Tarinaheppailijat • Olisi mukava tutustua lähemmin tarinapainotteisiin harrastajiin, joten oma viestiketju tarinaheppailijoille on aivan omiaan.

  Aloitellaan vaikkapa esittelemällä oma talli (tai heppa). Kirjoitan tallistani esittelyn vähän myöhemmin. Jonkinmoista linkkilistaakin voitaisiin kerätä tähän aloitusviestiin. 🙂

  Tarinapainotteisia virtuaalitalleja • Kuuramaan hevostalli on ollut toiminnassa vuodesta 2008 epäaktiivisen aktiivisesti. Käytössä on ollut aina reaaliaikainen ikääntyminen, mutta nyt kesän aikana on muutama poikkeuskin tullut. Toiminta painottuu vahvasti tarinatapahtumiin, intensiiviseen yhteistyöhön muiden tallien kanssa sekä tietenkin pienimuotoiseen suomenhevoskasvatukseen.

  Hoitajatoimintaa tallilla oli sen alkutaipaleella, mutta jäi sitten hyvin nopeasti pois kuvioista. Kasvattejakaan ei ole kauheasti syntynyt, mutta mottona onkin vähemmän on enemmän. 🙂

  Tykkään kauheasti keksiä erilaisia tarinoita ja sattumia, joten paras paikka toteuttaa itseään on Kuuris! Se on myös sellainen arjen henkireikä itselleni, jonka parissa pääsen hengähtämään keksimällä kaikenlaista mukavaa kirjoitettavaa.

  Tallilla vietetään syntymäpäiviä lokakuussa ja kuumeisesti keksinkin vierailijoiden pään menoksi tapahtumia tuolle ajankohdalle. Ne tulevat olemaan avoimet aivan kaikille periaatteella “jokaiselle jotakin”. • Melkein laitaisin tämän tarinatallikategoriaan: Heljävirta!

  Siellä on vain omia evm-sukuisia hevosia, joiden kanssa yritän edetä melko realistisesti (ikääntymistä ja kisaamista lukuunottamatta - tosin pyrin kisaamaan astetta hitaampaan tahtiin, ettei kaikki sijat olisi sille yhdelle päivälle). Varsoja syntyy se ihan pari kappaletta vuodessa, ja tänä vuona niitä onkin tullut jo se kolme(?) kappaletta.

  Tykkään luoda hevosille kunnollisen historian, mikä näkyy esimerkiksi Viltrolla; siellä on päiväkirjassa “vanhan omistajan” näkökulmasta kirjoitettu tarinoita ja sitä kautta tuotu elämä sille, miksi Viltro päätyi Heljävirtaan ja mitä sille todella on elämässä käynyt. Tykkään niin mielettömästi kirjoittaa näille hevosille sukareita ja kaikkea muuta, ovat mun semmoisia rakkausinpsishevosia! : D ❤

  EIKÄ sovi tietenkään unohtaa the omistajaperhettä sekä tallityttöjä, joiden näkökulmasta jokaisen merkinnän ja valmennuksen kirjoitan. Tallin omistajan tyttärellä on oma hevonen, mikä näkyy myös tarinoissa, ja tällä hetkellä eräällä tallitytöllä on myös kesän ajan vuokrahevonen, ja ken tietää, vaikka se kesän jälkeen jäisi tallille? ;DD

  En siis voi kun kompata @Kemiinaa: “Tykkään kauheasti keksiä erilaisia tarinoita ja sattumia, joten paras paikka toteuttaa itseään on Kuuris Heljis! Se on myös sellainen arjen henkireikä itselleni, jonka parissa pääsen hengähtämään keksimällä kaikenlaista mukavaa kirjoitettavaa. • @Siguri Heljävirtaa olenkin käynyt usein ihastelemassa. ❤ Pidän hirmuisesti tyylistäsi kirjoittaa ja olenkin käynyt kaikki tallin sivuilta löytyvät tekstit läpi. Heljävirta taitaa puuttua Kuuriksen linkkilistalta, saako sen lisätä sinne? :slight_smile: • @Kemiina, ohho, iso kiitos kehuista! Aika itseäni varten kaiken olen kirjoittanut, enkä oikeastaan edes ajatellut, että joku ne lukisi oikeasti läpi :’)… Mutta ehdottomasti saa lisätä, yhtä lailla Kuuris pääsi meidän Heljävirran etusivua koristamaan! : )


 • Tarinaheppailijat

  Mulla on Bonnie,ratsuponi jolla kisaan esteillä ja jonka kanssa elo painottuu vahvasti ponityttöfiilistelyyn, ja Myntti, jota hoitaa sub-hahmo Aleksanteri. Bonnien heppamenon vastapainona Myntin päiväkirjassa pääpainona on Aleksanterin vinksallaan oleva maailmankatsomus ja ihmissuhteet.

  Mulle kirjoittaminen on tällä hetkellä tärkeintä koko harrastuksessa. On ihan parasta päästä fiilistelemään! Täytyy selailla myös teidän muiden päiväkirjoja, osa olikin jo ennestään tuttuja 🙂


 • Tarinaheppailijat

  Kärmis ei välttämättä mene ihan tarinatallin kastiin vaikka nyt tämän viimeisen vuoden aikana olenkin innostunut kirjoittelemaan tallipäivistä ahkeraan ja tekemään hevosille pidempiä, arkisia päiväkirjamerkintöjä. En tiedä meneekö mun yksinäinen Harry myöskään “oikeaksi” tarinahepaksi, sillä meidän suunnilleen ainoa aktiviteetti on sama kuin Salmalla eli päiväkirjan kirjottelu 😄 Joskus kilpailtiin, tasoa yksi villi kisa siellä tai täällä kun ei tuo ole edes rekisterissä, mutta sekin jäi kun tarinaelämässä sattui ja tapahtui.

  Tarkoitus olisi ehkä taas tsempata kisojenkin suhteen sitten seuraavalla kaudella, koska oon kyllä suuresti nauttinut tuon kanssa puuhailusta alter egona, niin olisi kiva integroida siihen tuota vähän “perinteisempää” virtuaaliharrastusta eli kilpailuja. Yhden varsan tuo jo sai, ja sitä oli tosi kiva tehdä ns. realistisemmin, eli varsaa odotettiin melkeinpä 6kk ennen kuin se putkahti maailmaan ja pikkukavioiden kopinasta saatiin nauttia melkein parikin kuukautta ennen kuin varsa lähti uuteen kotiin 😊 • Voi että kuinka tykkään lueskella tallipäiväkirjoja, joissa erilaisia hahmoja seikkailemassa. Taidankin viettää tän illan teidän kirjoitteluja selaillen. @Siguri Heljävirran merkintöjä selailinkin jo, ihania!

  Bromfieldissa kirjoittelen myös tallipäiväkirjaa vuorotellen kaikkien tallin henkilökunnan hahmojen näkökulmista. Ja tarinatoimintaa yritän järjestellä, seuraavaksi varmaan taas jonkinlaisen valmennuksen paikka. Nyt leiri vähän floppasi muuten kuin roolipelaamisen puolesta, ehkä tehtävät eivät olleet tarpeeksi inspaavia… Mutta hei roolipeli lähti kuitenkin hyvin käyntiin, joten no worries:)


 • Oreihin hurahtaneet

  Itse päädyin pikkuiseen yksityistalliin, jossa painotan tarinointiin ja päiväkirja merkintöjen kasaamiseen:) Päiviämme piristää 9kk Mark , jonka koulutus ja kaikki siihen kuuluva tulee olemaan suuri osa päiväkirja merkinnöissä.

  Teilläkin kaikilla on super kivoja tekstejä, jota oikein miellellään lukee.<3 • En tiedä meneekö miten hyvin tarinatalliksi, mutta Storywoodsin tallikirjaa on tullut kirjoiteltua suhteellisen aktiivisesti ja tykkään kyllä tosta tallista joka päivityksellä enemmän ja enemmän.


 • Piirrosharrastajat

  Olen suunnittelemassa uutta piirrostallia, joka tulee sijaitsemaan Englannissa Hastingsissa (❤), ja mua kutkuttais tehdä siitä reippaasti tarinapainotteinen. Mulla ei ole koskaan ollut tarinatallia enkä ole tarinoita muutenkaan kirjoitellut enää vuosiin, mutta tarinatalli voisi olla varmasti hyvä alku kirjoitusharrastuksen aloittamiseen.
  Edit. Hah, tämän viestin kirjoittamisen jälkeen mulle iski niin hyvä inspis, että ehdinkin jo kirjoittaa “ensimmäisen luvun” tälle tallille. 😄 Jossain välissä tulen sen julkaisemaan kunhan saan ensin itse tallin sivut tehtyä… • Siis mulla on tällä hetkellä niin paljon ideoita/ajatuksia siitä millaisia tarinoita haluisin Storywoodsin tallikirjaan kirjoittaa, mutta samalla myös tuntuu että meidän tiimi on liian pieni suunnitelmiin nähden, mutta ehkä kun vain pitää noita valkkoja aktiivisesti ja kirjoittaa päikkyä alkaa yksäreitä tai työntekijöitä hiljalleen tulemaan mukaan tiimiin, jolloin saa myös uusia mahdollisuuksia kirjoittamisen suhteen


 • Tarinaheppailijat

  Tehdäänpä tänne radikaali nosto.

  Meillä on ollut hautumassa iso kouluratsastuskilpailu. Koska Power Jump on niin hiton kiva, mutta me ollaan kouluratsastajia, niin tarvitaanhan mekin omat isot kekkerit! Niinpä sellaiset on tulossa. Ollaan tekemässä HIHS-tyylistä monipäiväistä tapahtumaa, joka tarjoaa toivottavasti kivaa kaikille tarina- ja muillekin harrastajille ❤

  Koska kilpaluokkien lisäksi on oheistoimintaa, enkä kuollaksenikaan tiedä ketkä kaikki on AKTIIVISIA tarinaharrastajia, niin voisin ottaa näin etukäteen kiinnostuneita seuraaviin “näytöksiin”:

  • kouluklinikka (näytösluontoinen, oma kommentti ratsukolta, ei muuta)
  • orisuora (jalostukseen tarjottavat kouluorit, tarvitsen sivuille kuvan ja pienen esittelyn - ensisijaisesti piirroshevoset)
  • varsamyynti (tarvitsen kuvan ja pienen esittelyn - ensisijaisesti piirroshevoset)

 • Tarinaheppailijat

  @matty said in Tarinaheppailijat:

  kouluklinikka

  Tarvitaan 😍


 • Tarinaheppailijat

  Eikö ole yhtä kiinnostuneita tuomaan hevosiaan 😮 • Haa, tää topa löyty vielä.

  Selasin tässä töissä lävitse tuon hahmojen esittely topiikin ja esittelinpä sinne samalla myös nuo Storywoodsin tyypit ja sen topan lukeminen laukaisi järkyttävän pikseliponi innostuksen, mistä johtuen kirjoittelin vuoden ensimmäisen päiväkirjamerkinnän ja todennäköisesti jos sama innostus riittää kotiin asti, pääsee tallin sivut työn alle sen verran että saan tallin foorumilta pari topiikkia tarkistettua ja laitettua meidän karsinapaikka tarjouksen ja työntekijä hakutopat uudelleen auki, sekä tietenkin laittaa tallin sivuja kondikseen uusille kävijöille.

  Vähän pelottaa että tää harrastus taas kuolee jossain vaiheessa omalta osalta, mutta toivottavasti mahdolliset uudet kävijät tai jopa kommentoijat auttaisivat pitämään inspistä yllä.


 • Sekalaisen sakin omistaja

  Itselle iskenyt nyt inspiraatio rustailla oppitunneilla hevosille luonteita ja oon niin fiiliksissä! 😍 Tuntuu, että käytin oman kirjoitusintoni jo pari vuotta sitten harrastuksen aloittaessani. Vein jutun jotenkin omalta osaltani niin tappiin asti pakkopullaksi, että meni maku 😞 • Aloitin just kirjoittelemaan uusinta tallikirja merkintää Storywoodsiin ja tajusin että ne on toisaalta aika tylsiä, sillä pitkään ei ole tapahtunut oikeastaan muuta kuin perus arkea.

  Mulla olisi inspis saada sisällytettyä uusia hevosia ja ihmisiä tarinoihin ja ehkä luotua jotain kantavampaakin tarinalinjaa, kuin mitä nyt on menossa, mutta se tuntuu jotenkin turhalta tilanteessa jossa itse on ainut tarinoija.

  Mietin myös että olisinko kokeillut hakea/löytää/saada paikan jonkin aktiivisen tarinatallin porukasta ja sitä kautta päästä tarinoimaan isomman porukan kera. Tässä vaan pelottaa se että lentääkö sitten kuinka nopeasti pois jos ei oo super aktiivinen… • Tuplataan ja nostellaan samalla (hups)

  Millaista tarinatoimintaa te kaipaisitte virtuaalimaailmaan?

  Mulla on edelleen jotenkin super iso innostus kirjoittaa kaikkea muuta kuin hevosten tekstejä ja pohdinkin että jos aina satunaisesti järjestäisi jotain toimintaa.

  Tarinakisoja on tulossa varmaan muutamat tänä vuonna ja sitten jos vain saisin mun vaellustallin kuntoon niin vaelluksia olisi myös tulossa tarjolle. Kuitenkin niiden lisäksi voisi järjestää aina välillä jotain muutakin toimintaa mutta oma pää lyö jostain syystä täysin tyhjää…


 • WESTERNRIDERS

  @minni Itse kaipaan tuotoskisoja ja -tapahtumia, joissa on joko hyvin avoimet tehtävänannot tai sitten nopeita, helppoja vähän “meemi”- ja tehtävätyylisiä aiheita. Tällaisia en ole hetkeen nähnyt järjestettävän, esimerkiksi keksi valmiiseen yllätystarinapohjaan sanoja jne. Niistä ei välttämättä saa niin paljon irti hevosen päiväkirjaan (no, jotain), mutta itse tykkään niitä tehdä, että ihan omaksi huviksi haluaisin osallistua sellaisiinkin kisoihin 😂

  Ja lajeina erityisesti western tai kenttä! Tai sitten jotain ihan muita hippaleikkejä 😀


 

17
Online

1.0k
Users

13.7k
Topics

261.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.