Puoliveristen "sekajalostus" • Jos jotakuta muutakin kiinnostaa AWRrään sallitut rodut, todetaan rulebookissa näin: “All foals conceived via imported frozen semen from approved stallions registered in WBFSH member studbooks are
  eligible for registration with full rights and responsibilities within the American Warmblood Registry”

  Edittiä, paaaitsi että, sinnekin pääsee kyllä ilmeisesti ‘mikä vaan’ sport horse kirjoille jos on tarpeeksi hyvät pisteet 🤔 Hankalaa hommaa!


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @Veronika Kyllä, AWR on juurikin sellainen “Mikä tahansa, millä on kaviot käy, kunhan se läpäisee meidän testit.” Siihen, millaisia ne testit on, en ole perehtynyt, mutta mutta. En usko shettisten ja muiden pienien ponien sitä läpäisevän.

  Connemara tuolla ori listoilla on, mutta ne voivat olla hyvinkin isoja ja jykeviä poneja.
  Edit: Se on 14.3hh (noin 149 cm)

  Henk. Koht. Tunnen connu x “pv” risteytyksen, joka on ihan reilusti hevosen mitoissa ja rakenteeltaan tuhti kuin mikä.
  ( 😂 okei, asiassa auttoi varmasti se, että emällä kokoa ~170 cm ja sekin tuhti rakenteinen) • @anarchy mut tätä kauttahan voi saada vaikka mitä ihania amerikkalaisia värejä! 😄


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @veronika Teoriassa joo. Käytännössä en tiedä, kuinka suosittuja nämä amerikan cocktailit on IRL. Url ne ei ole erityisen kovassa huudossa. 😂


 • Piirrosharrastajat

  @anarchy said in Puoliveristen "sekajalostus":

  Myöskin Traditional Irish Sport Horsen jalostuksessa saa käyttää Connemaraa. Toki, on eri asia käytetäänkö sitä, mutta sukutaulussa sitä saa esiintyä, no problem.

  Näitä connuristeytyksiä löytyy yllättävänkin paljon jos vaikka instassa seikkailee hunterponien tägejä tai brittiläisiä myyntihevossaitteja! Britit ja irkut tykkää kans risteyttää, ei se ihan pelkästään jenkkien hörhöilyä oo. 😆

  Käytännössä rakenteeltaan connu on niin saman mallinen kuin ID että ns “traditional Irish hunter” on kummankin pohjarodun kautta ihan yhtä perinteinen täykkyyn yhdistettynä, connupohjaisena vaan pienhevostyyppisempi ja draught-pohjaisena rotevampi isommankin miehen maastojyrä.

  En sit tiiä miten niitä kansainvälisesti voi rekisteröidä, mutta kotisaaristossaan ei ainakaan ole mitenkään kumma miksaus.


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @j Briteillä ja irkuilla sentään tuntuu olevan joku logiikka touhussa 😂 Connut kyllä näyttää jättävän aika tuhteja varsoja minkä tahansa kanssa, joten miksikäs ei iskisi sitä yhteen muiden kanssa. Joku tb x connu yhdistelmä jonka googlettelin tuon AWRän yhteydessä oli oikein näppärä. 🤔 • Nostellaanpa pitkästä aikaa tätä vanhaa topicia aiheen tiimoilta! Mitäs kuuluu jengin puoliverijalostukseen? Onko syntynyt kivoja mixereitä vai “puhtaita” linjoja?

  Omat meiningit ainakin on muuttunut huimasti niistä ajoista, kun viimeksi tänne kommentoin melkein 4 vuotta sitten (kylläpä aika rientää) Royal Gearin aikoina. Cloudfieldissä on nykyään kaikenlaista hiihtäjää, ja se huomioidaan myös jalostuksessa: kaikkea käytetään ristiin sallituissa rajoissa IRL-maailman tyyliin. Englanninpuoliverinen on mun nykyinen suosikkikantakirja, ja niitä pyrin tykittämään maailmaan niin paljon kuin voin 😁 Mutta myyntiin menevien pv-varsojen kohdalla ostaja saa lähtökohtaisesti päättää varsan kantakirjan, mutta sen verran rajoitan, ettei tule vaikkapa fwb (kerta Englannissa sijaitsemme).


 

7
Online

1.0k
Users

13.2k
Topics

249.1k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.