E: Virtuaalinen Shetlanninponiyhdistys • Virtuaalinen Shetlanninponiyhdistys VSY on 2000-luvun alkupuolella käyttöönotettu yhdistys, jonka tarkoituksena on ollut tukea shetlanninponikasvattajia muun muassa tapahtumajärjestäjänä. Yhdistys on kuitenkin ollut toiminnaltaan ailahteleva ja esimerkiksi shetlanninponien laatuarvostelu on ollut vuodesta 2009 itsenäinen, yhdistyksestä erillinen toimintansa.

  ⭐ Vuonna 2020 yhdistys aloitti uudelleen toimintansa aktiiviharrastajien pyynnöstä ja tänäpäivänä se toimii kattojärjestönä muun muassa laatuarvosteluille, cup-kilpailuille sekä rotunäyttelyille. Samaan aikaan mukaan astuivat muun muassa kasvattaja- ja jälkeläispalkinnot, joiden tarkoituksena on toimia mukavana etappina sekä motivaattorina kasvatustoiminnassa.

  Yhdistyksen perimmäisenä tarkoituksena on tapahtumajärjestämisen myötä parantaa shetlanninponien asemaa virtuaalimaailmassa, tukea kasvattajia sekä harrastajia ja antaa tietoa tästä valloittavasta, monipuolisesta ponirodusta.


  Shetlanninponien laatuarvostelu SHLA

  Shetlanninponien laatuarvostelun tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvä rotunsa edustaja kyseinen yksilö on. Tilaisuudessa arvostellaan muun muassa ponin rakenne, luonne, suku sekä kilpailuominaisuudet omassa kilpailulajissaan. Arvostelutilaisuudessa saatavaan palkintoon on mahdollista vaikuttaa myös lisäpistein, sillä lisäpisteitä on saatavilla muun muassa teksteistä, CUP-kilpailuista ja muista laatuarvostelupalkinnoista.

  Shetlanninponien laatuarvostelu on kokenut pieniä muutoksia, joten tutustuthan huolella uuteen pisteytykseen ennen ponin ilmoittamista arviointiin. Suurimpana muutoksena on, että jälkeläisarvostelu on poistettu omana arviointikohtanaan.

  Lokakuussa 2020 ilmoittautuminen poikkeuksellisesti 15-25.10.2020
  Marraskuusta 2020 alkaen osallistumiset kuluvan kuukauden 1-10. päivä ilman erillistä kutsua.

  ❤ Tutustu laatuarvosteluun


  Shetlanninponivarsojen laatuarvostelu SHEV

  Shetlanninponivarsojen laatuarvostelu on varsa-aikaa täydentävä, leikkimielinen laatuarvostelu, jonka tarkoituksena on tuoda sisältöä ponivarsojen elämään ennen varsinaista aktiivista kisaamista ja mahdollisia laatuarvosteluja. Laatuarvostelun pisteytys perustuu arvontaan viidessä osa-alueessa, joten pisteytyksestä ja palkinnosta ei kannata olla huolissaan; parhaimmillaan siitä saa hauskaa täytettä päiväkirjaan!

  Varsojen laatuarvosteluun ilmoittaudutaan jatkossa jonottamalla, jonoa tyhjennetään mahdollisimman nopeasti. Jonotusaika on pääasiassa yksi kuukausi.

  ❤ Tutustu varsa-arvosteluun


  Jalostusarvostelu

  Shetlanninponien laatuarvostelusta poistettiin vuonna 2020 jälkeläisten arviointi omana arviointikohtanaan, jonka myötä erillinen jälkeläisarvostelu mahdollistaa muun muassa ruunille tasavertaisen pisteytyksen. Arvioimalla jälkeläiset omassa arvostelussaan annamme omistajille mahdollisuuden harkita itsenäisesti, milloin hän kokee poninsa jälkeläisnäytön arvonimen arvoiseksi.

  Jalostuarvostelu on alunperin Virtuaalisten Welsh Ystävien kehittämä toiminta, joka on myös Virtuaalisten Suomenratsujen suuressa suosiossa. Kiitos edellä mainituille yhdistyksille, joiden luvalla saimme kopioida toimintaidean myös shetlanninponeille.

  ❤ Tutustu jalostuarvosteluun


  Kasvattajaesittelyt ja -arvonimet

  Virtuaalinen shetlanninponiyhdistys tukee ja motivoi rotukasvattajia tarjoamalla näille mahdollisuuden kasvattaja-arvonimeen, jonka palkintoluokkaa on mahdollista korottaa kasvatustyön parantuessa. Huomioithan, että palkitsemme vain kasvattajia jotka ovat esitelty yhdistyksen kasvattajat-osiossa.

  Kasvattiryhmään ilmoitetaan viisi ponia. Ryhmän pisteet muodostuvat kasvattien SHLA-pisteiden mukaan, joten ilmoitettujen ponien tulee olla SHLA-palkittuja. Kasvatin voi ilmoittaa ryhmään omistajan tietämättä ja ne voivat olla edesmenneitä.

  Kasvattaja-arvonimien lisäksi palkitsemme jatkossa vuosittain menestyneitä kasvattajia; tästä lisää myöhemmin loppuvuodesta.

  ❤ Tutustu kasvatustoimintaan


  CUP-kilpailut ja rotunäyttelyt

  Shetlanninponiyhdistys järjestää kuukausittain CUP-kilpailut, jotka pidetään jaosten alaisuudessa koulu- ja esteratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Kilpailut ovat avoinna vain shetlanninponeille, ja niiden sijoituksilla on mahdollista kerryttää lisäpisteitä (max 5p.) shetlanninponien laatuarvostelua varten.

  Rotunäyttelyt ovat puolestaan ainoastaan shetlanninponeille suunnattuja näyttelyitä, joista CUP-kilpailuiden tapaan on mahdollista saada lisäpisteitä laatuarvosteluun sekä tietenkin näkyvyyttä ponillesi.

  Näyttelyihin ovat tervetulleita niin oriit, tammat kuin ruunatkin ja luokkia löytyy myös aina varsoista veteraaneihin. Lisäksi rotunäyttelyihin kuuluu kasvattajaluokka, jossa mitataan, kenen kasvatit loistavat kehissä kaikkein kirkkaimmin. Ponit palkitaan I-, II- ja III-laatupalkinnoin, joista jokainen oikeuttaa pisteeseen shetlanninponien laatuarvostelussa.

  ❓ CUP-kilpailut sekä rotunäyttelyt järjestetään vapaaehtoistoimin ja olemme vilpittömän kiitollisia jokaisesta auttavasta lisäkädestä. Jos haluat järjestää yhdenkin kilpailun, ole yhteydessä sähköpostilla vshetlanninponiyhdistys@gmail.com tai Keskustan pikaviestimellä @Serena an niin sovitaan ajankohdasta ja muista asioista.

  ❤ Tutustu CUP-kilpailuihin
  ❤ Tutustu rotunäyttelyihin


  Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen yhdistykseen ja sen toimintaan,
  VSY:n ylläpito / vshetlanninponiyhdistys@gmail.com

  Yhdistystoiminta, kasvattajat, jalostusarvostelu: @VP (VRL-14355)
  Laatuarvostelu, CUP-kilpailut, näyttelyt: @Serena (VRL-09334)
  Varsalaatuarvostelu: @Humutin (VRL-14618) • Nostellaanpas 😊

  Tosiaan SHLA -tilaisuus nyt auki uudella pisteytyksellä, jota luonnollisesti saa kommentoida ja muutoksia tehdään tarpeen mukaan.

  Myös tämän kuukauden cupit avoinna. • Ensimmäiset shetlanninponit ovat jalostusarvosteltu ja saaneet arvonimen. 🙂 • Aivan superhienot sivut! 😻 👍 Pitääkin alkaa kiikuttamaan poneja enemmän SHLA että pääsee metsästämään arvonimiä!


 • Shetlanninponit

  Hei ihan todella mahtavalta näyttää! 🙂 Jospa sitä saisi aikaiseksi alkaa viimeistellä noita vanhuksia! • @JP ulkoasusta kuuluu suurkiitos @Siguri lle. ❤ Ja ehdottomasti, nyt ei ole jälkeläismäärälläkään niin suurta väliä!

  @Miia-Maria vielä ehtii osallistua tämän kuun tilaisuuteen. Vink vink! 👀 • Vielä 25. asti aikaa ilmoittautua laatuarvosteluun! 🙂


 

14
Online

1.0k
Users

13.8k
Topics

264.5k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.