O: ratsu maastohurvitteluihin


 • Piirrosharrastajat

  Näin on, että vaikka Zenin ratsukavalkadi onkin jo aikamoinen, puuttuu joukosta silti jotain: kevyempi (ns. hobby, eli lähinnä hunter- tai cob-tyyppisiä rakenteeltaan, miksipä tosin ei kevyt mutta lennokas täysiverinenkin) ratsu maastohurvitteluun, eritoten lady Vitaliya Dzelzainin käyttöön.

  Rotuvaatimuksia ei varsinaisesti ole, mutta ratsulta vaadittaisiin pystypäisyyttä, kevyttä askelta ja varmuutta niin vauhdissa kuin esteilläkin — hienointa olisi jos uskaltaisi jo tämän vuoden jahteihin ottaa matkaan mukaan. Koirista ei saisi myöskään siis välittää mitään. Sukupuolella ei ole niinikään väliä, eikä suvulla — suvuttomia voi esitellä aivan yhtä hyvin kuin 15-polvisiakin. 🙂

  Kodista takaan pitkäaikaisen ja vaiherikkaan. Elämä kulkee verkkaisesti mutta varmasti, teksteihin pääsee takuuvarmasti mukaan ja PKK-näyttelyissäkin kierrellään. Mikäli jalostusarvoa (tai kykyä) on, tulee varmasti jälkikasvuakin teetettyä sitten kun aika on siihen kypsä.


 • WESTERNRIDERS

  Ihan selvästi deliboz on se mitä Vitaliya alleen tarvitsee! Tulinen, mutta pirskatin sitkeä, menee läpi vaikka harmaan kiven. Harvinainen, joten spesiaali ratsu spesiaalille henkilölle. 😉 (tip) • Rangeri ei ehkä ole se mitä ensimmäisenä tulee mieleen esteitäkin suorittavaa hevosta etsiessä, mutta meiltä löytyy myös muutama matkauraa tekevä hevonen, joista varmasti löydetään vanhemmaksi varmajalkainen tyyppi. Eivätkä esteetkään ole kuin hidaste! Tyylikäs pilkullinen maastoutumiskuviokaan ei varmasti ainakaan heikennä suoritusta.

  Tällä hetkellä meillä on matkaratsuina puoliksi ara-appaloosa tamma Serpens Cauda ja orit Zendacne’s Jama sekä Blossom Sound. Sekaan on mahdollista sekoittaa myös täysiveristä, tätä meiltä löytyy pari kappaletta, joten ratsusta saadaan rakenteelta ja koolta varmasti räätälöityä sopiva.

  Yhdistelmiä löytyy myös valmiina myynnistä ja uusia varsoja voi syntyä myös takautuvasti. Tuonneista myös Kermienne voisi sopia tehtävään.

  Ja mikäli ranger ei houkuttele…
  … Myyntitalli Estradissa on vielä jäljellä fwb tamma Fake Cola, joka hyppää ja maastoilee mukavasti osaavan ratsastajan kanssa. Estradi myös maahantuo hevosia toiveiden mukaan. • Jos poni kiinnostaa, Goldenista saa tilausvarsoja (sekä keskustan eläinkaupasta löytyy myös valmis kasvattimyynti). Onhan connemarat poneista niitä varmimpia, sekä Goldenin yksilöt melkein kaikki aika suurikokoisia. Kevyitäkin ne voi olla. Toki vain poneja. Saahan niistä jalostettua ratsuponeja, hevoskokoisiakin, jos sellainen kiinnostaa. Tarjoan tähän kuitenkin mahdollisuuden, ovathan ne ainakin niitä varmoja, ja voi hyvinkin löytyä kevyttä askelta, eivätkä paljoa koiristakaan välitä.

  Silver Hoofista (joka on nyt hiljaiselolla) voisi saada sardinianhevosvarsan, joka voisi ehkä olla enemmän sitä mitä haet (kenties?). Ne ainakin ovat kevyitä, hevoskokoisia, ja Silverin kaikki yksilöt ovat erinomaisia hyppääjiä!

  Molemmat tallit löytyy allekirjoituksesta


 • Piirrosharrastajat

  @Alexiina-C Tämähän mielenkiintoinen kaveri on! Hieman luonne arveluttaa (mitä lueskelin niin muuttunee ajan myötä vain vaikeammaksi 🤔 tosin tekejäkin väitetään pitkin nettiä hankaliksi v*ttupäiksi, mitä en kyllä voi itse allekirjoittaa mitenkään, so…) kun juuri kaikista hankalista hevosista on onnellisesti päästy eroon. Toisaalta mikäpä olisi Vitaliyamaisempaa kuin ostaa Sibbe… Ehdottomasti harkintaan, ja luultavasti tulen pian hihasta siua nykimäänkin ;D
  @Avery-Stables ranger voisi olla myös hyvä vaihtoehto, varsinkin kun allekirjoittaneella on entisenä url-kasvattajana vähän pehmeä kohta näissä pilkkupyllyissä… ❤ Katselen kasvattilistoja läpi, ja voin kyllä aika varmasti luvata että vaikka täältä ei nyt huvittelupollea matkaan lähtisikään niin joku ranger miulle satavarmasti jollekin tallille taas tulee Dead’s Tiger Eye:n kaveriksi.

  @Alisé connemara ei ehkä ole aivan sitä mitä haen, mutta sardinianhevonen voisi jo hyvin tähän kastiin mennäkin! Minulle ne eivät ole millään tavalla tuttuja, mutta teen hieman tiedonhakua ja makustelen asiaa. 😄 🔍 • En tiedä, onko friisiläinen juuri se rotu, mitä tällä kertaa etsit, mutta tarjoan kuitenkin yhdistelmää Fresko x Rina! Jälkeläiseltä löytyy varmasti liikettä ja kevyttä, ilmavaa askelta, mutta ei välttämättä hirveästi ponnuvoimaa esteille. Ei mitään toiveita esimerkiksi kisakäytön suhteen, eli sopii hyvin ihan vaikka vain harrasteratsuksi mihin tahansa omaan käyttöön 😊 Takautuva syntyminen onnistuu myös.


 • Piirrosharrastajat

  Friisiläinen ei ehkä ole aivan mitä haetaan, mutta pistän Freskon osoitteen muistiin gg-kasvatusta ajatellen, jos se vain passaa 😄 Kiitos tarjouksesta!


 • Piirrosharrastajat

  Mä voisin tarjota nuorta puoliveristä yhdistelmästä Cordez F x Rosegarden’s Enchanter (esim. Rosegarden’s Necromancer). Varsa voi olla jo aiemmin syntynyt, joten sen saisi jo ratsukoulutettuna ja upeita ratsuominaisuuksia sillä on vanhempien perusteella varmasti! Tästä tulisi todennäköisesti melkoisen herkkä, energinen ja auktoriteettia vaativa hevonen, mutta jos Vitaliasta lukemiini pätkiin on luottaminen, häneltä tällaisen hevosen kanssa toimeen tuleminen sujuisi erinomaisesti! 😄 Kuvittelisin tämän tummanruunikonkimoksi sabinoksi tammaksi, joka vaalenisi emänsä tapaan jo nuorena vitivalkoiseksi. • Masi ei ehkä ole esteratojen lennokkain liitäjä, mutta uskoisin nuoresta orista olevan oiva maastoratsu ja varmasti maastoesteetkin jahdissa menisi. • Irish draught onko liian vankka? Aila on vähän vaiheessa vielä koulutuksen suhteen, mutta on rohkea ja menee kyselemättä kaikesta yli.


 • Piirrosharrastajat

  Nyt on kyllä valinnanvaikeutta — @Disa Aila voisikin olla jopa aivan hyvä vaihtoehto mikä luonteeseensa tulee.

  @Loci Masi on myös oikein upea, ja vaikken lähtökohtaisesti friisipohjaista etsikään, niin kyllä tämä silti vähän kutkuttelisi. 🤔

  @Kioja tämä vaikuttaa melkeinpä kaikista lupaavimmilta!

  Mie vielä vähän makustelen kaikkia vaihtoehtoja, heittelen sitten vaikka yksityisviestiä kun joku päätös onnistuu. 😄 Darn kun esittelette niin hienoja hevosia…


 

0
Online

1.0k
Users

13.5k
Topics

256.9k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.