Hyvät tallin tekstit?


 • Hannoverinhevoset

  Kuinka moni lukee tallien tekstejä? Siis muunkin kuin pakollisen. Lukeeko joku etusivun tekstiä? Entäpä tallipäiväkirjaa tai esittelysivun tekstiä?

  Millainen on hyvä teksti tallin sivuilla? Onko se asiateksti, jossa faktat mäiskitään pöytään ja sitten jatketaan matkaa, onko se huumorilla höystettyä jaskanpauhantaa vai sitä samaa “Tervetuloa! Olemme se ja se talli siellä ja siellä ja toiminnaltamme teemme sitä ja tätä.”

  Mistä sinun mielestäsi muodostuvat hyvät, mukaansatempaavat tekstit, millaisia tekstejä luet tai jos lukisit, niin millaisia? Lyhyitä ja ytimekkäitä, vai mielikuvituksellisia ja hauskoja? Kukaan tuskin puuduttavan pitkää saarnaa lueskelee noin niinkuin muutenkaan. 😄 • Lyhyet ja ytimekkäät ovat parhaita, pitkiä harvoin viitsin lukea. Jos on sen lisäksi vielä hauska ja/tai persoonallinen, niin aina parempi. Kirjoittaessa pitäisi miettiä, mitä kävijät haluavat tietää, mikä on sanomisen arvoista ja mikä taas turhaa. Monessa kohdassa tekstin sijaan toimivampi ratkaisu esittää asiat joko kuvana, listana, taulukkona, tai jotain muuna vastaavana.
  Kokonaan toinen asia on sitten se, mikä missäkin tapauksessa on tietämisen ja kirjoittamisen arvoista. Se riippuu aina tallista ja siitä, millaisen tunnelman omistaja haluaa tallilleen tehdä. Tällä ei kuitenkaan pysty perustelemaan pitkiä tekstikappaleita.

  Oman törkeän subjektiivisen mielipiteeni perusteella väitän kuitenkin että virtuaalitallin sivuilla on turha mainita sitä pääseekö tallille bussilla vai ei, tai karsinoiden kokoa. En tosin tiedä vieläkö tällaisia asioita harrastetaan, vuosia sitten näitä kyllä saattoi nähdä tallien esittelyissä ja kuvauksissa.


 • Jyhkyjen harrastajat

  Komppailen pitkälti @Sirpa. Lyhyt ja ytimekäs asiateksti, pitkät skippaan automaattisesti. Mitaltaan lyhyt on ehkä sellainen 5-10 lausetta, riippuu ihan ulkoasusta ja tekstin koosta. Kyllä huumioriakin saa olla, mutta ei tekemällä tehtyä muka-hauskaa jaarittelua. Pidemmät esittelyt voi laittaa omalle sivulleen jonka vaikka vielä linkittää etusivulle “lue lisää!” tyylisesti.

  Etusivulla olisi hyvä olla kanssa omistajan nimimerkki (+VRL tunnus jos on) ja sähköpostiosoite (tämä puuttuu muuten tosi useasti, vaikea tavoittaa omistajaa ilman sitä).


 • Esteratsastajat

  Tosi harvoin tulee luettua muuta kuin se esittelyteksti ja sekin vain jos on lyhyt ja ytimekäs, eli mitään 400 sanan kertomusta ei kannata ruveta väsäämään 😄 Hyvä teksti on sellainen, joka kertoo mistä talli on tupsahtanut siihen, mitä siellä tehdään, mitä toimintamuotoja ja muutama sana omistajasta.


 • Piirrosharrastajat

  Rakastan lukea talliesittelyjä ja petyn aina kun törmään talliin jolla on upea ulkoasu , hienot hevoset ja paljon kasvatus/muuta toimintaa, mutta varsinainen sisältö on yhtä tyhjän kanssa. Tahdon lukea miljööstä ja käytänteistä ja nähdä karttoja ja kuulla tilan historiasta ja tallin ihmisistä, perhana :'D
  Etusivun pitäisi silti olla ytimekäs ja tarpeeksi selkeä. Omasta mielestä sen pointti on lähinnä esitellä tallin tarkoitus ja fiilis. Jos tervetuloteksti menee tukkoon mahdottomalla romaanilla, joka on matkailumainoksen ja sukuraamatun epäpyhä poikanen, niin loppua sivustoa ei enää jaksa selailla. Eikä tee mielikään.


 • Hannoverinhevoset

  Kun itselläni on siis dilemma siinä, etten tiedä haluanko kirjoittaa tallille etusivun tekstin ominaiseen tapaani surkean-humoristisesti vai jotenkin asiallisemmin asiatekstiä. Siksi mietin että kumpaa ihmiset mieluummin tahtovat lukea, vai lukevatko kumpaakaan. Itsehn pidän siis mukaansa tempaavista teksteistä, olivat ne minkä mittaisia tahansa. 😄 Siksi olen mielestäni jäävi itse vastaamaan tähän kysymykseen! • This post is deleted!

 • Sekalaisen sakin omistaja

  Etusivun teksti saa olla ytimekäs, mutta persoonallinen. :slight_smile: Siinä voi olla juurikin lyhyesti esitelty tallin idea ja joku pieni historiikkipalanen tms. Etusivun tekstin ei tule kuitenkaan puuduttaa lukijaa, vaan pikemminkin herättää halu tutustua talliin tarkemmin. Esittelysivuilla voi sitten olla jo enemmän tavaraa. Näin siis itse ajattelen. 😄


 • Hannoverinhevoset

  Mitä hyvässä etusivutekstissä on, jos tallilta ei löydykään esittelysivua? O_o


 • Piirrosharrastajat

  @Chao said in Hyvät tallin tekstit?:

  Mitä hyvässä etusivutekstissä on, jos tallilta ei löydykään esittelysivua? O_o

  Itse laittaisin etusivulle lisäesittelyn puuttuessakin vain jonkin vapaan tervetulotoivotuksen ja selkeät perustiedot - tallin nimi, toimintamuodot, kasvatusrodut ja kilpailupainote, sekä vaikka maininta siitä missä maassa se sijaitsee. Ehkä sitten kuvilla lisää.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Itse tykkään etusivulla sellaisesta lyhyehköstä, alle 10 virkkeen tekstistä. Esittelysivuilla mielellään kattavasti ja pitkästi tekstiä tallista, alueesta, henkilöistä, päivärutiineista ja historiasta 🙂 • Luen enintään etusivun tekstit ja jos joku harvinaisempi rotu, siitä olevan esittelyn hevossivulla. En lue käytännössä koskaan muita sivuja 😃


 

21
Online

1.1k
Users

14.3k
Topics

277.2k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.