Tiistai tekstit goes on going (aka valkkoja/pk merkintöjä)


 • Tarinaheppailijat

  @Emmy
  Brandylle 252 sanaa:
  Brandubh studin ratsut olivat aina hieman normaaleista valmennettavista poikkeavia ulkonäöllisesti eikä Brandyksi esitelty tamma poikennut edeltäjistään. Kuitenkin odotin mielenkiinnolla näkeväni mihin tamma pystyisi ja vaihdettuani muutaman sanan tuon ratsastajan kanssa ratsun treeneistä oli aika päästää nuo ensimmäiselle ratapätkälle, jossa oli pari tukkia sekä sianselkä ja talo.

  Vaikka Brandy ei ollut rakenteeltaan täysiverinen, oli tamma silti yllättävän reipas ja sillä oli mukava tyyli hypätä. Se ei näyttänyt myöskään katselevan esteitä joten saatoin lisätä rataan muutaman esteen lisää ja päästää ratsukon seuraavalle suoritukselle. Koska Brandy suoritti edelleen tasaisesti ratapätkää, sai ratsastaja alkaa tekemään erilaisia teitä sekä lähestymisiä esteille. Brandyn suorittamisen taso pysyi silti vakaana ja tasaisena ja vaikka tamman korvien pyörinnästä oli välillä luettavissa että se hieman pohti mennäkkö vai ei, löysi se silti luottamuksen ponnistaa ja suorittaa esteen.

  Brandyn suorittamisessa ei ollut mitään valitettavaa joten ratsukko sai koko ajan ottaa rataan uusia esteitä ja kokeilla erilaisia lähestymisiä ja erilaisia teitä esteiden välille. Parilla tiukemmalla tiellä Brandy meinasi iskeä liinat kiinni, mutta silti tamma suoritti esteet. Nämä pätkät otettiin muutamaan kertaan uudelleen kunnes tamma saatiin hyppäämään ne rennosti ja sen jälkeen ratsukko sai ottaa vielä pariin otteeseen koko radan. Brandyn suorittaminen koko valmennuksen ajan oli ollut todella tasaista ja ratsukon menoa oli ollut ilo seurata.

  Ratsastajan suorittaessa itsenäisiä loppuverryttelyjä kehuinkin tuolle suuresti maksanrautiaan tamman suorittamista sekä rehtiyttä ja miten se vain menee vaikka paikka epäilyttäisikin sitä ja miten ketterästi se kuitenkin pystyy keräämään itsensä hyppyyn vaikka onkin hieman raskaammin rakennettu hevonen. Kannustin ratsastajaa jatkamaan samalla tavalla Brandyn kanssa ennen kuin kiitin tuota valmennukseen saapumisesta.

  Bonnielle 252 sanaa:

  Mustankimo tamma odotteli minua ratsastajansa kanssa verrytellen rataesteiden seassa saapuessani paikalle. Tervehdittyäni ratsastajaa vaihdoin tuon kanssa muutaman sanan ja minulle esiteltiin Bonnie. Tutustuttuani tammaan vähän paremmin ratsastajan kertoman kautta ohjeistin ratsastajaa keräämään mustankimon hevosen ohjat tuntumalle ja siirtämään Bonnien raviin ja siitä laukkaan ja hyppäämään ensimmäisen pätkän, joka sisälsi muutaman pystyn sekä pari okseria.

  Bonnie näytti siltä että tamma nautti hyppäämisestä ja vaikka sillä ei ollut näyttävin tyyli ylittää esteitä se suoriutui silti tehtävästä ja sen hyppy oli ergonominen. Mustankimo ponnisti juuri sopivasti eikä se jättänyt liikaa tai liian vähän ilmavaraa kavioidensa ja puomin välii, vaikka välillä se saattoikin näyttää siltä että kohta kolisisi. Toistettuaan pari erilaista ratapätkää sai ratsukko yhdistää molemmat ja hypätä ensin vain kokonaisen radan, ennen kuin oli aika kokeilla hieman erilaisia reittejä. Tiukat reitit toivat Bonnielle eniten ongelmia joten niiden harjoittelu jätettiin hieman vähemmälle ja sen sijaan pyrittiinkin vain hiomaan sellaisia asioita mitä tamma jo osasi.

  Loppuun ratsukko sai kokeilla vielä yksittäisillä esteillä tiukempia teitä ja haimme selkeämpää kuvaa siitä missä kohtaa Bonnien taidot tulevat vastaan jotta ratsastajalle saatiin rakennettua parempi kuva siitä missä kohtaa mustankimo vaatii enemmän tukea ja millaisilla toimilla sen saa suorittamaan varmemmin, vaikka nytkään se ei antanut merkkejä kieltämisestä. Onnistuneiden suoritusten jälkeen oli aika päästää ratsukko itsenäisten loppuverryttelyjen pariin samalla kun kertasin vielä ratsastajalle valmennuksen aikana esiin tulleet huomiot ja selitin joitain asioita vielä tarkemmin sekä annoin vinkkejä ja neuvoja jatkoon. Ratsastaja sai myös muutaman tehtäväidean omatoimi treeniin. Lopuksi toivotin ratsukolle vielä onnea ja menestystä tulevaan treenaamiseen ennen kuin oli minun aikani poistua paikalta.

  Leolle 250 sanaa:

  Rautiaankimosta ei tarvinnut edes miettiä miten valmis se oli hyppäämään, sillä sen laukka pyöri sellaista tahtia että oli uskomatonta ajatella sen voivan silti olla tasapainoista. Ratsastajan huomatessa minut tuo siirsi ratsunsa ravin kautta käyntiin ja laskiessani esteitä hieman edellisen valmennuksen jäljiltä sain pienen, mutta tiiviin infopaketin Leosta. Hioimme ratsastajan kanssa suunnitelmaa hieman, ennen kuin tuo sai kerätä ohjat uudelleen käsiinsä ja pyytää orin raviin. Ravin tahdin ollessa hallinnassa sai Leon kääntää ensimmäiselle esteelle ja sen jälkeen se olikin menoa.

  Iso ori suoritti esteet vauhdistaan huolimatta puhtaasti, mutta tyylissä oli tietyissä vaiheissa hieman hakemista. Nostin esteitä suoraan lähemmäs orin omaa tasoa ja annoin ratsastajalle muutaman vinkin ennen kuin ratsukko pääsi uudelleen radalle. Leon meno hidastui hieman vaikka vauhtia edelleen oli, joten tehtävää vaihdettiin siten että useat tiet olivat hieman kaarevia. Tällainen tehtävä tuntui toimivan orille hyvin ja hiljalleen se esitteli jopa suhteellisen rauhallista laukkaa. Hiljalleen samaa laukkaa saatiin tuotua myös suoralle uralle ja sitä mukaa mitä laukan tahti pysyi rauhallisena sitä mukaa, ratsukko sai myös suorittaa rataa normaalisti.

  Loppupeleissä ratsukko pääsi suorittamaan koko radan normaalisti ja Leon laukka pysyi hallittuna koko suorituksen ajan. Tähän oli hyvä ratsukon lopettaa hyppääminen tässä valmennuksessa ja ratsastaja sai suorittaa orin kanssa itsenäiset loppuverryttelyt. Ratsastajan hidastaessa Leon käyntiin kehuin tuota siitä miten hyvin orin laukka hidastui loppua kohden ja ohjeistin jatkamaan samanlaisella tehtävällä eteenpäin myös jatkossa jos tuntui että laukkaan piti saada hallintaa. Ratsastaja sai myös muutaman neuvon ja vinkin, joita tuo voisi kokeilla omatoimisessa treenissään kimon kanssa, ennen kuin oli aika kiittää ratsukkoa valmennukseen saapumisesta. • Kiitos tuhannesti! 😍


 • Piirrosharrastajat

  Iso kiitos taas! 😍 Sun tekstejä on kiva lukea! • Olis tälläsia kavereita ehdolle valmennettaviksi~

  Paso fino -ori Sanguine treenailisi askellajihommia. Ratsastajana saattaa olla vähän oreista kokemattomampi nuori kaveri kun tällä pystyy kisaajaakin jotenkuten vaihtamaan niin kokeneemmat oppilaatkin uskaltaa päästää selkään kokeilemaan.

  Hannovertamma Unendlichkeit DEU on koulu-uransa jo päättänyt ja sitä haluttaisiin käyttää kokeneempien oppilaiden kanssa, mutta se ei ihan suju vaikka hevosesta onkin videoita todisteena että se osaa.

  Päiväkirjantäytettä olisi vailla nämä~

  Ratsuponitamma Parting Shot LH tarvitsisi hoitajan/peruskoulutuksessa auttelevan paikkaajan tamman hoitajan äkillisen sairastumisen takia. Voi elää vielä emänsä kanssa tai olla jo erotettu kun emä palaa takaisin kisakäyttöön.

  Laukkatäykkäritamma Fantasia II olisi matkalla kisoihin (näyttelyt tai laukka) ja matkan varrella yöpyisi vaikka Storywoodsissa jos käy. 😄 Täysihoidolla olisi päivän tai pari matkalla kisoihin tai meno-paluulla. Tammalle ei ole toistaiseksi nimettyjä työntekijöitä taustoineen kisatiimissään. Näyttelymatkalla Lithy on tod näk mukana arvioidakseen muita kisaajia ja keräämässä kokemusta tuomarointikoulutustaan varten.


 

1
Online

1.1k
Users

14.3k
Topics

276.3k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.