M: 3-p sh-tamma


 • Tarinaheppailijat

  Myydään 18.10.2020 syntynyt suomenhevostamma Erkinheimon Fröökynä. Fröökynästä on odotettavissa todennäköisimmin yli 150 cm korkea ruunikko tai rautias hevonen. Siitä on mahdollista kouluttaa ratsu lajiin kuin lajiin, mutta päätöksen Fröökynän tulevaisuudesta tekee tietenkin hevosen uusi omistaja.

  Fröökynän isä on Muskettianubis ja emä Mölliina. Hevosella on sukua tasan kolme polvea ja kaikki linkit ovat tallella. Suurin osa suvusta on valokuvallista, mutta on siellä piirrettyjäkin hevosia. Vanhemmat ovat jo elämäntyönsä tehneet. Isälle saattaa tulla vielä varsoja.

  Fröökynä tarkoittaa hienoa neitiä, ja sellainen tämä flikka näyttää olevan. Vaikka se on pieni varsa, se on osannut käyttäytyä alusta asti kivasti sen verran, mitä sen kanssa on ehditty touhuamaan. Varsa kasvaa tällä hetkellä hevosten ja tallin väen ympäröimänä. Se myydään tavalliseen arkeen tottuneena ja asianmukaisesti eläinlääkärin tarkastamana, niin että siinä ei ole käyttöön vaikuttavia vikoja.

  Hevonen annetaan jollekin omaksi, ei vuokralle. Tämä tarkoittaa sitä, että kun ostaja on ilmoittanut minulle sivut kahden viikon sisällä kaupasta, en enää kysele perään tai sotkeudu hevosen elämään. Meidän hevosillamme ei ole myöskään mitään kisa- tai laatisvelvoitteita, vaan Fröökynä lähtee käyttöön kuin käyttöön yhtä hyvin tarinahepaksi, lemmikiksi kuin kilparatsuksikin.


 • Tarinaheppailijat

  Fröökynän ensilumi on nyt koettu. Ensin vähäsen hirvitti, kun ekaa kertaa ikinä ulos mentiin, mutta emän perässä oli hyvä köpsöttää hakaan. Siellä vauva ihmetteli ja tutki. Vain tunnin Fröökynä tänään ulkoili, koska on niin kostea keli ja sehän syntyi vasta ja tahtoo maata vielä päikkäreitään. Illasta pääsee vielä takaisin ja silloin varsaa ja emää saa tulla katsomaankin. 🙂 • Siis voi apuva, onpas ihana! Mullahan ei Pöystilässä ole yhtäkään erkinheimolaista eikä sitä nimeä kantavia sukulaisiakaan löydy, joten tässä korjaantuisi se puutos. Lisäksi mulla on tammalle minusta ihan täydelliset ku-vatkin! Ja vaikka joku voisi ajatella, että “alunperin 15 hevosen tallissa” viisi kolmipolvista tammaa voisi olla jo liikaa, niin pyhpah, mä silti haluan Förstin! Sillä tultaisiin vanhempien tavoin kilpailemaan neljässä lajissa, saisi ainakin yhden jälkeläisen ja eiköhän se aikanaan (vuoden tai kahden jälkeen eli joskus tulevaisuudessa) johonkin arviointiin päädy (SLA/lajilaatikset).


 • Tarinaheppailijat

  @tuire Kuulostaa hyvältä! 😄 Varsa lähtee sinulle, jos saan sivut kahden viikon sisällä.


 

8
Online

1.0k
Users

13.8k
Topics

264.5k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.