RKM 2016 • Susikallio lähtee jälleen sumplimaan perinteisiä Ratsastuskoulumestaruuksia vuosimallia 2016! Viime vuodesta oppineena kuuntelemme tänä vuonna yhä enemmän osallistujatallien toiveita. Tule mukaan kilpailemaan, järjestämään tai vain nauttimaan ratsastuskoulumaailman yhteisöllisyydestä!

  Yhteisöllinen tapahtuma
  RKM 2016 yhdistää tallien kävijöitä ja luo yhtenäisyyden tuntua, kun koko tallipoppoo ratsastaa yhteisen tavoitteen eteen! Samalla pääsee tutustumaan muihin talleihin ja niiden väkeen. Viime vuoden mestaruuksissa osakilpailujen järjestäjätallit järkkäsivät vieraileville kilpailijoille majoituksen - josta totta kai molemmat osapuolet saivat mehukasta tarinoitavaa. Siinä RKM:ien ydinajatus kiteytyykin!

  Sääntömuutoksia
  RKM 2016 ratsastetaan uusien tuulten puhaltaessa. Tänä vuonna suunnitteilla on mm.

  • erillinen yksilö- ja joukkuekilpailu
  • mahdollisesti vain tuotosluokkia - kaikenkokoiset tallit reilummin huomioiva arvostelu
  • luokkatuomarit kisojen ulkopuolelta
  • tuloksissa huomiodaan vain tallin parhaat tulokset talli-rankingiin
  • mahdollista osallistua myös ratsastuskoululla asuvalla yksityishevosella?
  • mukaan kilpailuun myös sub hahmoilla?
  • mukaan toivotetaan tervetulleeksi myös kaikki harraste- ja tarinatallit!

  Ehdota omaa ideaasi entistä sujuvampien ja kaikkia osapuolia miellyttävämpien mestaruuksien suunnitteluun!

  RKM REKRY ilmoittaudu tähän/susikallio@lumossa.net

  • Koulu- ja estetuomareita (puolueeton arvostelu + tulosten ilmoittaminen ranking-seurantaan)
  • Osallistuvat tallit (vapaamuotoiset ilmoittautumiset tallinomistajilta)
  • Osallistuvista talleista innokkaat osakilpailujärjestäjät (liitä info tallin osallistumisviestiin)

  Keskustelu on auki ideoille, ehdotuksille, ajatuksille, toiveille ja kaikenlaiselle RKM2016-keskustelulle.

  TULE MUKAAN NAUTTIMAAN VIRTUAALISEN RATSASTUSHARRASTUKSEN VUODEN KOHOKOHDASTA!


 • Piirrosharrastajat

  Jee! 😄
  Itse ainakin kannatan tota, että yksityisten omistajatkin saisivat omilla kopukoillaan osallistua. (Asiaanhan ei vaikuta yhtään se, että meillä on ns. hoitajakato ja yksityisten omistajia enemmän . 😄 )
  Sub-hahmot vähän kiikun kaakun. Viime vuonnahan taisi olla sillee, että jos on eri tallilla eri hahmolla, niin ei saanut osallistua kuin yhdellä hahmolla? Vai muistanko väärin? Sen voisi mielestäni ottaa pois, mutta sitte jos on samalla tallilla kahdella eri hahmolla, niin silloin ei vois osallistua kuin toisella…? Saikohan kukaan selvää mitä yritän sanoa. Ei ajatus kulje tähän aikaan vuorokaudesta vielä. 😄

  Jotenkin tuo “vain tuotosluokkia” särähti korvaan. Se voi hieman karsia osallistujia, luulisin.

  Mutta eniveis, Vaahterapolusta varmasti joku sekalainen seurakunta saadaan raavittua kasaan ja mieluusti minä taas yhden osakilpailuista voin järjestää. 🙂


 • Piirrosharrastajat

  Me voitas varmastikin Yläkokosta lähteä ekaa kertaa mukaan tähän 😄 Ja voisin kyllä mahdollisesti järjestää jonkun osakilpailun! Mä kans kannatan että yksärien omistajat saa osallistua, koska meillä vähän samoin kuin vaahtiksessa, että yksityisiä enemmän 😄 • Huhtalassa voisimme järjestää yhden osakilpailuista, meillä ei valitettavasti yksityistallina ole osallistujia tähän. Mielestäni mukana pitäisi olla myös normiluokkia tuotosluokkien lisäksi. Kannatan kyllä myös tuota, että ratsastuskouluilla olevat yksärit saisivat osallistua, koska sillä tavalla varmaankin osallistujiakin olisi lisää. Voisin tarvittaessa toimia myös tuomarina, mutta ensisijaisesti haluaisin järjestää osakilpailun 🙂


 • Tarinaheppailijat

  Minustakin tuotosluokat normiluokkien lisäksi, ettei tule liian suurena rajoitteena 🙂 Viimeksihän yksityisten omistajatkin saivat osallistua ratsastuskoulujen tuntiratsuilla, mikä ehkä palveli tätä ratsastuskoulumestaruutta… Mutta järkevä uudistus olisi kyllä ottaa ns. harrastetallitkin mukaan ja sitä kautta yksityisetkin! Voisihan siellä erikseen palkita esimerkiksi parhaat tuntiratsut, mutta ihan sen mukaan, miltä kokonaisuus näyttäisi. Hyvältä vaikuttaa joka tapauksessa 😎
  Ja noihin sub-hahmoihin: mun mielestä @Mila sulla oli hyvä pointti, eli yhdeltä tallilta vain yksi hahmo per nenä, mutta jos hahmoja riittää usealla tallilla niin ei tartteisi valita vain yhtä. @Susikallio -porukan kanssa mietittiin että voisihan sitä luoda jotain toimihenkilöiden virkoja näille subeille, jotka eivät mahdollisesti pääsisi mukaan. Näin saisi tarinallisesti enemmän porukkaa mukaan, jos siis haluaa tarinapuolta painottaa talliporukan kesken (esim. Seppeleessä oli viimeksi hurja RKM-meininki kera monien yhteisten spinoff -tarinoiden). • Kuuramaan kanssa ei voida tähän osallistua, kun tallissa ei ole minun lisäkseni muita henkilöitä (pl. satunnaiset tallitytöt mielikuvitukseni sopukoissa).

  Mutta mikäli porukkaa tarvitaan apuun tmv, niin tarjoudun apukädeksi mielelläni!


 • Tarinaheppailijat

  Mestaruus tulisi ehdottomasti ratkoa arvontaluokilla. Tuotosluokkien ikävä fakta nyt vaan on se, että toiset ovat parempia kuin toiset, ja olisi kiva, että kaikilla olisi kuitenkin samanlainen mahdollisuus voittaa se mestaruus.

  Kilpailuthan voisi järjestää ns. normaaleina kilpailuina, eli harrastetallit yksityisineen pääsisivät myös osallistumaan, mutta eivät voi kilpailla mestaruudesta. Mä Seppeleen wapissa ehdotinkin jo, että ratsastuskoulumestaruuden voisi ratkaista huomioimalla kultakin ratsastuskoululta sen parhaiten sijoittuneen osallistujan per mestaruusluokat. Näin luokkiin voi osallistua kuka vain eikä ole väliä siitä kuinka monta osallistujaa per talli tulee. Mestaruusluokiksi olisi valittu vaikkapa pienimmät luokat, joihin tulee arvatenkin vähemmän osallistujia, minimestaruuteen sekä sitten ne yleisimmät, suurimmat luokat itse mestaruuden ratkomiseen. Kilpailuissa voisi olla myös mestaruuden ulkopuolisia luokkia eli tavallisia kilpailuluokkia.

  Esimerkiksi:

  1. Pirjo - talli1
  2. Pörje - ratsastuskoulu1
  3. Pärje - talli2
  4. Märje - ratsastuskoulu2
  5. Murje - ratsastuskoulu1
  6. Mörje - ratsastuskoulu3

  Tässä tilanteessa ratsastuskoulu1 saisi (pisteytyksestä riippuen) 10 pistettä, sillä heidän ratsukkonsa on sijoittunut ratsastuskouluista parhaiten. Ratsastuskoulu2 saisi 5 pistettä, ja ratsastuskoulu3 2 pistettä, sillä ratsastuskoulu1:n toista parhaiten sijoittunutta ei enää huomioida. Eli top3 (tai vastaava top-ryhmä) saisi pisteet, ja vain ratsastuskoulun paras suoritus huomioitaisiin. Talli1 ja talli2 ovat tässä skenaariossa siis yksityistalleja, eli he ovat saaneet sinivalkoisen ja valkoisen rusettinsa, mutta heitä ei huomioida ratsastuskoulujen välisissä mestaruusotteiluissa.


 • Piirrosharrastajat

  @matty said in RKM 2016:

  Mestaruus tulisi ehdottomasti ratkoa arvontaluokilla. Tuotosluokkien ikävä fakta nyt vaan on se, että toiset ovat parempia kuin toiset, ja olisi kiva, että kaikilla olisi kuitenkin samanlainen mahdollisuus voittaa se mestaruus.

  ^ Tämä. • Jee, kiva että tämä tulee taas!

  Kannatan sekä tuotos- että arvontaluokkia. Onnistuisiko esim. yksi tuotosluokka, jossa luokan taso vapaa, per osakilpailu? Niistä voisi toki jakaa jotain lisäpisteitä mestaruutta ajatellen (vaikka jo osallistumisesta), mutta ei ratkaista sitä kokonaan.

  Imo se kuulostaa hyvältä, että yksi henkilö saa sallistua yhdellä hahmolla per talli, eli eri talleilla olevat subit sallittaisiin. Yksityisten omistajat mun mielestä mukaan! Voisihan kyseessä olla ennemmin vaikka tarinatallien mestaruudet kuin ratsastuskoulumestaruudet, uskoisin kuitenkin että monille tärkeintä tässä on se lisäinto tarinoida. Tai sitten tehdä kuten @matty sanoi, että kaikki saavat osallistua mutta ratsastuskoulumestaruudet ratkotaan vain ratsastuskoulujen kesken. @Anni-VRL-08817 idea parhaiden tuntihevosten tai -ratsukoiden extrapalkitsemisesta oli myös mun mielestä kiva!

  matyn pisteenlaskuidea on myös lupaava ja ehdottomasti reilumpi kuin viimeksi, mutta sekin suosii niitä ratsastuskouluja joista tulee paljon osallistujia (= suurempi todennäköisyys, että ratsastuskoulun edustaja sijoittuu -> suurempi todennäköisyys saada pisteitä). Ei tule kyllä itsellekään mieleen miten pisteytyksestä saataisiin täysin reilu rajoittamatta osallistujamääriä per talli 🙂 • Samaa mieltä kuin @matty - mestaruuden ratkominen mieluiten arvontaluokilla, jotta olisi tasapuoliset mahdollisuudet kaikilla.

  Oon myös sitä mieltä, että myös ratsastuskoululla asuvilla yksityishevosilla voisi osallistua :slight_smile: esim. Metsälammella asuu monta tuntikäytössä olevaa yksäriä.

  Metsälampi voisi olla myös innokas järjestämään yhdet osakilpailut! • Musta mikäli tähän nyt otetaan myös yksityisten omistajia mukaan, niin ei näitä kyllä enää Ratsastuskoulumestaruuksiksi voi sanoa. Ainahan yksityistenkin omistajat voivat lainata tuntihevosia alleen mikäli hätä osallistua tulee, mikä on mun mielestä paras vaihtoehto. @Anni-VRL-08817 idea tosin voisi toimia myös, varsinkin, jos joku olisi valmis näkemään tarpeeksi vaivaa palkitsemaan jokaisesta luokasta parhaan ratsastuskouluratsukon, harrasteratsukon jne. Mä kuitenkin haluaisin pitää tämän nimenomaan ratsastuskouluille avoimena tapahtumana, jossa tarkoitus olisi kilpailla nimenomaan ratsastuskoulun omilla tuntijuhdilla. Siinä pitäisi pääpointti pitää. @matty n pistelasku taas kuulostaa hyvälle RKM-varalle, mutta kuten aikaisemmin jo mainitsin, kai parhaalle harrasteratsukolle ja -tallillekin voi jotain jakaa, mikäli löytyy joku innokas niin paljon pisteitä laskemaan.

  Mitä @Sinte n sanomaan tulee, kyllä mun mielestä tuntikäytössä olevalla yksityisellä taas voisi osallistua! Ja jos joku tosiaan on valmis tässä asiassa huijaamaan hevostaan tuntihevoseksi, osallistukoot mikäli on niin hinku.

  Eipä taida Leijonalaaksosta vielä tällä(kään) kertaa olla osallistujaksi, mutta kyllä siellä yhdet osakilpailuhippalot voidaan pitää! En vielä tiedä, osallistunkohan itse ollenkaan tällä kertaa, mutta mikäli en, voin olla apuna pisteiden laskussa tai muussa vastaavassa. Tuomaroida en tahdo, ainakaan tuotosluokkia…

  Ja siis hei, opettajien mestaruudet!! Ehkä vaan joku yksi luokka niin kouluun kuin esteille, joku vaativampi, muttei mahdoton (VaB/120?). Varmaan menisin samalla kaavalla kuin IRL, ettei opettajan hevosen tarvitse olla tuntihevonen. Saataisiin opettajiinkin vähän vipinää, kun sellaisia kuitenkin löytyy! Tähänhän voisi sitten pistää jonkun rajoituksen, kuinka monta tuntia täytyy olla pitänyt tietyllä aikavälillä.


 • Esteratsastajat

  Myös mie tykkäisin enemmän ihan pitää vain ratsastuskoulut mukana… Ei kai ne muuten ois ratsastuskoulumestaruudet 😄 • Näitä olen odottanut ja nyt juuri kun ollut viikon poissa kuvioista tästä on tullut infoa! 😄 Joskus keväällä törmäsin viime vuoden kilpailukutsuun ja innostuin heti ajattelemaan, että Hiisiksen on pakko olla mukana seuraavissa mestaruuksissa! 🙂

  Olisi mahtavaa jos mukana olisi tuotosluokkia - vaikka kaikki luokat eivät välttämättä niitä olisikaan - sillä pienenä ratsastuskouluna meiltä ei varmasti pääsisi mukaan niin paljon osallistujia. 😕 Olen myös sitä mieltä, että mukaan tulisi ottaa ainoastaan ratsastuskoulujen hevoset, ei ratsastuskouluilla asuvia yksityishevosia, eiväthän kisat silloin enää tuntuisi ratsastuskoulumestaruuksilta…

  Mutta siis Hiisivuori olisi ehdottomasti mukana ainakin osallistumassa. Me oltaisiin toki myös kiinnostuneita järjestämään yksi osakilpailuista meillä. Mitkään huippu puitteeet ei pieneltä tallilta Keski-Suomesta riitä, mutta eikös se riitä, että pihasta löytyy maneesi, talvellakin kunnossapidetty kenttä, tilapäiskarsinoita saadaan pystytettyä ja majoittuminen leirimökissä/ kylällä onnistuu! 😉


 • VHRY

  Dragon ilmoittautuu mukaan 😄


 • Tarinaheppailijat

  Komppaan et vaan ratsastuskouluhevoil mukaan! Yksityisratsastajat voi kuitenki tulla varmasti tuntihevosilla mukaan, ite olin tuntsaril viime vuonna mukana ja se toimi tosi mainiosti! • Mahtavaa, että keskustelu on päässyt hyvälle alulle! Näistä tulee varmasti onnistuneet kekkerit, pidetään lippu korkealla ja keskustelu käynnissä! = )

  Tässä pientä tilannepäivitystä:

  Sääntömuutoksia

  • erillinen yksilö- ja joukkuekilpailu
   Joukkueena nähdään osallistuva talli, jota yksilöt edustavat. Periaatteessa yksilökisassa voisi olla erilliset palkinnot: paras kouluratsastaja, paras esteratsastaja, paras harrasteratsastaja jne.

  • mahdollisesti vain tuotosluokkia - kaikenkokoiset tallit reilummin huomioiva arvostelu
   Arvonta- ja tuotosluokat ovat keskustelun keskipisteessä. Miten ratkaista tilanne, jotta ero pienten ja suurten tallien osallistujien sijoitusmahdollisuuksissa olisi mahdollisimman vähäinen?
   A ) pelkät tuotosluokat (epäreilua niille, joilla heikko IRL hevostuntemus/tarinointi ei oma juttu)
   B ) osallistumista per talli ei rajoiteta, tallin luokkaosallistujista huomioidaan vain paras rankingiin
   C ) osakilpailuluokat arvontaluokkia, joista parhaat esim. 20 % kutsutaan finaaliin. Finaaliluokat tuotosluokkina.
   E ) muita ideoita? Ehdota!

  • luokkatuomarit kisojen ulkopuolelta

  • mahdollista osallistua myös ratsastuskoululla asuvalla yksityishevosella?
   Idea ainakin toistaiseksi hylätty. Ei edusta RKM-perinnettä. Osallistuvan hevosen tulee olla opetushevonen/opetuskäyttöön lainattu tallilla asuva yksityisratsu. Yksityisten omistajat ovat toki tervetulleita kilpailuihin opetushevosella.

  • mukaan kilpailuun myös sub hahmoilla?
   Voit edustaa eri hahmoilla yhtä tai useampaa ratsastuskoulua, mutta vain kerran yhtä tallia.

  • mukaan toivotetaan tervetulleeksi myös kaikki harraste- ja tarinatallit!
   Suora lainaus RK Golden Horsen RKM2010: “Ratsastuskoulu tässä tapauksessa määritellään tallina, jossa järjestetään sekä hoitaja- että tuntitoimintaa”. GH:n perinteen mukaan RKM:issa saisi kilpailla myös tarina- tai harrastetallin kävijät, kunhan talli järjestää ratsastuskoulumaista toimintaa.

  • ratsastuksenopettajien oma luokka va B/120 cm
   Luokka kannustaisi myös opettajia mukaan yhteisölliseen toimintaan. Luokka voisi olla esimerkiksi leikkimielisempi tuotosluokka.

  RKM REKRY ilmoittaudu tähän/susikallio@lumossa.net

  • Koulu- ja estetuomareita (puolueeton arvostelu + tulosten ilmoittaminen ranking-seurantaan)
  • Osallistuvat tallit (vapaamuotoiset ilmoittautumiset tallinomistajilta)
  • Osallistuvista talleista innokkaat osakilpailujärjestäjät (liitä info tallin osallistumisviestiin)
  • Lisäksi tarvitsemme vielä esimerkiksi palkintobannereiden tekijöitä ja pisteenlaskijoita/rankingin ylläpitäjää! Ranking rakennetaan jaettuun Exceliin osallistujittain/talleittain/osakilpailuittain.

  OSALLISTUVAT TALLIT
  Mila, Vaahterapolku - osakilpailu 1.
  Varpu, Varpulan ratsastuskeskus
  Iida, Yläkokko - osakilpailu 2.
  Iiris, Huhtala - tuomari
  Sinte, Metsälampi - osakilpailu 4.
  allu, Hiisivuori
  R., Dragon Age Estate
  Anne, Sepplele - osakilpailu 3.
  Viona, Susikallio - finaali

  Ulkopuolinen apu: Kemiina, Jewell • Mun mielestä ei tuotosluokkia ollenkaan mukaan mestaruusmittelyyn. Toki niitä olisi hauska olla kuten esim. viime vuonna finaalissa oli pari isompaa luokkaa (olisko ollu 110cm ja VaB) jotka eivät olleet osa mestaruuksia. Nämä voitaisiin mielestäni toteuttaa tuotosluokkina.

  Syynä tähän on se, että kaikilla on sitten oikeasti yhtä hyvä sauma päästä palkinnoille. Virtuaaliharrastajien ikä heittelehtii sen verran, että ei olisi reiluakaan verrata 10-vuotiaan osallistujan tarinaa 18-vuotiaan kirjoitustaitoihin. Olen myös sitä mieltä, että tuotosluokat saattaisivat pienentää osallistujien määrää, joka ei tietenkään ole hyvä asia - mahdollisimman moni mukaan vaan!

  Onko käytäntö sama kuin viime vuonna, että osallistuu samalla hevosella sekä koulu- että estepuolelle, tai sitten tulee vain jommallekummalle? Vai saako tällä kertaa raahata kisoihin mukaansa kaksi ratsua? (Itse olen sen yhden hevosen puolella, koska se on vain mielestäni realistisempaa ja hauska kokemus esim. oman hoitohevosen kanssa.)

  Kannatan satasella ratsastuksenopettajien omaa luokkaa! Osaan kyllä kuvitella jo tallilaisten kalpeat kasvot, kun se kentän keskellä rähjäävä mamma ottaisi tallin laiskimman hevosen ja vetäisi sillä jäätävän hienon vaativan B:n kouluradan 😄 • Voiko tuntikäytössä/ratsastuskoulun käytössä olevien yksityishevosten omistajat osallistua omalla yksärillään? Vai täytyykö yksärin omistajan valita sen oman hevosen sijaan joku tallin tuntihevosista? • “mahdollista osallistua myös ratsastuskoululla asuvalla yksityishevosella?
  Idea ainakin toistaiseksi hylätty. Ei edusta RKM-perinnettä. Osallistuvan hevosen tulee olla opetushevonen/opetuskäyttöön lainattu tallilla asuva yksityisratsu. Yksityisten omistajat ovat toki tervetulleita kilpailuihin opetushevosella.”

  Eli toisin sanoen, yksityisenomistaja voi kilpailla omalla ratsullaan, mikäli se asuu osallistuvalla tallilla ja se on lainattu vähintään kerran tuntikäyttöön. 🙂


 • ♞ Puoliveriharrastajat

  Millon eka osakilpailu on?2
Online

998
Users

13.2k
Topics

248.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.