Monen lajin kisakeskus -suunnitelmia


 • Laukkaponit

  Olen huono selittämään ajatuksiani, mutta tässä nyt jotain avausta mun suunnitelmista mitä kiinnostuneille lupailin. Suunnitteilla on siis kisakeskus, tai kilpailujärjestelmä, useampia lajeja tukeva. Tyyliltään SPC:n kaltainen, mutta titteleiden sijaan siirrytään tasolta toiselle esim. kerättyjen pisteiden tai sijoitusten määrän perusteella (tasot vaikkapa 1-5, jotenkin mukavasti nimettyinä).

  • Hevoset rekisteröidään jotta niille saadaan oma yksilöllinen tunnus. Rekisteröinti toteutetaan jotenkin simppelisti kuten esim. SPC:n yhden lomakkeen taktiikka, tätä pitää vielä pohtia olisko mahdollista saada tunnukset heti lomakkeen täytettyä ettei niitä tarvitsisi ihmisten käsin tarkistella ja hyväksyä. Helpottaa hommaa kun ei tarvita aktiivisia tarkistajia.

  • Kaikki kilpailut järjestetään keskuksen kautta, ei siis erillistä kisakutsujen tekoa vaan lomakkeen täyttämällä kutsu koostetaan automaattisesti. Osallistuminen myös lomakkeella, kutsussa näkyy reaaliaikainen osallistujatilanne. Tulosten arvonta ja lähetys nappia klikkaamalla kun kilpailu on täysi tai VIP mennyt. Kisat voisi mennä heti kutsun luomisen jälkeen kalenteriin, ei siis erillisiä tarkistuksia tähänkään. Koodilla hoidetaan olennaisimmat, esim. ettei estekilpailuun voi laittaa koululuokkia… Tuloksia ei myöskään tarkistella, se tehdään osallistumisvaiheessa joten kisaan mukaan päässeillä on tiedot varmasti oikein. Tulokset tulevat automaattisesti näkyviin hevosten omille sivuille.

  • Vapaaehtoinen “pläts”. 😄 Hevosta rekisteröidessä (tai miksei myöhemminkin) voi ruksia satunnaisuusruudun. Kaikki ruksitut osallistuisivat automaattisesti tietyn ajan välein “eläinlääkärin tarkastukseen”, osalle ei tapahdu mitään mutta osalle arvotaan esim. hetkellinen kisatauko ontuman takia, joku taas voi katkaista jalkansa ja kilpaura päättyy sit siihen. Tämä olisi tosiaan aivan vapaaehtoinen ominaisuus mikä ei vaikuta “ilman plätsiä” kisaavien elämään!

  • Arvokisat tms, suunnittelin että kisakeskuksen ajankulku seuraa löyhästi CASia, ei vaikuta kilpailemisiin mitenkään mutta olisi mahdollista laittaa vaikkapa tietyt suuremmat kilpailut toistumaan CAS-vuosittain. Kilpailuista voisi saada vaikka enemmän pisteitä tasonousuun tai jotain muuta bonusta.

  • Kisakokonaisuudet voisi olla mahdollisia, esim. kenttäkilpailu muodostuisi oikeasti kolmesta erillisestä kisasta (vrt. SPC:n show bundlet) ja hevonen osallistuisi koulu-, rataeste- ja maastoestekilpailuun joiden yhteistuloksesta muodostuu varsinainen sijoitus.

  • Lajivalikoima voisi olla melko laajakin. Alkuun laittaisin mukaan perus rataesteet ja kouluratsastuksen (plus maastoeste jos halutaan noita kenttäkisoja), mutta mukaan on helppo lisätä esim. valjakkoajoa, lännenratsastuslajeja, askellajijuttujakin kunhan joku lajeihin paremmin perehtynyt on valmis jelppimään.

  • Tasot on ainakin osalle tuttu juttu porrastetuista, mutta meinasin tehdä eron siinä että 40 cm esteitä hyppivä shetlanninponikin voi kilpailla korkeimmalle tasolle asti, eikä puoliverisen tarvitsisi aloittaa sieltä samoista 40 cm esteistä vaan voisi suoraan hypätä sopivankorkuisia. Hevoselle/ponille merkataan rekisteröidessä maksimi esim. Re 140 cm ja koodi tarkistaa osallistuessa ettei hevonen voi kilpailla maksiminsa yli.

  Toivottavasti tuosta saa jotain irti! Kysymyksiä, kommentteja jne. otetaan vastaan, tämä on vasta erittäin suunnitteluasteella, vaikka teoriassa suht nopsastikin toteutettavissa kun voin SPC:n puolelta lainailla koodeja. 😄

  Tilannepäivitystä

  28.10.2016 - Sivuston rakentaminen lähtenyt käyntiin.
  01.11.2016 - Hevosten rekisteröinti valmis
  07.11.2016 - Rotu-, laji- ja luokkalistat kannassa, hevosille lisätty painotuslaji ja tasot
  29.11.2016 - Kisojen luominen toimii • Statistiikat saisi varmaan hevosen sivuille esille kun kaikki kisat oli tietokannassa?


 • Laukkaponit

  Joo unohtui mainita, kaikki kisat ja siis kisatuloksetkin on kannassa eli erilaisia statseja on helppo laskea hevosten sivuille. Niillä voisi olla vaikutusta arvontaan vaikkapa arvokisoissa. • Ei nyt mitään järkevää tuu muuta kuin: vautsi, aivan mielettömän kiva idea! Mä olen niin kaivannut jotain erilaista (vaihtoehtoista) harrastamista jo pidemmän aikaa ja nyt siihen on pian mahdollisuus. Oon kovin onnellinen ja iloinen tällaisesta kisakeskuksesta, johon ehdottomasti osallistun omilla hevosilla, mikä tämän parempaa reaaliaikaisesti ikääntyvillä hevosilla - ja tallilla.

  Kiitos Sandi! ❤


 • Esteratsastajat

  Kuulostaa ihan mahtavalta kaikin puolin! Ainoastaan itselleni tuli mieleen, että olisi kiva saada joku titteli tasolle 5 päästyä tms., bannerit ovat kivoja 😄 • Oon sen verran vanhanaikainen, että showponeja lukuunottamatta tykkäisin kyllä ihan perinteisistä sijoituksista, mutta siinä rinnalla voisi olla pisteitäkin. Statsien vaikutus arvokisoihin olisi iso plussa! Pitäisikö arvokisoihin kvaalautua vai saisivatko kaikki osallistua?


 • Laukkaponit

  Perinteiset sijoitukset on tulossa, mahdollisten pisteiden kertymisen meinasin toteuttaa jemmassa tyyliin x pistettä voitosta, y muusta sijoituksesta ja z pistesaaliilla tasonnousu, mutta voi ne myös laskea ihan vaan että tasonnousuun vaaditaan x voittoa ja/tai y sijoitusta. : )


 • ♞ Puoliveriharrastajat

  Kuulostaa tosi kiinnostavalta 🙂 Itelle tässä tosiaan tökkii vähän se, että kisat on käytännössä villejä joten mun “retuutetaan kaikki hevoset laatiksiin” -harrastustapaan tää ei sinänsä tois kauheasti iloa, kun kuitenkin pitäs myös ne jaostenalaiset sijat raapaista kasaan. Toisaalta ainakin jos toi “pläts” vaihtoehto on käytössä niin pitäisi sitten ehkä perustaa vihdoin se vähän pienempi ja realistisempi talli, jonka hevosilla tälläinen kisaaminen voisi olla mielekkäämpää.

  Siistiä olis myös jos sivuille sais näkyviin samalla tavalla tietoja hevosen kisatasosta jne kuin porrastetuissa saa VRL:n apin kautta eli sivuille olis mahdollista saada myös muuta kuin vain linkki hevosen profiilin. /edit en siis oo yhtään tutustunut tohon SPC:n toimintaan joten en tiedä onks tälläinen mahdollisuus jo olemassa vai ei 😄


 • Laukkaponit

  Lasketaanko YLAssa villit? Jos, niin sinne saa ainakin etua. Ja tähänkin kisahässäkkään voisi meriiteistä tykkääville ympätä jonkun palkintomahdollisuuden, ei ehkä varsinaista laatista mutta jotain kuitenkin. : )

  SPC:n ponikohtainen sivu näyttää tältä, vastaavat olisi tulossa tähänkin. Erillistä rajapintaa pisteiden näyttämiseen muilla sivuilla en ole toteuttamassa, en ole koskaan tehnyt sellaisia enkä halua alkaa nyt opettelemaan miten sen voi tehdä turvallisesti, resurssiystävällisesti jne. : ) • Lasketaan. Sitten kanssa moni rotulaatis laskee kuten myös villien kisojen oma laatis 🙂


 • Brittiponeilijat

  Ooo, kuulostaa ihan superkivalta! • Kuulostaa täydelliseltä! 😍 Itse kyllä toivoisin, että olisi mahdollisuus kerätä jotain tittelin tapaisia esim. menestyksen perusteella (sijoitusprosentti/muu statistiikka). Antaisi mahdollisuuden kerätä meriittejä ilman tekstien kirjoittamista 😄 Pidän myös tuosta oikeasti 3-päiväisten kenttäkilpailujen ideasta. • @Sakkura said in Monen lajin kisakeskus -suunnitelmia:

  Kuulostaa täydelliseltä! 😍 Itse kyllä toivoisin, että olisi mahdollisuus kerätä jotain tittelin tapaisia esim. menestyksen perusteella (sijoitusprosentti/muu statistiikka). Antaisi mahdollisuuden kerätä meriittejä ilman tekstien kirjoittamista 😄 Pidän myös tuosta oikeasti 3-päiväisten kenttäkilpailujen ideasta.

  Tämä! Titteleitä minäkin kaipaan 🙂


 • Laukkaponit

  SPC:n tyylisiä titteleitä en halua ettei mene liian samanlaiseksi, mutta joku oma palkitsemissysteemi olisi kyllä hyvä. Tätä täytyy pohtia lisää! • Joo ei samanlaisia, mutta kuitenkin jotain mitä tavoitella 🙂 • Palkintobannereita? Onhan showkisoissakin bannerit, mutta mielestäni siellä on suuremmassa osassa juuri nuo tittelit.


 • Laukkaponit

  Jotain plakaatteja joo ehkä. Niitä voisi saada sijoituksilla, tai sitten statsien perusteella. Tai molemmista vaikka, jos keksii hyvän systeemin. Voisi olla joko SPC:n tyyliin suoraan sivuille tulevia, tai sitten heppa pitäisi ilmoittaa “palkintotilaisuuteen” (ts. varmaan länttäistä rekkarinumero lomakkeeseen ja klikata Rate My Horse) missä koodi tutkii hevosen ja länttäisee palkinnon. • Tommonen Rate My Horse-juttu voisi olla kiva, sitten saisi kerralla päivitettyä palkinnon kopukan omille sivuille plakaatin kera.


 • Esteratsastajat

  Olisi ihan mahtavaa saada joku pysti vaikkapa sijoitusprosentin perusteella, se juuri toisi eroja 🙂 Tämä olisi kiva ekstrapalkintona! Rate My Horse -systeemi kuulostaa myös omaan korvaan oikein hyvältä. • Joo en minäkään kannata samanlaista systeemiä kuin SPC:llä. Tarkoitatteko palkintobannereilla esim. “saavuttanut maksimitasonsa”, “x määrä sijoituksia”, “sijoitusprosentti x” (+ mahd. eri tasot)? Mielestäni tämän tyyliset kuulostaisi ihan kivoilta. Rate My Horse kuulostaa myös hauskalta, se voisi antaa hevoselle esimerkiksi useamman muuttujan perusteella “yleisarvonimen” tmv 😄


 

14
Online

922
Users

12.2k
Topics

225.0k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.