙂


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @kylie Kannattaa varmaan laittaa sähköpostia jollekin PKKn ylläpidosta. Pölhö ja Viiru hoitavat hevosasioita, mutta onkohan rotujen lisäys kuitenkin Annen kontolla. 🤔 En tiedä, en ole perillä PKKn toiminnasta 😂 • Hei, pakko tulla kysymään säännöistä kun en ole varma ymmärränkö ne oikein. Eikö hevosella saa olla siis sivuillaan valokuvia ja piirrettyjä kuvia jos sen kanssa haluaa osallistua PKK-näyttelyihin? Mulla on tarkotuksena, että hepoilla on muutama valokuva ja sitten piirrän niiden elämän varrella niille piirroksia tapahtumista yms. Enkö siis saisi osallistua tällä hevosella esim Muu kuva -luokkaan? • @h02877 Juu, eli PKK:n mittelöt on tarkoitttu pelkästään piirretyille hevosille, valkokuvat hevosella piirroskuvien lisäksi ovat hylkäyssyynä. • @annel nyt on kyllä pakko sanoa, että ompa hupsu sääntö 😄 mutta joo, eipä tuu multa PKK-osallistujia sitten vastasuudessakaan. • @h02877 Juu, järjestön tavoiteena aikojen alusta ollut kasvattaa piirroshevosten määrää ja tarjota näyttely- ja kisauspaikka juuri piirroshevosille 🙂 • 2019 kalenteri: http://pkk.piirroshevoset.com/kalenteri2019.php
  Navin linkki päivittyy automaattisesti vuodenvaihteessa.

  Saariston heppanäyttelyt ensi vuodelle jo lisättykin. 😃
  Arvonimet ja heppalisäykset päivitetty!

  Kiitos kaikille piirrosheppailijoille kuluneesta vuodesta! Ihanaa, että uutta porukkaa on saatu mukaan ja monipuolisia piirroshevosia on kentillä näkynyt. ❤

  Rauhaisaa joulunaikaa kaikille ja inspaavaa uutta piirrosvuotta 2019!

  alt text
  Saariston työhevoset Kukka ja Lasi kuvassa 😉


 • Moderaattorit

  @annel said in PKK - Piirretyt Kuvat Kunniaan:

  @h02877 Juu, eli PKK:n mittelöt on tarkoitttu pelkästään piirretyille hevosille, valkokuvat hevosella piirroskuvien lisäksi ovat hylkäyssyynä.

  Mun mielestä toi on kyllä vähän surullinen juttu. Koska vaikka hevosella muutama valokuva olisikin, olis se silti myös piirroshevonen, jos piirroskuvia omistaa myös.
  Olisi jees jos voisi tämänkaltaisia sekoituksia sallia PKK:n toimintaan mukaan. Ei tuollainen harrastaminen kuitenkaan ole keneltäkään millään tavoin pois ja edistää myös piirroshevostoimintaa 🤔 • Kalenteri, arvonimet, hevoslisäykset ja seuraava ktk-tilaisuus päivitetty:
  http://pkk.piirroshevoset.com/kantakirja/86til.php

  Edellisen KTK-tilasuuden tulokset tekeillä. • Arvonimet ja heppalisäykset päivitetty!


 • Piirrosharrastajat

  NJ:stä inspiroituneena haluaisin kysellä ja herätellä ajatuksia puolesta/vastaan, olisiko PKK:n näyttelyissä mahdollisuutta järjestää ns. “vikaa sertiä vailla” -luokkia?

  Mua on henkilökohtaisesti aina vähän hiertänyt se, että samoja heppoja kierrätetään näyttelyissä ihan hirmuisen kauan. Ymmärtäähän sen: kun on yhdestä KTK-sertistä kiinni VIP MVA, niin haluaahan sitä metsästää. Siinä on vain mielestäni se varjopuoli, että tuomarit tuomaroivat samoja heppoja yhä uudelleen ja uudelleen, ja ne vievät siten myös uusilta hevosilta tilaa luokista.

  Voisiko tähän löytyä sellaista ratkaisua, että näyttelyissä olisi mahdollista järjestää sellainen luokka, johon ilmoitettaisiin niitä hevosia, jotka ovat sertin päässä VIP MVA -arvonimestä? Näyttelyiden päätuomari (BIS-kehän tuomari) voisi tuomaroida tämän luokan ja antaa sen puuttuvat sertin mielestään ne ansaitseville. Tästä luokasta ei siis mentäisi BIS-kehään, vaan se olisi oma irallinen osansa.

  Itselläni on tälläkin hetkellä kaksi hevosta, jotka haluaisin mahdollisuuksien mukaan yrittää VIP MVA:ksi, mutta samalla osallistumisrajoituksien puitteissa se on turhauttavaa: näyttelyitä on harvoin, ja haluaisin myös uusia hevosia kehiin. Viimeisen KTK-sertin saaminen on hyvin hyvin haasteellista, ja tuntuisi kohtuulliselta, että hevosen voisi ilmoittaa luokkaan, jossa tuomari sen viimeisen sertin mahdollisuuden tarkastaisi kerralla.

  En tiedä miltä tämä muista kuulostaisi, mutta omasta mielestäni tämä ajaisi kaikkien etuja? 🙂


 • Piirrosharrastajat

  ^ Jotakin samansuuntaisia ajatuksia heräsi, kun omien evm-sukuisten hevosten KTK-kelpoisuuksia tsekkailin. Arvonimet on sellainen kiva bonus mulle, KTK-palkinnot kasvatushommien takia enempi se juttu, siksi omat ajatukset pyörivät tän asian tiimoilla nyt enempi.

  PKK:n oma reitti kantakirjatilaisuuteen on evm-sukuisilla hepoilla melko pitkä, kun KTK-sertejä on jaossa hyvin vähän ja EO-serteillä pelatessa parhaimmillaankin tarvitaan puolenkymmentä näyttelyosallistumista ja sekään ei riitä, jos osuukin useamman kerran sama tuomari. Aina ei osallistuessaan tiedä tuleeko hevosen jo arvioinut tuomari vai joku uusi, jolloin kertyy sitten ns. turhia sertejä. Nyt, kun EO-serteille ei enää ole jakorajoitusta, se ei toki muilla tavoin ole muilta pois kuin osallistujapaikan viemisenä.
  (Oma onni on tämä kasvattikelpoisuus, ja ilmeisesti VSN:n kautta voisi olla suorempi reitti, mikä on kiva arvioitavien hevosten skaalaa laajentava uudistus, vaikkei itse olekaan tullut hyödynnettyä.)

  Jokin “poistokehä” pitkään pyörineille voisi olla ihan kiva. En niinkään nyt ajattele sitä että pakko saada omille hepoille nopeasti kaikki mahdollinen meriittiriviin, mutta juurikin sitä, että näyttelyt aika usein kyllä täyttyvät ns. yli äyräidensä jos vain ovat avoimuudeltaan riittävän laajalle porukalle sopivat.

  Mitä noihin arvonimiin tulee - VIP MVA on vaikea saada enkä itse siihen pyrikään, ellei hevonen heti kättelyssä saa KTK-sertiä. Sikäli sopivaa, että se on ns. “huippujen huipuille” säilössä oleva arvonimi eikä läpihuutojuttu (mitä se ei tosiaan nyt ole, kun katsoo myöntömäärää). Kuitenkin EO-sertinsaajissa on paljon hevosia, jotka jo täyttäisivät KTK-sertin kriteerit mutteivät sitä saa (useammin kuin kerran), kun BIS-kehään nousee vain se yksi per luokka ja taso on kova. Sellaisille tällainen “poistokehä” olisi tietysti omiaan.
  (Vilkaisin vähän piirtäjäjakaumaa VIP MVA:n osalta ja se oli menneiltä vuosilta itse asiassa ilahduttavasti yllättävän laaja! Mutulla olisin arvellut, että KTK-sertit ja sitä myötä VIP MVA:t rajoittuisi paljon enempi parin piirtäjän haaviin.)

  Vähän jo eri keskustelun hommia, mutta sanotaan nyt samalla kertaa: Olisi mukavaa jos näyttelyitä uskaltaisi, haluaisi, ehtisi ja jaksaisi järjestää useampi harrastaja JA jos saataisiin lisää rohkeita tuomareita mukaan niin että arviot monipuolistuisivat, tuloksia saataisiin nopsasti jne. Tänäkin vuonna näyttelyitä ja niihin osallistuvia harrastajia on ollut jo aika mukava määrä, mutta järjestäjiä vain neljä. Kannustan kyllä jokaista, joka PKK:n toiminnasta ja arvonimistä pitää, harkitsemaan josko kuluvaan vuoteen mahtuisi ainakin yhdet itse järjestetyt näyttelyt. Sillä saa kohtalaisen pienellä vaivalla hyödyn ja ilon niin itselle kuin aika monelle muulle harrastajalle. 🙂


 

19
Online

1.0k
Users

13.2k
Topics

248.9k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.